Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Ok, svi su dobili po bumper za dzabe ili da vrate fon nazad uz full refund...

Problem je shto to nije ni bio povod djubrenja Apple/iPhone tema ovde, i to ce se nastaviti :d

Besplatne bumpere nece deliti vec ce deliti futrole. Samo oni koji su vec kupili bumper ce dobiti pare nazad.

[ironicno]
Ma super... platis puno $$$ za telefon sa elegantnim metal+staklo kucistem i onda treba da stavis neki jeftinu plasticnu masku preko da bi ga koristio.
[/ironicno]

Prica je naduvana, problem ipak postoji, cak i drugi telefoni ga imaju, ali... Najtuznije je to sto se Apple nije izvinuo zbog toga, vec je prebacio krivicu na druge. Iskrenim izvinjenjem uz produzatak money-back perioda bi trenutno ucutkali sve. Pitam se da li ce se uopste truditi da u sledecoj turi iPhone4 isprave problem.
Takodje nigde nisu rekli da je to hw problem (design flaw) i mnogi se uzdaju u sw resenje, koje je u sustini mazanje ociju.

Ono sto sigurno znam da se niko vise nece usuditi da stavlja antenu na ovaj nacin.

U stvari.. potpuno razumem ovaj potez Applea.. Oni ne zele da se slegne prasina.. oni zele jos vise prasine. Sve dok se prica i svadja oko Applea to njima odgovara.. Besplatni marketing.

Poslednja izmena:
Sama cinjenica da ga ljudi skoro uopste ne vracaju na reklamacije dokazuje da ovo sa antenom nije toliki problem koliko se prasine diglo oko toga.

Poslednja izmena:
@yoyo
koliko znam, u americi svaku tehnicku robu mozes da vratis u roku od 30 dana, bez obzira da li je ispravno ili ne. moj brat je to vise puta abuse-ovao (kupi nesto a onda se pojavi nesto bolje u tom periodu). 30 dana je sasvim dovoljno da vidis da li ti telefon odgovara tj u ovom slucaju, dali ima problema o kojima se toliko prica ili nema. tako da moje pitanje je: cemu produzavanje money-back perioda?

@driver:
Nemoj da ubacujes Android u ovu temu. Zaista nema potrebe da trujes.

A jel se neko drugi izvinio, i jel iko uopshte pomenuo da drugi telefoni imaju problem ? Ne, samo je ceo net znao 20 dana da ***** po Appleu kako su oni prevaranti i lopovi. Microsoft je najgori lesh vec 20 godina pa nikada ovakva kampanja protiv njih nije postojala, zashto ? Da ne pricham o nekim drugima, kao shto je Crysler recimo, ili General Electric. Sve najvece kompanije na svetu prolaze sa sranjima, a na one koje pokushavaju neshto novo, rizikuju i guraju tehnologiju napred se najvishe kamenja baca.

Pre cu podrzati uredjaj koji je doneo neshto drugachije nego shto je pre toga bilo bilo, promenio totalno svet smartphoneova, nego Androida koji kada je video njihov uspeh, samo iskopirao sve i sad je to kao konkurencija. To se ne razlikuje od kineske kopije iPada (a i on je na Androidu :d:d).
Zašto novopečeni Apple ziloti kada treba da brane svoju jabukicu, skreću pažnju na truli Microsoft? Ljudi, znamo mi da M$ nije dobar, ne morate samo o tome da pričate. Protiv Microsotfa postoji world wide sprdačina već 20 godina i u poslednje vreme im je Apple tako lepo napakovao sa Mac vs PC reklamama da ne znam šta bi trebalo više da urade.

iPhone je telefon sa greškom koja nije fatalna, ali sa greškom. Kod nas u Srbiji i u EU ljudi se ne žale na signal i na pad signala, ali i oni priznaju da na opisani način, signal opada. Tako da možete da prestanete da se kunete u Apple.

Garantujem, da su danas rekli, pa znate, taj telefon je bio krš, morali smo da ga izbacimo. Sada bi svi "branioci" otišli na pecanje ili kraći odmor dok ne padne prašina. A posle bi bila priča, u fazonu "Pa jeste bila greška, ali su je oni priznali!".
Tako može do sutra.

Ako nastane prepucavanje biće bodova iii će tema biti zatvorena. Uvedite nekakav dekorum.

Mene ipak najviše brine što se Stevica opet nije presvukao. Koliko iPhona treba prodati da bi on imao za novu odeću? :d
Kakve to veze ima sa bilo čime?

Ljudi, valjda je svima jasno da pada signala ima na svim uredjajima ako ga zaklopite rukama. Ako je signal jak najverovatnije ce ostati na 5 crta i necete ni primetiti. Taj peta crta je bukvalno 1/3 jacine signala, to ljudi ne razumeju. Ako padne na 3 crte to je debelo ispod pola signala i ako tada zaklopite telefon rukama ne ocekujte nista drugo osim da padne bar na jednu.

Ko nije upoznat sa tematikom bolje neka se suzdrzava od glupih komentara.
Apple je ocigledno kriv. Tu nema govora. Trebao je svakom korisniku ponaosob da odrzi predavanje o tome kako sta funkcionise. I vlasnicima iPhona i svima ostalima koji imaju druge aparate, drugih proizvodjaca i ciji uredjaji isto imaju pad signala u odredjenim situacijama. I njima Apple treba da se izvini verovatno?
Dajte ljudi, toliko ste se razmazili da gubite vezu sa realnoscu.

Dobro, ali ne možemo da kažemo da to nije slučaj, npr. u San Francisku (kao što je na konferenciji rečeno).
Pored toga, taj telefon jeste skup. Neko se našao pametan pa ovde pokušao da ga proda za 9.000€ (da devet hiljada evra).

Tačno je, i slažem se, da ovde kod nas nema problema sa signalom. Potvrđeno iz više izvora. Mada, kada primene isti sistem držanja + malo napora, signal opada. Tako da, zaista, greška postoji.

Lepo rečeno.

Poslednja izmena:
Dobro, ali ne možemo da kažemo da to nije slučaj, npr. u San Francisku (kao što je na konferenciji rečeno).
Pored toga, taj telefon jeste skup. Neko se našao pametan pa ovde pokušao da ga proda za 9.000€ (da devet hiljada evra).

Tačno je, i slažem se, da ovde kod nas nema problema sa signalom. Potvrđeno iz više izvora. Mada, kada primene isti sistem držanja + malo napora, signal opada. Tako da, zaista, greška postoji.

Lepo rečeno.

u uputstvu za koriscenje vecine telefona koje sam imao je jasno nacrtano gde je antena i naglaseno da se izbegava drzanje telefona za bolno mesto uz komentar da moze doci do losijeg prijema signala. vec godinama obracam paznju na to. i bas sad odjednom svi na to obracaju paznju kad je novi iphone u pitanju. sto tu gresku nisu primetili na nekom drugom aparatu?

A jel se neko drugi izvinio, i jel iko uopshte pomenuo da drugi telefoni imaju problem ? Ne, samo je ceo net znao 20 dana da ***** po Appleu kako su oni prevaranti i lopovi. Microsoft je najgori lesh vec 20 godina pa nikada ovakva kampanja protiv njih nije postojala, zashto ? Da ne pricham o nekim drugima, kao shto je Crysler recimo, ili General Electric. Sve najvece kompanije na svetu prolaze sa sranjima, a na one koje pokushavaju neshto novo, rizikuju i guraju tehnologiju napred se najvishe kamenja baca.

Pre cu podrzati uredjaj koji je doneo neshto drugachije nego shto je pre toga bilo bilo, promenio totalno svet smartphoneova, nego Androida koji kada je video njihov uspeh, samo iskopirao sve i sad je to kao konkurencija. To se ne razlikuje od kineske kopije iPada (a i on je na Androidu :d:d).
ko sada djubri?
u uputstvu za koriscenje vecine telefona koje sam imao je jasno nacrtano gde je antena i naglaseno da se izbegava drzanje telefona za bolno mesto uz komentar da moze doci do losijeg prijema signala. vec godinama obracam paznju na to. i bas sad odjednom svi na to obracaju paznju kad je novi iphone u pitanju. sto tu gresku nisu primetili na nekom drugom aparatu?
hajde skeniraj taj deo uputstva od iPhone 4 pa uploaduj ovde na forum da vidim gde se ne sme drzati iPhone
Ljudi, valjda je svima jasno da pada signala ima na svim uredjajima ako ga zaklopite rukama. Ako je signal jak najverovatnije ce ostati na 5 crta i necete ni primetiti. Taj peta crta je bukvalno 1/3 jacine signala, to ljudi ne razumeju. Ako padne na 3 crte to je debelo ispod pola signala i ako tada zaklopite telefon rukama ne ocekujte nista drugo osim da padne bar na jednu.

Apple je ocigledno kriv. Tu nema govora. Trebao je svakom korisniku ponaosob da odrzi predavanje o tome kako sta funkcionise. I vlasnicima iPhona i svima ostalima koji imaju druge aparate, drugih proizvodjaca i ciji uredjaji isto imaju pad signala u odredjenim situacijama. I njima Apple treba da se izvini verovatno?
ljudi samo stave prst i spoje dva dela antene i signal padne (ako nisi gledao razne yt video), niko ne govori da se ceo telefon zaklopi sakama, ko normalan tako koristi teelfon i sta da radis tako sa telefonom?

Poslednja izmena:

Zato što su licemeri.

Pada signal kada ga zaklopis... na svim telefonima... OK, 'aj neka bude tako. Mozda jeste, mozda nije - nebitno, da kazemo da jeste tako.

A na koliko telefona pada signal *do te mere* - da puca veza?

CAR je napisao(la):
Pada signal kada ga zaklopis... na svim telefonima... OK, 'aj neka bude tako. Mozda jeste, mozda nije - nebitno, da kazemo da jeste tako.

A na koliko telefona pada signal *do te mere* - da puca veza?

Meni puca! Koliko ljudi ima 3 crte signal? Ljudi, signal nikada ali NIKADA nece sa 5 pasti na to da veza puca a da je do aprata. Nema sanse!
Meni veza malo malo pa pukne na poslu. Nebitno dali koristim iPhone 2G ili Nokiju. U centru sam grada ali pod zemljom i nije mi bas dobar signal u gomili betona. Nekada je dovoljno metar da se pomerim i da mi veza pukne a nekad imam 5 crta. To nema veze ni sa iPhone 4 ni a Apple ni sa bilo kojim aparatom. To je svakodnevna situacija sa svim aparatima i vise zavisi do samog emitovanja signala i konfiguracije terena.

Apple je sebi napravio medvedju uslugu cim je potpisao sa AT&T jer je krs mreza, mislim da sada hoce go*no zbog toga da pojedu ali neka, sada ce da nauce. Samo brige zbog toga imaju ;)

Bas puca veza?
Stvarno?

To me zanima, da bas *pukne*... tj. spreci te da obavis razgovor. U sustini, ja nemam problem sa tim imam li 2 ili pak svih 5 crtica, bio to iPhone 4 ili bilo koji drugi telefon, samo nek on radi sta treba - da mogu da razgovaram bez prekida, saljem poruke bez problema, surfujem bez seckanja ili sta vec. Sa te dve crte, ili pak i sa jednom.

Apple je sebi napravio medvedju uslugu cim je potpisao sa AT&T jer je krs mreza, mislim da sada hoce go*no zbog toga da pojedu ali neka, sada ce da nauce. Samo brige zbog toga imaju ;)
Apple je na AT&T jos od iPhone 2G, cudno da se dosad nikada nisu javljali iPhone korisnici da im pada signal i puca veza, zar ne?

U ovolikoj meri?

Ah da, zaboravljam... "prenaduvano" ;)
Novi termin iz Apple kuhinje... kao i "death grip" :D

P.S. Ali, salu na stranu - slazem se sa tobom oko ovoga. Senzacionalizam je najbitniji.

U ovolikoj meri?

U kolikoj meri? Ako si pogledao konferenciju vdeo si da nema "tolike mere".
Da je tako bilo bi mnogo vise vracanja telefona a ne samo trecina od 3Gs-a. .
Manje od jednog poziva na sto poziva vise se prekine u odnosu na 3Gs. (malo zbunjuje recenica ali kada se dvaput procita skapira se poenta :D)

Tako da ono, prica o anteni je i definitivno prenaduvana i iPhone 4 je ipak do sada najbolji iPhone. :)

Poslednja izmena:
Definitivno je Apple za*rao negde oko četvorke ali ima jedna druga stvar ovde, koja bode oči: koliko od vas pljuvača je imalo iphone 4 ili bilo u blizini njega a da to nije TV ili youtube?

@serNemanja: ovoj temi je ipak bliže šta je obukao Stevica, nego neki VIP član koji je iPhone video samo kroz prozor busa, u rukama nekog klinca ali se zapljuva da ga oblati u baš svakoj temi gde se spominje iPhone.

Bilo bi lepo, za promenu, imati dokaze i argumente za napisano.

Istina je za sad jedna: ljudi koji poseduju iPhone 4, u Srbiji, nemaju niti jedan problem s njim.

Prve nedelje su prodali 1.7M... dnevno preko 250K.
Do danas ukupno 3M.
U zadnje 3 nedelje 1.3M.. dnevno oko 61K.

U ostatku sveta launch je predvidjen za 30. Jul. Videcemo da li ce uspeti da ponove uspeh iz USA.

Uz cinjenicu da ima jako dobrih Android telefona (pa cak i boljih od ip4), mislim da ce Apple brzo da obara cene. Ko zeli ip4, bolje da saceka do kraja godine.

@megaskot:
Nema prekinutih razgovora ali ima pada signala u death grip.. covek je vec pisao ranije o tome (mislim aleck).
Mreza u Srbiji je verovatno bolja od AT&T.

Poslednja izmena:
@megaskot:
Nema prekinutih razgovora ali ima pada signala u death grip.. covek je vec pisao ranije o tome (mislim aleck).
Mreza u Srbiji je verovatno bolja od AT&T.

Niko to ne spori ali ono sto mene zanima je kolika je razlika u tom padu signala i padu signala ostalih telefona?

@Yooyo: baš u tome i jeste poenta. Mnogo puta do sad je ponovljeno da AT&T ima loš signal ali to mnogo brine ljude u Srbiji. Zašto? ;)

Edit: sada sam testirao 5 mobilnih telefona koje imam trenutno u stanu i svi gube 2-3 crtice kad su u šaci.

Poslednja izmena:
Vrh Dno