Šta je novo?

iPhone 16

Može običan ako pre toga nisi imao Pro ili Pro Max. U suprotnom teško.
Sećam se koliko mi je brat kukao na iPhone 14 Plus a godinama pre toga imao 11 Pro Max.

Hvala!
Nisam nikad imao pro / pro max kao privatni telefon, ali sam koristio kao službeni.
Rekao bih na osnovu svih informacija, da se pro varijanta isplati za tih 150-200e doplate. Kapiram da će se deo doplate i vratiti kad se jednog dana bude prodavao i menjao za novije.

Nema na čemu. Uvek Pro odnosno Pro Max ko želi jakuuu bateriju i veliki telefon, ko je u mogućnosti. Nema tu filozofije.

Kupila 16 pro,sam telefon je extra ali me zanima baterija. Koliko je realno da se brzo prazni? Punila sam od 20-80% i izgura mi jedva ceo dan,a nije da nesto preterano cackam telefon

pa ima jos 20% dole i 20% gore, skoro pola

definisi to nesto preterano?

Nazovimo to klasičnim "društvene" mreže potrošnja baterije. Od tih aplikacija se ne zna koja više troši bateriju, a o ostalom bolje ne razvlačiti priču 😃
Uz takvo koriščenje, to je normalna potrošnja baterije.

Retko koji telefon izgura ceo dan bez problema a da ga koristimo prilično i da smo na 4G i tek popodne-uveče kod kuće na Wi-Fi recimo.

Pa uglavnom pretrazivac I drustvene mreže, gledam sad ima SOT 4h, a potrosio je skoro 50%
To je normalno, aplikacije poput instagrama brzo troše bateriju (obrađuju i vuku nenormalnu količinu podataka), meni od istog nekad telefon bude topliji, nego da sam pokrenuo neku zahtevnu 3d igru...

Max modeli 😀
Meni je recimo 16 pro savrsen telefon po velicini, ali sam ipak izabrao 16 pro max jer ima dosta jacu bateriju i znam da tokom dana ne moram traziti punjac.

Najjace je sto se vecinom zale ljudi koji koriste 60% baterije i kao znas moram u toku dana da ga dopunjavam. Naravno da moras, jer koristis 60%, a ne 100% baterije.

Dok je pozadini party gde su svi pozvani TikTok, Facebook, Twitter, Instagram, Threads, Snapchat i mnogi drugi.

Koga častiš sa ovih 5% 😃
Šalu na stranu, skoro ključni element je ovo da društvene mreže, i njihove aplikacije, ne koristiš 😃
Oni dok povuku sve moguće podatke za preprodaju, ode baterije debelo 😁

danas je dosta bolje, prevacila sam na 4g mrezu. Na poslu mi je mreza katastrofa,bio je podesen na 5g i moguce da je to vuklo bateriju, od kad sam ugasila dosta bolja situacija

Koga častiš sa ovih 5% 😃
Šalu na stranu, skoro ključni element je ovo da društvene mreže, i njihove aplikacije, ne koristiš 😃
Oni dok povuku sve moguće podatke za preprodaju, ode baterije debelo 😁
A nemam pojma, kao da ne puca do 100 a nema neke razlike u realnom korišćenju. Ali da, onaj ko ima "društvene" mreže ostaje bez baterije na bilo kom uređaju

• Like
Reagovanja: iOS
Časti ga do vrha bar povremeno 😃
Šta god radio na bilo kom iPhone-u više od decenije, uvek se identično ponaša, tako da opušteno puni i trajaće jednako kao i sa ovakvim tretmanom 😃, ali da više ne idem u off sa nikad dovoljno ispisanom temom o bateriji 😁

Nisam ni ja hteo da offujem, više da pohvalim telefon. Igre i društvene mreže mi prosto nisu merilo

• Like
Reagovanja: iOS
Pozdrav, imao bih pitanje za Iphone 16 pro max kako se pokazao posle duzeg korisćenja, baterija- trajanje, kamera u poredjenju, koriscenje mape tokom dana da li izdrzi ceo dan u poredjenju sa najjačim modelom Samsunga.
Da li se isplati kupovina za duže korišćenje.
Za galeriju i količinu od 5000,6000 hiljada slika da li je dovoljno 256Gb ili mora 512gb.hvala

Kao i svaki najjači i najnoviji model iPhone-a. Poređenje ne znam pošto nisam koristio Samsung, ali bi morao da drži opušteno ceo dan. Jedino je diskutabilna uvek ta kupovina pred izlazak novog modela koji će verovatno biti slične cene. Iz. drugog ugla gledano, za normalizaciju cena kod nas ćeš se nečekati solidno.
Isplativost je diskutabilna za sveki premium model, nezavisno od proizvođača, ali svakako je telefon koji se ne menja na godišnjem nivou.

Za taj broj fotografija je 256 GB sigurno dovoljno. Zavisi da li hoćeš da mnogo koristiš video snimke u većim rezolucijama. Veličina fajla jedne slike zavisi i da li hoćeš jpg ili raw format. Skoro 15000 slika i video fajlova, iz različitih telefona, trenutno zauzima 52 GB.

Pozdrav, imao bih pitanje za Iphone 16 pro max kako se pokazao posle duzeg korisćenja, baterija- trajanje, kamera u poredjenju, koriscenje mape tokom dana da li izdrzi ceo dan u poredjenju sa najjačim modelom Samsunga.
Da li se isplati kupovina za duže korišćenje.
Za galeriju i količinu od 5000,6000 hiljada slika da li je dovoljno 256Gb ili mora 512gb.hvala
Solidna baterija, nije kao na 13pm u početku, al približno dobra.
Bolja je od s24u, za s25u ne znam.
Imam icloud+ 200gb za oko 200 din mesečno, isplati se.

Prilozi

• IMG_5980.jpeg
    IMG_5980.jpeg
    109.1 KB · Pregleda: 25
  • IMG_5979.jpeg
    IMG_5979.jpeg
    90.2 KB · Pregleda: 26
Sin je prešao sa s23u na 16PM i žali se da mu mobilni internet radi katastrofa. Na Yettel-u je i na s23u mu je radio jako dobro, sada na 16PM jako loše.
Ja se ne razumem u iphone, ne mogu da mu pomognem, proverio sam APN, međutim tamo vidim samo tri stavke (naziv, user i pass) koje su dobre.
Šta bi moglo biti? Da li treba nešto podesiti?

Sin je prešao sa s23u na 16PM i žali se da mu mobilni internet radi katastrofa. Na Yettel-u je i na s23u mu je radio jako dobro, sada na 16PM jako loše.
Ja se ne razumem u iphone, ne mogu da mu pomognem, proverio sam APN, međutim tamo vidim samo tri stavke (naziv, user i pass) koje su dobre.
Šta bi moglo biti? Da li treba nešto podesiti?
5g nek otkcekira i cekira 4g.

@Nikola mJet
Probao je to, ista situacija.
Prosto mi je neverovatno, boravi na istim lokacijama, koristi istu mrežu, istu karticu, a toliko drastična razlika u mobilnom netu

Stara je malo više od dve godine. Probaće, mada kad istu stavi u s23u radi bez problema

Ja sam sa S23 prešao na 16 pro, isto Yettel, nikakve razlike u radu neta nema, i tamo i vamo bez problema, samo prebacio karticu

Ja sam u MTS-u,ali meni mobilni met leti,vrlo cesto cak gasim wi-fi na poslu,jer mi je mobilni net mnogo brzi.

Sa met-om je let zagarantovan.😁😁😁

Nazad
Vrh Dno