Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

evo danas sam hteo da platim račun preko telenora i 1passworda i nije prepoznao polja za karticu,već je samo prepoznao moje osnovne podatke (identitet).

Koristio sam telefon,ne računar,da napomenem.

Dashlane ima svoj cloud i bez obzira na uređaj,os,uvek imaš šifre,a ovako si osuđen na icloud i podešavanja kojekakva.

Komplikovano.

Samo da proverim jer se ovako iskljucuje mobilni internet?

Setting - Cellular - Cellular Data - ON/OFF

Sreca pa je samo 2000 rsd racun.:mad:

Edit: za period od 31.12.2015. do 7.1.2016. To ti je kad ja prvi put ulazim u vode smart telefona. A znam da mi je negde u malom mozgu bio podatak da treba iskljuciti mobilni internet. Dobro da sam i dobio poruku od Telenora.

Poslednja izmena:
Ima jedna stvar sto me jako iritira a to je sifra od iClouda koju moram da unosim kada hocu neku app da skinem, to sam resio tako sto sam postavio otisak kao sigurnost umesto te sifre, ali mi s'vremena na vreme opet zatrazi sifru..

@Zuba, pa valjda svi postpejd paketi danas imaju ukljucenu neku kolicinu interneta po "punoj" brzini a posle toga je free. Kako si uspeo da nagruvas racun?
@Prisic, to se desava kad restartujes telefon, trazi i passcode da uneses. Kasnije je sve normalno. Inace, imas da podesis da ti za besplatne aplikacije ne trazi ni sifru ni otisak, vec samo za one koje se placaju kako ne bi slucajno napravio karambol.

@Zuba, pa valjda svi postpejd paketi danas imaju ukljucenu neku kolicinu interneta po "punoj" brzini a posle toga je free. Kako si uspeo da nagruvas racun?

Nisam menjao paket kad sam kupio telefon. Ostao sam na starom postpejd paketu prenesi 220. Iskreno nemam pojma. Dobro da sam to sad prekinuo jer bi mi bili racuni kao kad sam hteo da probam one hotline pozive devetesetih godina.:d Ali da ne idemo u OFF.

Zahvaljujem se za preporuku, mislim da će mi 1Password odlično poslužiti, s obzirom da već duže vreme razmišljam šta da radim sa logovanjem na milion različitih aplikacija i servisa, Password manager-e nisam koristio do sad ali mislim da je pravi momenat :)

I da napišem još ovo, možda nekome bude od koristi,
pre par nedelja sam prvi put uvideo problem sa telefonom (6S 64Gb)

Jutros skinem 6S sa punjača, svuko bateriju sa 100% na 65% za manje od sat vremena nekorišćenja. Izgasio sam sve aplikacije koje su bile u pozadini kad sam video da je opao negde na 76% jer sam osetio da se mnogo ugrejao (ista situacija se dešavala par puta na iPhone 5) međutim ne..
*** al ova baterija (i problemi sa njom) je stvarno katastrofa.

pošto je to nastavilo i dalje da se dešava, stvarno sam debelo razmišljao o povratku na Android jer me je baterija izluđivala. I, sreća u nesreći, juče dok sam gledao nešto preko Youtube-a (nakačen na WiFi) stiže meni poruka od mts da sam potrošio 50% količine podataka (po većoj brzini), a meni paket 2GB-a i obračunava mi se od 01. do 31. (a juče je bio 5.), i pritom 90% vremena sam na WiFi! Ja rekoh šta je sad ovo koji Q, imam i My Data Manager instaliran na telefonu, pogledam u aplikaciji i piše da sam potrošio 150MB od 01 :smash: I onda sinoć prvi put zađem u Cellular data usage i vidim da je pod System services više od 500MB otišlo na Documents & Sync, 400 Mb na AppStore i po nekih 50 – 100 MB se nakupilo na drugim mestima pa sam to sve izgasio. U iCloudu i Photos sam ugasio iCloud Photo Library i Upload Burst Photos a takođe u iTunes & App Stores sam ugasio Use Cellular Data.
Onda sam se izlogovao iz svog AppleID naloga i napravio novi, jer sam video na par mesta na netu da su ljudi rešavali isti problem pravljenjem novog naloga pa rekoh da uradim i ja isto to. Isti problem sam imao i na iPhone 5 64GB koji sam kupio pre par meseci samo da bih probao iOS i mislio sam da će se taj problem sa baterijom rešiti kupovinom novog uređaja međutim nije, sve do sad.
Od juče popodne pa do danas 12h mi je baterija na 60%, inače sam telefon morao da držim dva puta dnevno po par sati na punjaču, baš me je izluđivalo! :wall: On je verovatno nešto sve vreme tovario u pozadini na iCloud nalog, ili Boga pitaj..
ali me čudi kako niko od vas nije imao sličnu situaciju kao ja, i to sa dva telefona do sad..

Za sve kojima trosi internet...icloud - icloud drive i tu iskljucite opciju da koristi mobilne podatke

Poslednja izmena:
Znam na sta misliš. Na ip5 sam koristio cygnett, i odlična je, međutim model za 6 ima onu rupu za jabuku koja me užasava. Sad koristim Knomo, ona ima tu gumu sa strane a platno u sredini. I prezadovoljan sam. Od tog materijala su ti i Apple silicone

Poslednja izmena:
Ma ta rupa i mene nervira. Ja telefon nisam kupio da bih se hvalio. Pretpostavio sam da je Apple silicon case tog materijala ali cena prava sitnica. Ipak bih probao pre kupovine. Jedino što me nervira kod njega je deo oko ulaza i zvučnika koji je nepokriven. Mada vidim da je i kod Knomo-a isto. Ali mislim da netreba da sad idem u tanka crevca. A ona hrapava površina na leđima jel i ona silikonska?

Poslednja izmena:
Ne, ona je platnena (poliester ili tako nesto) i pruza odličan osećaj uz tu gumiranu plastiku. Idi u istyle, tamo sam je kupio i bez problema daju da se proba.

Ovo je već druga godina da imam apple silicon case i oduševljen sam.Prvo sam imao plavu,a sad belu i nemam nameru da je menjam.

Jedino još foliju nisam rešio.

Jel imate neku preporuku za prednju,a da ima rupicu za kameru?

Ја сам купио класично каљено стално за 1000 дин, врх је...

Да се поновим за батерију, и поред искључене синхронизације, са једним мејлом и вајбер и вацапом, ово је телефон са најгором батеријом који сам икада имао, од задњих 10так (ту рачунам обични АјФ 6, једну Лумију и два андроида...). Једноставно, тако је како јесте, надајмо се да ће једног дана набуџити батерију.
Ви ми не морате вјеровати, можете држати хлавоспјеве, али је тако...

Нарочито је лош нови графички чип, када је у питању потрошња батерије у односу ма онај у обичној шестици - усудио бих се рећи 30% брже вуче при гејмингу...

Poslednja izmena:
A što bi povecavali bateriju kad se iovako dobro prodaje? Prodao se i S6 dobro, bez obzira na bateriju. Verovatno imaju dil sa EPS-om :D

Interesuju me neke futrole za iP6s koje kad se drže u ruci dobijete sličan osećaj kao držanje Transcend ex HDD ako znate na šta mislim? Većina futrola ne može da se proba pre kupovine pa da se oseti u ruci.

Trenutno koristim ovakvu http://www.ebay.com/itm/For-iPhone-...hash=item1a0697ed58:m:mokfBGZ1wslYHTE4LqptxSQ kao prva pomoć.

Skoro sam siguran da ces sa ovom da dobijes slican osecaj + nemas otvor na mestu jabuke...samo je malo skuplja i teze se nabavlja ali vredi sve novce...
http://urbanarmorgear.com/collections/apple-cases/products/rugged-case-iphone-6-6s

Thule Atmos X3 je odlična. Ja je koristim odavno već, čak mi je i ispao sa 60 cm na laminat i ništa

Iskljucio danas Celular Data(mobilni internet) ali kad sam bio u GSP rekoh ajd da probam opet besplatni WI-FI kad ono mi trazi da ukljucim ponovo Celular Data. Ne razumem o cemu je rec. Jel to znaci da svugde gde pise Free WI-FI mora da mi bude ukljucen Celular Data sem u slucaju gde znam sifru za doticni Wireless (kuca,posao,kafic i sl.). Da pitam prvo ovde da se ne bih blamirao ako odem da se svadjam za dzabe sa ovima iz Telenora. Odnosno da me teraju da uzmem neki paket koji u sebi ima mogucnost surfovanja i sl.

@Proday zar ove futrole nisu za neke extremne situacije?

Poslednja izmena:
Ne treba ti celular za wifi, naravno. Ja kad sam npr u roamingu ugasim celular na off a wifi normalno koristim

Pa ni meni nije jasno kakve veze ima celular sa WI-FI.

Poslednja izmena:
Pa probaj kuci da li se isto ponasa. Nema logike

Kod kuce normalno se kaci na moj ruter bezicno.

Poslednja izmena:
U prevozu taj acces point nema vezu sa internetom, zato ti traži cellular.

Nisam znao sa to. Hvala na objasnjenju.

Zaboravih da pitam pa sto su onda stavili nalepnice Free wi-fi po prevozu?

Taj konkretno nije imao ili tako nesto. Ne mora da znaci da je tako u svakom busu. Mada ko zna...

Nazad
Vrh Dno