Šta je novo?

iPhone 17

Slaba baterija na AIR-u ,mislim ocekivano ali sam vise malo ocekivao,skinut sa 100% u 10.47 sad je 40% 17.32h uz SOT 2h.57min drugo punjenje ,videcemo mozda se popravi uz koji ciklus vise

Prilozi

• IMG_0047.jpeg
    IMG_0047.jpeg
    53.3 KB · Pregleda: 47

Pogubio sam se sa podesavanjima za kameru, pa sam nasao ovaj video.
Za sad mi deluje ok.

iphone-AIR.jpg

Posle duuugooo vremena da sam pogledao kompletan video review, a da nije nešto dosadno, nego inovativno, zanimljivo i detaljno.

Osvezavajuće!

Baš pokidao dečko.

3-4 nedelje u najboljem slučaju jer su takve procene i po EU radnjama/Apple stores

Slaba baterija na AIR-u ,mislim ocekivano ali sam vise malo ocekivao,skinut sa 100% u 10.47 sad je 40% 17.32h uz SOT 2h.57min drugo punjenje ,videcemo mozda se popravi uz koji ciklus vise
Meni je ovo fenomenalna baterija. Iskreno, svako ko ima SOT preko 4h dnevno je power user kome Air i nije namenjen.

iPhone je samo u trecim zemljama neki kvazi statusni simbol.

Na velikim trzistima, poput americkog, penetraija iPhonea, narocito kod "dece" je toliko velika, da je zapravo fora da imas neki neobican telefon iz android sveta koji niko nema.

Ljudi hronicno zaboravljaju koliki trzisni udeo ima Apple...

Evo npr. jedno istrazivanje https://www.techspot.com/news/10749...-iphones-most-use.html?utm_source=chatgpt.com

Pitalo me je par ljudi da napravim obicne slike i da prodjem kroz zoom pa da ne bih slao svima pojedinacno evo ovde, slikano point and shoot bez obrade... Zanimljiv mi je bio SC sa kombinacijom prirodnog i vestackog osvetljenja i ovi lusteri su lep da se vidi ostrina kod telefoto kamere... Ostajem duzan poredenje sa prethodnim modelima, bice i to samo da uhvatim malo vremena...

Evo da podelim utiske dobio sam 17 pro max 256. Pre sam imao S 21 ultra.

Ono što mi se dopada:

1. Malo lakši od mog poslednjeg telefona starog 4 godine.
2. Nešto bolje zadnje kamere. Mnogo bolja selfi kamera. Odlično slika u mraku, možda i najbolje što sam ikada video čak i u poređenju sa nižim i srednjim DSLR aparatima.
3. Solidan displej mada su boje manje drečave nego na prethodnom telefonu pa mi za to treba da se naviknem.
4. Baterija za sada bolje drži nego stari telefon ali će to vremenom sigurno da se pogorša. Mislim da može za sada da drži sa mojim korišćenjem oko dva dana. Prethodni telefon mi je držao kada je bio nov oko 1.5 dan, a u poslednje vreme oko 1 dana.
5. Prilično brz.
6. Ne deluje da je baš toliko osetljiv na grebanje kako pričaju.

Ono što mi se ne dopada:

1. IOS 26 često nekako secka...nije baš fluidan. Vremenom će to verovatno da se ispravi ali nekako sada odaje da je nedovršen.
2. Naviako sam na Android pa mi malo malo nešto fali što tamo ima npr. nisam našao nikako da isključim ton kada zovem preko brojčanika....
3. Izluđuje me stalno traženje nekih šifara (mada ok to može da se isključi :)).
4. Deluje manje robusno.
5. Android trenutno deluje ispeglanije od IOS, bar meni.
6 .Vidi se iz aviona da mora da se koristi maska ako se ne želi grebanje, a biće ga kad tad.

Transfer sa Androida na IOS je prošao manje više ok mada je bilo nekih čudnih stvari oko prenosa SMS (iz nekog razloga je grupisao neke brojeve u neke čat grupe koje nisu mogle da se ubiju a da se ne obriše cela grupa) ali to je bilo za očekivati. Ono što mi je bilo važno preneto je bez problema.

Sve u svemu nemam baš neki WoW efekat ali se radi o odličnom telefonu na koji očigledno moram da se naviknem.

Ono što mi se ne dopada:

1. IOS 26 često nekako secka...nije baš fluidan. Vremenom će to verovatno da se ispravi ali nekako sada odaje da je nedovršen.
2. Naviako sam na Android pa mi malo malo nešto fali što tamo ima npr. nisam našao nikako da isključim ton kada zovem preko brojčanika....
3. Izluđuje me stalno traženje nekih šifara (mada ok to može da se isključi :)).
4. Deluje manje robusno.
5. Android trenutno deluje ispeglanije od IOS, bar meni.
6 .Vidi se iz aviona da mora da se koristi maska ako se ne želi grebanje, a biće ga kad tad.

Transfer sa Androida na IOS je prošao manje više ok mada je bilo nekih čudnih stvari oko prenosa SMS (iz nekog razloga je grupisao neke brojeve u neke čat grupe koje nisu mogle da se ubiju a da se ne obriše cela grupa) ali to je bilo za očekivati. Ono što mi je bilo važno preneto je bez problema.

Sve u svemu nemam baš neki WoW efekat ali se radi o odličnom telefonu na koji očigledno moram da se naviknem.
1. Imam macbook pro m4 max i m1 macbook (base), oba "stucaju" na nekim UI stvarima tako da sam siguran da ce ovo biti ispeglano vremenom, verujem da je ista prica na ios
2. Samo silent mode gasi zvuk brojeva kada kucas - https://support.apple.com/guide/iphone/silence-iphone-iph81c7fd7d1/ios
5. Apsolutno se slazem, kada vidim kakva je funkcionalnost nekih stvari u androidu, npr, imam dugme u status baru samo za paljenje gasenje svetla u sobi, ali takodje neke stvare su losije, npr backup - ili prebacivanje na nov telefon je jos ogranicena stvar. Ako se prebacis na nov iphone vec si ulogovan, sve je vec setapovano, dok na android moras da se logujes opet i da podesavas po volji. Tako da - oba sistema mogu da budu bolja.
6. Ja sam zadnje 2-3 god nosio sa maskom, pa sam skinuo zadnjih par meseci - od kako sam skinuo masku imam tackice na zadnjoj strani telefona, *** 😅

iPhone Air je samo lepsa verzija iPhone 16e modela, nista vise, po premium ceni. Da deca bogatih budu razlicita u odnosu na decu siromasnih. :D
Ovo ne moze biti dalje od istine.

Kao da kazes da su iphone 4 i 8 isti telefoni, jer oba imaju jednu kameru.
Air ima bolji procesor, bolji i veci ekran sa neuporedivo boljom zastitom, bolju prednju kameru, vise RAM-a, MagSafe, camera control button, (navodno cak i bolju bateriju). Bukvalno sve ima bolje osim zadnje kamere koja je ista.

Da se razumemo, meni se 16e svidja i da sada menjam telefon, uzeo bih ga ozbiljno u razmatranje kada bi imao magsafe. Ovako 17 ili Air.

iPhone je samo u trecim zemljama neki kvazi statusni simbol.

Na velikim trzistima, poput americkog, penetraija iPhonea, narocito kod "dece" je toliko velika, da je zapravo fora da imas neki neobican telefon iz android sveta koji niko nema.

Ljudi hronicno zaboravljaju koliki trzisni udeo ima Apple...

Evo npr. jedno istrazivanje https://www.techspot.com/news/10749...-iphones-most-use.html?utm_source=chatgpt.com
Iskreno, mislim da ni Srbija ne zaostaje previše za tim američkim standardom, dobar deo klinaca poseduje iPhone, srednjoškolci pogotovo. Svaka druga žena na ulici nosi iPhone. U IT firmi u kojoj radim u mom timu, jedino ja i još jedan kolega koristimo Android.

Opste poznata stvar je da danas svaka susa ima Iphone.😁

Nazad
Vrh Dno