Interesuje me da li ste unos kontakata sa SIM kartice na telefon kao neku vrstu backup-a ? Da li to vredi raditi?
Mislim da je najbolje da su kontakti na telefonu i na iCloudu.
Ovi kontakti su mnogo napredniji od onog što si imao na sim kartici, mogu da uključuju podatke o kontaktima sa Fejsbuka (adresa, posao, fotke korisnika, itd. )
Do sada nisam imao nikakvih problema sa gubitkom kontakata, sinhronizacija kontakata je brza i neosetna, svi kontakti koje imaš na telefonu su automatski dostupni i na istoimenoj (Contacts) aplikaciji na Macu i iPadu, ili na PC-u preko
www.icloud.com .Sve radi baš onako kako treba

Ako želiš da uradiš backup konatkata u vidu fajla, postoje razne third party aplikacije na App Store, poput My Contacts Backup Pro, itd.
Da li neko ima preporuku za aplikaciju koja čuva tekstualne zapise pod nekom šifrom?
Npr jedna od najpoznatijih password aplikacija, 1Password, ima deo za čuvanje ovakvih zapisa - Secure Notes.
Ja sam tu upisao neka od onih sigurnosnih pitanja koje neki servisi postavljaju s vremena na vreme da bi potvrdili tvoj identitet, a znam da ću zaboraviti odgovore pre ili kasnije :d