- Učlanjen(a)
- 27.12.2001
- Poena
- 649
To je vec odvojena i malo sira prica. Apple definitivno ima strasno jak marketing kada je uspeo da proda toliko telefona po bezobrazno visokoj ceni, on je uticao do te mere na percepciju kupaca da dozivljavaju iphone kao dobru vrednost za tih 500, 600, dolara. Mislim da iphone JESTE preskup za jedan telefon. Nema smisla da telefoni kostaju isto kao plazma televizori od 42" ili laptop. Razumem ja da je tu ugradjena sofisticirana tehnologija u malom pakovanju, kao i da domace trziste nema isti dozivljaj cene zbog mizernog standarda, ali sto je mnogo, mnogo je. Cak i ako prihvatimo da su mobilni telefoni u stvari mnogo vise od njihove prvobitne namene, standalone multimedijalni uredjaji na kojima mozete imati vrhunski dozivljaj slusanja muzike, gledanja filmova, krstarenja internetom, pravljenja fotografija ili GPS navigacije, a iPhone je ozbiljno zakoracio i na trziste prenosnih konzola.
Da ali iPhone nije jedini koji toliko kosta, a ima bogami i skupljih. A velika vecina tih telefona ne moze da pridje ajfonu i to na mnogo polja.
Mislim da kada bi Apple imao kao nokia sirok spektar raznih telefona od najjeftinijih pa do najskupljih, te price ne bi uopste postojale i to mi je totalno glupo, pa sta je Apple kriv sto se koncentrisao samo na visoku klasu telefona. Da nokia prodaje samo N97 za 600e svi bi vikali kako su derikoze, a ovako ta (kad je izasla) preskupa kanta moze da prodje bez kritike, dok o ajfonu samo slusamo kako je skup.