Šta je novo?

iPhone 16

Uvek su osnovni modeli bili najprodavaniji. Iphone 13 je bio najprodavaniji 2 godine jer 14 nije donosio ništa novo. Verovatno ima veze sa tim sto Ameri osnovne modele uz paket dobijaju džabe.

Ja ozbiljno razmisljam da uzmem ip16. Uspeo sam da spustim skrintajm ispod 4h a nervira me sto nemam usb c i onda moram da nosim dodatni kablic.
Pro max mi je preveliki za nosenje u dzepu jer idem, cesto, biciklom do posla, ostaje 16 pro i ta treca kamera koja mi ne igra nikakvu ulogu. 60Hz mi ne smeta tako da ukoliko budem prelazio sa 14pro, idem lagano na obican 16 cim se na kp stabilizuju sa cenom.

Jeste svi smo porucili uglavnom pro i pro max max verzije,ali realno mali broj nas je uopste porucio,naspram prethodnih godina cini mi se nikad manji broj clanova je odlucio da se obnovi (sto razumem).
Sto se tice nestasice ubedjena sam da je vestacka jer su sami rekli da su povecali proizvodnju pro modela ocekujuci dobru prodaju-a ona je za sada manja od prethodne generacije,a modela opet nema u ponudi.

Koliko je 5x zum zapravo koristan u normalnoj upotrebi?
Juce sam imao priliku da u zatvorenom prostoru, kuci koristim honor magic6 pro koji ima 2.2x i 5x gde sam video da je 5x neupotrebljiv.
Moras sa se odaljis od objekta da bi napravio neki leo portret.. sve sam blizi 15pro zbog toga

5x nije praktičan za slikanje unutra, tu je 3x najbolja opcija.

Ja ozbiljno razmisljam da uzmem ip16. Uspeo sam da spustim skrintajm ispod 4h a nervira me sto nemam usb c i onda moram da nosim dodatni kablic.
Pro max mi je preveliki za nosenje u dzepu jer idem, cesto, biciklom do posla, ostaje 16 pro i ta treca kamera koja mi ne igra nikakvu ulogu. 60Hz mi ne smeta tako da ukoliko budem prelazio sa 14pro, idem lagano na obican 16 cim se na kp stabilizuju sa cenom.
Nema smisla prelaziti sa 14 pro, bukvalno jedino taj type-c je bitno pomena.

Ako je kablic problem, kupis power bank s ugradjenim kablom, i ne razmisljas, jeftinije ce te izaci.

1728221156330.png

A treca kamera nikad ne igra ulogu dok ne treba nesto zanimljivo da se zabelezi na putovanju, na ulici, da se uvelica neki znak..vidi sta radi komsijina zena..ima koristi 😂☝️

Koliko je 5x zum zapravo koristan u normalnoj upotrebi?
Juce sam imao priliku da u zatvorenom prostoru, kuci koristim honor magic6 pro koji ima 2.2x i 5x gde sam video da je 5x neupotrebljiv.
Moras sa se odaljis od objekta da bi napravio neki leo portret.. sve sam blizi 15pro zbog toga
Prilično, evo crop sa main i 5x telephoto.
Slike od juče.

Prilozi

• IMG_6904.jpeg
    IMG_6904.jpeg
    158.4 KB · Pregleda: 130
  • IMG_6905.jpeg
    IMG_6905.jpeg
    312.7 KB · Pregleda: 130
Мени је 5х добро дошао за портрете.

Meni je mnogo bolji 3x za portrete, ovde moraš baš da se odaljis, da bih dobio to što hoću sa 5x.

Prilicno ako slikas objekte udaljene 30m+ 😃
Svakako, dobro je da imamo izbor izmedju 15 i 16 posto cu verovatno mnogo vise da slikam portrete nego vrhove zgrada ili pejzaže.
Ne prave konkurenti bezveze i 2-3x zum i ove 5-10x u istom telefonu
Stave oba pa ti biraj u zavisnosti od situacije.

Ovaj put prošlo bez kaznenih za offtopic, držite se teme.

Svratih juce u prolazu do naseg i-Style (drugarica nosila uredjaj na servis) i upitah bas znaju li kada ocekuju uredjaje na stanju-kaze ljubazan radnik da pojma nema. Da su dobili svega 20 pro max modela za preorder i od tada nista,niti znaju kada bi uopste mogli dobiti opet. Kaze im je lista sa preodrea ogromona,i da uopste ne zna kako ce ispostovati sve ako nastave da ih dostavljaju ovim tempom,i da ima utisak da je situacija kao da 13 i 14 pro serijom kada su neki cak dobili modele tek oko praznika.
Tako da vi koji ste dobili svoje modele uzivajte u njima,mi cemo se nacekati poprilicno 😵‍💫

Dobijaju oni svake nedelje po malo, kao i operateri. Ali očigledno nije dovoljan broj- Veštački je sve ovo. U Yettelu ga imate na stanju.

Dobijaju, bas su me obavestili na mejl pre neki dan, sad vec pise da nema na stanju.

Pro i moze da se nadje,pro max teza prica. (I to pro u desert boji,izgleda da su se nastancali njega,a ta boja najslabije ide).
Ponavljam ja sam sama kriva,nisam porucila odmah vec sam se neckala,pa znam da cu cekati… Mada moja koleginica jos nije dobila svoj pro max porucen u MTS-u prvi dan preordera onog trena kad se pojavio na stranici (da ga redovno dobijaju,cak i u malim kolicinama opet bi ga po nekoj logici stvari dobila medju prvima)-bar sto se mts-a tice.

@Audiofilka vidise meni nije stigao mail da su ga dobijali-iako sam ukucala podatke,ali mozda to ivisi i o boji i memorijskoj konfiguraciji.

Crni je meni lično ubedljivo najlepši, ali teško da će biti opet ona kao na 7 Plus Jet Black

Dobijaju oni svake nedelje po malo, kao i operateri. Ali očigledno nije dovoljan broj- Veštački je sve ovo. U Yettelu ga imate na stanju.
Meni u yettelu rekli da nema na stanju 16 pro max, mada na sajtu pise da je dostupan u jednon prodavnici..ko ce ga znati

Bio je sve vreme. Sada nisam proveravao.

Polako, čemu žurba, u novembru će svi dobiti sigurno...

Bacanje para. Nema potrebe tugovati za telefonom, pogotovo sa 14PM.

Usla sam danas u istyle da vidim do cudo svetsko. Nista specijalno i novo, p i pm su teski, obican mi je taman, a i koriscenje jednom rukom je plus. Kamere odlicne kod svakog, svidja mi se sto obican ima sve tri opcije kao i ovi sa tri kamere. Ima i macro. E sad, ono cemu sam se sebi smejala, citava 3 minuta drndanja sam zaboravila na ono kamera dugme. 😂 Sve ja lepo po ekranu ispodesavala, naravno drzim ga u portretu. I krenem ja sa tim dugmetom, okrecem, namestam prst.. ono je pakao i bespotrebno po mom misljenju. Kliktanje je komicno, po ekranu je sve brze. Nikakav apdejt po meni, jos i ako slabije vibrira zbog toga kao sto kazete... E jedino nisam poredila u dlaku osvezavanje ekrana, jeste fluidnije 120, nije mi ni 60 toliko alarmantno, ali ih svakako kritikujem sto ne stave na obican model 120.

Usla sam danas u istyle da vidim do cudo svetsko. Nista specijalno i novo, p i pm su teski, obican mi je taman, a i koriscenje jednom rukom je plus. Kamere odlicne kod svakog, svidja mi se sto obican ima sve tri opcije kao i ovi sa tri kamere. Ima i macro. E sad, ono cemu sam se sebi smejala, citava 3 minuta drndanja sam zaboravila na ono kamera dugme. 😂 Sve ja lepo po ekranu ispodesavala, naravno drzim ga u portretu. I krenem ja sa tim dugmetom, okrecem, namestam prst.. ono je pakao i bespotrebno po mom misljenju. Kliktanje je komicno, po ekranu je sve brze. Nikakav apdejt po meni, jos i ako slabije vibrira zbog toga kao sto kazete... E jedino nisam poredila u dlaku osvezavanje ekrana, jeste fluidnije 120, nije mi ni 60 toliko alarmantno, ali ih svakako kritikujem sto ne stave na obican model 120.
Evo ja prešao sa 13 pro na 16 pro, vibracija ista ili slična nema govora da je slabija.
Kamere realno sem zuma nista novo, ekran i zvučnik kao i snimanje mikrofonom u samom vrhu.
Punjenje malo brže, baterija ista ili slična.

Baš čekam ljude da čujem utiske koji imaju 13 Pro i prešli su na najnoviji. Zato i pratim ovde pisanje.
Iako nema potrebe jer je baterija dobra mislim da ću sledeće godine u Macoli za 17-18.000 din staviti novu bateriju na svom 13 Pro Max 256 gb jer je telefon zmaj i to je to.
Neka te u zdravlju služi 16 Pro. @djtiestoja

Evo ovako kraća recenzija posle 10-ak dana.

- Camera control sam koristio ukupno jedan put i to kad sam kupio telefon. Uopšte nisu teške kontrole ili ja imam osećaja ne znam sta je, ali nije onakva priča kako je predstavljaju na YouTube-u

- Meni telefon kao da je supalj, a zbog tog camera dugmeta su pomerili taptic engine, pa mi se čini da je slabija vibracija. Inače uključen mi haptic kada kucam i tačno znam kakav je bio na 14 Pro. Sad da li je zato što je veći telefon ne znam, ali ja imam takav osećaj. Naravno osećaj je takav i zato što je su tu negde težine (iako je 21g teži 16PM) meni kao da je teži 14 Pro... Znam znam, jednostavno takav je osećaj

- Toliko sam navikao na 3x zoom i portrete da pravim da mi živce pokida ovaj 5x koliko moram da se udaljim

- Photographic styles su vrhunska stvar tačno da imaju prethodni telefoni to bi bilo veliki boom. Hoćeš kontrasnu sa tamnim senkama fotku ala Pixel ili iPhone-oliku sa posvetljenim senkama može kako god hoćeš

- Kod kamera ne vidim neki veliki pomak sa 14 Pro, da vas ne vara marketing ništa nije bolje

- Baterija je meni na 2 dana oko 8h screen on time jer sam trenutno van grada i signal je katastrofa, tu je mix 1-2 crte. Znaci kad se vratim u grad biće oko 3 dana sa nekih 6-7 sati plus minus.

- Još uvek ne mogu da se naviknem na action dugme, navikao na klackalicu i džabe

- Da nisam dobio opet neku dobru ponudu u A1, ne bih mozda prešao odmah, ali žena davila da ona uzme moj i ja da se ponovim, pa rekoh što da ne, ajde šta da se radi :D

- Jesam rekao da je slaba vibracija?

- Nosim telefon bez maske i uopšte mi nije klizav koliko sam mislio da će da bude, ali uskoro cu naručiti neki dbrand, pa cu dobiti malo na gripu

- Bezele ne primećujem da su tanji sem kad se stavi stariji neki telefon, pa se onda vidi da su tanji

- Ekran dobar kao i kod 14 Pro, mislim da nisu ništa dirali

To je uglavnom to.

Nazad
Vrh Dno