Šta je novo?

iPhone 4S & iOS5 - zvanična tema

Ja sam ga instalirao i odmah obrisao jer jos uvek je u beta fazi i kod mene nije radio spotlight.
Ostao sam na obican thetered JB jer i tako telefon nemam potrebe da gasim nedeljama.

Pročitah malopre negde da će ovih dana bigboss da ga sredi, čeka da saurik updateuje mobilesubstrate pa će sve ići mnogo brže i glađe :)
btw. apsolutno se slažem sa tobom, meni tethered odrađuje posao, nikada mi se do sada nije gasio uređaj sam od sebe, i uvek stignem da ga stavim na punjač...

Konačno sam prelomio i instalirao iOS5 i polako već rešavam problemčiće, ali sam naišao na jedan zanimljiv i za sad nerešiv sa Reminders/Maps.
Imam već za neke kontakte unešene pune adrese. Kada iz Maps kliknem kliknem na phonebook ikonicu u Search polju i odaberem neki kontakt sa adresom ili kada iz nekog kontakta kliknem na njegovo polje sa adresom, dobijem poruku "No Results Found" (pošto telefon uradi copy&paste cele adrese u Search polje Maps aplikacije). Kada ponovo uradim search, sa istim tim podacima, bez da dodam ili obrišem ijedno slovo, Maps uredno pronađe lokaciju i stavi pin.

Problem ne bi bio toliki da ni Reminders ne koriste pretragu na Google Maps po istom principu, pa zbog toga nemogu da postavljam ni location based remindere.

Da li je još neko naišao na ovaj problem i uspešno ga rešio i kako?

Poslednja izmena:
@falcon
Jednostavno Maps nije kompletan za Srbiju, ne možeš da nađeš brojeve objekata (možda može nešto, nisam testirao u nedogled) i to je sve povezano. Kada uradim isto što i ti ali gde su adrese iz Austrije, Italije, Nemačke radi sve kako treba.

Možda nisam bio dovoljno jasan. Kada iz kontakta kliknem na polje za adresu, otvara se Maps aplikacija i dobijem poruku "No Results Found". Kada pogledam search polje, prenešena je cela adresa iz kontakta. Ako kliknem ponovo na Search dugme, bez da išta izmenim u search polju, pronalazi traženu adresu i stavlja pin baš tamo gde treba.

Od kada sam ubacio iOS5, vidim da se pojavila i opcija za AssitiveTouch.
Interesuje me kako se koristi Gestures na njoj? Aktivirao sam je i vidim da mogu da koristim kad kliknem na Gestures od dva pa do per prstiju. Ali nije mi jasno sta sa njima mogu da kontrolisem, samo mi se pojave dva plava kruzica i to je to. :)
I napravio sam i custom Gestures ali i to ne kapiram kako se koristi, za sta mogu da ga obelezim da radi?

Ako je neko imao kontakta sa ovim, neka mi malo pojasni sve to vezano za AssitiveTouch, ako nije problem? :)

Možda nisam bio dovoljno jasan. Kada iz kontakta kliknem na polje za adresu, otvara se Maps aplikacija i dobijem poruku "No Results Found". Kada pogledam search polje, prenešena je cela adresa iz kontakta. Ako kliknem ponovo na Search dugme, bez da išta izmenim u search polju, pronalazi traženu adresu i stavlja pin baš tamo gde treba.
Možda ja nisam bio jasan :) Kada ti se pojavi poruka No Results Found i pogledaš adresu u pozadini piše adresa i delovi nisu odvojeni zapetom. Kada klikneš na OK, Maps ubaci automatski zapete iza ulice, poštanskog broja, grada i države i pronađe lokaciju ili ponudi Did You Mean i postavi PIN kako kažeš. Ako isto ovo uradim za adresu u inostranstvu pojavi se u Search polju adresa bez zapeta i Maps je uredno pronađe. Tako je u mom slučaju, koristim sinhronizovane Google Contact mada i sa Mekovim Address Book sam probao ali se isto ponaša.

Znači neka fora je u zapetama i neki delova adresa kada ponudi Did You Mean... su ćirilicom neke latinicom ispisane što verujem da ima neki uticaj.

Poslednja izmena:
Ne pojavljuju se zapete ni u jednom trenutku :)

016a_android_orphans.jpg

Care to see just what Apple means when they talk about Android’s fragmentation problem? Check out this incredible chart put together by Michael Degusta. Not only are most Android phones out of date, but almost half of the smartphones on this chart have never been up-to-date with the latest version of Android OS, even at release!

Comparatively, every release of iOS has been backwards compatible for at least three years. No wonder the iPhone developer community is so strong: devs and users alike can count on almost every iPhone owner being on the current, most bug-free version of iOS!

Nisam video bolji slajd u životu. I dalje jako mrzim Android. Imam telefon sa procesorom na 1.5 GHz, Galaxy Plus, i dešava mi se da na neke operacije čekam po 4-5 sekundi. Nekada se jako uspori, a nema nijednu aktivnu aplikaciju. Neverovatno...

Nisam video bolji slajd u životu. I dalje jako mrzim Android. Imam telefon sa procesorom na 1.5 GHz, Galaxy Plus, i dešava mi se da na neke operacije čekam po 4-5 sekundi. Nekada se jako uspori, a nema nijednu aktivnu aplikaciju. Neverovatno...
Nema potrebe za mržnom, trebaš se opredeliti. Ja koristim Milestone samo kao telefon a iPhone kao komunikator (slabo ili ne telefoniram uopšte) i tako mi baterije traju duže :)

To neka ti je za nauk da kupuješ popularne Android modele sa velikom zajednicom i puno kvalitetnih kuvanih ROM-ova. Ja recimo imam sasvim suprotna iskustva, ne mogu da verujem koliko je OS uspeo da izvuče iz ubogog hardvera koji pokreće moj fon.

Era supermoćnih pristupačnih smartfona je pred nama, a ona sigurno ne bi bila moguća bez besplatnog, otvorenog OS-a koji je doneo Android. Imaće naravno Apple, M$ i RIM sa svojim zatvorenim platformama i dalje svaki svoj kutak tržišta, ali buduće velike ribe su ZTE, Huawei i Foxconn pod okriljem velike, otvorene platforme.

kakve su to oni android telefone ubacivali u chart? Garmin Garminfone lol mislim gde im je Desire? Galaxy S? wtf

moze neko da mi pokaze iPhone 3G sa iOS5 kako mu radi?

To neka ti je za nauk da kupuješ popularne Android modele sa velikom zajednicom i puno kvalitetnih kuvanih ROM-ova.
Ja sam vec rekao da i nije bas za pohvalu da kupujes telefon legalno a tehnicku podrsku da ocekujes od kurte i murte sa xda...

moze neko da mi pokaze iPhone 3G sa iOS5 kako mu radi?
Gde si ti video na onoj tabeli da iPhone 3G ima iOS5?

Isto tamo nemas Desire ali imas Nexus One.

Poslednja izmena:
nisam video da ima.
... devs and users alike can count on almost every iPhone owner being on the current, most bug-free version of iOS!
nego molim nekoga sa iP 3G da mi pokaze iOS5 na svom telefonu kako mu radi. moze i 2G posto izgleda skoro svaki iP na planeti ima najnoviji OS kako ovde kaze covek. pretpostavljam da nema tih 4-5 sekundi za svaku operaciju koju radis kako kaze Maxa (iako ja to jos nisam video na svom telefonu da cekam 5 sekundi da mi nesto odradi)

Google je otkad postoji Andoid izbacio 4 telefona (tj 3, cetvrti tek treba da se pojavi za pola meseca) ako se uporedjuje update sa Apple neka se uporedjuju ta 4 telefona. Ostalo je nebitno. Bice bitno kada iOS budu imali jos neki telefoni osim Apple iPhone.

Poslednja izmena:
iako ja to jos nisam video na svom telefonu da cekam 5 sekundi da mi nesto odradi

Opusteno, rekose neki isto da Android ne moze izdrzati nekoliko dana bez restarta - pa nista (cak neko mislim da je napomenuo da nema sanse da izdrzi 5 dana a da nesto ne zakuca :) )

Mislim batalite ta iOS vs Android ***nja, svako koristi ono sto moze i hoce (a mislim da bukvalno svim ljudima i jedan i drugi zavrsavaju 100% onoga sto se ocekuje od smart telefona)

Ova tema nije namenjena raspravi Android vs iOS.

Samo da objasnim ilindanu sta pise tamo.

nego molim nekoga sa iP 3G da mi pokaze iOS5 na svom telefonu kako mu radi. moze i 2G posto izgleda skoro svaki iP na planeti ima najnoviji OS kako ovde kaze covek. pretpostavljam da nema tih 4-5 sekundi za svaku operaciju koju radis kako kaze Maxa (iako ja to jos nisam video na svom telefonu da cekam 5 sekundi da mi nesto odradi)

Google je otkad postoji Andoid izbacio 4 telefona (tj 3, cetvrti tek treba da se pojavi za pola meseca) ako se uporedjuje update sa Apple neka se uporedjuju ta 4 telefona. Ostalo je nebitno. Bice bitno kada iOS budu imali jos neki telefoni osim Apple iPhone.

Niko tamo ne tvrdi da svaki iPhone ima zadnju verziju iOS-a na njemu vec da su svi do sada dobili 3 godine redovan OS update.
A ta tabela je postavljena nakon sto su ovi iz google javili da Nexus One nece vise dobiti novi OS, a to je google telefon i on bi trebao najbolje da stoji sa apdejtom i najduze da ga dobije.
Procitaj ceo originalni tekst:
http://theunderstatement.com/post/11982112928/android-orphans-visualizing-a-sad-history-of-support

Poslednja izmena:
tamo pise da skoro svaki iPhone na planeti ima current bug-free version of iOS, pogledaj u quote boldovan deo pa reci sta tvrde.
ok, ako je 3 godine neka neko pokaze kako mu radi iOS5 (poslednji bug-free iOS) na iPhone 3G on je izasao pre 3 godine jeli tako?

Nexus One je telefon koji je izasao sa Eclair 2.1 i dosao je do poslednje verzije Androida koja trenutno postoji za mobilne telefone a to je Gingerbread 2.3.7. novi Android OS 4.0 se jos nije pojavio (osim SDK i one premijere na Galaxy Nexus)

btw nije ilindan nego illidan :)

Ova tema nije namenjena raspravi Android vs iOS.
gde ti vidis Android vs iOS? ja samo odgovaram Maxi ono sto je on napisao u vezi Androida :)
btw prvi post Android vs iOS je post broj #313 trebao si onda tu da napises tvoj odgovor :)

Poslednja izmena:
Da, rekli su skoro svaki i to ne znaci da svi imaju zadnji iOS (2g i 3G nemaju iOS5 dok 3GS, iP4 i iP4s ga imaju), i sa tabelom su jasno prikazali da svaki iPhone je dobio 3 godine upgrade dok nexus one je otpisan samo nakon skoro dve godine, a to bi trebalo da je telefon koji stoji najbolje sa update-om

Poslednja izmena:
aha to znaci skoro svaki. ok
kako 3G nema? on je izasao pre 3 godine

Nexus One ima sve update do sad kao i iPhone koji je izasao pre 2 godine (3GS). ICS jos nije izasao, tako da ne mozes njega racunati u update sada. mozda za mesec dana mozes, ali sada ne mozes.

Da, to znaci "skoro" svaki iphone, jer 2g tesko da mozes naci danas, a i 3G imas malo.
I jeste 3G je bio 3 godine na aktuelnom iOS-u dok Nexus one nije dobio zvanicnu podrsku ni pune dve godine i vec je otpisan, o tome se tamo prica.

P.S. Vidim da pokusavas da se igras recima da bi izbegao sustinu :D

Poslednja izmena:
kako nema 3G kada pise da ga i posle 3 godine ima? 2009. je 1. godina 2010. je 2. godina a 2011. (u kojoj smo sada) je 3. godina. ili se to misli da 2012. godinu?

kako je na aktuelnom iOSu kada u prethodnom postu kazes
(2g i 3G nemaju iOS5 dok 3GS, iP4 i iP4s ga imaju)
jeli je na aktuelnom iOSu ili nije?

iPhone 3G Release date July 11, 2008

Pa sada ti izracunaj da li je bio tri godine na aktuelnom iOS-u ili nije, i prestani da spamujes nepotrebno temu, ako nesto ne razumes i dalje kako su tamo izbrojili tri godine kontaktiraj me na PM, pa cu pokusati dopunski da ti objasnim.

Poslednja izmena:
Kazi te mi, jel ima neko problema sa baterijom sa novim iOS5-om, generalno me zanima da li da update-ujem 3GS (mada sam i sa iOS4 prezadovoljan), posto vidim da se mnogi zale na slabije trajanje baterije nakon update-a

Priča se da baterija ne traje ni 12 sati na 4s. Jel' to generalni problem ili izolovano?

Nazad
Vrh Dno