Šta je novo?

iPhone 16

@Diablo 2 Malo je offtopic, ali za 13PM zamena baterije u promobiju je 11-12 hiljada, imaš na njihovom sajtu, isto ovlašćeni servis.
Jaoooo, nije mala razlika. Hvalaaaa! Hvala mnogo, brate.
Moja majka je zagrižen Samsung fan ali znam da kad proba FaceTime da će to biti to.
Meni je FaceTime najjača stvar u Apple ecosystemu.
Edit- Čudi me da je tolika razlika u Macoli i Promobiu ali dobro...

Poslednja izmena:
Malopre sam gledao izložen model u Yettel-u, ios 18.5 nema apple inteligencije na telefonu, region Srbija

Mislim na instalirane fajlove koji ti zauzimaju prostor, ako si to izvorno mislio 😃

Idi na Settings/General/Language & Region/Add Language i dodaj English (US). Nakon toga Settings/Apple Intelligence & Siri, izabereš jezik English (United States).

Mislim da postavljam pitanje jer mi nije naj jasnije da li funkcija može da se isključi i koliko zauzima prostora. Rekao sam da na izložbenom modelu te funkcije nema. Na ovom forumu čim neko nešto ne zna, ili je trol ili je oftopik

Video si da nemaš na modelu u prodavnici, ali mnogi fajlovi su već u okviru iOS-a, to je logično. Način kako se aktivira je napisan i zaključak je da te niko ne primorava da ga aktiviraš 😃

Ima li na pro verziji rizika od burn ina od always on ekrana? Koliko videh, onaj sat i datum stoje uvek uključeni i na jednom mestu, znam da se kod androida sat pomera baš zbog toga

Cao, odlucila sam se za 16 obican, nego tesko se nalazi verzija od 256gb bar kod kp prodavaca koje poznajem. Jedino što sam nasla je 16pro 128gb ali jel to dovoljno? Budžet mi je do nekih 900e ne više.
Najbitnija mi je kamera I baterija, za ostalo ne marim previse pa zato ne znam da li mi se isplati pro I jel tih 128gb dovoljno? Znam da mogu da platim icloud ali sta sa aplikacijama kroz par god.

Cao, odlucila sam se za 16 obican, nego tesko se nalazi verzija od 256gb bar kod kp prodavaca koje poznajem. Jedino što sam nasla je 16pro 128gb ali jel to dovoljno? Budžet mi je do nekih 900e ne više.
Najbitnija mi je kamera I baterija, za ostalo ne marim previse pa zato ne znam da li mi se isplati pro I jel tih 128gb dovoljno? Znam da mogu da platim icloud ali sta sa aplikacijama kroz par god.
Idi na 16 Pro, 128GB je dovoljno većini ljudi. Što se tiče iCloud, šta te brine? Da ćeš preći za par godina na Android? Onda lepo odmah instaliraš Google Photos na iPhone, pa uplatiš Google cloud i na svom glavnom Gmail nalogu čuvaš sve slike i ostalo...

Da li aplikacije ažuriranjem tj novom verzijom zauzmu više prostora? Možda pitam glupa pitanja😆 al zbog toga se najviše i dvoumim. Slike uvek mogu da prebacim negde

Meni aplikacije + operativni sistem (iOS) zajedno zauzmu oko 45GB, od 128... Većina aplikacija ne zauzimaju mnogo prostora, čak ni vremenom kad se unapređuju, obično ne bude nekog značajnog povećanja u megabajtima... Za većinu ljudi 128GB je stvarno dosta, pogotovo ako uzmu cloud za fotografije i video zapise, ili ih jednom godišnje prebace na komp...

Ako ti je budžet 900 evra a hoćeš nov telefon onda nema šta da razmišljaš,128. Ako imaš da dodaš još 100 onda 256 i mirna glava

Vjerovatno najgluplje moguce vrijeme za prelazak sa 15PM na 16 PM ali mislim da je dobar dil.

Imam priliku da drugu prodam svoj 15PM, u savrsenom stanju sa 89% baterije, za 750€ (po oglasima vrijede vise al kao sto rekoh drug mi je). I takodje u oglasima, u mom gradu, prodaje se neaktiviran 16 PM za 1070€. To je doplate 300), tacnije 320€, sto iskreno mislim da je extra posao. Noviji model, nov, sve top.

Plan je bio da zadrzim 15 PM do izlaska 17 PM ali sad se omisljam dal da povucem obarac. 😃 Ili da AW se2 zamijenim ultrom, za taj novac. 😏

Ahhahah nije bas tako. 😃
U njemackoj su po oglasima oko 800€ u gorem stanju nego moj.

Masovno ljudi prelaze sa 11 ili 13 Pro/Pro Max na seriju 16 i realno tu se i vidi koliki toliki napredak.
Ali dobro, ti znaš.

Ćerki kupujem 16 od 128gb pa me zanima da li može da se koristi punjač od Xiaomi-a 67W?

Stiže vreme za zamenu starog mid-range samsunga i gledam da se vratim na iphone koji sam ranije koristio.

Da li je značajna razlika u kvalitetu kamere između 16 i 16pro?
Vidim da je finansijska razlika oko 180evra.

Takođe, da li smatrate da je bolje sačekati još koji mesec, pa ići odmah na 17/17pro, mada verujem da će prvih meseci biti jako skup.

Može običan ako pre toga nisi imao Pro ili Pro Max. U suprotnom teško.
Sećam se koliko mi je brat kukao na iPhone 14 Plus a godinama pre toga imao 11 Pro Max.

pa dobro, s'obzirom da vecina ne moze da gleda u ekran od 60Hz jer sece da bole oci, sada ce i obican biti na 120Hz pa samim tim nema potrebe davati vise novca Applu, i ovako ga imaju i previse

Što bi potreba za telefoto kamerom bila kompleks?

Gomilu divnih fotografija pravim ipravo njom. Znatan procenat.

Aludirao sam na ljude u našoj zemlji koji imaju fon samo zbog Jabuke kojih je pun k.
Znam ih koliko hoćeš da ne znaju recimo ni da isključe zvuk prilikom kuckanja ali Jabuka mora na astal. 😆😆

Što bi potreba za telefoto kamerom bila kompleks?

Gomilu divnih fotografija pravim ipravo njom. Znatan procenat.
Koliko sam ja bio protiv te telephoto to je strasno bilo, a onda kad uzmem da fotkam ljude to ispadne super. Mada bolja mi je 1000 puta 3x, nego ovaj 5x, jer moram da se baš dosta odaljim.

Nazad
Vrh Dno