Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

9.3 je beta. Mozes je skinuti ako te svrbi i ako ne mozes da docekas konacnu verziju jos par nedelja.

Sta sa tim qhd jel mi kn donosi nesto?

Ne donosi, ali ako je u fonu SoC koji gura 4x više pixela (od iP6S) i ostvari veći rezultat onda je to, očito, jači SoC. Kao da imaš auto koji do 100 i 200 ide brže i odvozi brže vreme na Nürburgringu - 2x teži (od iP6S+).

Poslednja izmena:
avakako ne znaci da je 2x brzi pritom ja ne mogu nista lepo reci o prepucanim pikselima kako ekrana tKo i kamera... Marketinski trik...

Svakako znači da je brži (ne govorim da je 2x brži) ako GPU/3D score ima 58K, a iP6S 40K. Za VR nije marketinški trik ali inače se slažem s tobom.

Kako da kad kucam poruke isključim mogućnost onih sugestija za pojedine forme reči ili sl.? Zaplavi i bude ta reč a ne ona koju sam hteo. Mogu jedino privremeno kad pipnem znak dole pored mikrofona. Pa opet kad nešto kucam mi daje predlog reči. Da li ima negde u podešavanjima da se to isključi? Znao sam to kod android tableta ali ovde ne znam.

Poslednja izmena:
Ne donosi, ali ako je u fonu SoC koji gura 4x više pixela (od iP6S) i ostvari veći rezultat onda je to, očito, jači SoC. Kao da imaš auto koji do 100 i 200 ide brže i odvozi brže vreme na Nürburgringu - 2x teži (od iP6S+).
Nije baš tako.
Anand je objavio preliminarne rezultate testova Snapdragona 820, pošto su tu dostupni i rezultati za iPhone 6s Plus ko hoće može da pogleda:
http://www.anandtech.com/show/9837/snapdragon-820-preview
U suštini, Appleov A9 je dominantan u CPU testovima, u GPU testovima rezultati su mešoviti (A9 je postigao bolji rezultat u 3DMarku, a u GFXBenchu u offscreen testovima S820 je postigao ~10% bolji rezultat od A9.
Nije loš rezultat za A9, koji je već 4 meseca prisutan na tržištu dok Snap 820 tek za 2 meseca treba da počne ozbiljnije da se prodaje.
Ko ne želi da čita celi tekst, evo njihovog zaključka:
Meanwhile more broadly speaking, our initial data doesn’t paint Snapdragon 820 as the SoC that is going to dethrone Apple’s commanding lead in ARM CPU performance. Even if retail devices improve performance, Apple A9/Twister’s performance lead in CPU-bound scenarios is extensive (particularly in lightly-threaded scenarios), more so than I’d expect any kind of software refinements to close. What seems to be rather concerning is the performance of existing software that isn't yet optimized for the new architecture, well have to see how targeted compilers for Kryo will be able to improve scores in that regard. The Adreno 530 on the other hand looks to to perform very well for a smartphone SoC, besting Apple's latest, and I think there’s a good chance for retail devices to hold their edge here.
Btw. QHD=2560x1440, a 6S Plus renderuje rezoluciju 2208x1242 koja se onda skalira na 1080p ekran, tako da je razlika u broju piksela ~25%.

@Zuba1970: Koju tastaturu koristiš? Podešavanja su u Settings>General> Keyboard, tu možeš da izabereš tastature (engleska, srpska ćirilična i latinična) i podesiš njihov raspored, isključiš autocorrect, itd.

Poslednja izmena:
Namestio, hvala drgonzo.

Poslednja izmena:
Ne donosi, ali ako je u fonu SoC koji gura 4x više pixela (od iP6S) i ostvari veći rezultat onda je to, očito, jači SoC. Kao da imaš auto koji do 100 i 200 ide brže i odvozi brže vreme na Nürburgringu - 2x teži (od iP6S+).[/QU

Nekada je bolje cutati nego se hvalititi neznanjem.

Poslednja izmena:
ja sam to i napisao, najmanje bitna stvar, ali se onda pojavi dezurni trol da nam objasni kako je s820 mnogo jaci.

Koliko kosta polovan 6s, ocuvan? Da li je 600eur realna cena?
Nadam se da ne ovaj post dozvoljen posto nije u pitanju procena, samo me zanima koliko se krecu polovni da me neko ne zezne...

Koliko kosta polovan 6s, ocuvan? Da li je 600eur realna cena?
Nadam se da ne ovaj post dozvoljen posto nije u pitanju procena, samo me zanima koliko se krecu polovni da me neko ne zezne...

Pa tako se otp krecu cene, mada ja ne bih dao toliko. Ja sam nasao burazeru pre dva meseca za 570e otvoren 6s 16gb, samo je vakum skinut ali telefon nije bio aktiviran, iz italije, covek poslao racun iz prodavnice uz telefon sve sve.

Polovni 570e max i to ako je star do mesec-dva dana. Stariji još manje.

Kada se vec prica o cenama... isplati li se zameniti sada 6 za 6s? 6s ce drzati cenu do oktobra, onda ce posle pojave novog modela otici za 100 novcanih jedinica dole, ali 6-ici polovnoj ce cena ici dole iz meseca u meseca. Ne verujem da bih puno dobio zamenom, ali racunam da potom 6s ne bih trebao menjati bar dve godine, posto ne verujem da ce Apple opet velikodusno povecati memoriju telefonu bar jos dve iteracije, a sve ce raditi da obicnu 6-icu izbaci iz upotrebe.

Ako te zanima (znatno) bolji touch id i 3D touch (poprilično cool), dvostruko više rama (osjeća se u radu, uglavnom sa safarijem) i nešto lošija baterija onda da... U ostalim slučajevima jok.

6S 64 GB

Da li si dobro video, ja bas pratm oglase ovih dana.Istice mi ugovor pa gledam sta mi je ciniti.Vidim da se zakljucani na mrezu od 16gb prodaju za 550 a od 64 za 650.Sim free su skuplji za 50-ak eura.

Nisam u Srbiji, ovo je cena u Apple-u i Mediamarktu. Meni je licno uzimanje preko oglasa rizik pa nisam gledao te varijante.

Onda ti se to ne isplati, kao sto sam kazes tesko da uzmes 450e za polovnu 6-icu.Jeste 6s bolji ali mislim daje suludo toliko doplacivati.

moze za 600 da se nadje 6s 64gb, ja naleteo na jedan, roze i zakljucan na Telenor 🙂
od prvog vlasnika sam uzeo ovlastenje ovjereno u sudu ili opstini da mogu otkljucati telefon kad istekne ugovor, telenor mi kazao da uradim tako pa eto, nadam se da ce to uroditi plodom kad istekne ugovor

Da, verovatno se taj novac moze bolje potrositi nego u nabavku (skoro) istog telefona.

Jesu ovi ajfoni kod lelekoma zakljucani na mrezu ili mogu da se koriste sa inostranim karticama?

Zakljucani su..

Nazad
Vrh Dno