Šta je novo?

iPhone 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ehh, od imena "Iphone" ostade samo "I" :d

Onaj ko ne ume da jailbreakuje telefon nije mu ni potreban ni SBsettings, niti ce dodati vidget na homescreenu i ako bi ga imao.

Prica se vodi oko netaknutog telefona. Mogu i ja da rootujem Android i onda da izvodim kojekakve kerefeke.

I koja je uopste poenta ove besmislene diskusije? Neki klasican troler i spamer pokusava da nam objasni kako je iPhone najbolji na svetu? Geeez neki ljudi bas imaju previse vremena.

Da li je negde napisano da takvim drzanjem telefona se stvarno prekida veza prilikom razgovora ili se samo gube crtice na ekranu koje nista ne znace?
Evo ja na mom iphonu obavljam bez problema razgovor bez ijedne crte u nekom zabacenom selu. Sve dok ne pise da nema mrezu je ok.
[youtube]03PQyWp0mWE[/youtube]

Evo ovdje objašnjenje, i ja prvi put čujem za ovo
http://en.wikipedia.org/wiki/Jailbreak_(iPhone_OS)

Hvala najlepse na odgovoru, pozdrav.

P.S. Jeste mozda to bio neki od osnovnih termina,ovde sam u temi stalno
citao o njemu ali nigde niko ne navodi sta to tacno znaci.
Mozda ne bi bilo lose da se u jednoj temi vezanoj za telefone
ili na pocetku teme vezanoj za konkretan model,objasne termini
ovog tipa ili soft reset...hard reset ...i sl.
Ne iz razloga sto nekog mrzi da trazi znacenje po netu vec ne znaju svi
engleski jezik ili ga bar neznaju u dovoljnoj meri za razumevanje ipak
specificnih radnji vezanih za ,flesovanje,ubacivanje romova i td.

samo se nadam da sminkeri kod nas netje citati vesti o telefonu jer kako da pricaju telefonom levom rukom dok voze... jedino da predju na automatik :d

Ma IPhone4 je pravljen za zemlje gde se vozi levom stranom ;)

Mada mi je sumnjiv i put ministra policije u SAD, mora da je urgirao da se nekako doskoci onima koji krse zakon i telefoniraju dok voze :p E, pa nece moci...

Malo sam preterao :D
Aj' dobro... oprosten ti je taj, nicim izazvan, iPhone zanos :p
i kako sad 800 evra...? Dobićemo ga ovde za 300 evra na račun... a u USA košta 150 evra. Ne znam kakva je računica 800 evra odjednom?
Jaooooo bre, Maxo... sto s' pravis naivan k'o francuska sobarica!
Znas dobro na sta se misli i otkud racunica od 800 evra...

Sta bre 300 evra, sta racun? Prvo sto je to tek tvoja pretpostavka, da ce toliko da kosta (a i da ce da ga bude uopste)... drugo sto ce, ako i bude toliko, to biti uz Fleksi 4000/Prenesi 1850/Kombinuj 4000, tj. ubedljivo najjaci paket u ponudi operatera, koji kosta Boga oca na mesecnom nivou (i onda jos to na dvogodisnjem ugovoru)... pa, kad vec platis sam fon tih 300 evra, ali i po nekih minimalnih 4K mesecno za racun, na dve godine - kako te fon onda izadje samo 300 evra?
Racunica je jasna:
- 800 evra da das nekom, da ti ga dovuce odnegde, "na sivo"... sa, ako nista drugo, upitnom garancijom
- 1000+ evra da ga pazaris u GlobeNet-u ili nekoj Apple radnji, kao covek - otkljucan, spreman za sve kartice i mreze, iz radnje uzet, sa garancijom, zapakovan, u celofanu, namirisan :d
(cenu pricam napamet, i baziram na trenutnoj cifri od nekih 90K koja se trazi za 3G)

Dakle, eto ti racunice od 800 evra (ili pak i vise :p)... otkljucan, sa garancijom, bez ugovorne obaveze ;)

Malo sam preterao :D

i kako sad 800 evra...? Dobićemo ga ovde za 300 evra na račun... a u USA košta 150 evra. Ne znam kakva je računica 800 evra odjednom?

A racun od 3500-4000 din mesecno na 2 godine. Kome to treba, mozda 0.1% populacije. Izadje 110 000 tako

Jobs-Approved-Way.jpg

:D:D:D:D

Ljudi, pa i da kosta 50 eur stace mi telefon sa kojim ne mogu posteno ni da pricam (valjda je telefonu to primarna namena).Ako sluzi za pokazivanje onda mu signal i ne treba.

A apple hejteri se taman poradovali. :D
Ja ne znam kako te nije sramota da ovako nesto napises... bas da vidim kako bi ti reagovao da si kojim slucajem kupio ovo "cudo tehnike" i "revoluciju", pa da imas ekran pun zutih mrlja kome se prekida veza kada ga u'vatis u ruku da telefoniras.

Ali, to na stranu... licno bih voleo da sve bude kako treba. I da se ekran propisno osusi :), i da update sredi stvar. Ipak, gorak ukus ostaje... cak i nama sa strane, mogu misliti kako je nekome ko je ovaj telefon stvarno i kupio, a zadesilo ga nesto od svega ovoga.

Ipak, MUSTANG-e :d... citam tvoj prethodni post i primecujem par reci koje mi prosto bodu oci - "trebalo", "kazu", "da se nadamo", "da sve prodje" :p
Mnogo bre to SBBKBB - iliti sta-bi-bilo-kad-bi-bilo :D:D:D

Nešto ne verujem da softverom mogu da reše problem, već pre samo da ga prikriju.

Update u novoj verziji iOS 4 je da ce iPhone 4 udarati elektrosokom korisnika koji drzi telefon "nepravilno", te ga na taj nacin sprecavati da prekriva antenu i onemogucava prijem signala na telefonu. :p
iPhone 4 stvarno extra izgleda, ubedljivo najveci pomak od svih iPhoneova dosad, kako hardverski, tako softverski i dizajnerski, ali to za signal je stvarno neoprostivo.

Ipak, MUSTANG-e :d... citam tvoj prethodni post i primecujem par reci koje mi prosto bodu oci - "trebalo", "kazu", "da se nadamo", "da sve prodje" :p
Mnogo bre to SBBKBB - iliti sta-bi-bilo-kad-bi-bilo :D:D:D

Ja bih voleo da mogu da ti kazem e sigurno ce da rese problem :D

Videcemo vec :)

P.S. A najsrecniji bih bio da su vec odradili jailbreak za neaktivirani 3.1.3 3GS :)

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje, kad bi neko nabavio unlockovan iphone direktno iz apple store-a, je l' bi uopste bilo potrebe jailbreak-ovati ga ili ne ?

Imam jedno pitanje, kad bi neko nabavio unlockovan iphone direktno iz apple store-a, je l' bi uopste bilo potrebe jailbreak-ovati ga ili ne ?

Unlock je proces kojim se omogućava korišćenje kartica drugih operatera a ne samo onog sa čije mreže je "skinut".

Jailbreak omogućava instaliranje 3rd party programa a ne samo onih iz App store, kao i instaliranje krekovanih aplikacija sa App store.

Dakle, jailbreak je vrlo poželjan a unlock obavezan.

Sada sam probao na Nokia e72 i isto se desava, sa punog signala pada skroz dole i ostaje bez ijedne crte.
Velike su sanse da bude softverske prirode jer vidim po netu da 3g i 3gs iphone nakon upgrade na OS4 dobija isti problem.

Poslednja izmena:
Sada sam probao na Nokia e72 i isto se desava, sa punog signala pada skroz dole i ostaje bez ijedne crte.
Velike su sanse da bude softverske prirode jer vidim po netu da 3g i 3gs iphone nakon upgrade na OS4 dobija isti problem.

Kako moze da bude do softvera kad gubi domet kad ga uhvatis na odredjeni nacin? Inace 3g i 3gs gube po koju crtu al ne prekidaju vezu.

Unlock je proces kojim se omogućava korišćenje kartica drugih operatera a ne samo onog sa čije mreže je "skinut".

Jailbreak omogućava instaliranje 3rd party programa a ne samo onih iz App store, kao i instaliranje krekovanih aplikacija sa App store.

Dakle, jailbreak je vrlo poželjan a unlock obavezan.

Ako uzmes simfree onda ti je samo jailbrake pozeljan...

Meni se to nije dešavalo na 3G i 4.0 softveru, bar se ne sećam... A do basebanda sigurno nije pošto sam updateovao baseband, a vratio se na 3.1.2 softver i probao sam sada i ne gubim signal.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno