Šta je novo?

iPhone 16

Ja npr. prelazim na 16 Pro zbog 5x zuma. Sve drugo je ekstra bonus, ali je ovo nesto sto mi je glavni razlog.
Svakako. Ja sam izračunao da sam u prethodnih dve godine od par stotina slika koristio zum svega nekoliko puta, tako da mi je to potpuno beznačajno.

OK, ovo je next level

Jeste, ali u rukama Mandusica Vuka. Pogledaj mu review 13 Pro, takodje next level.

Sramota me reci ali sam na 15 presao samo zbog usb c,da smanjim broj kablova u punjacu.
Legitiman razlog. Meni su ipad i slusalice jos uvek lightning, ali cim budem presao na USB-C iphone, sledi shopping spree

meni sve na c, ipad,slusalice,sat, jedino ostao Iphone pa aj da predjem.

I za USB type-c treba zahvaliti ovim iz EU što su morali da uvedu. Imali bi velike troškove proizvodnje da se samo za Evropu pravi sa USB Type-C pa su promenili mišljenje.

Kratak video sa jednim od članova EU delegacije:

Pretili im, zavlačili, smejali im se, terali da nose stolove, posle se preračunali i tako je stigla USB Type-C "inovacija" :)

Poslednja izmena:
Sramota me reci ali sam na 15 presao samo zbog usb c,da smanjim broj kablova u punjacu.
Mnogima je to isto bio razlog za upgrade. 13mini da ima USB-c bio bi savrsen :).

Poslednji jaci skok performansi je bio sa iPhone-a 11 na 12 (a13 na a14), 40% jaci CPU. Sto sada desava tek posle 3 generacije otprilike, iPhone 13 -> iPhone 16 40% brzi CPU-u. Zanemarljivo. Godisnje po 10tak% jacu CPU.

Upgrade ima smisla zbog kamera, ili nekog drugog unapredjenja, ali sto se performansi tice, sve je slicno odavno.

napravio sam provere radi preorder na amazonu za 16 pro i pise da stize 23. septembra na moju adresu, tako da ne znam otkud price da ce biti listi cekanja?

Prilozi

• IMG_9474.jpeg
    IMG_9474.jpeg
    123.4 KB · Pregleda: 159

Prilozi

• IMG_6527.jpeg
    IMG_6527.jpeg
    60.5 KB · Pregleda: 137
😂😂😂 Delulu ljudi

Poslednji jaci skok performansi je bio sa iPhone-a 11 na 12 (a13 na a14), 40% jaci CPU. Sto sada desava tek posle 3 generacije otprilike, iPhone 13 -> iPhone 16 40% brzi CPU-u. Zanemarljivo. Godisnje po 10tak% jacu CPU.
To je bio i poslednje veliko predstavljanje. Potpuno novi dizajn, nova velicina (mini), uvodjenje magsafe-a.

Bolja opcija da ćale uzme preko bare, a ja ovde prodam..

@S03 pa da, manje vise u regionu ocekivano slicne cene.

Jel tolika razlika? Neki su ovde pisali da se promenom telefona svake godine zapravo stede pare umesto da se menja telefon kada dotraje ili se pokvari (npr 3 ili 4 godine)?
Pa ako zelis u momentu hajpa to uvek ima cenu kod preprodavaca, i to jako visoku :) ti koji zele sve i odmah i ne valja im 15 hoce 16 ima i da plate za taj luksuz :)

Po meni na dve generacije je najisplativije, pogotovo kad su ovako minorne razlike izmedju 15 i 16.
2 generacije star iPhone jos uvek ima dobru prodajnu cenu, a opet donosi malo vece razlike prelazak nego skok svake generacije

Ja nalazim opravdanje u tome da se svaki koristi barem dve godine, posto ide i Gospodji. A Boze zdravlje, i da se prosledjuje na naredne generacije kada stasaju.

bolje da nisam procitao ovo za bateriju na 16 pm, taman sam hteo da predjem na kompaktniji 16 pro, idealna mi i dimenzija sa ovim blagim povecanjem na 6"3, i sad procitam kako kida baterija na PM pa cu izgleda opet morati da se zlopatim sa ciglom u dzepu 🤦‍♂️

bolje da nisam procitao ovo za bateriju na 16 pm, taman sam hteo da predjem na kompaktniji 16 pro, idealna mi i dimenzija sa ovim blagim povecanjem na 6"3, i sad procitam kako kida baterija na PM pa cu izgleda opet morati da se zlopatim sa ciglom u dzepu 🤦‍♂️
Isto i kod mene.
Taman sam bila u fazonu dovoljno je i ovo,taman ruka da mi se odmori,ali izgleda nista od toga. 😵‍💫

Kriv sam,meni zena kupila kad je ponavljala sebe sa 15pro,ja se ogrebao za 15 pro max😁

Nazad
Vrh Dno