Šta je novo?

iPhone 15

iPhone je u malo drugacijoj (boljoj) situaciji u odnosu na Android.
Kod Androida bukvalno biras legalnu prodavnici i garanciju na 2 godine u ovlascenim servisima (skuplja opcija, sigurnost) ili KP i upitnu garanciju ali dosta jeftinije (rizicnija opcija).

Kod iPhonea imate isto prvu opciju ali kod druge opcije (KP, jeftinija opcija) takodje imate validnu garanciju (u ovlascenim servisima priznatu), s tim sto nije 2 godine nego jedna.
Mada, mozete produziti na 2 godine (ili duze) ako uplatite Apple Care+.

Mnogo bolja situacija nego kod Androida.
Tako da, na vama je da odlucite sta zelite.

Pa ako si toliko posten i svrbi te novcanik ti prijavi na carini da si bio da popijes kafu i kupis telefon od soma ipo, pa kad te “rebnu” za pdv i carinu onda ti je jeftinije da kupis kod nasih koljaca… 😁
Koliko ja znam zna se desiti kad vratis pdv na takve stvari, a granica je do granice znaju javiti na tel da te sacekaju 😁

Naravno, a kazne kad te rebnu ima da se puši do Temisvara.

Iz iskustva izlaska prethodnih serija, koliko bi mogao kostati na KP 16 pro max okvirno kada se pojavi za mesec dana?

@supermarkomare9
Mislim kada se ošišaju prve 🐑 pa se dođe do realne cene. Da li bi bila na nivou ove serije a trenutne serije pojeftinile ili idemo ka novom rekordu cena.

Najverovatnije će zadržati ovaj cenovni rang, a poskupljenje je verovatnije za sledeću generaciju telefona. Izvinjavam se za off topic pošto je ovo više za temu 😃

Poslednja izmena:
Verujem da će biti skuplji u prvom talasu iznad 1500, moraju opravdati veći ekran, veću bateriju i AI. Kada vidite te cene onda će postati odličan 15 Pro/15PM, ali to je trenutak kada njima kreće da skače cena na gore jer dobijaju AI, onda ide čuveno "nije velika razlika da opravda zamenu, samo sa starijih modela koji ne dobijaju AI vredi".

Verujem da će biti skuplji u prvom talasu iznad 1500, moraju opravdati veći ekran, veću bateriju i AI. Kada vidite te cene onda će postati odličan 15 Pro/15PM, ali to je trenutak kada njima kreće da skače cena na gore jer dobijaju AI, onda ide čuveno "nije velika razlika da opravda zamenu, samo sa starijih modela koji ne dobijaju AI vredi".
Koliko PRETAČNO je sve ovo što si rekao😃 Tačno sam osetio taj vajb u tvom postu, skoro kao da je već sad neki novembar-decembar i padaju takvi komentari😂

Odlični su i 15 Pro i 15 PM, više sam njima zadovoljan nego 14 Pro/14 PM. Lepše leži u ruci 15 PM i to dosta lepše i lakse držim ove zaobljene ivice (koliko ovaj lagano čučne u ruku toliko me S24U nervira, oštar, seče ruku), lakši i to mi znači, ne borim se sa njim kao sa 14 PM, naravno bolja kamera koja je po meni najbolja. Nije opravdano do sada bilo preći sa 14 Pro na 15 Pro, ali ko hoće AI to je što je, ili 16 Pro serija, a tu me brine da li je 16 PM biti teži i koliko, ne bih voleo teži i glomazniji fon, al ako mora, mora, bolest ne bira.

Posle poslednjeg update-a sam bukvalno prvi dan primetio značajno bolje držanje baterije, evo i posle nekog vremena je isto, ako ne i bolje, ne znam da li je još neko primetio ili je u tom momentu “naučio” i optimizovao bateriju prema mojim navikama 😂

Posle poslednjeg update-a sam bukvalno prvi dan primetio značajno bolje držanje baterije, evo i posle nekog vremena je isto, ako ne i bolje, ne znam da li je još neko primetio ili je u tom momentu “naučio” i optimizovao bateriju prema mojim navikama 😂
A kog update-a :) beta ili regularno?

Regularni 17.6.1 😀

Ne znam šta je po tebi "značajno bolje". Meni 15 pro na 17.6.1 traje dva dana lagano (ne igram igre i nemam društvene mreže), sve ostalo koristim bez ustručavanja

Pre update-a mi već oko 15-16h bude 60%, izgura dan uglavnom ali jedva, sada evo prošlo 17h a meni baterija na 74% od jutros od 6h, tako je uglavnom i ovih dana, što mi je dobar “bump” 😀

^ hehe. Evo koliko traje. Aktiviran 3.1.24 i do danas je 231 dan. Kad se podeli sa ciklusima ispada 1.94 dana.

Prilozi

• IMG_0842.jpeg
    IMG_0842.jpeg
    92.3 KB · Pregleda: 63
  • IMG_0844.jpeg
    IMG_0844.jpeg
    79.5 KB · Pregleda: 63
Ja ne brojim i ne delim dane nego znam kad ga stavljam na punjač. I moj je običan pro, ne max

^ Kako ne brojiš kad si rekao da ti lagano drži dva dana 🤣

^ ja sam samo realno pokazao koliko u proseku traje baterija. Nekad je 1 dan a nekad 3. Zavisi od posla ili je vikend.

Realno ja bas przim moj 15PM i nikada nisam ostao bez baterije… 186 dana, 159ciklusa, bh za poslednje dve nedelje pao za 2%, sada je 97%… Cak ga uvek punim do 80% i nikad nisam ostao bez baterije…

Moj 15PM punim do 85%, na poslu sigurno oko 2-3 sata proveravanja kako sta izgleda na mobilnom, onda facebook, instagram, razna testiranja videa i sajtova, WA, poneki poziv... dodje do 21-25% uvece oko 22h

Kako da isključim ton notifikacija tokom poziva?
Umalo mi nisu uši presekle 😀😀

Izvinjavam se na duplom postu.
Nov sam u ovom svetu,pa me zanima kako da podesim zvuk notifikacije da mi bude glasan kao kada telefon koristim (surfujem,čitam nešto)
Kada je telefon zakljucan i kada ga ne koristim,zvuk notifikacije je primetno tiši

Nazad
Vrh Dno