Šta je novo?

iPhone 2G/3G(S) - pitanja, odgovori, tips&tricks

Pa recimo da omogućava 3rd party aplikacijama i addonovima da rade. Mobile Substrate addons za svaku pojedinačnu aplikaciju se mogu videti iz SBSettings opcija, gde se mogu po potrebi disablovati, mada je to namenjeno samo za debugging tj. ako nešto ne fercera ako treba. Npr. kada je izašao iGoMyWay u početku nije hteo da radi sa biteSMS 4.1, pa je bilo potrebno disablovati biteSMS mobile substrate addon u SBSettings da bi se iGo mogao da pokrene. Ubrzo je to rešeno novom "inačicom" biteSMS 4.2. Ali npr. ako nemaš instaliran Mobile Substrate neke aplikacije neće pravilno da se instaliraju, na jailbreakovanim iPhones.

Instalirao sam 3.1.2, i ne verujem koliko je ovo brze. SMS, settings i slichne aplikacije se otvaraju duplo brze nego ranije. Ako i baterija duze drzi, vrh :)

Nego priest, jes ti to kupio iphone ? :)

Shta, nosish 10 telefona, aj ne vadi se sad :d

Kad ukapirash i za Canona, javi :)

Instalirao sam 3.1 software pre par minuta, pa da prenesem par utisaka ...

Za osobu koja je pre iPhone-a Appleov hardware videla 2 puta u zhivotu ( http://www.apple.com/ i jednom na TV-u ), bilo je dosta OK ...

Instalacija je proshla skoro bez problema ... Malo me "tajming" zezao da udjem u onaj drugi mod, ne restore, nego onaj kad je "prazan" display ...

Prvo, jedva sam sastavio sve kockice da pochnem "projekat". Kada sam napokon sve "postavio" na svoje mesto i pokrenuo proces, dogodilo mi se to da je jednostavno "instaler" blokirao.
Koristio sam redsn0w-win_0.8, iPhone1,1_3.0_7A341_Restore, i iPhone1,1_3.1_7C144_Custom_Restore_768mb_Activated_Unlocked.

Nakon 10-ak pokushaja, i hard-reseta iPhonea, te dosta nervoze, poshto je Jabuka insistirala da se spojimo na iTunes, te na internet, proGooglao sam problem, i nisam nashao reshenje.

Poenta je da USB spojite NAZAD na kompjuteru, u brzi USB, a ne onaj obichni ... I radi bez problema ... I tu je bilo trauma, poshto sam bio ukljuchio opciju da instalira Cydiu i da unlockuje, medjutim, unlock nije potreban telefonima kojima je soft vech unlockovan ...

Josh jedan problem na koji sam naishao je taj da sam hteo "formatiram" iPhone. Obaveshten sam 2 puta da che to trajati sat vremena, i da che sve obrisati, i ja sam naravno pristao ...

Nakon sat i po - moj iPhone se resetovao i pojavila se Jabuchica, i mali krug ... Preko nje ... Kao onaj "Loading" kad se npr. telefon gasi ...

Opet Google, i pishe da moram instalirati original software, i da jailbreakovani telefoni ne mogu da se "skrpe" ...

Uz par hard-reseta i restore moda, instalirao sam 3.1 custom preko iTunes-a, sa Shift+Upgrade, i to je bez problema proshlo za 10-15 minuta ...

Napokon sam reshio glavni problem - sad sam STALNO dostupan, a deshavalo mi se da mogu nazvati, ali mene ne ... Da sam nedostupan, iako mi je signal pun ...

Da mi SMS-ovi kasne po 5-6 sati, nekad i chitav dan ... Ali sad ( par test komada ) je otishlo, i odgovor doshao odmah ...

Telefon je 2G - 8GB, i sad je soft 3.1 ... Kome god treba bilo kakva pomoch - samo javite, poshto znam da vishe znachi kad vam neko iz prve ruke govori ...

Poslednja izmena:
E ljudi, ne radi Google Wave na 3.0! Kaze treba update Safarija, ima li neko resenje?

Chini mi se da ima jedno reshenje: strpljenje :D

Instalirao sam 3.1 software pre par minuta, pa da prenesem par utisaka ...

Za osobu koja je pre iPhone-a Appleov hardware videla 2 puta u zhivotu ( http://www.apple.com/ i jednom na TV-u ), bilo je dosta OK ...

Instalacija je proshla skoro bez problema ... Malo me "tajming" zezao da udjem u onaj drugi mod, ne restore, nego onaj kad je "prazan" display ...

Prvo, jedva sam sastavio sve kockice da pochnem "projekat". Kada sam napokon sve "postavio" na svoje mesto i pokrenuo proces, dogodilo mi se to da je jednostavno "instaler" blokirao.
Koristio sam redsn0w-win_0.8, iPhone1,1_3.0_7A341_Restore, i iPhone1,1_3.1_7C144_Custom_Restore_768mb_Activated_Unlocked.

Nakon 10-ak pokushaja, i hard-reseta iPhonea, te dosta nervoze, poshto je Jabuka insistirala da se spojimo na iTunes, te na internet, proGooglao sam problem, i nisam nashao reshenje.

Poenta je da USB spojite NAZAD na kompjuteru, u brzi USB, a ne onaj obichni ... I radi bez problema ... I tu je bilo trauma, poshto sam bio ukljuchio opciju da instalira Cydiu i da unlockuje, medjutim, unlock nije potreban telefonima kojima je soft vech unlockovan ...

Josh jedan problem na koji sam naishao je taj da sam hteo "formatiram" iPhone. Obaveshten sam 2 puta da che to trajati sat vremena, i da che sve obrisati, i ja sam naravno pristao ...

Nakon sat i po - moj iPhone se resetovao i pojavila se Jabuchica, i mali krug ... Preko nje ... Kao onaj "Loading" kad se npr. telefon gasi ...

Opet Google, i pishe da moram instalirati original software, i da jailbreakovani telefoni ne mogu da se "skrpe" ...

Uz par hard-reseta i restore moda, instalirao sam 3.1 custom preko iTunes-a, sa Shift+Upgrade, i to je bez problema proshlo za 10-15 minuta ...

Napokon sam reshio glavni problem - sad sam STALNO dostupan, a deshavalo mi se da mogu nazvati, ali mene ne ... Da sam nedostupan, iako mi je signal pun ...

Da mi SMS-ovi kasne po 5-6 sati, nekad i chitav dan ... Ali sad ( par test komada ) je otishlo, i odgovor doshao odmah ...

Telefon je 2G - 8GB, i sad je soft 3.1 ... Kome god treba bilo kakva pomoch - samo javite, poshto znam da vishe znachi kad vam neko iz prve ruke govori ...

Ja ne znam sta si ti radio ali instalacija 3.0 i 3.1.2 traje ravno 10 minuta iz iTunes-a.

I ne znam šta će ti custom fw, kad originalni iPhone 2G ima permanent jailbreak/unlock Blackra1n/blacksn0w.

Bolje idi na restore iz iTunes i instaliraj regularni OS 3.1.2. te ga sredi sa blackra1n i blacksn0w bukvalno za minut.

mada i ne moraš ako si zadovoljan kako ti radi, samo treba uvek prilikom update-a OSa da ideš na restore u itunes umesto na upgrade, jer ti u ovom drugom slučaju ne izbriše 3rd party aplikacije sa diska, pa ti zauzimaju mesto iako se ne vide. Znači uvek restore, pa set up as new iPhone.

Poslednja izmena:
Za 2G, Blacksn0w ne radi nego treba da se koristi:
Blackra1n za jailbreak
BootNeuter za unlock

P.S Nije mi jasno zasto kada se koristi upgrade ne izbrise 3rd party aplikacije nego ih samo skriva?

Nije ni meni ali tako radi. Zato što valjda on to kapira kao user data, i onda ih ne dira, ostaju fajlovi ali aplikacije ne rade. Verovatno bi moglo ručno da se čisti mada nisam siguran ni za to. Znam da se upgade ne radi kada rabiš jailbreakovan telefon i imaš 3rd parti apps jer ti onda prostor ostaje neiskorišćen nako apgrejda. To je common knowledge.

Mene interesuje da li ako dobijem telefon sa 3.0, lepo ga podignem sam na 3.1.2 ovako oficijelno, i tek ga onda ponovo razbijam? Tako sam iz ove vase price shvatio. :) Telefon ce mi stici u petak, a vec vidim da cu imati nedoumica, tako da ocekujem pomoc (for noobs). :wave:

Upravo tako

@Mespatla

Par prvih koraka koje ces napraviti ...

Skini najnoviji Itunes, spoji fon na usb, itunes ce ti ponuditi update fw-a (u slucaju da ti je 3.0 ili stariji fw na telefonu) na Iphone-u, ti to prihvatis, sacekas da ti se telefon update-uje, skines blackra1n (rc3), pokrenes ga i kliknes na make it ra1n, sacekas par sekundi, blackra1n ce zavrsiti posao. Telefon ce se restartovati. Zakacis se na wifi, pokrenes blackra1n sa iphone-a odatle prvo instaliras sn0w, pa cydia. Iz cydie dodas par must have aplikacija, za pocetak sbsettings pod obavezno i sve apdejte koje ti cydia ponudi ... ako ti ponudi.
U ovom trenutku ti je telefon jb-ed i unlocked. Mozes instalirati sve aplikacije. Ali ne mozes ih syncovati sa itunes-om.

Sto znaci posle instaliranja cydia-e , odmah se bacas na appsync 3.1.
Prvo instaliraj jednu free aplikaciju iz app stora (trazi na google-u kako da regnes appstore account) , nebitno koju. A zatim instaliras appsync 3.1.
Otvori cydia, klikni na manage, pa sources, onda edit, pa add i dodas
Kod:
http://cydia.hackulo.us
sacekas da se "ucita" source. kliknes na search i trazis appsync 3.1., instaliras, restartujes fon, posle toga bi trebalo da mozes da syncujes aplikacije sa itunes-om.

A da bi dosao do ostalih aplikacija, otvoris cydia , i ides na search i trazis installous. Ili, po meni bolje resenje novi Install0us tako sto ces po gore objasnjenom uputstvu dodati ovaj repo
Kod:
http://cydia.install0us.com
kada se ucita, onda searchuj za install0us (sa 0 ne sa o) i instaliraj ga ;)
Kao start page dodas recimo : http://yit.me/2/soh20/ i vozi :p
Ostalo ces vec sam istraziti ;)

Poslednja izmena:
Hvala lepo. Samo jedna stvar, da li je taj blackrain alatka i za otkljucavanje i za jailbrakeovanje ili? :)

Pa .... prakticno da :) Skines blackra1n pokrenes ga na kompu, on jailbrake-uje telefon, potom dobijes app na iphone-u koji se zove isto tako blackra1n, pokrenes ga, zatim iz njega prvo instaliras blacksn0w (koji unlock-uje iphone) pa zatim cydia i pesma :p

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi kaze, kako da namestim da mogu da Sync-ujem preko iTunes-a a da mi on ne pobrise sve krekovane programe sto sam instalirao? Instalirao sam onaj AppSync preko Cydia-e, ali mi i dalje iTunes govori da ce da mi pobrise gomilu programa. Jel to on deluje tek na ove programe koje sam instalirao posle tog AppSync-a?

Poslednja izmena:
Nece da ti pobrise, samo te lozi. klikni kao da pristajes i posle će "transferovati purchases".

E hvala.

Da li iko zna gde bih mogao da nadjem adapter za 2G da bih mogao da ubodem bilo koje slusalice u njega? Nadam se da to ima. Posto mi ne pada na pamet da kupujem iPhone sluske.

Mozes, naravno ako si voljan, da skratis gumu oko tvojih sluski za 2-3 mm ili da bukvalno zarezes dzek od sluski kao olovku jer je problem debljina tog aluminijuma koji prelazi preko uticnice !

Nadam se da te nisam zbunio, pogledaj samo original sluske ;)
pozZ

Aha upoznat sam sa problemom, a reci mi jel bi to trebalo da moze na bilo kojim sluskama? Mislim da li je vecina sluski takva da samo tako moze da se ubode?

EDIT:

E super evo uspeo sam na nekim kucnim sluskama da samo malo zasecem i moze da udje, ekstra, hvala na fori ne bi se setio.

Poslednja izmena:
Ja ne znam u cemu je bio problem, ali seckanjem sam unistio sluske od N95. Tacnije samo sam ogulio gumu, kako bi mogle da udju u rupu, ali dolazilo je do prekida zvuka i sl. problema.
Na N95 su i dalje radile normalno.

Da nije dolazilo do kontakta sa aluminijumom.

Dobio sam otkljucan telefon sa verzijom 3.1.2, da li da skinem rc3 blackra1n ili rc2? Posto vidim da rc3 sluzi i za otkljucavanje, a to meni ne treba... :wave:

Izvinjavam se na duplom postu, ali je proslo vreme za edit. Skinuo sam blackrain rc3, probao sam i sa rc2 isto je, i on sve to odradi, ali posle reebota ne mogu da nadjem blackra1n ikonu, jednostavno je nema, probao sam vise puta, video sam neko uputsvo na isrbija, i po njemu sam odradio i ponovo isto, telefon radi otkljucan je i sve, ali ne mogu da uradm jailbrake, neka pomoc? Hvala lepo. :)

Konačno sam našao i pazario u Merkatoru NS, Belkin dualfit (running) case za 1190din. :banana:

belkin-dual-fit-for-iphone-3g-s.jpg

Au brate, ti to kupujesh vec 6 meseci :)

Da znaš. Al nađoh. :)

p.s. stao da tražim kad mi puko jedan rameni mišić...

Nazad
Vrh Dno