Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@kovacm

E ne znam di si ovo iskopo al je super. I naravno sve radi (sem naseg dinze... nemos ti to pretvoriti niusta... steta... al ko koristi dinare anyway :D)

Aj ako ima jos samo salji!!!

nije mi iPhone tu ali za dinare je CSD medjunarodna oznaka...
u svakom slucaju google ce konvertovati u dinare pravilno www.google.com "800 euro in csd"

--------

i dalje aktuelno pitanje: kako stoje stvari sa otkljucavanjem?
jedan lik :) otkljucava za 100e. svaki iPhone sa turbo SIMom... da li postoji drugi (jeftiniji) nacin??

UltraSIM za 90€ + uradiš Jailbreak + kasapiš SIM karticu :)

EDIT: Videh sad da može i za 50€ da se nađe TurboSIM. Šta radi konkurencija :D

Poslednja izmena:
to sam pokupio sam MacSerbia.org foruma ;)

hvala za "putokaz" oko otkljucavanja ! :)

SMS deliveri report
Da bi ste bili sigurni da je osoba kojoj ste posali SMS dobila poruku, dovoljno je da pre texta poruke stavite ! (uzvičnik). Dobićete nazad poruku "message (text poruke) to xxxxxxx succeeded" ili "not succeeded", zavisno od rezulatata.

Jel moze neko sa 064/065 da potvrdi ovo? Meni nesto ne sljaka :wall:

sutra mi stize iphone, 1.1.2 verzija, e sad da vas pitam gde u Novom Sadu mogu da mi ga otkljucaju, koji servis, i koliko novaca je otkljucavanje?

Da li je iko probao Sennheiser CX300 slushke na njemu?? Nameravam da ih porucim iz svajcarske, ali sam cuo da pojedini modeli slushki imaju problema, te da mora da im se malo gume kako bi mogle da udju??
Hvala unapred ;)

i ja trazim josh uvek slusalice za iPhone pa ako neko zna model koji pasuje na iPhone, ima gume koje ulaze u uvo, i mogu da se kupe u srbiji neka jawlja ! ;)

Senheiser su najbolje za njihovu cenu, mada mozes da pogledas i skullcandy koje su strasne.

P.S.:super rade sa ipod i iphone ;)

Senheiser su najbolje za njihovu cenu, mada mozes da pogledas i skullcandy koje su strasne.

P.S.:super rade sa ipod i iphone ;)

Cekaj, znaci probao si da ih "gurnesh" u iPhone i rade najnormalnije? Za iPod znam da pashu jer sam probao! A drugar mi ide u Svajcarsku pa da znam shta da porucujem...

za Sennheiser CX300 i mnoge druge ce wam trebati adapter da bi ih koristili jer ne mogu da udju...

31MVMxoJb3L._AA280_.jpg

a ako imate 100$ potrsiti na sluske za iphone razmislite o ovome,... ja planiram da narucim uskoro.. ps. imaju i mikrofon za razliku od ostalih...

V-MODA VIBE DUO

vibeduo_layout-small.jpg

Eto poreshih u kucanju!
Dakle, narucujem jedne slushke za moj iPhone.
Pitanje! Zashto su mi sms-i ne chitljivi kada ih dobijem od Telenora, dok sa ostalih adresa je sve ok.
Pozdrav.

@caki nisam te razumeo?! da li mogu da narucim one sluske od nekog (koga?) preko email koji si ostavio? [email protected]?

a vezano za poruke: nije u pitanju samo telenor vec i poruke od mts-a, raiffeisen banke, googla... i ostalih "automatskih" poruka (ili kako se vec zovu) - a zbog cega je tako - nemam pojma!

Evo, da vas obradujem, 1.1.2 OTB gotov soft unlock... i radi...

Kovacm, na predhodnoj je stranici je fotografija pomenutih slushki, pa eto, ako neko nabavlja, uzeo bih za sebe primerak. Eto, ako neko ima nabavku, rado bih postao vlasnik takvih slushki! iPhone je divan telefon, sa mnoooogoooo nedorecenosti! Izmedju ostalog i sms-i od Telenora, narocito za propushtene pozive, koje ne mogu procitati! Neki dan mi se fon blokirao u toku razgovora! Bash me iznervirao! Morao sam ga gasiti!

Samo da javim da je sada SVE iphoneove moguce softverski unlockovati za 2 minuta. http://www.modmyifone.com/forums/showthread.php?t=30346 Cak i sa 4.6 BL-om tj. 1.1.2 i 1.1.3 OTB i oni koji su slucajno updateovali na 1.1.3 i updateovali baseband. Dakle, najbolja kupovina za 290 evra. Samo sta cemo svi sa 75 evra vrednim ultrasimovima :)?

hint: iClarified

odlicna varijanta za slusalice...

quote sa drugog foruma...
--------------------------------------------------------------------------------
Ja sam digao ruke od adaptera - umesto toga rešio sam da izguglam neke dobre slušalice koje "pasuju" u headphones ulaz na iPhoneu i da ih eventualno nađem u Beogradu.

E pa uspeo sam i jedno i drugo - u pitanju je model Creative EP-630 koji je zapravo "klon" poznatih slušalica Sennheiser CX300. Preciznije rečeno, oba pomenuta modela zapravo pravi japanska firma Foster kao OEM proizvod (vidi: http://www.foster.co.jp/en_products/headphones/382326.html) a Creative i Sennheiser ih samo brandiraju.

Za razliku od Sennheisera kod koga bananica ide na ugao i ne može da se udene u iPhone, Creative ima "pravu" bananicu iznad koje je jedna gumenu navlakica koja za divno čudo može da se "zavrne" unazad i onda može da uđe u ulaz na iPhoneu (vidi slike).

Naravno slušalice su neuporedivo udobnije za nošenje od onih belih fabričkih koji stižu uz telefon. Zvuk je više nego korektan za ove pare (2800 din.) i puno zavisi od izbora onih gumenih navlakica - treba pogoditi pravu veličinu za svoje uvo (dobijaju se tri veličine u kompletu) da bi se dobio optimalan kvalitet zvuka i željena jačina basa.

Sennheiser_cx300.jpg

Sennheiser CX300

Creative.EP-630.jpg

Creative EP-630

Creative.EP-630-2.jpg

"Zavrnuta" guma na bananici
--------------------------------------------------------------------------------

@Proximus jel se zna gde se mogu kupiti ove creative slusalice kod nas? :)

@byMax gde ima da se kupi iPhone za 290 evra ?????????????????????

Samo da javim da je sada SVE iphoneove moguce softverski unlockovati za 2 minuta. http://www.modmyifone.com/forums/showthread.php?t=30346 Cak i sa 4.6 BL-om tj. 1.1.2 i 1.1.3 OTB i oni koji su slucajno updateovali na 1.1.3 i updateovali baseband. Dakle, najbolja kupovina za 290 evra. Samo sta cemo svi sa 75 evra vrednim ultrasimovima :)?

hint: iClarified

To je divna vest i nadam se konacno kraj xxxxSIM metoda otkljucavanja iPhone-a (naravno i bilo kakvog placanja nekom za otkljucavanje).

A vi sa tim robocop karticama, pa, prodajte ih dok nisu jos svi saznali za ovo :p

već je kasno, ali ok, šta sad da se radi... a možda i zatrebaju za 1.1.4, na koji možda ne moramo da pređemo, ali ako ga prave aplikacije koje krenu da stižu nakon što Jobs pusti dev kit, onda ćemo morati... Nek stoji UltraSIM, ko zna kad će zatrebati...

Geohot je stvarno lik. Čitao sam na modmyiphone da mu je još juče donirano preko 60k dolara. Zaslužio je. Da imam Paypal bacio bih i ja desetak!

Da, potpuno se slazem, GeoHot je mislim otvorio novo poglavlje u (laksem) otkljucavanju iPhone-a za nas korsnike. Nadam se doduse da ti UltraSIM nece vise trebati jer kad izadje SDK trebalo bi svima da bude lakse, i ljudima koji prave unlock alate, i nama korisnicima po pitanju lakoce samog procesa otkljucavanja.

Hmmm, iPhone 16GB za 350e, jos vise njam :)

10x mate! :wave:

***, jel ima jos neko iskustva sa tim Crativom ep630 ???

nije da ti neverujem haludza ali postovi su ti cesto "lozacki" pa bih voleo da cujem jos necije misljenje... :D

a osim toga koja je druga solucija za iPhone slusalice koje mogu da s ekupe u srbiji i koje imaju gumu za usi?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno