Šta je novo?

iPhone 2G/3G(S) - pitanja, odgovori, tips&tricks

Jao bre kako me namuci ovo sve, ali na kraju sam ga iskopao, da bi uradio unlock bez neta treba mi costum firmware a svuda po netu pise da se on instalira u DFU modu sto je pogresno jer onda izbacuje gresku 1600,znaci u obicnom recovery modu se sa shiftom klikne restore i odabere se costum firmware koji ste prethodno skinuli....

Jer ako uradite jailbreak sa blackra1n onda ne mozete da pristupite root-u telefona bez nekog fixa koji se instalira preko cydia,al nemamo cydia jer net ne radi :)
E to resava costum rom :)

Ali od wifija sam se oprostio :(

Evo doshao sam na posao wifi radi najnormalnije izgleda da kod mene u stanu i nema puno mreza tj prosli telefoni su ih videli sve po jednu crtu a ovaj ne vidi uopshte pa sam se bzvz paranoisao :)

I izvinjavam se sto pricam sam sa sobom al mozda ce nekome biti korisno ...

Poslednja izmena:
Fora je u tome shto iPhone nema neki domet, svaki drugi uredjaj mnogo bolje hvata od njega. Nabavi program Wifitrak, on mnogo bolje hvata signal, al sad da li ce da radi je pitanje :)

Skidao sam neshto sa neta i pojavilo mi se ovo :S
Restartovao sam ga i opet isto se pojavljuje..
Zna li neko kako da sve bude kao po starom?

Pa makni to što si poslednje skidao i što je (verovatno) napravilo konflikt...

Ne mogu da ih obrishem :S
U itunes-u se ne pojavljuju,a kad drzhim prst na neku ikonicu i one onako pochnu da se tresu :))) ,ne pojavljuje se X da mogu da ih obrishem...

Pa ako si instalirao iz cydie, udji u cydiu na packages, nadji to, modify pa remove. Ili instaliraj CyDelete iz Cydie.

Ako imas SBSettings idi na More pa na MobileSubstrate addons i iskljuci to sto si instalirao.

Ja sam uspeo 2 puta da ispraznim bateriju za 24h...
Dodushe telefon nije izlazio iz ruku flight control se dere non stop :)

Koliko vama traje baterija izdrzi li ceo dan uz konstantno drndanje? :)

Meni baterija drzi oko 6 sati neprekidnog korishcenja telefona, uz 3G...

Odem na cydia instaliram sbsettings ali ga nema nigde u springboardu, reinstalirao sam ga al opet nigde ga nema :(

edit: kad sam pajser i ne googlam :) samo sam trebao gore da kliknem :)

Poslednja izmena:
Da podelim sa vama moje iskustvo sa Jailbrakeovanjem i Unlockovanjem novog 3GS Iphona.
Dakle lepo sam ga Jailbrakeovao koristeci Blackrain i potom ga otkljucao koristeci Snow, nakon toga telefon je odmah proradio sa Telenor karticom, sve je radilo dobro, wireless GPS...
Medjutim, problemi nastaju pri prvom resetu ili gasenju telefona. Telefon vise ne moze da se upali bez kompa, tj trazi da se zakaci na iTunes. iTunes kaze da je tel u recovery modu i da ga je potrebno uraditi recover, sto ga vraca u prvobitno fabricko stanje i opet je zakljucan, takodje potrebno je uraditi i aktivaciju iPhona koristeci original Swisscomovu karticu.
Da bi se tel upalio, umesto iTunesa moze se ponovo pokrenuti Blackra1n i on ce uspesno upaliti telefon, medjutim tada vise wireless ne radi i slicni problemi... Nisam hteo ni da pokusavam da osposobim wireless(posto postoje uputstva) jer mi je vec nemogucnost paljenja telefona bez kompa neprihvatljivo.
Sve u svemu opet sam ga vratio u originalno stanje, pa cu se morati opet pozabaviti ovim, makar jailbrakeovanjem posto mi otkljucavanje i nije toliko bitno. Nasao sam dosta ljudi sa istim problemom, bez pametnog resenja koje svima radi, poenta je ovo i dalje moze da bude nezgodan posao kod novih iPhonea.

Odem na cydia instaliram sbsettings ali ga nema nigde u springboardu, reinstalirao sam ga al opet nigde ga nema :(

edit: kad sam pajser i ne googlam :) samo sam trebao gore da kliknem :)

Pise se Custom a Costum btw :)

Da podelim sa vama moje iskustvo sa Jailbrakeovanjem i Unlockovanjem novog 3GS Iphona.
Dakle lepo sam ga Jailbrakeovao koristeci Blackrain i potom ga otkljucao koristeci Snow, nakon toga telefon je odmah proradio sa Telenor karticom, sve je radilo dobro, wireless GPS...
Medjutim, problemi nastaju pri prvom resetu ili gasenju telefona. Telefon vise ne moze da se upali bez kompa, tj trazi da se zakaci na iTunes. iTunes kaze da je tel u recovery modu i da ga je potrebno uraditi recover, sto ga vraca u prvobitno fabricko stanje i opet je zakljucan, takodje potrebno je uraditi i aktivaciju iPhona koristeci original Swisscomovu karticu.
Da bi se tel upalio, umesto iTunesa moze se ponovo pokrenuti Blackra1n i on ce uspesno upaliti telefon, medjutim tada vise wireless ne radi i slicni problemi... Nisam hteo ni da pokusavam da osposobim wireless(posto postoje uputstva) jer mi je vec nemogucnost paljenja telefona bez kompa neprihvatljivo.
Sve u svemu opet sam ga vratio u originalno stanje, pa cu se morati opet pozabaviti ovim, makar jailbrakeovanjem posto mi otkljucavanje i nije toliko bitno. Nasao sam dosta ljudi sa istim problemom, bez pametnog resenja koje svima radi, poenta je ovo i dalje moze da bude nezgodan posao kod novih iPhonea.

A ako mu odradis npr restore sa image fajlom koji je vec "sredjen" to je ja mislim najlaksa varijanta, ja sam tako odradio moj 2G a mislim da radi na svakom. Ima par stranica unazad kada je otkljucan 3.1.2 link sa bekap fajlovima za sve modele iPhone-a.

Kao što rekoh, sa posljednjom verzijom softvera (3.1.2 - 7D11) i posljednjom verzijom bootrom-a/modem fw (05.11.07) može samo da se uradi tethered jailbrake koji funkcioniše upravo tako kako si objasnio - čim se telefon restartuje/ugasi-upali, mora ponovo da se odradi jailbrake. Ja imam upravo takav sim free telefon i mučio sam ga prvih par dana sa reinstalacijom/restore-om, gašenjem, paljenjem i ne znam čime sve ne i svaki put nakon paljenja telefona sam morao da ga prikačim na kompjuter, odradim jailbrake i nastavim da ga koristim. Nakon tih početnih par dana istraživanja i probavanja svega i svačega, sredio sam telefon i ne gasim ga. Kada trebam da ga ugasim, ugasim zvono da mi ne zvoni i to je to.

A ako mu odradis npr restore sa image fajlom koji je vec "sredjen" to je ja mislim najlaksa varijanta, ja sam tako odradio moj 2G a mislim da radi na svakom. Ima par stranica unazad kada je otkljucan 3.1.2 link sa bekap fajlovima za sve modele iPhone-a.

Vezano sa ovim odgovorom gore, sa trenutnom kombinacijom verzije iTunes-a i softvera u telefonu nije moguće podmetnuti prethodno napravljen .ipsw fajl, jer se radi direktna provjera sa Apple serverima. Moguće je i da postoji mogućnost da se to uradi, a vjerovatno treba da se uradi downgrade nečega u telefonu, da bi to bilo moguće, ili možda mnogo jednostavnije da se promijeni verzija iTunes-a na neku stariju (ali to mislim da je jednostavno nemoguće da radi)...

Najnoviji 3GS-i (sa poslednjim bootrom-om) ne mogu da se potpuno otključaju, već je samo moguć tethered jailbreak. To je valjda poznato svakome ko se iole zanima za iPhone.

Tako da LazaNS kad ge jednom središ itd. da ti je sve podešeno kako ti odgovara, nemoj da ga gasiš i trudi se da ti baterija ne iscuri do kraja. Tako nećeš morati da ga stalno iznova otključavaš.

Treba ljudima pojasniti da sva podešavanja i instal. programi ostaju. Dovoljno je pokrenuti blackr1n na kompu i za 10sec sve ok.

Tek sam skoro provalio, ne radi mi Youtube posle ubacivanja 3.1.2. Poslednji put sam ubacio original 3.1.2 (a ne custom za koji sam davao link) i otključao preko blackrain. Ortaku sam za vikend takođe ubacio 3.1.2 i ni njemu ne radi YT. Oba telefona su 2G.

Nalazio sam na netu uputstva za instaliranje "Push fix & youtube" sa iphoneil.net repoa ali tog paketa nema, iako uredno učita sve pakete sa tog repoa.

Predlozi?

PS. MxTube radi normalno.

Znam da ti nece pomoci nista ova informacija, al kod mene na 2G sa 3.2.1 Youtube radi normalno.

Nego jel neko probao novu BING aplikaciju? Meni npr ne radi, uvek mi kaze kako nema rezultata za zadati unos, pa cak i kad kliknem na nesto sa naslovne stranice.

poz narode, mozda ovom mom pitanju nije mesto u ovom delu foruma, ali zaista moram da ga postavim.... Da li je neko od vas narucivao iphone iz inostranstva? Naime pojavila se gomila oglasa sa vise nego povoljnim cenama pa me zanima da li je to zaista realno tako ili je cisti SCAM..... Ajde ako neko zna nek mi pusti PP ako nije problem

poz narode, mozda ovom mom pitanju nije mesto u ovom delu foruma, ali zaista moram da ga postavim.... Da li je neko od vas narucivao iphone iz inostranstva? Naime pojavila se gomila oglasa sa vise nego povoljnim cenama pa me zanima da li je to zaista realno tako ili je cisti SCAM..... Ajde ako neko zna nek mi pusti PP ako nije problem

Ako su ti oglasi tipa 300, 350e za iPhone 3gs, onda je definitivno scam, ima toga na sve strane...

Tek sam skoro provalio, ne radi mi Youtube posle ubacivanja 3.1.2. Poslednji put sam ubacio original 3.1.2 (a ne custom za koji sam davao link) i otključao preko blackrain. Ortaku sam za vikend takođe ubacio 3.1.2 i ni njemu ne radi YT. Oba telefona su 2G.

Nalazio sam na netu uputstva za instaliranje "Push fix & youtube" sa iphoneil.net repoa ali tog paketa nema, iako uredno učita sve pakete sa tog repoa.

Predlozi?

probaj na http://www.sinfuliphonerepo.com, mislim da ima kod njih

Falcon, ja sam svukao pushfix (imas na Sinful, i na beyouriphone) ali on mi nije pomogao... Problem je resio restore...

Meni je pushfix sredio youtube...

prvo instalirate taj pushfix pa onda idete na reset network settings pa ce raditi...

Meni je pushfis takođe sredio Youtube, mada neće uvek da radi kao što je na ranijim verzijama fw. Nekad moraš više puta da klikneš na klip da bi ga pustio što ranije nikad nije moralo.

Nazad
Vrh Dno