Instalirao sam 3.1 software pre par minuta, pa da prenesem par utisaka ...
Za osobu koja je pre iPhone-a Appleov hardware videla 2 puta u zhivotu (
http://www.apple.com/ i jednom na TV-u ), bilo je dosta OK ...
Instalacija je proshla skoro bez problema ... Malo me "tajming" zezao da udjem u onaj drugi mod, ne restore, nego onaj kad je "prazan" display ...
Prvo, jedva sam sastavio sve kockice da pochnem "projekat". Kada sam napokon sve "postavio" na svoje mesto i pokrenuo proces, dogodilo mi se to da je jednostavno "instaler" blokirao.
Koristio sam redsn0w-win_0.8, iPhone1,1_3.0_7A341_Restore, i iPhone1,1_3.1_7C144_Custom_Restore_768mb_Activated_Unlocked.
Nakon 10-ak pokushaja, i hard-reseta iPhonea, te dosta nervoze, poshto je Jabuka insistirala da se spojimo na iTunes, te na internet, proGooglao sam problem, i nisam nashao reshenje.
Poenta je da USB spojite NAZAD na kompjuteru, u brzi USB, a ne onaj obichni ... I radi bez problema ... I tu je bilo trauma, poshto sam bio ukljuchio opciju da instalira Cydiu i da unlockuje, medjutim, unlock nije potreban telefonima kojima je soft vech unlockovan ...
Josh jedan problem na koji sam naishao je taj da sam hteo "formatiram" iPhone. Obaveshten sam 2 puta da che to trajati sat vremena, i da che sve obrisati, i ja sam naravno pristao ...
Nakon sat i po - moj iPhone se resetovao i pojavila se Jabuchica, i mali krug ... Preko nje ... Kao onaj "Loading" kad se npr. telefon gasi ...
Opet Google, i pishe da moram instalirati original software, i da jailbreakovani telefoni ne mogu da se "skrpe" ...
Uz par hard-reseta i restore moda, instalirao sam 3.1 custom preko iTunes-a, sa Shift+Upgrade, i to je bez problema proshlo za 10-15 minuta ...
Napokon sam reshio glavni problem - sad sam STALNO dostupan, a deshavalo mi se da mogu nazvati, ali mene ne ... Da sam nedostupan, iako mi je signal pun ...
Da mi SMS-ovi kasne po 5-6 sati, nekad i chitav dan ... Ali sad ( par test komada ) je otishlo, i odgovor doshao odmah ...
Telefon je 2G - 8GB, i sad je soft 3.1 ... Kome god treba bilo kakva pomoch - samo javite, poshto znam da vishe znachi kad vam neko iz prve ruke govori ...