Šta je novo?

iPhone 4S & iOS5 - zvanična tema

ja sam je naucio gotovo sva srpska imena :d jeste da je potrajalo al vredi :d sad gotovo da ne kucam kad sam sam :d

edit: hello ejkaj je vilingo govorio :d

Poslednja izmena:
Kako dodati lokacije u novoj Reminders aplikaciji?
Imam Home ali ne znam kako to editujem, i kako da dodam recimo centar grada, da li je to moguce?

Prilozi

• IMG_0016.PNG
    IMG_0016.PNG
    696 KB · Pregleda: 111
@Priest77
Moraš da imaš lokaciju u kontaktima. Ako nemaš, odeš u Maps, staviš Pin gde hoćeš i klikneš "Add to contacts". Onda se vratiš u "Reminders" i biraš "Location" iz "Contacts"

To sam znao, ali kako da editujem home i zasto da stavljam recimo prodavnicu cipela iz centra grada u kontaktima ako hocu tamo da me podseti?
Sada vidim da su i na appstore pocele todo aplikacije da koriste ovu foru sa lokacijama ali ne mogu sada da krenem redom sa probama dok ne izadje JB :D

... zasto da stavljam recimo prodavnicu cipela iz centra grada u kontaktima ako hocu tamo da me podseti?
Zato što je takva logika aplikacije, lokaciju biraš sa spiska poznatih a spisak "poznatih" ti je u kontaktima.

A "home" menjaš: Settings > Mail, Contacts, Calendars > Contacts > My Info pa izabereš novi kontakt

EDIT: Location se ne pojavljuje kao opcija ako je uključena sinhronizacija podsetnika sa nekog Exchange servera!

Poslednja izmena:
jel postoji neka fora da je nateram da pozove nekog iz imenika? ili je to jednostavno za sada nemoguce :)

ako pretpostavimo da si pokusao sa call ili dial Pera npr i da ti izlazi sry, can't call... onda je problem sto brojevi moraju da ti budu formatirani po pravilu sa sve +123... kod verizona imas mreznu komandu koja to radi automatski, ne verujem da to imas kod nas, pa ces morati rucno da formatiras...

ako je druga varijanta onda samo treba da kazes call Pera, ako ne moze da nadje Peru onda joj spelujes i ona to zapamti... mozes da dodas razne odrednice tipa kum, devojka, mama, tata i ona posle pamti kada joj kazes ko ti je sta :)

ma prva varijanta je problem....
cek format da bude +123064xxxxxx? malo sam se pogubio :)

dobro je da je prva :)

ne, ne, format treba da bude +3816 pa 0/1/2/3/4/5/6/9 u zavisnosti od prefiksa mreza pa broj...

dakle nrp +38163 333 333

Poslednja izmena:
hm, pa tako sam uradio u pocetku....recimo +38164xxxxxx i ne funkcionise. ako trebaju cifre da budu odvojene onda ne izvaljujem gde je _

uh, ne znam... kod mene je ok... probaj da `ubijes`` phone, message i contacts aplikacije i onda uradi reboot...

jel izasao jailbreak za iphone 3gs? za novi os

ako pretpostavimo da si pokusao sa call ili dial Pera npr i da ti izlazi sry, can't call... onda je problem sto brojevi moraju da ti budu formatirani po pravilu sa sve +123... kod verizona imas mreznu komandu koja to radi automatski, ne verujem da to imas kod nas, pa ces morati rucno da formatiras...

ako je druga varijanta onda samo treba da kazes call Pera, ako ne moze da nadje Peru onda joj spelujes i ona to zapamti... mozes da dodas razne odrednice tipa kum, devojka, mama, tata i ona posle pamti kada joj kazes ko ti je sta :)

Sve što kažeš je tako, osim činjenice da sa phoneformat fajlom postoji problem! Razume ona mene ko mi je ko i koga treba da zovem (nađe u imeniku), ali kad krene da zove, kaže "Sorry, MaX, I cannot dial +38163..."

Iz istog razloga svi kukaju na Caller ID probleme... Ja nemam te probleme jer mi je sve na +381, samo me nervira formatiranje, jer mi je ranije lepo sve stavljao u format +381 (xx) xxx-xxxx ili (kad kucam broj u dialer - (06x xxx-xxxx), a sada je zguženo (+381xxxxxxxxx ili 06xxxxxxx). Jako nervira, ali ajde to, nego što Siri pravi problem.

Poruke šalje bez problema...

jel izasao jailbreak za iphone 3gs? za novi os
Izasao je unthetered samo za stari boothrom (taj ima trajni JB), dok za ove sa novijim boothrom-om postoji samo thetered.
Ja sam mome bratu uradio JB na starom boothrom-u i lepo radi sve kako treba, a sacuvao sam mu i baseband da bi radio ultrasn0w.

thetered znaci da moram da palim telefon preko itunesa (unlocka) svaki put? tj da nikako ne ostajem bez baetrije :S

Izasao je unthetered samo za stari boothrom (taj ima trajni JB), dok za ove sa novijim boothrom-om postoji samo thetered.
Ja sam mome bratu uradio JB na starom boothrom-u i lepo radi sve kako treba, a sacuvao sam mu i baseband da bi radio ultrasn0w.
da li bi bio ljubazan objasniti sta to znaci stari boothrom i kako da znam da li ga imam na svom tel iz potpisa :p

Za one koji hoce bolju autonomiju, procitao sam da na 4S ako se iskljuci Siri opcija Raise to Speak, baterija duze traje.

P.S. Meni strasno nedostaje installous, jedva cekam JB :)

Poslednja izmena:
Ja mislim da ce se ovo desavati cesto i kod nas :D

[YOUTUBE]RiU8GPlsZqE[/YOUTUBE]

P.S. Meni strasno nedostaje installous, jedva cekam JB :)

Aaa, zato tebe nema online. Zar ne možeš da instaliraš aplikacije i bez JBa??? Ajde da probaš jer me to strašno interesuje, a to je jedino što me koči da uradim apdejt :(

Ma jesam online, samo nemam vise Beejive jer sam ga koristio krekovan pa ako ne izadje uskoro JB kupicu ga.
Samo na MSN nisam online ali potrazicu neku free zamenu kao privremeno resenje. :)

A instalacije mogu da instaliram sa appstore, bez JB nema installous :)

OK, ipak je moguće na teži način, a oni koji su lenji mogu i da kupe UID za 15$ pa uz dva klika da odrade posao.

Zasto niko ne komentarise cene kod nas?

Apple iPhone 4S 16GB - 740 eur
Apple iPhone 4S 32GB - 840 eur
Apple iPhone 4S 64GB - 970 eur

Jel moguce da neko za telefon da tolike pare ?
Pa jel taj iPhone od zlata???!!!

eh kad bi bilo 740, bilo bi dobro :)

Nazad
Vrh Dno