Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bice mnogo lakse na prolece kada izadje oficijelni Apple iPhone SDK.

evo poruke zasto ne mogu da otkljucam Iphone Unlock Failure, Couldnt locate bytes to pach sta li je ovo majku mu, ljudi pomagajte

sa cime otkljucavas i koji ti je firmware telefona??

Ono što ja ne mogu nikako da provalim je kako je dođavola Apple uspeo da pruži toliko trajanje baterije iPhone-a. Kakvu li je to bateriju uspeo da spakuje u tako tanko kućište da izdrži šest sati gledanja videa na tako velikom ekranu? Meni se inače veoma dopadaju telefoni ovog tipa, ali nikad nisam kupio ni jedan, baš zbog očajnog trajanja baterije.

iPhone za sada sigurno neću kupiti, previše features-a mu fali. Standardna Džobsova fora sa iPod-a, prvo izbaci osakaćenu verziju, pa onda nešto kasnije i verziju sa dodatnim mogućnostima, navlači ljude da dvaput kupe isti proizvod.
Ono čemu se nadam je da će ostali proizvođači krenuti ovim putam. Jedva čekam Nokia ili Samsung klonove iPhone-a.

kovac i morbidus -

1. MAC OS X je dobar, fin, i sve to, ali i kad izadje razvojna platforma, i tada ce biti problema da iPhone napreduje, jer se ne moze porediti sa razvojem symbian-a.

naime - moj rodjeni brat ima iPhone, ja sam taj koji ga chachka i podeshava, i mogu reci samo jedno - cela fama joko telefona je samo u izgledu, koji drzi pozitivne utiske, max dva dana )to jes, dva dana onima koji koriste smartphone u full-u)

TOLIKO iritirajucih stvari, da to nema nigde! pocev od konverzacije SMS, gde nisi u stanju da izbrishesh jednu poruku, do nepovezanosti bluetooth-a ni sa chim, osim sa apple BT slushalicom.

dalje, i najbitnije - kucanje na tastaturi je stvar navike. ali u sledecem sluchaju - ako vam ruke nisu znojave, i ako je koristite iskljucivo svojim prstima. ne reaguje na rukavice, niti na stylus bilo kojeg drugog proizvodjacha, jer ga apple nije ni stavio. a meni je smartphone sprava na kojoj je sve oolakshano, tako da ne bih imao zivaca da se skoncentrishem 100% na telefon, da bi napisao SMS< kamoli da editujem doc fajlove.

a shto se tiche baterije, reci cu samo jedno - ly poli, i li ion tehnologija ima jednu veliku manu - duzina trajanja baterije u jednom ciklusu punjenja se smanjuje u odnosu na vreme koje je proteklo/broj punjenja. i sad, dolazimo do sledeceg - ako ona sad drzi brdo vremena, super. ali, kad prodje vreme, iPhone ce biti za bacanje, jer ga niko nece hteti kupiti sa slabom baterijom, a zamenu ce najverovatnije u nashoj zemlji moci da obave servisi gde ce cena te usluge biti jednaka ceni tadashnjeg polovnog iPhone-a.

hehe, south park je karikirao tu scenu, kada su u trznom centru, na razglasu se chuje - Special offer - iPhone iz now 50 cents ...

Takodje se ne moze meriti ni sa sporoscu symbiana :D

za to nije kriv symbian, vec mashine na kojima je. sachekaj w960 od SE-a ili zamenu za N95, i ako si ikada imao prilike da u ruci drzish N958GB (Pojachani i RAM i procesor) uporedi sa iphone-om, na primer, koristeci neku java aplikaciju

kovac i morbidus -

1. MAC OS X je dobar, fin, i sve to, ali i kad izadje razvojna platforma, i tada ce biti problema da iPhone napreduje, jer se ne moze porediti sa razvojem symbian-a.

Nokia za internet uredjaje koristi Linux a ne Symbian.

sta nam ovo govori?

symbian je super ali je udario izgleda u svoj maximum; cim *nokija* za svoje vrhunske internet uredjaje vise ne koristi symbian nego linux... ako neko zna da objasni zbog cega, neka izvoli slobodno... ;)

a sad Mac OS X ima sto Symbian, Windows CE, Windows Mobile, Windows xxx, nece imati za ...bar 5 godina. Dovoljno je pogledati Core Animation koji je implmentiran na iPhone!

Apple jednostavno _je*e_ u poslednjih 5 godina!

Symbian 9 je extra; prvi realtime OS koji omogucava da se jedan procesor koristi i za OS i za GSM ali izgleda da mu previshe toga fali da bi ostao u trci.

Sony je pravio uredjaje i sa Palm OSom (odustao je od toga), sada pravi sa Symbianom; njihov problem je sto imaju previshe dobar hardware ali nemaju svoj OS koji bi sve to digao na vishi nivo.

kao sto "Vista" donosi "novine" koje Apple ima vec vishe od 5 godina tako i MacOS X na iPhoneu predstavlja buducnost. Zao mi je ali tako je.... :p

@Igoritza
To sa baterijom je cista glupost jer ako hoces da poredis sa N95 kod njega mozes da bacis bateriju cim si je kupio jer je nikakava a ta tvoja teorija sa ly poli i li ion baterijama da ne valjaju ne znam koliko je tacna.
Sve u svemu baterija za iPhone od 1400mAh sada na ebay moze da se kupi za $16.99 i to sa alatkama za menjanje baterije, to nije nikakva cena a i nikakva filozofija da se menja.

"A unique drawback of the Li-ion battery is that its life span is dependent upon aging from time of manufacturing (shelf life) regardless of whether it was charged, and not just on the number of charge/discharge cycles. So an older battery will not last as long as a new battery due solely to its age, unlike other batteries. This drawback is not widely publicised"

a za taj kit - garantujem da ce, kada ovde bude bio u prodaji, biti void garanty ...

ne znam shta vam je ljudi, ocigledno da je iPhone daleko ispod ochekivanja, a vi sa ovog foruma bi to definitivno trebali da znate.

osim ako steva nije namerno napravio ovoliko set bekova, kako bi naterao zajednicu da se time bakce, i pospehio koncentraciju mase na telefon.

najbolji primer je sledeci -

$500 for a touchscreen phone (nothing new) without video calling or high-speed data, nothing special -- that's how the Los Angeles times found that some Japanese are receiving news of the iPhone. Of course, this is coming from a country that's had broadband straight to their citizens' cellies longer than any other (not to mention FeliCa, FOMA, waterproof phones, and scary, glowing red eyes), so we can't necessarily blame them for not being absolutely blown away. While we're still sure Apple's going to have no problem pushing a mind-numbing quantity of iPhones across the globe, it might take the second-gen unit (read: 3G) for Japan to fully buy in.

Mogu i ja da ti napisem sta hoces na engleskom ali to ne mora da znaci da je tacno. Ne moze Li-ion baterija da bude losije resenje od obicne.
Vecina proizvodjaca mobilnih telefona danas ugradjuje baterije li-ion, ja imam N70 i mpx220 sa li-ino baterijom.
A kit za otvaranje moze da bude trzalica od gitare i srafciger, koji ces koristiti posle dve godine kada rikne baterija a onda nije nimalo bitno da li je "void garanty" ili ne.

Kakvu li je to bateriju uspeo da spakuje u tako tanko kućište da izdrži šest sati gledanja videa na tako velikom ekranu?

Poslednja izmena:
Bogme bez MacOs-a , ne bih uzimao takav telefon pa i da ima sve funkcije koje se vode kao nedostajuce. Volim sto Apple 90% stvari koje se najcesce koriste i koje svima trebaju napravi da rade savrseno.

@morbius vidimo se za pet godina :p - bash me interesuje kako ce izgledati trziste mobilnih (palm) uredjaja. Ako nokija danas nije sigurna u symbian... sta ce biti za 5 godina?

@morbius vidimo se za pet godina :p - bash me interesuje kako ce izgledati trziste mobilnih (palm) uredjaja. Ako nokija danas nije sigurna u symbian... sta ce biti za 5 godina?

Ma ko ebe Nokiu :d Ja svejedno gotivim SE, a i tu je Linux, pa chak mozhe da se uzme u obzir i Windows Mobile. Jeste da ja najvecu prednost dajem Linuxu da postane vodeci na smartphone trzistu.
:smash:

Ne, aktivacija se obavlja od kuće kroz iTunes. Dakle, taj neko u Amerikama treba da ode u Apple store, kaže "Dobar dan. Molim vas 5 iPhone-ova." (toliko jedna mušterija najviše može da uzme odjednom), plati i kaže "Hvala. Doviđenja.". Ako mu treba još komada, ode u drugi Apple store i ponovi proceduru.

Onda kad dođe kući sjedne i independensuje™ ih i radi sa njima šta je u njegovoj volji i raspoloženju.

A carina?
Idem uskoro u USA pa pitam.

aj malo manje pljuvanja a vise informacija (korisnih) o samom telefonu. Nije otvoren thread za prepirku (dobar je , nije dobar, N95 bolji c320 losiji - koga briga), nego za pomoc!
ps. koji je najbolji konverter za iphon (za filmove dvd, divx...)

Poslednja izmena:
Iphone FAQ

Kolika je carina za nekog ko hoce da unese Iphone u Srbiju?

vishe ne mozhesh da kupish 10, chitaj vesti ;)
Hm...za 4 znam da su proshla sa sve kutijama na bg aerodromu odjednom. Za vecje kolichine bolje unesite kolima.

kako da se konektujem na edge tj. pristupim netu preko njega (mts kartica), i kako da podesim parametre za wifi? u centru mi nadje vise free access mreza ali ni na jednu ne mogu da se prikacim (unable to connect).

Poslednja izmena:
i ja imam problem sa MTSovim EDGEom!

naime u iPhone ne moze da se ukuca DNS server za edge - desava se da otvorim neki sajt dok sam na WiFi i kad izgubim signal i predjem na edge taj sajt fercera ali zato ne mogu da otvorim ni jedan drugi!!!
ako ukucam IP nekog sajta onda se otvori. dakle ne radi DNS dok sam na MTSovom EDGEu!

Sa 063 radi edge, na 064 sam isto chuo da radi, samo nije mi aktiviran na toj kartici pa ne mogu da proverim.

Kakva je situacija sa otvaranjem/editovanjem word/excel/pdf fajlova, da li se mogu prebacivati na iphone i otvarati kao attachment iz maila?

Poslednja izmena:
Kakva je situacija sa otvaranjem/editovanjem word/excel/pdf fajlova, da li se mogu prebacivati na iphone i otvarati kao attachment iz maila?

Mogu :)
Imas cak i da pogledas to ako skines sa Apple sajta zvanicni iPhone guided tour.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno