Šta je novo?

iPhone 16

Trenutno imam iPhone 13 i razmisljam o prodaji njega i kupovini novog.
Dvoumim se izmedju 15 pro i 16 pro. Deluju mi veoma slicno.

Pretpostavljam da 16 pro ne opravdava +300e cenu. Sta vi mislite?

Baš čekam ljude da čujem utiske koji imaju 13 Pro i prešli su na najnoviji. Zato i pratim ovde pisanje.
Iako nema potrebe jer je baterija dobra mislim da ću sledeće godine u Macoli za 17-18.000 din staviti novu bateriju na svom 13 Pro Max 256 gb jer je telefon zmaj i to je to.
Neka te u zdravlju služi 16 Pro. @djtiestoja
Traze 17-18.000 za bateriju?

Evo npr. cene jednog "premium" ovlašćenog servisa:
Cena zamene zavisi od modela Vašeg iPhone uređaja.

Po ceni od 7.990 dinara:
iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone SE (2nd Gen.)
Po ceni od 12.990 dinara:
iPhone X, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max

Po ceni od 14.990 dinara:
iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max

Po ceni od 15.990 dinara:

iPhone SE 3RD gen.

Po ceni od 17.990 dinara:

iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

Po ceni od 21.990 dinara:

iPhone 14 , iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 15 , iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max

Pljacka 🤬 pa u Apple store je 90-100 dolara/evra. Onda ovde bolje XCAP ili Deji za 40e + 1500-2000 za ruke

Iskreno, da mi baterija toliko ode i da moram da je menjam, za 22 000 bih otišao u prodavnicu i kupio neki nov Tecno ili ZTE... Stvarno su nerealne cene

Kolega mi je trenutno u New York-u, bili smo dogovorili da mi donese 16 Pro 128GB, cena bi po kursu u našim menjačnicama bila cca 1025 eura, uz mogućnost da ga na'vataju na aerodromu.
Međutim pre dva dana mi je "utrčao" nov 15 Pro Max 256GB za €940 od operatera i rešio sam da ga uzmem. Sad, dal' sam se "Za****o"....
Jer koliko sam gledao nema neke značajne razlike, sem kamera dugmeta koje mi baš i ne znači mnogo.

Poslednja izmena:
ˆ u mojim godinama :( i sa mojim vidom, ova veličina mi i više odgovara.
Sada se samo treba navići na iOS, jer prethodni iPhone sam imao 2008 godine.

Pro modela ima u dosta njihovih radnji. Pošto on sebi juri PM, koliko sam ga razumeo nije ga bilo nigde na stanju ovih dana, a danas mi je javio da mu je izašlo da ima u jednoj radnji, pa ga je poručio za pick-up za sebe.

Ja uzeh 16 pro za 950e, nenadano. Prvi utisak je da deluje jeftinije, plasticnije u ruci nego 14 pro, vise mi se svidjaju ivice na 14 i nisam znao da su izbacili dugmic za silent mode. Ostalo je manje vise isto za sad

Evo ovako kraća recenzija posle 10-ak dana.

- Camera control sam koristio ukupno jedan put i to kad sam kupio telefon. Uopšte nisu teške kontrole ili ja imam osećaja ne znam sta je, ali nije onakva priča kako je predstavljaju na YouTube-u

- Meni telefon kao da je supalj, a zbog tog camera dugmeta su pomerili taptic engine, pa mi se čini da je slabija vibracija. Inače uključen mi haptic kada kucam i tačno znam kakav je bio na 14 Pro. Sad da li je zato što je veći telefon ne znam, ali ja imam takav osećaj. Naravno osećaj je takav i zato što je su tu negde težine (iako je 21g teži 16PM) meni kao da je teži 14 Pro... Znam znam, jednostavno takav je osećaj

- Toliko sam navikao na 3x zoom i portrete da pravim da mi živce pokida ovaj 5x koliko moram da se udaljim

- Photographic styles su vrhunska stvar tačno da imaju prethodni telefoni to bi bilo veliki boom. Hoćeš kontrasnu sa tamnim senkama fotku ala Pixel ili iPhone-oliku sa posvetljenim senkama može kako god hoćeš

- Kod kamera ne vidim neki veliki pomak sa 14 Pro, da vas ne vara marketing ništa nije bolje

- Baterija je meni na 2 dana oko 8h screen on time jer sam trenutno van grada i signal je katastrofa, tu je mix 1-2 crte. Znaci kad se vratim u grad biće oko 3 dana sa nekih 6-7 sati plus minus.

- Još uvek ne mogu da se naviknem na action dugme, navikao na klackalicu i džabe

- Da nisam dobio opet neku dobru ponudu u A1, ne bih mozda prešao odmah, ali žena davila da ona uzme moj i ja da se ponovim, pa rekoh što da ne, ajde šta da se radi :D

- Jesam rekao da je slaba vibracija?

- Nosim telefon bez maske i uopšte mi nije klizav koliko sam mislio da će da bude, ali uskoro cu naručiti neki dbrand, pa cu dobiti malo na gripu

- Bezele ne primećujem da su tanji sem kad se stavi stariji neki telefon, pa se onda vidi da su tanji

- Ekran dobar kao i kod 14 Pro, mislim da nisu ništa dirali

To je uglavnom to.
Čitajući tvoju recenziju, setih se svog prelaska sa Bartona 2500+ i Abit NF7 na Athlon64 3000+ i neku MSI S939 ploču. Kao srednjoškolac dao dosta para za upgrade, a ispalo da u praksi ne vidim neku razliku, čak noviji Athlon nije bio raspoložen za OC kao Barton.😅
Čini mi se da i ti imaš sličan osećaj da nije vredelo zamene, ali dobro, bar imaš bolju bateriju i žena se ponovila.😄

Vredi, ali nekako deluje da se više isplati preći na 15 Pro.

BGArena

Juče posle odgledane Pecine recenzije mislim da su 15 Pro modeli najbolje opcije za kupovinu svakome ko želi upgrade a sada poseduje možda seriju 13 i starije

Peca objektivan kao i uvek, gleda sa tačke prosečnog korisnika 😂😂😂
/s

Mene je ova titanijum boja malo razočarala. Na videu je jedno, a u stvarnosti izgleda više kao siva industrijska plastika.

Ja sam zato bezecovao crni pro ... kao da se i stedi na pigmentu, pa sve boje druge nekako isprano dodju, ili lajsna izgleda nekako jevtino.

Isto crni pro, odavno nisu imali lepsu boju

@varicak Ne verujem ako se baci ambalaza, iskljoca se par slika, ubaci kartica i ne bi trebalo biti problema

I kod nas na oglasima je slična cena za 16pm, ja svuda 'pljujem' da je 'loš upgrade' i da je isti kao 15pm, ne bi li spala cena da pređem sa istog 😭

Nazad
Vrh Dno