U bukvalno svakom razgovoru na -1 (pod zemljom) imam prekide na po par sekundi kada se veza umrtvi. To je mrvica pred pucanjem. A svaki peti-sesti razgovor mi pukne veza. Ali to se desava samo na poslu i nigde vise jer mi je tamo bas slab signal kad sam na -1. Ako odem negde na sprat sve je ok. Cak imamo i ometace po zgradi koje su palili uvece ali nisam vise ni siguran koliko su ispravni, mislim da ih vise i ne pale nikada. Kada su ih palili Telekom signal nije mogao da se uhvati nikako a Telenor sam uspevao da uhvatim u cosku prostorije sto tek nije imalo logike ali nije bitno, hvatao je.
Na iPhone 2G kuci kad pokrijem rukama pada signal sa 4 na 2 crte, Nokia E50 isto tako, 3510i...
Na staroj 3210 koja mi se vucara po fioci imam otkljucan net monitor pa mogu da pratim jacinu signala od 0 do -121, upoznat si sa tim sigurno. Jako dugo sam se s tim igrao pa imam poprilicno iskustva.
Apsolutno ne postoji uredjaj koji ce da radi isto, koji ce imati isti signal ako mu promenis uslove rada i nema uredjaja kome nece pasti signal.
E sad, moram biti realan i da priznam iP4 ume pri samom dodiru da obori signal... Ne cudi me to uopste, "antena" mu je dostupna a mi smo ipak neki provodnici itd. Ali taj pad signala je jako mali. Svaki fon sa oko 2/3 jacine signala pokazivace vam 5 crta, tek onda krece na dole. Kada padne na 3 crte to je vec malo. Zbog toga se ljudi plase jer ne shavataju koliko je to malo i da je prisutno na svim aparatima.
OK, druze, ali ne pricam ja o tome... ne pricam o nekakvom telefoniranju u podrumu, atomskom sklonistu ili pak bilo kakvom "extremu" te vrste. To zaista nije bitno, nije relevantno... ne za ovu pricu, nije bitno da li gubi signal ili ne, puca veza ili ne - pa bio to bas iPhone 4, neka krshevita (ili pak najbolji moguci model!) Nokia, Motorola, stagod.
Ne, mene zanima samo u realnim uslovima, tj. telefoniranje/data prenos u normalnim uslovima... *nad zemljom*

, tj. bar u nivou

, odnosno na ulicu, kod kuce, u stanu... ne podrum.
Iskreno, ja se ne secam kada mi je poslednji put pukla veza. Zaista se ne secam.
Ali dobro, desnjak sam, ne drzim fon u levoj ruci

(mada lazem, kada se ugreje uvo, prebacujem iz leve u desnu, drzim naglavacke, zongliram istim kako znam i umem

)... a i nijedan fon nije bio iPhone 4
A da, druga stvar... pricam o normalnom koriscenju telefona, i normalnom hvatu pri koriscenju istog. Ne o nekakvom tzv. "death grip-u"

, tj. hvatanju telefona obema rukama i stiskanju svom silinom (pa pobogu, ko jos tako *koristi* telefon?!)
A to sto je Steva ili ko vec proturio ovaj termin, a da nema veze sa zivotom... koliko vidim sa svih klipova, niko iP4 nije hvatao sa obe ruke, pa da ima osnova za takav nekakav naziv... vec sasvim normalno, telefon oslonjen na dlan ruke, u sasvim normalnoj poziciji za obavljanje razgovora i opste koriscenje - samo sto je to dlan *leve* ruke. U desnoj se to, pak ne desava... iako je potpuno isti hvat.
Kakav bre "death grip", kakvi bakraci...
99% ne obraca paznju na to koliki im je signal niti dali im je pukla veza i zbog cega je pukla veza. Svi imaju razlicite telefone. Ako pustite buvu da neki odredjeni model ima "probleme" sa signalom ljudi u startu imaju predrasude i osudjuju to. Bukvalno ce gledati u fon i cekati da izgubi signal da bi rekli, eto, istina je. Ako je skuplji fon onda ce se osecati prevareno.
Ovo jeste istina... ziva istina.
Narocito, sto ti kazes, ukoliko je taj fon nesto skuplji
(a ovaj je, pak, dosta skuplji

)
2 darth zool:
Ovde jedino sto u startu bode oci (a to zaista mora da se napomene) jeste cinjenica da ovde iPhone 4 ima tek *dve* crtice (koja je odmah pala na *jednu*) i pre bilo kakvog hvatanja u ruku, dok je jos na stolu... dok 3GS pak ima 3.
Sad, zasto 3GS u istim uslovima prikazuje 3 crtice, a iP4 tek jednu - to je neka druga prica... ali cinjenica jeste da ovaj, kada je radio test, nije bio negde gde ima punih 5 (tj. recimo - predvidjenih 3 na iP4) - pa da vidimo hoce li onda puci veza.
Mozda je ovaj bio u Kurajberovom podrumu
Ali sa druge strane, sto se samog hvatanja telefona tice... lici li ovo na famozni "death grip"? :wall:
Covek sasvim normalno uhvatio telefon, identicno kao sto ga je drzao u desnoj ruci, identicno i kako je drzao 3GS... nije hvatao obema rukama.
Sad, ili iPhone 4 treba drzati kao Steva na onoj davnasnjoj konferenciji - sa dva prsta, pazljivo... ili ovaj tzv. "death grip" termin nikako ne stoji.