Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

@kovac:
Prve nedelje prodato je 1.7M ili preko 250K dnevno.
U poslednje 3 nedelje prodato je 1.3M ili oko 65K dnevno.
Prodaja im opada, zar ne?

Normalno je da ce u pretprodaji i na samom pocetku prodaje da imaju najvecu potraznju. Pogledaj samo podatke za iPad. iPad nema "problema" sa signalom.

ok.. to znaci da je realna prodaja ~65K dnevno. Google je negde objavio da imaju 160K aktivacija Androida dnevno. Znaci da Android grabi trziste mnogo brze nego iPhone.

Da s tim sto je iPhone 4 dostupan samo u amerikama, i tek ce sada da krene u jevropi i sire. :)

@kovac:
Prve nedelje prodato je 1.7M ili preko 250K dnevno.
U poslednje 3 nedelje prodato je 1.3M ili oko 65K dnevno.
Prodaja im opada, zar ne?

normano je da opada to kao prvo. konkretno sto se tice iphone4 i pada prodaje najveci je problem sto ne mozes da ga kupis jer sve sto stigne biva rasprodato ;) ovo si slucajno prevideo, ne mogu da podmire potraznju :D

kolika je prodaja nexus one u prvih 7 i u prvih 14 dana?

I onda će tradicionalno konzervativni evropejci da se polome kupujući iPhone 4. To će uticati na overall cifru, ali ne previše.

Jedna od stvari koja će mi uvek smetati, jeste ta što velike kompanije ne otvore svoje centre u drugim državama sveta koje bi pomogle oko lokalizacije, instalacije, servisiranja, pitanja i odgovora i prosto i jednostavno marketinga. Ovako, mi vezu sa Appleom imamo preko Hrvatske, a oni preko Pariza. :D

Pitanje za OS4 foldere. naime kreirao sam lepo foldere i uradio sync. Posledica: Nema vise foldera i sve aplikacije su van. U cemu je fora?

Pitanje za OS4 foldere. naime kreirao sam lepo foldere i uradio sync. Posledica: Nema vise foldera i sve aplikacije su van. U cemu je fora?

Ok da odgovorim samom sebi:d ako nekome zatreba ako se folderi napravi u iTunes-u onda je posle sync-a sve ok.

Poslednja izmena od urednika:
Stvarno sam se načitao svega po netu od pojavljivanja iPhone-a 4, ali takav sam kakav sam i jednostavno ne verujem dok ne probam lično.

Juče sam imao goste iz UK, tačnije Glasgow (Scotland), ljudi se apsolutno ne bave ničim što je vezano za IT, niti je razlog posete imao ikakve veze sa tim.
Sasvim, sasvim slučajno jedan gost je pre oko desetak dana kupio iPhone 4, ne znam preko koje mreže, možda i u slobodnoj prodaji, stvarno nisam hteo čoveka da smaram pitanjima. Samo sam ga zamolio da mi da telefon da ga pogledam i jedino što sam želeo da vidim je da li su gluposti o problemima sa signalom tačne.

Nisam Apple fan, volim Apple, ali imam barem milion zamerki na njihove Mac-ove. Mada mislim da su u ovom ludom svetu računara oni najmanje loši, ali nikako savršeni.

Znači da pređem na stvar: iPhone 4, NE UPDATE-ovan FIRMWARE, na mt:s mreži u mestu 20km severno od NS, na oko 1km od repetitora mt:s, oko 4h popodne u mojim rukama nema apsolutno nikakvih problema sa signalom. Probao sam da ga držim na sve moguće načine u rukama i nisam video da mu je ijednog trenutka "spala crtica" za signal. Čoveku je u toku posete zazvonio telefon i od stola nije ustajao i savršeno normalno je obavio razgovor.

Nisam mogao duže da čačkam telefon, ali sam ga pitao da li ima nekih problema sa telefonom, na šta mi je on odgovorio da je telefon savršen.

Znači za mene su te glasine o problemima sa signalom totalna glupost! Nemam nameru da kupujem iPhone 4 jer mi jednostavno ne treba. Sasvim mi je dovoljan i neki običan telefon od 50-70€, ali iPhone (bar ovaj što sam ja "testirao") nema apsolutno nikakvih problema sa signalom.

Toliko od mene.

Još nešto:
Da sam mogao da snimim nekom kamericom i da postavim video na YT bio bi to pravi dokaz, ali zaista nisam želeo da smaram čoveka + ljudi su malo čudni kada im čačkaš telefon, jer je to ipak totalno lična stvarčica i svakome je neprijatno kada mu neko uzme telefon. Samo sam želeo da im tih nekoliko sati provedenih kod nas kući bude što prijatnije.

Prijatelj koji živi i radi u Beču već nekih 10-ak godina i sa kojim se jako često čujem mi je rekao da hoće da kupi iPhone 4. Ako ga kupi, testiram ga čim dođe u Srbiju! Moguće da će njegov da bude "faličan", pa će cela drama oko "najboljeg telefona ikada" da se potvrdi kao tačna.

Za sada su, za mene, sve te glasine po netu obična glupost! Čak mislim da iza svega toga stoje ljudi iz drugih proizvođača telefona. Svima je Apple i iPhone kost u grlu i svi bi voleli da ga nema, a ovo je izgleda jedini način da ga malo smire.

Prijatelj koji živi i radi u Beču već nekih 10-ak godina i sa kojim se jako često čujem mi je rekao da hoće da kupi iPhone 4. Ako ga kupi, testiram ga čim dođe u Srbiju! Moguće da će njegov da bude "faličan", pa će cela drama oko "najboljeg telefona ikada" da se potvrdi kao tačna.

Za sada su, za mene, sve te glasine po netu obična glupost! Čak mislim da iza svega toga stoje ljudi iz drugih proizvođača telefona. Svima je Apple i iPhone kost u grlu i svi bi voleli da ga nema, a ovo je izgleda jedini način da ga malo smire.

http://www.techradar.com/news/phone-and-communications/mobile-phones/20-best-mobile-phones-in-the-world-today-645440?artc_pg=21

niko nije spominjao da je 'najbolji telefon ikada' i sl...realno, da kosta 400-500e kolika mu je realna cena kapiram da niko ne bi ni dizao frku....dok ovako....a nigde se ne pominje kao najbolji telefon ikada, stavise ima par telefona koji su u istom rangu ili bolji. ali to da je najbolji iphone do sada stoji.

A posto kosta 600 onda je najveca glupost? :)

Kakvi mozgovi ...

iPhone kosta 300$ btw, e sad zasto sim free u Engleskoj kosta 600 funti zaista ne znam. Znam da USA kosta 480$ jer ti AT&T naplati raskidanje ugovora ali to zaista nije problem apple-a.

iPhone kosta 300$ btw, e sad zasto sim free u Engleskoj kosta 600 funti zaista ne znam. Znam da USA kosta 480$ jer ti AT&T naplati raskidanje ugovora ali to zaista nije problem apple-a.
To sto je At&t jedina firma kojoj je Apple dao da prodaje iPhone JESTE Apple-ov problem.
To sto inace ne moze da se kupi iPhone bez ugovora je takodje Apple-ov problem i automatski negira "sim free" izjavu koju si dao.

Koliko vidim najjeftiniji SIM free od 16GB je 750$:
http://www.google.com/products?q=iPhone+4+sim+free&scoring=p&show=li&sa=N&start=180&gnum=18

ne stizem od obaveza detaljnije ali na brzinu ono sto najvise zanima ljude...

Dakle, testirano u Londonu i Beogradu... samo 2 puta pukla veza, jednom na Ledinama gde je signal inace jako slab (telenor) i 1 u metrou u Londonu, tek kad sam uzeo tel pa sam pomislio da je problem ozbiljan ali posle testirah sa svim mogucim nacinima drzanja telefona i na milion mesta i sem padanja signala nema pucanja (T mobile)...

rezime, problem postoji ali svakako nije nesto sto je toliko ozbiljno, mozda ako neko zivi na mestu sa losijim signalom... ja moj iphone ne vratjam :)

Dakle, testirano u Londonu i Beogradu... samo 2 puta pukla veza, jednom na Ledinama gde je signal inace jako slab (telenor) i 1 u metrou u Londonu, tek kad sam uzeo tel pa sam pomislio da je problem ozbiljan ali posle testirah sa svim mogucim nacinima drzanja telefona i na milion mesta i sem padanja signala nema pucanja (T mobile)...

rezime, problem postoji ali svakako nije nesto sto je toliko ozbiljno, mozda ako neko zivi na mestu sa losijim signalom... ja moj iphone ne vratjam :)

E izvini, ali neće da može! Nisam se mešao, kao što vidite, u ovaj topic, ali sada moram. Dakle, LEDINE! Hm, sasvim slučajno imam Telenor karticu i tamo sam išao često. Veći deo tog naselja NEMA 063 signal, nekim čudom. Dakle, koji god telefon koristiš. Tamo svi imaju 064 kartice i to je poznata stvar. Dakle, ako ti je to bilo mesto gde je pukla veza, iPhone 4 nema problema. Ko još zna za problem sa Telenor signalom na Ledinama, neka potvrdi...

Koji problem postoji? Sto je slabija mreza na Ledinama? Jel' to problem? :d:d:d
Ja cu uzeti iP4 cim izadje u Kanadi pa cu ti reci da li ima ikakvih "problema".

E izvini, ali neće da može! Nisam se mešao, kao što vidite, u ovaj topic, ali sada moram. Dakle, LEDINE! Hm, sasvim slučajno imam Telenor karticu i tamo sam išao često. Veći deo tog naselja NEMA 063 signal, nekim čudom. Dakle, koji god telefon koristiš. Tamo svi imaju 064 kartice i to je poznata stvar. Dakle, ako ti je to bilo mesto gde je pukla veza, iPhone 4 nema problema. Ko još zna za problem sa Telenor signalom na Ledinama, neka potvrdi...

Pa ne vidim šta je akki rekao pogrešno, napisao je da je tamo inače slabiji signal. :)

jel citate vi sta sam napisao :d ili skacete po automatizmu...

problem ( padanje signala) postoji ali nije ozbiljan sem ako nisi tamo gde je signal los ( Ledine)... uostalom, desilo se u i u metrou u Londonu gde je signal uvek PUN pa se niste uhvatili za to ( mada mi to nije jasno jer sam posle, kao sto rekoh probavao i nije pucala veza...)

sto se tice Ledina, idem tamo svaki 2. dan leti jer drugar ima terene za sport ( odbojku, tenis, basket) pa igramo i stoji da ima problema sa signalom, kao sto rekoh, ali mi ni na 1 telefonu nije pucala veza samo ima po ~1 crticu GSM, 3G nema...

i ne kapiram sta odmah skacete kad je zakljucak vise nego povoljan po apple ljubitelje kao i za mene jer zadrzavam iphone :d

Poslednja izmena:
Pa taj koji ce kupiti ili je kupio iPhone 4 sigurno nema prosechnu platu :) Kao da je to najskuplji komad nechega na planeti, jel idi0t onaj koji je kupio auto od 20k evra, odakle mu sa platom od 330e :d, a pun je grad takvih automobila...

A inache, totalno sulude pare se na ovom forumu daju za razne stvari, pa ne videh da je neko to osudjivao, ali sve shto je u vezi sa Appleom se obavezno ispamuje, popljuje, i unishti ceo thread.

To nesto mora da znachi, recimo da vam je svima u podsvesti muka od shtancovanja raznog generichkog hardvera koji uvek radi sve, samo nishta kako treba :d

Poslednja izmena:
ja sam cesto na ledinama (barem jednom mesecno od tamo negde 2007.) i dok sam bio na telenoru nikada nisam imao problema sa vezom i signalom

Ugrabih malo vremena...

dakle, za problem sa signalom sam rekao...

Sto se tice izgleda mnooogo je lepsi uzivo... stvarno vrhunski izgleda, kvalitet izrade fenomenalan ( nema zeznutog volume dugmeta a ni zutih mrlja, valjda se lepak osusio :d )... sto se tice price da je bolji za otiske prstiju i nije al vetj smo navikli da brisemo tel svakih par minuta...

Retina je odlicna ali ipak za klasu ispod Super Amoleda... kao sto sam pisao pre nego sto videh uzivo rezolucija je odlicna ali potpuno nebitna sem ako se ne gleda sa par cm... tekst je izvanredno ostar i uzivanje je citati na iphone-u... sto se tice osetljivosti u rangu je sa samoledom...

Baterija je odlicna, meni je trajala 2 dana u Londonu i 1.5 dan u Bg... upotreba: ~100 - 140 min razgovora, sat surfa ( kombinovano wifi, 3G), 100ak poruka, sat vremena igrica, sat muzike...

Sto se tice interfejsa mnogo je brzi od 3GS i nema nikakvog laga... da ne duzim imate milion reviewa...radi odlicno sa bt tastaturom oob... pusta lagano 720p video klipove i super izgledaju... nisam probavao koliko dugo moze ali ako je suditi po onima sa arene moze skoro 10 sati sto je haos :)

FaceTime je cool... odlicna je rezolucija i nema laga... Sto se tice kamere nije najbolja na trzistu ali je kvalitet odlican... posebno video klipova...

Safari je jednako brz kao Opera na andoridu... razlike su mizerne...

Eto na brzinu :) btw, jedva cekam beli :)

prvo sto se vidi je reprodukcija crne, pa onda kontrast i zivahnost boja... na suncu je nesto bolji samoled, prvenstveno zbog znatno vetjeg vidljivog ugla, mozes da nagnes tel i da se vidi lepo... al je razlika mala...

Znachi sredili su reprodukciju boja na SAMOLEDU u odnosu na AMOLED ?

znacajno... 2 klase iznad je samoled po svemu u odnosu na amoled i ostatak... da iphone nema toliku rezoluciju bilo bi smesno i porediti, mada i ovako sa wave-om nema sta da trazi... :) jedino sto je IPS dosta jefitniji a mogu misliti koliko bi trajala baterija da Iphone ima samoled... 5 dana :d

Poslednja izmena:
dinamicki kontrast mu daje zivahne boje tako da sumjnam da su tu ista sredili

jesu jer je drugaciji tip pentile displeja...

Nazad
Vrh Dno