Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Ja sam uspeo da mi spadne signal na 6230 :d(to mi je jedini ne smart telefon koji imam)

Ja kapiram da obichni telefoni mogu da imaju vecu antenu jer su smartphoneovi mnogo komplikovaniji i hardverski i zbog potroshnje da nema gde da stane neka veca antena. To je upravo i jedan od razloga shto je na iPhone 4 do sada deo kucishta telefona, iskorishcen kao antena...

Poslednja izmena:
Na onom snimku covek je samo dodirnuo magicno mesto i paketi su stali.. znaci da je internet konekcija u potpunosti blokirala. Nisam siguran da se ostali telefoni bas ovako ponasaju.

Bijeli iPhone 4 ponovo odložen (na neodređeno):
"Statement by Apple on White iPhone 4

White models of Apple's new iPhone(R) 4 have continued to be more challenging to manufacture than we originally expected, and as a result they will not be available until later this year. The availability of the more popular iPhone 4 black models is not affected."

Ko zna, možda i rade nešto oko antene na njemu.

haha, kako je black more popular ako se samo on i prodaje? :)

Pa shta ako dele bumpere, kao da je to dokaz da je iPhone 4 neupotrebljiv.

Nikom nije palo na pamet da im je mozda cilj da imaju shto manje nezadovoljnih mushterija...

Sto puta recheno, telefon se moze vratiti uz full refund ako se nekom ne svidja bilo shta na njemu, i to treba da bude kraj priche.

Poslednja izmena od urednika:
@driver:
Tuga covece. Iphone nema u srbiji zbog provajdera, nego Apple nece da dodje na ovo trziste.

Jel možemo nazad na temu?

Besplatne futrole ce kostati Apple 175 miliona dolara

Tokom konferencije za treci kvartal 2010. godine, Apple je objavio da ce izbubiti 175 miliona dolara na besplatne futrole koje je obecao da ce pokloniti svim korisnicima. Ovo su ponudjene varijante za besplatne futrole od Apple-a. Lepo je sto se ima vise izbora.

Apple iPhone 4 Bumper - Black:
● Ships 3-5 weeks
● Regular Price $29

37157.png

Incase Snap Case for iPhone 4 - Smoke:
● Ships 3-5 weeks

incase_perforated_snap_case_iphone_00.jpg

Incase Snap Case for iPhone 4 - Clear:
● Ships 3-5 weeks

37153.jpg

Belkin Shield Micra for iPhone 4 - Clear:
● Ships 6-8 weeks

37152.png

Griffin Motif iPhone 4 Diamonds/Smoke:
● Ships 6-8 weeks
● Regular Price $19.99

37151.png

Griffin Reveal Etch iPhone 4 - Black/Black Graphite:
● Ships 8-10 weeks
● Regular Price $29.99

37150.png

Speck Fitted Case iPhone 4 - Black Tartan
● Ships 4-6 weeks
● Regular Price $29.95

37149.png

Speck PixelSkin HD iPhone 4 - Black
● Ships 2-3 months
● Regular Price $24.95

37148.png

pa ne verujem da bi konkurencija cutala da su boje nasvirane... pogotovo ne apple... rezolucija je vetj tolika da je postala overkill sem ako netjes, kao sto rekoh, da gledas sa par cm ili pod mikroskopom kao ovi sa engadgeta :d

optimum 3.5 incha 480x800... po meni, naravno...

pcmag.com: Is The iPhone 4's LCD the Best? link

retina.display.001.jpg

boje su skoro jednako presvirane i na iPhoneu i na AMOLEDU :D

:d a jel moguce da toliko zelis da ima LED da si trazio po sajtu :d to je uopsteno, iPhone koristi LCD, sto mozes da vidis i u tabeli ispod...

a sto se tice testa, prvo objavljen je 07.01.2010. tako da sumnjam da su imali iPhone, drugo izabrali su bas reprezentativne modele da testiraju incredible ima najlosiji AMOLED displej i na kraju najvaznije koga jos briga za AMOLED kada postoji Super AMOLED :d

i da PCmag veoma reprezentativan sajt :)

:d a jel moguce da toliko zelis da ima LED da si trazio po sajtu :d to je uopsteno, iPhone koristi LCD, sto mozes da vidis i u tabeli ispod...

nisam trazio po sajtu nego me je interesovalo pa sam ukuco u google "iphone led backlight" i na prvom rezultatu stoji link ka zvanicnoj Apple stranici gde se kaze da iPhone ima LED osvetljenje.

dakle gresis. iPhone ima LED pozadinsko osvetljenje LCD displaya.
(pored LED osvetljenja za LCD se koriste i fluolampe)

---

sto se testa tice - samo pokazuje da su boje prezasicene i na iPhoneu i na onom AMOLED displayju. koliko sam skapirao i SuperAMOLED ima prenasvirane boje. to je sve. vidim da ste se raspisali na temu ;)

i da PCmag veoma reprezentativan sajt :)
ajde bas me interesuje - koji je po tebi reprezentativan sajt? :)

Kovac, pise za iPhone 4 undersaturated, a na inkredible pise oversaturated.

Da, boje su ubijene 36% na iPhone4 a 37% presvirane na Incredible.

nek ti bude, nemam snage vise da se bespotrebno raspravljam :d

nek ti bude, nemam snage vise da se bespotrebno raspravljam :d

oko toga da li iPhone ima LED backlight??? ...pa sta tu ima da se raspravlja?

cinjenica je da ima. (kao sto je i cinjenica da ce Nokija koristiti Maemo, sada MeeGo, za svoje telefone ,))

---

pazi stvarno! (za boje)... :D ja reko da su vam i tamo prenasvirane! ponesen valjda tolikom raspravom oko toga na prethodnim stranicama...

Poslednja izmena:
a sta bi sa LED osvetljenjem iPhonea?

da li se slazemo da ima LED ili... ?

a sta bi sa LED osvetljenjem iPhonea?

da li se slazemo da ima LED ili... ?

Ček šta tu ima da se slaže ili ne slaže? Pa nije to subjektivno ocenjivanje, nego tehničke specifikacije; IPS matrica sa LED pozadinskim osvetljenjem.

Besplatne futrole ce kostati Apple 175 miliona dolara

Tokom konferencije za treci kvartal 2010. godine, Apple je objavio da ce izbubiti 175 miliona dolara na besplatne futrole koje je obecao da ce pokloniti svim korisnicima.

Zanimljivo je to da nijedan od sajtova koji se bave Apple vestima ne prenosi da li je neko unutar Apple-a popio otkaz zbog ovoga. Zbog štete od 175 miliona dolara bi i u socijalizmu dobio nogu a kamoli u srcu kapitalističkog društva. Jedino ako Apple smatra da njihovi dizajneri vrede više od iznosa na koji je procenjena šteta.

Ček šta tu ima da se slaže ili ne slaže? Pa nije to subjektivno ocenjivanje, nego tehničke specifikacije; IPS matrica sa LED pozadinskim osvetljenjem.

pa nesto mi akki nije bio jasan pa zato pitam...

@G@W pa da priznaju da su pogresili sa dizajnom antene ,)

Poslednja izmena:
Jailbreak u USA sada je i zvanicno legalan.

" WASHINGTON – Owners of the iPhone will be able to legally break electronic locks on their devices in order to download software applications that haven't been approved by Apple Inc., according to new government rules announced Monday.

The decision to allow the practice commonly known as "jailbreaking" is one of a handful of new exemptions from a 1998 federal law that prohibits people from bypassing technical measures that companies put on their products to prevent unauthorized uses. The Library of Congress' Copyright Office reviews and authorizes exemptions every three years to ensure that the law does not prevent certain non-infringing use of copyright-protected material.

In addition to jailbreaking, other exemptions announced Monday would:

• allow owners of used cell phones to break access controls on their phones in order to switch wireless carriers.
• allow people to break technical protections on video games to investigate or correct security flaws.
• allow college professors, film students and documentary filmmakers to break copy-protection measures on DVDs so they can embed clips for educational purposes, criticism, commentary and noncommercial videos.
• allow computer owners to bypass the need for external security devices called dongles if the dongle no longer works and cannot be replaced."

IZVOR

Nazad
Vrh Dno