Šta je novo?

iPhone 16

Ne mora striktno kabl, možeš svakako i taj nastavak.

Da li je neko prešao sa 14PM na 16 Pro, ako jeste, može li kratko poređenje?🙂 Baterija, lakoća kucanja teksta itd.

Moram reći da osim dosta svetlijeg displeja (što se da primetiti na suncu) , ja razliku u radu u odnosu na 13p ne vidim. Verovatno je ista priča i za 14 seriju. Prešao sam na 16p u oktobru..
Naravno ima i drugih prednosti poput težine, USB C, action i kamera dugmeta itd, ali to su lične preferencije.

Ja imam 13PM i redovno na poslu pored sebe viđam i 15P i 16PM. Razliku neku ne vidim osim da je moja baterija jača mada kolege koji imaju te telefone zaista ne čuvaju fon, čak igraju igre dok je na punjaču.
Prelazim na 17PM samo i samo ako se promeni raspored kamera na Pro/Pro Max.
Idiotski razlog, znam. 😆

Kad smo kod KP oglasa, već 7 dana je na oglasima 16 Pro Max nov za 990e (kao "vakuum" i A1 fiskalni). Fora je u tome što se na telefon čeka 7-8 dana, a mora bar deo novca da se uplati unapred. 😄 Prijavio sam oglas kao prevaru, ali nisam dobio nikakav povratni odgovor od KP tima, iako je očigledno prevara. Neka se 50 ljudi primi na prevaru i uplati bar pola iznosa, eto njemu lepih para. Verovatno je izračunao da mu se isplati robija za te pare.

Izvinjavam se za blagi off, ali da neko ne nasedne...

Nillkin 1, kamenčić na putu 0

Prilozi

• IMG_1552.jpeg
    IMG_1552.jpeg
    155.2 KB · Pregleda: 197
Pozdrav, ukoliko je neko upoznat, imam pitanje

Dvoumim se između Pro i PM modela - jedino zbog baterije.

Da li je neka znatna razlika između baterije ova dva modela?

Takođe da li je znatna razlika između 15 pro i 16 pro modela kada je u pitanju baterija?

Moje iskustvo na 16 Pro što se tiče baterije je vrhunsko, mogu misliti kako je na PM. Celodnevno korišćenje, dual sim, više 4g nego wifi, konektovan sat i izgura do veceri sa 30-40%.

Jedno pitanje za sve, da li ima neka aplikacija da moze da napravi snapshot iz video snimka. Tacnije u video snimku da izaberem kadar i to da bude slika. Znam da moze screenshot to da odradi ali nije istog kvaliteta jer slika u rezoluciji ekrana a ja bi u rezoluciji snimka tj bez gubljenja kvaliteta koliko god da je minimalno.. Upitanju je 4K video snimak, a u suprotnom taboru ima mogucnosti direkno iz snimka u bilom kom trentuku da se odradi snapshoot, dok ovde nema no mozda ima neka aplikacija za koju ne znam pa zato pitam

Jek prešao neko sa 13 mini ili 13 na 16? Koliko je bolja kamera? Gledam na jutub testovima da je razlika veoma mala.

Jedno pitanje za sve, da li ima neka aplikacija da moze da napravi snapshot iz video snimka. Tacnije u video snimku da izaberem kadar i to da bude slika. Znam da moze screenshot to da odradi ali nije istog kvaliteta jer slika u rezoluciji ekrana a ja bi u rezoluciji snimka tj bez gubljenja kvaliteta koliko god da je minimalno.. Upitanju je 4K video snimak, a u suprotnom taboru ima mogucnosti direkno iz snimka u bilom kom trentuku da se odradi snapshoot, dok ovde nema no mozda ima neka aplikacija za koju ne znam pa zato pitam

Pročitaj ovde 😃

a. Open the "Photos" app on your iPhone.

b. Navigate to the video from which you want to extract a photo.

c. Play the video and pause it at the desired frame.

d. Tap on the "Edit" button.

e. Use the slider at the bottom to navigate to the exact frame you want to capture.

f. Once you've reached the desired frame, tap on the "Done" button.

g. Choose "Save as a New Clip" to save the selected frame as a separate video, or select "Save Video" to save it as a photo.

Nemam telefon kod sebe, no me zanima da li je to izvodljivo pa zato pitam, ovo je opet 50/50..

Imaš posebne aplikacije na App Store, ali većina, onih koje su bile besplatne. idu sa in-app purchase.

Frame Grabber​

https://apps.apple.com/us/app/frame-grabber/id1434703541

Video 2 Photo - HD 2$​

Možeš da pogledaš Snapseed, VSCO.

Poslednja izmena:
Imaš posebne aplikacije na App Store, ali većina, onih koje su bile besplatne. idu sa in-app purchase.

Frame Grabber​

https://apps.apple.com/us/app/frame-grabber/id1434703541

Video 2 Photo - HD 2$​

Možeš da pogledaš Snapseed, VSCO.
Cini mi se da je frame grabber samo full hd snapshot da ne kazem screenshot...

Kupio sam ovu lepoticu.

1739476124631.png

Nisam siguran koji adapter da odaberem. Da li je neki od ova dva bolji izbor? Šta preporučujete?

https://gigatron.rs/punjaci-za-mobilne-telefone/apple-20w-mhje3zma-adapter-za-iphone-386833

https://gigatron.rs/punjaci-za-mobilne-telefone/apple-usbc-20w-muvv3zma-adapter-648237

Jedina razlika koju vidim je oznaka, ali ne znam da li to nešto znači. Ako neko zna više, hvala unapred na pomoći! 😊

Do sada sam koristio iPhone 12, koji sam punio starim Apple adapterom od 5W. Sada me brine da li će adapter od 20W možda štetiti bateriji. Kakva su vaša iskustva i mišljenja o tome?

Gotovo isti punjači, samo je taj drugi sa linka noviji model pa ima i drugu oznaku. Telefon je svakako predviđen da se puni punjačem te snage, tako da se nemoj opterećivati time.

Imaš original u A1 ili kupiš Anker Gan charger ili Samsung original punjač.

Sve i da ga nakačiš na 120W punjač puniće ti sa 20W

Da li je normalno da se telefon bas fino zagreje posle 10min slikanja?

Da je nekad tako, jeste, a da li je normalno, to je već diskutabilno 😁

Greju se i prethodni modeli na ranijim iOS verzijama i zato je onaj komentar 😃
Ne kažem da je to vruće, ali su topliji u svakom slučaju.

Vrh Dno