Šta je novo?

iPhone 4S & iOS5 - zvanična tema

Pojavio se iOS 5 i koliko vidim aktuelna verzija za iPhone je 9A334. To je ujedno oznaka i GM verzije. Pošto imam već instaliranu GM verziju jel treba da ponovo nešto apdejtujem ili radim restore i sl. ili je to to, miran sam?

Pojavio se iOS 5 i koliko vidim aktuelna verzija za iPhone je 9A334. To je ujedno oznaka i GM verzije. Pošto imam već instaliranu GM verziju jel treba da ponovo nešto apdejtujem ili radim restore i sl. ili je to to, miran sam?

Mislim da GM verzija ima "rok trajanja", pa je to jedini razlog za update. Ostalo je sve isto.

Ali ne mogu "normalno" da apdejtujem, kaže mi da imam poslednju verziju: This version of the iPhone software (5.0) is the current version.

Meni je pukla instalacija sama od sebe i trazi da se vrati na fabricko stanje. Probao par puta ali pise da nije moguce ili da probam kasnije. Nadam se da nece u servis ponovo :-( Ne mogu ni da pokrenem telefon jer trazi da se prvo spoji sa itunes a kad spojim pise da mora na fabricko stanje a to ne moze i tako u krug...

Poslednja izmena:
Ali ne mogu "normalno" da apdejtujem, kaže mi da imam poslednju verziju: This version of the iPhone software (5.0) is the current version.

Upravo sam saznao da GM u stvari nema "rok trajanja". Nema potrebe da se brines, GM je potpuno isti kao i finalna verzija. Sve je OK. Zdr

Ok. Instaliran IOS na iphone i ipad. Trebalo je valjda da se instalira prvo novi itunes. Pozz i laku noc :)

Naravno da treba zadnji iTunes, ni GM verziju nisi mogao da stavis sa starim iTunes.

Ja cu ipak uraditi update na finalnu verziju bez obzira sto kazu da je ista kao i GM.

@djidji77
Kakve muke imas?

Poslednja izmena:
Ja instalirao iOS 5.

Svidja mi se. Ne deluje mi da je sporiji od v4.x sto mi je najbitnije.

Notifications mi se jako svidja, kao i odvojeno dugme za kameru na Lock ekranu. Pazario sam jedan casopis od 0.99$ i fino izgleda.

Kad si vec kod caspopisa. Odakle mogu da se skinu domaci casopisi?

I nadam se samo da ce uskoro izaci untethered verzija za iOS5 kao i noviji ultrasnow da moze da se otkljuca.

^ Mislim da ne, bar za sada. Nadam se da ce biti u buducnosti.

Inace Wireless Sync je odlican. Ako stiklirate tu opciju u iTunes-u, iOS uredjaj ce i dalje biti prisutan unutar iTunes-a i naravno mozete da uradite Sync.

@Boyce
Aj mi samo reci odakle mogu da skidam domace casopise i stripove, pa da ih mogu citati na iPhone-u?

Za sada samo preko PDF-a ili preko slika. Moras da ih nadjes sam na webu ili da ih skeniras i ubacis :)

Što bi ovo radio kada je iOS5 final zvanično izašao?

Ne znam da li mi se samo cini, ali izgleda da IOS 5 na iPhone 4 trosi manje bateriju. Videcu jos ovih dana. Cini mi se i da radi malo brze nego iOS 4.x , jedino prilikom otkljucavanja cini mi se da postoji mali lag.

I na 3GS, na kraju dana posle normalnog korištenja baterija mi je sad na oko 55% za razliku od prijašnjih 35%. Prilična ušteda.

I meni se isto cini da manje trosi bateriju jer jer vec drugi dan prosao,a bas ga koristim ...jos 38 posto ostalo..hm ko zna:p

Ja sam malo isprobao iCloud i fino radi. Nadam se da ce developeri da dodaju podrsku za iCloud unutart third-party aplikacija.

Evo moje baterije kako drzi :p

Prilozi

• IMG_0224.PNG
    IMG_0224.PNG
    107.7 KB · Pregleda: 159
Nebitno, dovoljno je u kolima reći... reply, I will be 15 minutes late...

ili, digneš telefon i prisloniš uz lice, Siri se javi automatski, pa kažeš, remind me to take out the garbage when I get home. I ona setuje reminder na osnovu lokacije. Neće te cimati u 17h, nego kad god stigneš kući.

ili, zvoni ti telefon, ne možeš da se javiš... kažeš duck call and send message - ona kaže šta, a ti kažeš "I will call you in 10 minutes"...

ionako dosta pričam na engleskom, a ako nekom budem odgovorio na poruku na ovaj način, da znate zašto je tako :D

takođe, ona odmah nauči ko ti je dobar ortak, keva, ćale, brat... itd. Jednom kad potvrdiš to, lako te razume. Ja sam još zadivljen koliko nikako ne pravi greške - pravila je par puta ali to samo oko izgovora srpskih reči, najčešće stvari koje su u imeniku. I onda se iznerviram i pitam je, kad ne provali koga hoću da zovem... kažem "can I spell it for you", i ona kaže, ok, pa joj spelujem i onda provali...

Poslednja izmena:
Vrh Dno