Šta je novo?

iPhone 2G/3G(S) - pitanja, odgovori, tips&tricks

Jel zna neko sa kog repo-a za cydiju se moze skinuti CallerIDFix? iSpazio kao da ne postoji vise

Pre neki dan mi se desio problem sa punjacem. Da kazem da imam USA punjac, no radio je nekih 3 meseca od kada sam uzeo telefon. Ono sto se desilo je da telefon prijavljuje "Charging is not supported with this accessory" i jednostavno ne puni. Posto brat ima isti tip punjaca, isti kabl, itd. - probao sam sve kombinacije, moj punjac i kabl na njegov tel, moj punjac i njegov kabl na njegov tel...itd...problem se javlja jedino kada je moj punjac u lancu. Dakle do kabla nije. Izmerio sam napone na izlazu iz punjaca i daje propisane vrednosti? Znaci nisu prljavi portovi, telefon se redovno puni na drugom punjacu i na PC-u. Neke ideje?

@vanjad
Ja bih ipak probao sa nekom starom cetkom za zube da ocistim koliko mogu portove, ali na kraju krajeva, naruci neki na ebay, ili trazi da ti neko naruci ako ne mozes ti, nisu uopste skupi punjaci.

Jel zna neko sa kog repo-a za cydiju se moze skinuti CallerIDFix? iSpazio kao da ne postoji vise
Pre neki dan pojavio se i na BigBoss repo

Poslednja izmena:
I ja sam mislio na kontakte, ali na istom kablu i drugom punjacu sve radi 10/10, tako da prljavi portovi na zalost otpadaju. Izmerio sam napone na punjacu i bas su onakvi kakvi i treba da budu, to me buni.:trust:

Kako otkljucati 3GS koji trazi itunes aktivaciju? Imam priliku da kupim jedan veoma povoljno, al je zakljucan i trazi itunes. Sve sto nalazim na netu trazi da se instalira paket preko Cyida-e, al ja do Cydia-e nemogu da dodjem. Help!

Pre neki dan mi se desio problem sa punjacem. Da kazem da imam USA punjac, no radio je nekih 3 meseca od kada sam uzeo telefon. Ono sto se desilo je da telefon prijavljuje "Charging is not supported with this accessory" i jednostavno ne puni. Posto brat ima isti tip punjaca, isti kabl, itd. - probao sam sve kombinacije, moj punjac i kabl na njegov tel, moj punjac i njegov kabl na njegov tel...itd...problem se javlja jedino kada je moj punjac u lancu. Dakle do kabla nije. Izmerio sam napone na izlazu iz punjaca i daje propisane vrednosti? Znaci nisu prljavi portovi, telefon se redovno puni na drugom punjacu i na PC-u. Neke ideje?

Imam ja viška kabla ako ti treba. Ili si nabavi dock, što je još bolje rešenje :)

Probaj prvo sa f0recast da vidis sta imas na njemu:
http://ih8sn0w.com/index.php/products/view/f0recast.snow

forecast.jpg

Nema od otljkucavanja nista?

Nesto se taj program istripovao :) 4.2.1 se moze jailbreakovati i 05.15.04 se moze otkljuchati.

Jedino da podigne BB na 6.1.5 ali to nije uopste preporucljivo na 3GS da radi jer je moguce da ce imati problema u buducnosti ako hoce da ga apgrejduje i ima velike sanse da ostane bez GPS-a.

JB na 4.2.1 moze, samo se raspitaj za tvoj telefon da li je old bootrom, tj da li ce biti onaj trajni ili moras svaki put da ga ukljucis uz pomoc PC-a (tethered).

ultrasn0w otkljucava samo sledece verzije BB:

5d5723f3-7d14-2ffe.jpg

Da odgovorim sam sebi...

Nadjoh ovo, samo postoji jedna mala "cakica". Nemogu da dodjem do Cyida-e, jer mi telefon nije "activated" preko iTunes-a. Ima li nacina da ga nekako otkljucam, ili makar da preskocim tu "aktivaciju" jer mi je telefon ovako bukvalno neupotrebljiv.

Ne znam da li moze softverski, ali ako znash na kog provajdera ti je zakljuchan fon, mozesh da odes do iSrbija servisa, otkljucace ga besplatno...

edit: sad vidim da si iz Loznice :)

Kako ga oni otkljucavaju? Mora da ima neka caka... pada mi na pamet da uzmem nemacku karticu, da aktiviram telefon i da posle preko Cyida-e otkljucam isti, mada mora da postoji neki laksi nacin. U Loznici nebi nosio ni u jedan servis, jer oni ni K750i neznaju da poprave, a kamoli da otkljucaju 3GS.

Nema caka, nego imaju sve moguce kartice na svetu, zato treba da znash koji je provajder. Ako ti imash originalnu karticu, mozesh da ga aktiviras...

Kako ga oni otkljucavaju?

Otkljucavaju ga sa ultrasn0w sa cydije ako si mislio na unlock, a za aktiviranje telefona koristi se redsn0w JB.
Na onom tvom linku koliko sam video uputsva su ta da dignes baseband (to je ono sto treba otkljucati) na 6.1.5, i taj bb mozes da otkljucavas posle sa ultrasn0w, ali ako podignes bb sa 05.15.04 na 6.1.5 kasnije tesko da ces moci da uradis downgrade i da se vratis, bez obzira sto ovi iz devteam kazu da razmisljaju o tome.
Moras da znas da 6.1.5 BB jeste za sada jedino resenje, ali taj BB je zapravo BB od iPad-a i zbog toga vecina ljudi koji ga stave na iPhone gube GPS. Sve u svemu za sada ovo je jedini nacin da otkljucas telefon trenutno dok ne izadje novi unlock i ako si spreman da rizikujes GPS i najverovatnije neces vise moci da uradis restore u buducnosti sa oficijelnim verzijama firmwarea vec ces morati da koristis custom ako se pojavi.
Dobra stvar je sto ga vise neces zakljucati jer dok iPhone zvanicno stigne BB preko 6.1.5 ima dosta vremena da prodje :)

Sto se tice Cydije, da bi dosao do nje moras da uradis JailBreak koj za tvoj telefon sa 4.2.1 trenutno je tethered, sto znaci da ces morati da ga palis posle svakog restarta uz pomoc PC-a sa redsn0w.
Redsn0w kada odradi JB, uradi ce ti i hacktivaciju, tako da bude telefon aktiviran, ali ces tu aktivaciju da iskljucis kasnije kada instaliras SAM preferences i da aktiviras uz pomoc SAM-a, trebas samo da znas sa koje ti je mreze telefon i dobices validnu aktivaciju. Prednost ove SAM aktivacije je ta sto ce ti svi sertifikati biti validni i za razliku od hacktivacije iz redsn0w nece ti trositi bateriju, jer telefon i dalje trazi neke sertifikate...

Evo ti uputsvo i za JB, samo pazljivo citaj kako se ulazi u DFU mode:
http://iclarified.com/entry/index.php?enid=12945&laid=

Ovo ti je uputsvo za SAM aktivaciju:
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=13089

Na tebe je da biras da li ces podici BB na 6.1.5 i rizikovati ili da cekas novi ulock.

Poslednja izmena:
Hvala na pomoci... jeste da sam sam provalio kako se to radi, al nema veze objasnio si sve u detalje i na tome ti puno hvala. Ono u cemu sam ja gresio jeste sto posle "jailbreak"-a nisam odma isao da butujem u "tethered" modu, i cim sam to uradio uspeo sam da otkljucam telefon... morao sam da flash-ujem baseband, al nema veze, sve (zasad) radi kako treba.

Ostalo mi je jedno malo pitanjce, gde da u Cydia-i nadjem Yoututbe fix.

Razmisljam da instaliram ios 3.1.3 na 3G, najvise zbog brzine. Imam 4.1, i lepo sam sve sredio ali opet ram dosta ogranicava. Da li vredi snimiti ios3 i da li noviji programi rade normalno i na starom ios-u?

Takodje me interesuje uputsvo za downgrade bez shsh-a, jer imam samo od 4.0...

Narode dobio sam 3gs pre neki dan.. pošto sam nov u apple softveru zanima me jedna stvar.Telefon nenormalno troši bateriju,čitajući po netu video sam da se ljudi dosta žale na 4.1 verziju...a moj telefon je na 4.3.1 verziji.Da li je moguće da bukvalno za par sati isprazni softver bateriju ili je do baterije?I koji FW preporučujete za ubacivanje ako je to moguće pošto mi je to jedna od važnijih stavki :)

da li ti je telefon simfree i kako si ga aktivirao?

Pretpostavljam da nije simfree ali kao što rekoh...nov sam u ovome pa još učim :) i nadam se odgovorima iSaboraca :D

Evo šta mi kaže
version:4.3.1
Carrier 10.0
Modem FW 05.13.04 (ja znam samo do 4.0 pa me to buni...)

Cydia je instalirana i daje mi obaveštenje za update ultrasnOw-a tako da pretpostavljam da je tel JB...

Da li je do baterije ili do softvera to ti ne mogu reci.
Po ovome sto si napisao izgleda da ti je telefon otkljucan softverski sa ultrasn0w i zato pazi kada uradis update, nikako nemoj da uradis sa zvanicnim firmware-om jer ces podici baseband (modem firmware) i telefon ce ti se zakljucati. Ti imas zadnji baseband koji moze da se otkljuca softwerski sa ultrasnow koji podzava sledece BB za 3GS:
04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04
Ako apdejtujes BB neces vise moci da ga otkljucas.
Posto ti telefon nije simfree nego je otkljucan sa ultrasn0w, jedan od najcescih problema sa baterijom pojavljuje se zbog aktivacije telefona. Najbolje bi bilo da aktivaciju odradis sa nekom originalnom karticom (ne mora da bude aktivna) sa mreze sa koje ti je telefon, tako ces dobiti sve validne sertifikate i telefon ti nece trositi bateriju.
Ako ipak nemas tu sim karticu onda probaj ponovo da aktiviras telefon preko SAM preferences sa cydia, (trazi na netu na kome repo se to nalazi) ali da bi ga tako aktivirao morao bi da znas sa koje mreze ti je telefon.

P.S. Unlock i JB nisu ista stvar, prvi ti okljucava telefon dok drugi ti daje mogucnost da radis stvari koje ti apple ne dozvoljava (na primer installous sa piratskim programima, instaliranje unlocka, teme, programi za SMS...)

Poslednja izmena:
@Priest77 ok koliko sam shvatio mogu da zadržim ovaj FW ako uspem da pronađem karticu sa mreže sa koje je skinut?

Nisi me razumeo.
Ako updejtujes telefon sa zvanicnim firmverom iz itunesa kada ti on to nudi, zakljucaces telefon. Znaci update radis samo sa custom firmware koji ne dize baseband, a ne sa zvanicnim.
Originalna SIM kartica ti je potrebna da bi uradio aktivaciju telefona jer posle update telefon ce ti traziti da ga aktiviras da bi mogao da ga korstis. Imas custom firmware koji je vec hacktiviran ali sve su sanse da ce tako mnogo krace da ti traje baterija i zato kazem ti najbolje resenje bi bilo ako bi imao originalnu sim karticu i sa njom u telefon da odradis aktivaciju.

Narode,da li postoji nekako fora da sa ipod-touch prebacim pesme?stalno mi trazi da uradim sync a ako uradim brise mi sve sa njega?a necu to jer imam puno dobrih i starih stvari....inace je ipod 4gen....

Ako ipak nemas tu sim karticu onda probaj ponovo da aktiviras telefon preko SAM preferences sa cydia, (trazi na netu na kome repo se to nalazi) ali da bi ga tako aktivirao morao bi da znas sa koje mreze ti je telefon.

Ja se sa ovim mucim na Iphone-u 3g. Dok sam bio na 4.1 softveru nisam imao problema. Sada sam vratio 3.1.3 i baterija se trosi preko noci za 20-30% i preko dana dosta brzo ode.

Instalirao sam push doctor dok je bilo sertifikata i bilo je ok par punjenja i onda opet isto. Posle sam namestio SAM i prvo punjenje ok drzala i sada opet trosi brzo. Ne znam kako ovo da resim.

Mozda nisam sve dobro odradio preko SAM-a, znam da je At&t operater ali ne znam kakve to veze ima sa aktivacijom preko SAM programa, nigde se ne spominje u uputstvu. Moze li neka detaljnija pomoc?

Nazad
Vrh Dno