Šta je novo?

iPhone 2G/3G(S) - pitanja, odgovori, tips&tricks

Narode,da li postoji nekako fora da sa ipod-touch prebacim pesme?stalno mi trazi da uradim sync a ako uradim brise mi sve sa njega?a necu to jer imam puno dobrih i starih stvari....inace je ipod 4gen....

Ne razumem bas najbolje pitanje ali da li si u iTunes-u odradio "Transfer purchases" sa iUredjaja na komp, kada to uradis i potom sinhronizujes iUredjaj sa kompom ne brise nista sa njega (govorim iz iskustva sa iPhone-om i iPad-om, ne znam da li je kod iPod-a drugacije)?

pozzz

Ne razumem bas najbolje pitanje ali da li si u iTunes-u odradio "Transfer purchases" sa iUredjaja na komp, kada to uradis i potom sinhronizujes iUredjaj sa kompom ne brise nista sa njega (govorim iz iskustva sa iPhone-om i iPad-om, ne znam da li je kod iPod-a drugacije)?

Nisam druze.Jos sam nov u tim vodama pa ne znam oko apple-a ama bas nista.....pokusacu da uradim to sto si rekao pa cu ostaviti komentar nakon toga...hvala u svakom slucaju....

Resio sam problem sa baterijom. SAM ne vredi, nego mora push doctor da se instalira preko cydie, trenutno ima sertifikata, mada cesto nestanu. Evo link http://www.cmdshft.ipwn.me/blog/?p=481

Cao....ni drugar ni ja se ne razumemo nesh specijalno u iPhone, kako je i da li je crackovan software ....al` ovo pise, on ga je odneo u servis na jailbreak...3gs je u pitanju

version : 4.2.1(8C148)
carrier 9.0
model : MB048LL

Treba li jos sta od podataka?

Pitanje je....kako instalirati neku gps navigaciju, narodnu? :) :) Ako ima neki link itd....

A da....bluetooth mu radi samo za slusalicu, ne za slanje podataka, i kamera moze samo da fotka, ne snima video....wtf? :)

Poslednja izmena:
Za instalaciju narodnih aplikacija, mora prvo jailbreak. Za linkove >>> Google, ne ovde ;)
Bluetooth podržava samo slušalicu, get used to it.
Za snimanje videa, moraš da prebaciš switch u Photo aplikaciji na video.

aha....a kako da utvrdimo da li je jailbrakeovan kako treba, za te narodne aplikacije? Pretpostavljam da na benchu nema neki tutorial za ubacivanje aplikacija...

Poslednja izmena:
Za početak, imate li ikonicu Cydia na telefonu?

ima :) kaze, preko nje je skinuo ultra show....sto se tice fotki, kad se udje u snimanje, ima samo "capture" dugme i to je to...

Poslednja izmena:
OK, znači da imate JB-ovan telefon :)

Prvo, dodajte ove repoe u Cidiu ako već niste (ovde ćete naći skoro sve što će vam trebati):
http://cydia.hackulo.us
http://h7v.org
http://sinfuliphonerepo.com

Da bi mogao da instaliraš narodne aplikacije na telefon, treba preko Cydie da instalirate "AppSync for 4.0+" a jako dobra stvar je da instalirate i "Installous 4" (oba sa Hackulo repoa) jer preko njega skidate narodne aplikacije direktno na telefon.
Za pravilan prikaz naših brojeva (da ne moraju svi biti u +381 formatu u imeniku), treba instalirati "CallerID-Format Fix 3.x" sa BigBoss repoa (radi i na 4.x iako piše da je za 3.x) i obavezno restart posle toga.
Za najbolju SMS aplikaciju (po mišljenju mnogih) instalirajte BiteSMS, a za izveštaje o dostavi poruka instalirajte iPhoneDelivery.

Sve ostalo su lične preference :)

@marko_84
Ako imas program koji se zove Cydia onda znaci da imasj jailbreak.
Da bi instalirao narodne verzije programa, u cydia moras imati u manage-packagers instaliran tweak koji se zove AppSync.
Uglavnom najbolje je da instaliras Installous (to ti je kao AppStore ali za pireatske stvari) program i sa njime ces dobiti i taj AppSync. Imas ga u Cydia na hackulo.us repo, to ti je zvanicni installous.

Sto se navigacije tice, najbolji je iGO za nasu zemlju, ali crekovana je samo verzija MyWay dok novi Primo ima neku specijalnu zastitu i za sada postoji samo legalno.

Pretice me @Falcon

Poslednja izmena:
@marko:
Ako nema switch za video-photo u camera app onda to nije 3gs vec samo 3g.

Potvrdjujem ono sto Yooyo kaže. Većina ljudi je prevarena tako što im uvale 3G umesto 3GS. Fizičke razlike izmedju ta dva telefona skoro da ne postoje ali ipak postoje kakve takve.
3GS u odnosu na 3G mroa da ima:
-Svetliji natpis na leđima od 3G (mislim da je to ujedno jedina fizička razlika)
-Mora imati kompas
-Switch u kameri na video i photo mod
-Slike ne smeju biti u rezoluciji 1600x1200 nego veće (3GS ima 3.2MPX kameru a 3G 2MPX što je ujedno 16x12)
-Model No. A1303
-Proveri na apple sajtu koji je tačno model tako što ćeš uneti tvoj ID telefona ili serial #
-Kad udjes u Cydiu na homescreenu pri dnu ti ispiše koji telefon imaš kao i ostale detalje

Što se navigacije tiče, moraš prvo proveriti koji baseband imaš (modem firmware). Ukoliko imaš bb 6.15.00 onda možeš slobodno da se pozdraviš od navigacije. Bb 6.15 je od iPad-a koji je nasilno uabčen zarad otkljuičavanja telefona koji imaju prvi FW 4.1 pa na dalje. Tako da je to nužno zlo i ne očekuje se neki fix za to.
Ako te interesuje još nešto, slobodno pitaj.

Gledam Iphone 3gs na ebay.co.uk, i za retko koji pise BB i uglavnom imaju novije/poslednje verzije iOS-a. Koju verziju da trazim, a da budem siguran da ce se moci otkljucati i uraditi jb? Vecina je na tmobile i slicno...

Što se tiče untethered jailbreaka firmware treba da ti bude NE VIŠI od 4.3.3 a ako hoćeš da možeš da koristiš gps baseband mora da bude najviše 5.13.04, znači sve preko ove dve cifre nemoj da gledaš!

Tesko je naci, uglavnom su 5.16.02. Jedino sto neki spominju da opareter moze da otkljuca za sve mreza, samo treba pozvati, mada verovatno vlasnik to mora da trazi.

Da li na iphonu 3gs radi wifi i gps ako je verzija 4.2.1?
kako da znam to kada nesto ne radi na kojoj verziji tj koji je update i slicno?

sve mi rece :D
kupio bih 3gs sa 4.2.1 softverom pa me zato zanima...

Samo je baseband bitan. Ako je 6.15.00 ona nema nista od GPS-a. Verzio iOS-a nije bitna.
Proveri jos i da li ima Cydiu i da li ima sacuvane SHSHs kljuceve da bi mogao da radis restore na 4.2.1.
U sustini, Apple blokira instalaciju starijih iOS.. moze samo najnovija. Ako zelis da reinstaliras iOS na verziju koja nije aktuelna onda ti trebaju ti SHSHs kljucevi.
I ako je tel vec JB NIKAKO NEMOJ DA RADIS RESET FACTORY SETTINGS, jer ce se telefon zakucati pa ces morati da ga reinstaliras.

Imam iphone 2g na kom se pokvario touch screen. Potrebni su mi podaci iz iPhona posto nemam backup. Problem je sto iphone ima passcode. Nasao sam tutorial za uklanjanje passcoda ali trebam da napravim "custom ram disk". Kako to da izvedem?

Ako je telefon JB, zakaci na na PC i pomocu iFunBox-a skini sve sto te zanima.

Probao sam ali nece. Trazi da unesem passcode posto ga nisam nikad povezivao preko iTunesa. Moram da skinem passcode...

Jedno kratko pitanje:
Kupio sam prije 7 dana 3GS i dobio uz njega punjac koji nije originalan
for-apple-iphone-3g3gs-ac-eu-plug-charger-power-adapter-p152.jpg

Zanima me ima li i kolika je razlika izmedju ovoga i originalnog punjaca, mislim na kavalitet, brzinu punjenja i na zivot baterije?

Poslednja izmena:
Kazu ljudi da su osetljivi na napajanje. Mozda je taj punjac dobar, a mozda i saznas da nije kad bude kasno.

A mozda neko sa malo strucnijim odgovorom? :)

Ako nisi siguran, puni ga preko kompa.

@goranagf
A kako mozes da znas kakav je kineski punjac? Da ga diseciras? Ja sam ti izneo cinjenicno stanje koje generalno prati sve iPhone-ove, u manjoj ili vecoj meri, a ti ga puni cime god hoces.

Htio sam prvenstveno da cujem necije iskustvo, ima li razlike, moze li doci do ostecenja baterije ako se puni "kung fu" punjacem.
Nebih o tome toliko ni razlisljao da mi prijatelj nije rekao kako se sa ovim punjacem puno brze puni baterija. Sinoc dok je bio kod mene skopcao je svoj (isti) telefon na punjenje. (on kaze da ima neki drugi, koji isto tako nije originalni).

Pa pazi, ja iskustva sa takvim punjacima nemam, ali sam citao po netu da se ljudima desavalo da im gekne iPhone zbog loseg punjaca, a citao sam i za neke auto-punjace istu stvar. U svakom slucaju bilo kakvo punjenje baterije koje se odvija brze nego sto treba nije dobro ni za kapacitet ni za broj ciklusa tj. zivotni vek iste. Tako da ako mene pitas bolje se okani toga. Mislim, ako nemas sat ipo vremena da napunis telefon nije problem u punjacu :)

Nazad
Vrh Dno