Šta je novo?

iPhone 16

Mnogo filozofije oko toga i trebalo bi da može do 45 W tako da verovatno može to što tebe zanima :)

Opširnije možeš da pročitaš na

https://www.macrumors.com/guide/iphone-16-fast-charging/

All in all, just because all iPhone 16 models safely support the USB-C Power Delivery 3.0 protocol of 15V/3A = 45W, it has been proven that the devices do not actually charge at 45W speeds.

ChargerLab-iPhone-16-Pro-Max-Large.jpeg

Da li neko od kolega sa foruma zna, za teledone kupljene u iStyle-u našem da li je garancija 2 godine kao što treba da bude po zakonu ? Ako jeste da li je neophodan fiskalni račun ili sve ide preko serijskog broja/IMEI-a ?

Da. Ako je kupljen kod njih,ne treba ti nista.

Znači u situaciji da ne daj Bože nešto treba da reklamiram samo se pojavim kod njih. Garancija mi traje 2 godine po našem zakonu ?

Ma da. Cak i ako je od operatera,ne traze vlasnika ni u slucaju zamene.

To za zamenu bez vlasnika ugovora je provereno? To je super onda.

Pisao onaj covek iz Istyla,Mekenzi. Ne mogu sad naci taj njegov post,davno bese. Ako laze on,lazem i ja vas.

Zamenu bez vlasnika ne mozes dobiti. Popravku mozes. Onaj ciji je ugovor jedini moze podici telefon. Telefon se nakon zamene salje u poslovnicu, ne u servis. Svo vreme trajanja ugovora dok se ne otplati vlasnik telefona je operater.

Da li neko od kolega sa foruma zna, za teledone kupljene u iStyle-u našem da li je garancija 2 godine kao što treba da bude po zakonu ? Ako jeste da li je neophodan fiskalni račun ili sve ide preko serijskog broja/IMEI-a ?
Ako kupujes kod njih, cuvaj fiskalni za svaki slucaj.

Slikaš i miran si, pošto fiskalni izbledi vremenom, iako imaju njihovu bazu i mogu lako da vide 😃

hoce ovaj raditi normalno sa 20w apple adapterom? ovo je ESR punjac od 7.5 ja mislim (znam da je spor ali ne treba mi nista brze), posto sam negde video a sad ne mogu naci da Anker ne preporucuje da se koriste originalni Apple punjaci sa njihovim wireless punjacem.
I koja je razlika izmedju qi2 i obicnih magsafe, samo u brzini punjenja?

Prilozi

• IMG_4952.jpeg
    IMG_4952.jpeg
    89.6 KB · Pregleda: 74
Jedno pitanje, da li tip c sluske od Samsunga rade na Jabuci? Da li je neko probao?

Prelistao sam temu od pocetka do kraja i toliku sam gomilu offtopica i bespotrebnih informacija procitao da me je glava bolela. Secam se da smo 2011-12-13 na forumu, pogotovo u temi lg g2 imali prezanimljivu temu sa gomilom entuzijasta i cuvenim “xdabeb” ako se dobro secam imena.

S obzirom da sam korisnik od iphone-4 do dana danasnjeg voleo bih da napisem par stvari.

Ne mogu da verujem koliko ljudi prvo ne umeju da se raduju malim stvarima, mislim na sami telefon i koliko su otupeli na radost. Citajuci postove, da nisam kupio telefon jos pre mesec dana, ne bih ga nikad kupio.

Sto se tice samog telefona i nekog utiska. Dosadio mi je sam dizajn, ali to cemo po strani.
Update kamera nije onakav kakav bi trebao biti, inovatori iz appl-a zaista daju i manje od kasicice sto se tice kamere i to godinama. Fluidnost kao fluidnost besprekorna je kao i uvek. Ne zelim da zamaram ljude koji citaju i ulazim u sitna crevca sto se tice baterija, baterija je odlicna, tacka. Odusevio me je Apple intelligence i mislim da ce u narednim nadogradnjama to tek zaziveti i naici na siru primenu. Cam dugme je promasaj veka, stavljeno vrv u nedostatku inovacija, osim tog brzog pokretanja stvarno ne vidim nijednu prednost, da bih zumirao 15x prst moram da podignem 5x, dok mi sa pinco-m treba stotinka.
Zvuk me je iskreno razocarao, ocekivao sam onaj 20% jaci zvuk koji uvek bude na novom max-u. Od toga znaci nista. Smanjena osvetljenost na 1 nit meni licno znaci puno.

Neki zakljucak moj, kao flagship korisnika je manje vise meh, dok ce nekome ko dolazi sa npr androida ili x iphone-a biti revolucija. Telefon mi zbog apple intelligence zaista deluje da je uredjaj neke nove, naprednije generacije. Razocaravajuce je to sto za toliko novca dobijam istu kameru ali Boze moj.
Sve u svemu, ok, zadovoljio sam svoju bolest da imam novu, sad cekamo 17pm.
Uzdravlje

Zbog čeka Ai deluje da je neke nove generacije i šta vas oduševilo?
I sam tražim razčlog da ne ugasim Ai, trenutno samo za sličice da kreira služi i obriše po neki objekat na slici.

Kako slabo prelazite na seriju 16 i kako baš niste oduševljeni dugmetom za kameru, razmišljam ili da uzmem 15 pro ili da sačekam 17. Samo mi je suviše mala razlika u ceni na kupujem-prodajem 15 pro vs 16 pro. Apple ai je smehotres za sad.

Mene nije oduševilo kako Playground prži telefon 😁

Potpisujem. Ja sam pravdao veći ekran, efikasniji chip itd, itd...
Razumem te, ja takodje uvek pronalazim nesto kako bih opravdao svoju bolest za kupovinom novom flagshipa, iako je manje vise isto, godinama.

Zbog čeka Ai deluje da je neke nove generacije i šta vas oduševilo?
I sam tražim razčlog da ne ugasim Ai, trenutno samo za sličice da kreira služi i obriše po neki objekat na slici.

Prosto mi je osvezenje, eto koliko smo godinama ubijeni dobijanjem nicega kad sam ja happy sa tim da mogu da kreiram svoj emoji i razgovaram sa gpt chatom 🤯

Prelistao sam temu od pocetka do kraja i toliku sam gomilu offtopica i bespotrebnih informacija procitao da me je glava bolela. Secam se da smo 2011-12-13 na forumu, pogotovo u temi lg g2 imali prezanimljivu temu sa gomilom entuzijasta i cuvenim “xdabeb” ako se dobro secam imena.

S obzirom da sam korisnik od iphone-4 do dana danasnjeg voleo bih da napisem par stvari.

Ne mogu da verujem koliko ljudi prvo ne umeju da se raduju malim stvarima, mislim na sami telefon i koliko su otupeli na radost. Citajuci postove, da nisam kupio telefon jos pre mesec dana, ne bih ga nikad kupio.

Sto se tice samog telefona i nekog utiska. Dosadio mi je sam dizajn, ali to cemo po strani.
Update kamera nije onakav kakav bi trebao biti, inovatori iz appl-a zaista daju i manje od kasicice sto se tice kamere i to godinama. Fluidnost kao fluidnost besprekorna je kao i uvek. Ne zelim da zamaram ljude koji citaju i ulazim u sitna crevca sto se tice baterija, baterija je odlicna, tacka. Odusevio me je Apple intelligence i mislim da ce u narednim nadogradnjama to tek zaziveti i naici na siru primenu. Cam dugme je promasaj veka, stavljeno vrv u nedostatku inovacija, osim tog brzog pokretanja stvarno ne vidim nijednu prednost, da bih zumirao 15x prst moram da podignem 5x, dok mi sa pinco-m treba stotinka.
Zvuk me je iskreno razocarao, ocekivao sam onaj 20% jaci zvuk koji uvek bude na novom max-u. Od toga znaci nista. Smanjena osvetljenost na 1 nit meni licno znaci puno.

Neki zakljucak moj, kao flagship korisnika je manje vise meh, dok ce nekome ko dolazi sa npr androida ili x iphone-a biti revolucija. Telefon mi zbog apple intelligence zaista deluje da je uredjaj neke nove, naprednije generacije. Razocaravajuce je to sto za toliko novca dobijam istu kameru ali Boze moj.
Sve u svemu, ok, zadovoljio sam svoju bolest da imam novu, sad cekamo 17pm.
Uzdravlje
ovaj post pocinje kao glas razuma a zavrsava se najvecim rantom na telefon u poslednjih 10 strana

Poslednja izmena:
Da li za iste pare da kupim 16 pro ili 15 pro max???

Od firme

Prilozi

• IMG_4931.jpeg
    IMG_4931.jpeg
    227 KB · Pregleda: 118
  • IMG_4930.jpeg
    IMG_4930.jpeg
    331 KB · Pregleda: 109
Jeste. I što se tiče tvog pitanja za iste pare, 16 pro.
Moj prvi utisak je da mi baš prija za ruku što nije max, a i torba i džepovi su mi zahvalni. 😀 Nosim ga bez maske i stakla. Samo da provalim da aktiviram applecare pošto čitajući tu temu, za sad mi ništa nije pomoglo.
Ako neko zna kako ili gde to da uradim, neka pusti pm.

Jeste. I što se tiče tvog pitanja za iste pare, 16 pro.
Moj prvi utisak je da mi baš prija za ruku što nije max, a i torba i džepovi su mi zahvalni. 😀 Nosim ga bez maske i stakla. Samo da provalim da aktiviram applecare pošto čitajući tu temu, za sad mi ništa nije pomoglo.
Ako neko zna kako ili gde to da uradim, neka pusti pm.
Hvala. Kakva mu je baterija pošto je to jedino zašto bih uzeo max model. Ako lagano može da izgura dan onda je to ok za mene.

Hvala. Kakva mu je baterija pošto je to jedino zašto bih uzeo max model. Ako lagano može da izgura dan onda je to ok za mene.
Meni može da izgura dan, kad legnem stavim ga na punjač. Tad ima, aj neka je min 20%, a češće mi bude i više. Zavisi šta mu radiš. *** i ja da mu nagarim osvetljenje na max, fotkam kao sumanuta i strimujem nešto dok pravim genmoji, otišlo bi lako. Nadam se da kapiraš.

Ako smem da pitam,,sta toliko fotkas,ljubi te brat?😂😂

Vrh Dno