Šta je novo?

iPhone 5 - problemi sa mrezama u Srbiji

@MM, tako je :D
@Septimus, kako kome :D

Svaka cast za promenu naslova teme, to sto je u pola postova razmatrano i da VIP ne radi sa obicnim telefonima, nije bitno :)

Nema veze, to je razvoj diskusije :).

Na netu nisam jos naisao da se neko zali na slicne probleme osim u Srbiji. Ostaje da se sagleda da li to znaci da su nama u Srbiji mreze krsh, ili ima veze to sto Srbija nema Apple podrsku pa nam je vecina IP5 skinuta sa drugih mreza ili je IP5 falican proizvod.

Ili ljudi donose IP5 sa trzista koje nije kompatibilno sa Srbijom?
Tipa, ne podrzavaju isti quadband 2G/3G... (u stvari mislim da IP5 uopste nema quad-band podrsku u bilo kojoj zemlji?)

E to sto kao radi je jer podrzava neki band, koji je jaaako los kod nas.

Sve u svemu, jako skupa igracka. Promenio sve mreze sa gomilom telefona i nikada problem ove vrste nisam ni imao niti cuo za isti. Kupi za te pare dva dobra telefona sa istim funkcijama i uzmi kartice od dva providera i nema da te boli glava :)

Told you so :) Eto zasto ne treba dati tolike novce za proizvod koji nije ni optimizovan nasem trzistu.

gomila gluposti na jednom mestu.Ovo nisam ocekivao na forumu ovakvog tipa,al s obzirom da zivimo u ovakvoj zemlji,ne treba nista da me cudi.
Na netu nisam jos naisao da se neko zali na slicne probleme osim u Srbiji.
zato što nisi ni tražio...
http://lmgtfy.com/?q=call+failed+iphone

Problem se javlja kod onih mreža koje su krš,odnosno preopterećene,kao što je att i kod nas vip,a moguće i mts.Imam par drugara koji žive u americi,kažu da ne postoji gora mreža od att,da je pokrivenost užasna,da se prekid veze dešava skoro na svim uređajima...

Inače,ne razumem zašto je tema promenila naziv,kad su se ovde javljali i ljudi koji nemaju iphone,kao i to da sam 18 PUTA NAPISAO DA SE OVAJ PROBLEM NE JAVLJA NA TELENORU I MTSU i da je isključivo do vipa problem?

Jedino mogu da razumem,da je ovde neko plaćen da brani vip,a ako mi dozvoljavate,sa drugog foruma ću postaviti gomilu tema,gde se ljudi žale na vip i iphone (4,4s...),a isto tako mogu vam naći i neke teme,gde se ljudi žale na mts i s3...

Mreže su nam preopterećene i ko zna sa kojom tehnologijom se služe,kad telefoni tipa iphone galaxy i ostali ne mogu da funkcionišu normalno,al bitno da ih svi operateri imaju u ponudi...

Poslednja izmena:
Drugar dobio 2 komada IP5, jedan crni, jedan beli... Crni uzeo za sebe, beli dao sestri... Ona na Vip-u, on na Telenoru i sve radi kako treba... Telefone dobili iz Švedske ili Danske, znam da je neka Skandinavska zemlja.

i moj 4s nije imao nikakvih problem na vip mreži,al kad sam taj isti prodao drugaru,koji takođe ima vip,njemu se pojavio problem sa prekidom...šta ćemo sad?

Lokacija Beograd,isti telefon,ista mreža...

Sve ove probleme koje sam naveo su imali ljudi sa 4/4s i vipom,al ja na primer ni 1,sve dok ugovor nisam potpisao.Da li je slučajnost,možda stvarno unapređuju mrežu...?

Isto tako,mom drugaru je proradilo stanje 15.10,a meni kasnije.Sve to zavisi pitaj boga od čega,al ona priča oko prioriteta i teorija zavere je izlgeda istinita...

Poslednja izmena:
Sumnjam da i u jednoj zemlji sve mreze (obicno ih ima 3) funkcionisu kako treba. Obicno vazi koliko para toliko muzike.
Npr ja sam bio zapanjen kad sam shvatio kakav je mobilna telefonija raspad u svajcarskoj. Postoji jedna mreza koja valja (skupa ko otrov), dakle recimo na nivou telenora, dok su druge dve neverovatno lose, daleko losije od bilo koje u Srbiji (nemanje signala, nedostupnost, prekidi veze se podrazumevaju a ljudi se bukvalno sprdaju na racun tih mreza).

uopšte više neću da se ubeđujem sa vama,a ni sa njima,već ću ih jednostavno prijaviti gde god budem mogao,a ugovor ću bataliti i prestati da plaćam.Imaju fore još 6 dana da se jave,ako se ne jave,prijava tržišnoj,a kartica pravac kanta.

Kraj priče.

Brale, ma koliko se ja dana kidam od smeha sto imas problema sa IP5, ipak sam stvarno pokusao da sagledam objektivno celu temu.
Ne verujem da je do IP5, ako je do necega takvog, onda je do modela skinutih sa nekih operatera ili iz nekih zemalja. Primera radi, u Koreji se vec mesecima prodaje SGS3 LTE, koji tek sada izlazi u EU - ali ko se zezne da uzme pogresan u Koreji, moze da se slika sa istim u Nemackoj ili jos gore - u Americi. Ne rade potrebne frekvencije (znaci telefon uopste ne radi u Americi ako se uzme pogresan), rade frekvencije koje su slabo podrzane (u Nemackoj - postoje, ali bazne stanice imaju slab prioritet za te frekv. ili slab radio ili sta vec - i razgovori ne rade kako treba).

Ja ne kapiram kako si ti mogao da isprobas tvoju NANO SIM karticu u drugim telefonima kad je IP5 jedini koji je podrzava :) Ako mi kazes "adapter", think again - to uopste ne radi kako treba.

Npr ja sam bio zapanjen kad sam shvatio kakav je mobilna telefonija raspad u svajcarskoj. Postoji jedna mreza koja valja (skupa ko otrov)

Do skora je bila 'slicna" situacija u Koreji. Jedna mreza je bila dzab-dzaba ali ne radi maltene uopste (LGU). Jedna je paprena ali radi (SKT), jedna je nesto izmedju (KT).
I dan danas imaju mozda najskuplje mobilne tarife na svetu :( (30e najniza tarifa, za svega 250min i nesto smesno neta). Jedina dobra stvar je sto se telefoni dobijaju kao igracke za decu :)

Ja bas imam pretplatu od 30e, za te pare imam 250mb i nista vise :)

Ja ne kapiram kako si ti mogao da isprobas tvoju NANO SIM karticu u drugim telefonima kad je IP5 jedini koji je podrzava :) Ako mi kazes "adapter", think again - to uopste ne radi kako treba.
Sve kartice kod vipa imaju istu velicinu cipa,tako da lagano mozes nanosim da stavis u neku na primer nokiu 1110 koja ima ona vratanca i furas,dok kod ostalih ne mozes,jer moras da gurnes u rupu,a ovde samo centriras cip i zatvoris-preklopis.

Poslednja izmena:
Pa mogu ja da centriram koliko hocu, ali to ne znaci da su kontakti tamo gde trebaju biti i da se nece mrdnuti kad se zatvori (jel' pingvin gasi svetlo u frizideru kad se zatvore vrata? :D)

ok.Skapirao sam tvoju poentu u ovoj temi.

gomila gluposti na jednom mestu.Ovo nisam ocekivao na forumu ovakvog tipa,al s obzirom da zivimo u ovakvoj zemlji,ne treba nista da me cudi.

zato što nisi ni tražio...
http://lmgtfy.com/?q=call+failed+iphone

Problem se javlja kod onih mreža koje su krš,odnosno preopterećene,kao što je att i kod nas vip,a moguće i mts.Imam par drugara koji žive u americi,kažu da ne postoji gora mreža od att,da je pokrivenost užasna,da se prekid veze dešava skoro na svim uređajima...

Inače,ne razumem zašto je tema promenila naziv,kad su se ovde javljali i ljudi koji nemaju iphone,kao i to da sam 18 PUTA NAPISAO DA SE OVAJ PROBLEM NE JAVLJA NA TELENORU I MTSU i da je isključivo do vipa problem?

Jedino mogu da razumem,da je ovde neko plaćen da brani vip,a ako mi dozvoljavate,sa drugog foruma ću postaviti gomilu tema,gde se ljudi žale na vip i iphone (4,4s...),a isto tako mogu vam naći i neke teme,gde se ljudi žale na mts i s3...

Mreže su nam preopterećene i ko zna sa kojom tehnologijom se služe,kad telefoni tipa iphone galaxy i ostali ne mogu da funkcionišu normalno,al bitno da ih svi operateri imaju u ponudi...

Niko nije placen da brani bilo koju mrezu. Problemi koje imas se ne mogu ignorisati i da je to masovna pojava ovde bi se za pola sata sjatila gomila korisnika trazeci resenje (ili saosecanje :) ). Na Benchu je masa tehnicki potkovanih ljudi i koristi sve tri mreze i, sad, posto ta masa ljudi nema probleme tog tipa kao kod tebe - zakljucak se svodi da su to pojedinacni slucajevi.

Na zalost, drustvo u Srbiji nije sposobno da organizovano zastiti malog pojedinca (ovde si to ti) od bahatog ponasanja mocnije grupe ljudi (ovde je to Vip). Drzava postoji ali u principu samo kada je placanje poreza u pitanju. Za ostale stvari to je samo mastilo na hartiji.

Poslednja izmena:
tu je ratel,trzisna i zastita potrosaca.Na prve dve adrese je prijava stigla,a na trecu cu uskoro da posaljem.

Kad bi svi kao i ja poslali zahteve za svoje probleme,a ne da sede ispred monitora i pametuju/kukaju,mozda bi se nesto i promenilo.

Konkretno sam par puta prijavio neke prodavnice trzisnoj i verovali ili ne,svaki put sam dobio ono sto sam trazio.Cekao sam dugo,al sam docekao.

Sto se vipa tice,znam jos dve osobe koje su ih prijavile zbog kvaliteta njihove mreze,a na netu mozete i pogledati ankete i videcete i sami da je vip ubedljivo najgora mreza.

Imaju jos svega par dana fore...

Uvek će biti onih koji pljuju, da l' po vipu, da l' po telenoru, da l' po mts-u... Da kucnem u drvo nikad problema, jedino bilo ovo sa potrošnjom, ali pošto koristim aplikaciju, onda mi vidi potrošnju iako nekad neće preko 1260...

Navratio sam danas do vipa,da vidim o čemu se radi i kad će pismeni odgovor.Svi se prave blesavi.Onda sam se ja napravio lud,otišao do "menadžera",počeo da pretim sa tržišnom i odma su pozvali nekog tamo "menadžera" za reklmacije.Obećano mi je da ću sutra ili prekosutra dobiti odgovor,al s obzirom da im sutra ističe 15 dana od podnošenja,idem u tržišnu da ih prijavim.

Ako želite u ovoj zemlji nešto na fin i kulturan način da obavite,odustanite odmah.Bio sam fin do danas i kao što vidite ništa uradio nisam,sve dok nisam počeo da budem bezobrazan,e onda su se stvari rapidno promenile...

Da napomenem još nešto,nisam imao prekid poziva skoro nedelju dana,imao sam preko 2h razgovora,preko 50 poziva i taman se ponadao da su rešili problem,kad eto ti poslepodne,sve po starom...

Poslednja izmena:
I ja imam slican problem, odnosno moja keva, pa je samim tim gora situacija jer ne znam kako uopste da mu postavim dijagnozu, posto ona nije bas tehnicki potkovana za to. Na poslu (Bezanijska Kosa) joj ne radi, a kod kuce (Vracar) radi... Model Motorola Defy, mreza Vip. Menjao sam ROM, tako da pitaj Boga u cemu je stvarno problem, da li ROM, da li mreza, da li telefon, da li kombinacija svega... Jedino ja da joj odem na posao da pokusam da utvrdim uzrok.

Zar nije logicno da je slab signal na BK? Prosle godine sam jedva bilo koju mrezu imao tamo (u stvari mislim da je samo MTS 2G nekako imao signal)

Nemam pojma, u pocetku nije radio kako treba, pa sam stavio novi Rom, radio je u redu nekih 3-4 meseca, i sada opet zeza u poslednjih 3-4 dana. Primetila je da radi neko vreme kada ga restartuje.

upravo sam saznao da sam zaista jedinstven slucaj,posto je drugar kod njih uzeo neki lg i na 5 poziva,1 mu barem prekine.Licno sam prisustvovao tom dogadjaju.

promenite naziv teme,jer nema ovo nikakve veze sa iphoneom,već isključivo i samo sa njihovom mrežom.

Nemoj tako, Vip mreža je mreža broj 1 u Srbiji :):)
Jesu li ti poslali odgovor na kraju? Verujem da će tržišna jedva dočekati da malo napuni budžet ako nisu :)

nisu mi poslali,al sam ja poslao trzisnoj,a verovatno cu i sanitarnoj,posto mi drugar kaze da u jednoj poslovnici nemaju wc.

to nema nikakve veze šta prodaju,već da li imaju wc

A da se raspitas malo nad kime se vrsi sanitarni nadzor?
Kiosci... male radnje u TC... Dovoljno je imati ugovor sa nekim u blizini da smes da koristis njihov mokri cvor (ili da objekat ima zajednicki)... Ne bi prosli MTU da nemaju to. Ako jesu, onda se zali opstini na komisiju.

Vrh Dno