Šta je novo?

iPhone 16

Cerki nameravam da kupim iphone pa me interesuje, ako sam dobro razumeo ispravite me, telefoni kupljeni sa fiskalnim kod nas imaju 2 godine garancije, kupljeni na KP imaju medjunarodnui garanciju ostvarivu u ovlascenom servisu 1 godinu. Posto bih verovatrno uzeo nov telefon da li Apple care + mozxe da se uzme za bilo koju varijantu telefona i sta znaci kad na Kp vidim eu iza iphona naprimer ?
Od operatera tj sa mreze ako nema vlasnika ugovora nema nista od novog telefona isto kao za sve telefone ?

Jedini smisao ima Apple Care plus. Ne treba ti ništa drugo. Pokriva sve, pa i namerne, fizičke lomove i ostale kvarove.
Nebitne su ostale garancije, uz rezervu da sam čitao ovde na forumu, da neki (mislim da je Macola pomenut) traže dokaz o kupovini. Tamo jedino nisam nosio polomljeni telefon na zamenu. U Promobi i iStyle nisu ništa tražili.
Jedino ako rešiš u USA da popravljaš onda platiš neki deo. Pogledaj temui vezanu za AC+. Bilo gde u ostatku sveta je besplatna popravka ili zamena telefona, šta Apple prosudi.
EU bi trebalo da znači ... nemam pojma šta, nekada je bilo da se dobije punjač za naše utičnice.
Ne shvatam zadnje pitanje.

Znaci nebitno gde je kupljen telefon da li je kod nas ili preko KP ili od nekoga ko je uzeo preko operatera dok se placa Apple care plus ima se garancija ?

Kad smo kod toga, kakva su iskustva sa osiguranjem uređaja preko preko operatera. Konkretno kod A1 plaćam dodatno osiguranje 1000din za 16 pro pa ne znam da li ima nekakve koristi ako zatreba

Znaci nebitno gde je kupljen telefon da li je kod nas ili preko KP ili od nekoga ko je uzeo preko operatera dok se placa Apple care plus ima se garancija ?
Da. Za 12-cu već godinama plaćam. Prednost je u odnosu na te od operatera (koristio sam jednu neku vreme ali se promenilo odonda) da važi svuda, gde god se zatekneš, za bilo šta i toliko dugo dok je sam ne otkažeš.
Obavezno proveri preko serijskog broja da uređaj nije prethodno aktiviran.

Trenutna cena na rate u A1 za iPhone 16 pro 128GB je 24*6200. Ako sačekam još mesec i po dana da izadje 17 pro, hoće li 16 pro biti jeftiniji ili će ga odmah povući za kupovinu?

iPhone 15 su pojeftinili kad je izašao 16. Znam da kad sam gledao uz svoj paket NEO23, sa 10% popusta je bio negde oko 110.000 dinara. Sada je za isti uređaj oko 87.000. Meni se, doduše, ne dopada što im je izbor telefona loš, te se može naći samo u određenoj prodavnici određeni telefon ili ga nema uopšte. Naravno, što je telefon stariji, to će ga manje biti u prodaji.

Slažem se da samo oni znaju, nego sam mislio da li neko zna kako je bilo prethodnih godina.
Znam da se ne prave pro modeli kada izadje novi model, ali ne znam hoće li izbsciti odmah iz prodaje(A1) ili će ih biti dok ne rasprodaju zalihe, nadam se po nižoj ceni, obzirom da je će biti dosrupna sledeća generacija.

Bice male razlike u ceni, kad si cekao do sada, sacekaj jos malo i uzmi najnoviji model.
Ako ne zelis da cekas i treba ti odmah telefon, uzimaj 16 Pro. Za 100e razlike na dve godine se kupovina 16 Pro ne isplati u odnosu na 17 Pro.
Ali racunaj da ce novi modeli da budu skuplji, em se cekaju duze..

Imam iPhone 13, vreme je da se menja, a i razbio sam ga pre koji dan. Aha, misliš da će 17 pro da bude tipa 7000 mesečno?

Bice vise. U iStyle-u ce da kosta sigurno oko 180K obican, tako da u MTS preko 200 mora da bude u startu.
Pro modeli su isli preko 1500e kad je krenula euforija, pa su posle par nedelja malo pale cene, ali kod operatera ne toliko.
Javice se neko ko je uzimao u to vreme, ali koliko se secam, ovako nekako je bilo.

Pa to je cuveni zacarani krug, kad novi izadje dok padne cena vec krece razmisljanje da li uzeti taj ili sledeci. Jednostavno je, ako zelis da prodjes jeftinije uzmes proslogodisnji model, ako hoces najnovije uzmes ovaj najnoviji kad izadje. Ustede tu nema.

Ja ne znam na osnovu čega nagađate cenu telefona za dva meseca kod operatera. Ko od nas zna koja im je računica, zalihe, kolike carine plaćaju sad u odnosu na prethodne godine... Oduvek je najjeftinije bilo kupiti za keš na KP, sve ostalo je dosta skuplje i to je to.

Na KP je postalo pravo umece pronaci povoljno u moru prevaranata sa visestrukim laznim nalozima, koji tamo haraju bez ikakvih sankcija.

Zna se dobro kojih nekoliko prodavaca su provereni, i koji od njih imaju dobre cene i nalaze se među prvima. Ja sam nekoliko ajfona kupio kod istog čoveka i nikakvu prevaru nisam video. Ne pričam o onim forama "otvoren za slikanje" ili onaj oneplus srbija "najbolji sam majke mi nego lažu dušmani", zna se o kojim prodavcima se radi

Cerki nameravam da kupim iphone pa me interesuje, ako sam dobro razumeo ispravite me, telefoni kupljeni sa fiskalnim kod nas imaju 2 godine garancije, kupljeni na KP imaju medjunarodnui garanciju ostvarivu u ovlascenom servisu 1 godinu. Posto bih verovatrno uzeo nov telefon da li Apple care + mozxe da se uzme za bilo koju varijantu telefona i sta znaci kad na Kp vidim eu iza iphona naprimer ?
Od operatera tj sa mreze ako nema vlasnika ugovora nema nista od novog telefona isto kao za sve telefone ?
Kupi ćerkici 2-3 lepe i kvalitetne maske da može da ih menja i neko staklo. Apple Care je generalno dobra stvar ali je u suštini bacanje para.

Zna se dobro kojih nekoliko prodavaca su provereni, i koji od njih imaju dobre cene i nalaze se među prvima. Ja sam nekoliko ajfona kupio kod istog čoveka i nikakvu prevaru nisam video. Ne pričam o onim forama "otvoren za slikanje" ili onaj oneplus srbija "najbolji sam majke mi nego lažu dušmani", zna se o kojim prodavcima se radi
Taj Oneplus Srbija ima nekoliko cena, na koju se upecaš i kako te zezne, pokušaće da ti izvuče više i po 50e sa forom "nije ažiriran oglas". A ponašanje drsko i bezobrazno kako je nabio ocene.
Sa druge strane kod Ivana uvek isto ponašanje i sa 100 i sa 4000 ocena, ozbiljan i kulturan maksimalno, nikad problem sa njim, uvek odlična cena.

Što se tiče teme, digoh iOS na 18.6 , za sada ne vidim nikakve anomalije, sve isto, baterija da ne pitate ista za sada. Za bateriju naglašavamjer sam video ovo:

Za osobe kojima telefon pada skoro svakog dana, kao recimo kod mog brata, svakako da vredi.
Kod mene koji čuvam još i Soni kec u savršenom stanju i za osobe koje jako čuvaju tehniku generalno, jeste bacanje.

Nazad
Vrh Dno