Šta je novo?

iPhone 15

Evo veceras yt muzika u pozadini dok skrolujem wa i malo browsing, i kao da udjem da vidim icloud sync galerije (onaj scroll do dna) i kaze opet kao ceka se ohladi pa ce sync. Komedija, ali ajde tek je mesec dana proslo, verujem da ce ispeglati, mada evo kao maltene priznaju da je hw a ne sw.

Stvarno imam osecaj da se nekad nasumicno greje od nekih taskova, pojma nemam sta su kod same arhitekture procesora menjali pa je u (verovatno?) nekim appovima dosta losiji po pitanju grejanja
Pro ili pro max?

vrati, trazi drugi ili pare nazad

15pm 256gb. Backupovao fon, sad cu 17.2 betu, 7gb teska skoro, pa da vidimo da li pomaze.
Jesi li odradio restore kad si prelazio na 15pm? Sad radim geekbench, telefon nije ni mlak. Doduse nista u pozadini ne radi i nemam vise od 3 aplikacije.

vrati, trazi drugi ili pare nazad
Mislim da od toga nema ništa kao i što je Samsung imao sa S22U restart, blokira pa mora hard reset… odnesu u promobi, urade sve i flash novog sistema kad čovek dođe kući opet restart. Niko nije dobio drugi uređaj.

Evo veceras yt muzika u pozadini dok skrolujem wa i malo browsing, i kao da udjem da vidim icloud sync galerije (onaj scroll do dna) i kaze opet kao ceka se ohladi pa ce sync. Komedija, ali ajde tek je mesec dana proslo, verujem da ce ispeglati, mada evo kao maltene priznaju da je hw a ne sw.

Stvarno imam osecaj da se nekad nasumicno greje od nekih taskova, pojma nemam sta su kod same arhitekture procesora menjali pa je u (verovatno?) nekim appovima dosta losiji po pitanju grejanja.
Pogledaj sta ti tada vuce najvise baterije, pa ces znati koja app dovodi do pregrijavanja.
Kod mene se za ovih mjesec dana nijednom nije ugrijao, a kamoli da izbaci da se treba ohladiti.
Punim ga svaku noc na magsafe.

Pogledaj sta ti tada vuce najvise baterije, pa ces znati koja app dovodi do pregrijavanja.
Kod mene se za ovih mjesec dana nijednom nije ugrijao, a kamoli da izbaci da se treba ohladiti.
Punim ga svaku noc na magsafe.
WeChat, kamera, safari, gmail, photos.

Ovaj prvi je nesto sto svaki kinez s ajfonom mora da ima, tako da nije to sigurno, a i da jeste valjda bi se culo do sad jer ga milijarda koristi i jace.

Posle toga gmaps, trip, wa, apple maps, al to sve 1-3%.

Od vracanja nema nista jer odavno sam izasao iz zemlje gde je uzet, a i ne svidja mi se nikad da vracam, u principu nije mi problematican sam po sebi telefon, samo u tim odredjenim instancama kad je bas glupo sto se greje. Bilo kako bilo 17.2 b3 instalirana, videcemo na sta ce da lici.

Tacno cene brze padaju ove godine.Malopre mi ortak rece da je u ovo vreme pretprosle godine platio 13pro od 256gb 1280e, danas je kupio 15pro(256gb) za 1170.

Zavidim vam, kod nas (u BiH) Pro 128 GB ide za tih cca. 1170€, moglo bi se do Beograda malo skoknuti na vikend, prošetati se i uzeti telefon :D

Je li ko mijenjao običnu 13 za 15 Pro? Ne svrbi me previše novčanik ali mi se čini kao ok varijanta, 120Hz, dynamic island i USB-C su razlike na papiru ali kako je u stvarnosti, prvenstveno s čuvenom baterijom :D ? Vidio sam na izložbenom modelu da mu je kamera brutalna ali me zanima prvenstveno baterija pa onda i opći utisak, ako je ko napravio ovaj prelaz naravno :)

Tacno cene brze padaju ove godine.Malopre mi ortak rece da je u ovo vreme pretprosle godine platio 13pro od 256gb 1280e, danas je kupio 15pro(256gb) za 1170.
Sta mislite, ima li neke sanse da posle nove godine spadne ispod 1000e?

WeChat, kamera, safari, gmail, photos.

Ovaj prvi je nesto sto svaki kinez s ajfonom mora da ima, tako da nije to sigurno, a i da jeste valjda bi se culo do sad jer ga milijarda koristi i jace.

Posle toga gmaps, trip, wa, apple maps, al to sve 1-3%.

Od vracanja nema nista jer odavno sam izasao iz zemlje gde je uzet, a i ne svidja mi se nikad da vracam, u principu nije mi problematican sam po sebi telefon, samo u tim odredjenim instancama kad je bas glupo sto se greje. Bilo kako bilo 17.2 b3 instalirana, videcemo na sta ce da lici.
Apdejt posle dva dana na 17.2, baterija ok drzi, ali primetno manje grejanje, ovih dana cu ga, sto kazu klinci, prziti na maks, pa cemo videti, ali ovako na prvu loptu bih rekao da je to manje vise to

Nije apple glup cim rekose nema 18ice naredne godine nego samo peglanje i poneki feature.

Pa to, bice ga svakako ali nece biti feature rich, vec ce biti samo peglanje prevashodno, par nekih featurea novih. Meni odgovara.

Zavidim vam, kod nas (u BiH) Pro 128 GB ide za tih cca. 1170€, moglo bi se do Beograda malo skoknuti na vikend, prošetati se i uzeti telefon :D

Je li ko mijenjao običnu 13 za 15 Pro? Ne svrbi me previše novčanik ali mi se čini kao ok varijanta, 120Hz, dynamic island i USB-C su razlike na papiru ali kako je u stvarnosti, prvenstveno s čuvenom baterijom :D ? Vidio sam na izložbenom modelu da mu je kamera brutalna ali me zanima prvenstveno baterija pa onda i opći utisak, ako je ko napravio ovaj prelaz naravno :)
Ne znam da li mozes da se prosetas i nadjes u nekoj prodavnici po toj ceni, to su cene sa KP.

Ne znam da li mozes da se prosetas i nadjes u nekoj prodavnici po toj ceni, to su cene sa KP.
Pa dobro, najmanji je problem javiti se nekom tamo, dokazati ozbiljnost i dogovoriti kupovinu 😁
O tom po tom, to mi je sad samo ideja kako vidjeh da su kod vas dosta jeftiniji nego ovdje, bitnije mi je kako radi nego 50-100€ razlike :)

1150e uzeo drug 15pro 128 na kp. Ok su cene.

Pratim cene i baš Natural razlika 50e, nekad i više. Samo Natural i viđam uživo da se nosi, ali i najlepše izgleda. Plavi valjda niko i ne traži i brzo pada cena?

Poslednja izmena:
Ja imam par tragova na plavom od 2 pada. Grebucka se. Obojeni sloj je zaista tanak.

Inace je boja super i kada se ivice jednom zasite masnocom od prstiju uniformna je boja i ne ostaju tragovi. To je neuporedivo bolje nego na celicnim modelima.

Plaše se ljudi ljuštenja boje valjda... Dok je 14 pro zakucan i ne mrda.
Sa ovom cenom 14 pro se isplati uzeti 15 pro, ne znam zasto 14 pro i dalje drzi cenu,mada koliko sam cuo nece ga jos dugo biti u prodaji kod preprodavaca.

Dakle, ja i 15 pro posle prvih 10 dana...
I dalje ne mogu da igram igrice ceo dan bez da moram da se dopunim.
Ali moze da pretera dan ako se iole iskuliram.
Not great, not terrible.

15pm izaso oko 11 iz stana, slikao i snimao dobar deo dana, 2-3h, vratio se oko 22h, 26-27%, nikakvo pregrevanje. Opravise ga na 17.2 svaka im cast.

Vrh Dno