Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne, ne, ne... vec svi veliki sajtovi prave specijalnu verziju svojih servisa ili da kazem sajtova za iPhone i pri tome funkcionalnost ostaje ista kao i na desktop browserima ;)

zao mi sto neki jos uvek ne vidite ali to jeste revolucija: internet je sve a iPhone je internet u ruci. potpuni pristup internetu iz ruke se broji.

(da ne smaram okolo ali symbian je nazalost proslost, cak i Nokija svoje internet uredjaje bazira na Linuxu ne na symbianu...)

Stoji da nisu nista posebno te web aplikacije (tj. vecina je glupost). Ali se suska da ce uskoro veliki igraci dobiti pravo da prave prave 3rd party aplikacije.

Ali opet, nije to to :( steta.

LOL :)
bozhe:)

jel se dobije uz iphone punjac za struju, ili se samo preko compa moze punit, a za AC moras jos kesirati?

Adapter USB >Standardna utichnica <USA;)>

ako je iPhone donesen iz amerike uz njega ide "viljuska" za americko trziste. moras samo da nadjes adapter sa americke viljuske na "nasu" ;) verujem da toga ima i na buvljaku...

ok, to mi je jasno, imam 4 komada kuci :)

bitno mi je da li dobijam uz njega punjac za struju, znaci da nije kao kod ipod toucha i ostalih..

da, dobijas punjac za struju.

kako mogu da iskljlucim recnik u iPhoneu?
kucanje poruka je nocna mora jer se iPhone sve vreme trudi da me ispravi i non stop mi menja reci u engleske (posto ima ugradjen engleski recnik...)!

HELP!

Poslednja izmena od urednika:
100 miliona? ...maraka

:p

hvala!

E, a kad se kupuje iphone, ti samo kupis aparat, a ugovor sa AT&T tek posle potpisujes, ako hoces, naknadno?
Znaci, ako neko ode da kupi, ili naruci preko apple sajta, ne mora da potpisuje nista sa AT&T?

Procedura je ...kupish telefon u telefonu je kartica.....odesh na net i "potpishesh" ugovor :)

Ili odesh kupish tel...donesesh u Srbiju :)

da li postoji neki VNC za Mac OS X i klijent za iPhone???

vidim da ima server za Windows + webbased client i ova kombinacija radi na iPhoneu... ali za Mac OS X ;(

Poslednja izmena:
E, a kad se kupuje iphone, ti samo kupis aparat, a ugovor sa AT&T tek posle potpisujes, ako hoces, naknadno?
Znaci, ako neko ode da kupi, ili naruci preko apple sajta, ne mora da potpisuje nista sa AT&T?

Moras prvo da aktiviras telefon da bi ga koristio. Prilikom aktivacije biras jedan od tri ponudjena paketa kod AT&T-a.

E, jel mi mozes to malo pojasniti, ne kontam bas...
znaci, hocu da uzmem iphone u US, da mi ga neko donese, i hocu da ga koristim u Srbiji, hackovanog jel. E sada, sta taj koji kupuje tel mora da uradi/potpise i sl, sa AT&T, iako kao sto rekoh mi ne treba AT&T?

da, dobijas punjac za struju.

kako mogu da iskljlucim recnik u iPhoneu?
kucanje poruka je nocna mora jer se iPhone sve vreme trudi da me ispravi i non stop mi menja reci u engleske (posto ima ugradjen engleski recnik...)!

HELP!
ako nisi resio problem evo mali tip...preko instalera skini "KB" tweak e on ti omogucuje iskljucivanje ispravljanja reci tj. tog recnika.
e kad to skines ides u settings>general>keyboard>Enable autocorrection i to stavi na off

pozz

Ne, aktivacija se obavlja od kuće kroz iTunes. Dakle, taj neko u Amerikama treba da ode u Apple store, kaže "Dobar dan. Molim vas 5 iPhone-ova." (toliko jedna mušterija najviše može da uzme odjednom), plati i kaže "Hvala. Doviđenja.". Ako mu treba još komada, ode u drugi Apple store i ponovi proceduru.

Onda kad dođe kući sjedne i independensuje™ ih i radi sa njima šta je u njegovoj volji i raspoloženju.

Dakle, ne potpisuje se ništa, već se "aktivira" ugovor sa AT&T kroz iTunes. Ali obzirom da nećeš plaćati derikožama ništa... :d :d :d

EDIT
Ja bi u svakom slučaju pričekao početak 12 mjeseca, jer će se tada definitivno znati da li Francuska dobija SIM-Free uređaje ili ne, obzirom da jedina ima zakone koji zabranjuju vezivanje korisnika za nekog operatera. A to, barem nije daleko. Ako ništa drugo barem će izaći 16GB verzija koja će nekome možda biti primamljivija. Ali, i skuplja... :wave:

Poslednja izmena:
E, jel mi mozes to malo pojasniti, ne kontam bas...
znaci, hocu da uzmem iphone u US, da mi ga neko donese, i hocu da ga koristim u Srbiji, hackovanog jel. E sada, sta taj koji kupuje tel mora da uradi/potpise i sl, sa AT&T, iako kao sto rekoh mi ne treba AT&T?

Kao sto su rekli... Ne potpisujes nista. Uzmes iPhone, dodjes kuci i pred tobom su dva puta: iTunes i AT&T aktivacije ili Jailbreak otkljucavanje :)

To naravno govori da Apple u tih 400 USD za koliko prodaje iPhone ima zaradu i da ih bas briga za AT&T :)

Cool, hvala svima.
Svakako ga necu uzeti pre decembra, tako da cu sacekati i gledati kako se stvari budu razvijale do tada.. a to sa 5 komada zvuci primamljivo, obzirom na cene koje se pojavljuju u nas :D

Zna li neko nesto o tome koliko je tesko/lako pisati aplikacije za iPhone (mislim na ove native)?

Vidim da ih vec dosta ima (http://pxl3.ibrickr.com/)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno