Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

Zanima me najvise kamera na 6s plus jer u januaru obnavljam ugovor i hocu da cujem komentare od ljudi koji imaju 6s.

moja supruga ima 6splus. kamera je nenormalno brza.promenio sam mnogo flagshipp telefona ali nisam video nigde takvu brzinu kamere.Takodje ni jedna fotka nije imala promasen fokus.telefon kida u tim stvarima.U ostalom mi se ne svidja I dalje.screen to body ratio,vrljavi non user friendly OS....

planiram uzeti 6s 64g, i zanima me da li vrijedi juriti tsmc cpu ili na rulet pa sta bude...?

Pa to ti je uvek rulet. Ne možeš znati sve dok ne otpakuješ telefon i proveriš preko programa za to.

Ajd molim te reci koji je to program, da sad ne prelistavam temu. Hvala

https://itunes.apple.com/app/battery-memory-system-status/id497937231?mt=8
How to tell if your iPhone 6s has TSMC or Samsung chip

Step 1: Launch Battery Memory System Status Monitor on your device.

Step 2: Tap on the button labeled System at the top of the screen.

Step 3: Check your device’s ID number under the Device → Model sub-section:

N71mAP — iPhone 6s with TSMC-manufactured A9 processor
N66mAP — iPhone 6s Plus with TSMC-manufactured A9 processor
N71AP — iPhone 6s with Samsung-manufactured A9 processor
N66AP — iPhone 6s Plus with Samsung-manufactured A9 processor

Poslednja izmena:
Hvala
edit: moj je Samsungov chip

Poslednja izmena:
Kod mts-a je mesano sto se tice cipova?
U sustini, jedino se vidi razlika ako se igraju igrice intezivnije, a u redovnon koriscenju nema razlike?

Mislim da je kod svih mešano što se tiče čipova. Lutrija, ali bukvalno.

Rulet pa sta bude. Ja sam do sada tri komada uzeo za sebe i za okolinu, svi su bili tsmc. Prijatelj je kupio od preprodavca u NS, na tom uredjaju je Samsung chip.

Interesuje me da li ste unos kontakata sa SIM kartice na telefon kao neku vrstu backup-a ? Da li to vredi raditi?

Zubo , sta zelis pitati, dal moze da se kopira sa SIM-a moze, backup ide na icloud...

Pitam za prenos (import) sa SIM kartice na telefon. Znam da moze nego da li je svrsishodno odnosno pozeljno. Znam da se backup radi na icloudu. Au ne znam sta mi je u zadnje vreme ne mogu normalno da formulisem pitanja. :D

Ma slobodno importuj, i onako ce sve to da zavrsi na icloud :D

Pitam za prenos (import) sa SIM kartice na telefon. Znam da moze nego da li je svrsishodno odnosno pozeljno. Znam da se backup radi na icloudu. Au ne znam sta mi je u zadnje vreme ne mogu normalno da formulisem pitanja. :D

Ili jednom dignes sve kontakte na google i posle si miran zauvek i sa androidom, a i iosem posto su omogucili ucitavanje kontakata sa g naloga.

Drugar ima samsung ja tmsc. I ogromna je razlika u telefonima. Moj je sg njegov silver...

Daj to malo detaljnije. Sta podrazumevas pod ogromnom razlikom?

Nisam ni ja do prosle god kada sam uzeo 5s kao pokusaj da se vratim u ios vode ;) ...nema na cemu

Da li neko ima preporuku za aplikaciju koja čuva tekstualne zapise pod nekom šifrom? Sa AppStore sam skinuo SecretNote, ali sam hteo da vidim ovde na forumu da li neko zna za nešto bolje jer sam na preporuku nekog člana skinuo Spark za emailove i oduševljen sam aplikacijom, mislim da bolja ne postoji ni za iOS ni za Android, svaka im čast :)
Ukoliko bi postojala opcija za export ili slanje na e-mail još bolje..

My Folder recimo ima svasta nesto. Jedino sto nije optimizovan za 6/6+
3afcc35c5f27690487c5f7f509d5dc1c.jpg

Sacekaj da ti se jos neko javi, mozda ima bolji predlog. Meni samo ova aplikacija trenutno pada na pamet.

Interesuje me da li ste unos kontakata sa SIM kartice na telefon kao neku vrstu backup-a ? Da li to vredi raditi?
Mislim da je najbolje da su kontakti na telefonu i na iCloudu.
Ovi kontakti su mnogo napredniji od onog što si imao na sim kartici, mogu da uključuju podatke o kontaktima sa Fejsbuka (adresa, posao, fotke korisnika, itd. )
Do sada nisam imao nikakvih problema sa gubitkom kontakata, sinhronizacija kontakata je brza i neosetna, svi kontakti koje imaš na telefonu su automatski dostupni i na istoimenoj (Contacts) aplikaciji na Macu i iPadu, ili na PC-u preko www.icloud.com .Sve radi baš onako kako treba ;)
Ako želiš da uradiš backup konatkata u vidu fajla, postoje razne third party aplikacije na App Store, poput My Contacts Backup Pro, itd.

Da li neko ima preporuku za aplikaciju koja čuva tekstualne zapise pod nekom šifrom?
Npr jedna od najpoznatijih password aplikacija, 1Password, ima deo za čuvanje ovakvih zapisa - Secure Notes.
Ja sam tu upisao neka od onih sigurnosnih pitanja koje neki servisi postavljaju s vremena na vreme da bi potvrdili tvoj identitet, a znam da ću zaboraviti odgovore pre ili kasnije :d

Ostaviću ih i na telefonu i na iCloudu.

E bravo za 1Password. Totalno sam zaboravio za tu aplikaciju, a koristim je maltene svakodnevno.

uzeo je i ja,al daleko je ona od dashlane.

Em komplikovana,em nema svoj cloud backup,nego moras na drop...

Vrh Dno