Šta je novo?

iPhone 15

***a drzavna firma :)

Kod nas u BiH kao ovlasteni prodavci neki drze 1630-1650€, a neki 1700-1750€… strasno

15 pm 256

Ne vidim čemu se čudite što su cene kod operatera veće, to je sasvim normalna stvar šta god da uzimate na rate, mora da bude više nego za keš što je skroz korektno. Ja sam 14 pro uzeo u aprilu ove godine u Yettelu za 165k ili ti nekih 1400e na 2 godine. Druga opcija je bila KP za 1100e. 300e na 2 godine izadje nekih 1500 dinara više na mesečnom nivou a imaš 2 godine domaće garancije i ne moram da pljunem toliki keš odjednom, a mogao sam. Ovako na mesečnom nivou se rata ne oseti. Uostalom sasvim je očekivano da cene budu pre pumpane na samom izlasku telefona, nigde ne gori da kupujete sad i odmah.

Ne vidim čemu se čudite što su cene kod operatera veće, to je sasvim normalna stvar šta god da uzimate na rate, mora da bude više nego za keš što je skroz korektno.

Ovde u Grčkoj ćeš vrlo lako naći da uzmeš na rate po istoj ceni kao da platiš sve odmah. Pa gde je tu zarada za banku, pitaš? Pa ako ti kupuješ ajfon na rate, ti njima kažeš da voliš skupe stvari, a nemaš ni hiljadu i frtalj evra u šteku, tako da su velike šanse da uletiš u finansijske probleme i ne možeš da plaćaš rate, pa oni mogu da ti udaraju skupe penale. To se zove predatory lending, vrlo prljava praksa.

Iako sam vise puta pozeleo da je moj 14PM laksi danas kad sam drzao u ruci 15PM, jeste laksi ali mi na prvi osecaj deluje jeftino, il sam nesto utripovao 🤨

14 poprilično izdržljiviji od 15, koji je “ojačan” titanijumom ali verovatno zbog zaobljenih ivica staklo dosta lakše puca.

U a1 je stvarno korektna cena, 15 pro 128 gb 1400eur, pričam samo za telefon bez ikakvih paketa, ko na kp

A1 je uvek korektan za te najskuplje telefone, bar od kad ih pratim.
Uzeo sam s22u i s23u preko njih, jos uz 10% za kes izadje sasvim dobra cena, bas kao KP, zapravo dosta jeftinije, jer ne racunam paket, mesecno placas pa placas. Jos imas 2 godine garancije normalne garancije, opciju da uzmes njihovo osiguranje, Apple care, sta god.
I za iPhone 13 i 14 su isto bili vise nego korektni. U proseku 400e jeftinij od Yettela i MTS-a za S seriju i iPhone.

Uzeo sam XR i 13icu preko A1 za keš uz 10% popusta, oba su me izašla kao u Americi ako odbijemo razliku u paketu između pune cene i cene sa telefonom (jer bih paket svakako plaćao i bez telefona)

Ne vidim čemu se čudite što su cene kod operatera veće, to je sasvim normalna stvar šta god da uzimate na rate, mora da bude više nego za keš što je skroz korektno.
Cudimo se jer bi trebalo da bude jeftinije preko operatera (kao sto je nekada i bilo) jer te na taj nacin stimulisu da potpises ugovor sa njima na dve godine. Pritom sam prilicno siguran da taj telefon ne kosta isto njih koji uzimaju na hiljade komada i tebe ili mene kao individualne kupce. Tako da je to daleko od korektnog (donekle jeste korektna ponuda A1). Taj telefon sto si ti preplatio u Yettelu je inace bio na nekoj akciji, jer 14 Pro kod njih u ovom trenutku uz paket kosta 196.000 RSD(!?)

1695421935641.png

Svaka vam cast kad mozete da uzimate tel na rate, jednom sam razmisljao o tome i odustao. Lakse mi je da uzmem sa kp ili ovde na forumu sa tom istom garancijom, platis odmah koliko treba i zavrsio si, nego svaki mesec.
Jel ima negde u Kg da se vidi i proba 15PM?

A1 je uvek korektan za te najskuplje telefone, bar od kad ih pratim.
Uzeo sam s22u i s23u preko njih, jos uz 10% za kes izadje sasvim dobra cena, bas kao KP, zapravo dosta jeftinije, jer ne racunam paket, mesecno placas pa placas. Jos imas 2 godine garancije normalne garancije, opciju da uzmes njihovo osiguranje, Apple care, sta god.
I za iPhone 13 i 14 su isto bili vise nego korektni. U proseku 400e jeftinij od Yettela i MTS-a za S seriju i iPhone.
Ne plačaš isto paket sa i bez telefona. Pogotovo što možeš bez telefona dobiti popust na pretplatu, npr sa telefonom neo 23 - 2700 dinara, bez 1800 dinara (bez popusta, to je standardna ponuda).
Najbolja opcija uvek ko može keš i popust na pretplatu bez telefona.
Svaka vam cast kad mozete da uzimate tel na rate, jednom sam razmisljao o tome i odustao. Lakse mi je da uzmem sa kp ili ovde na forumu sa tom istom garancijom, platis odmah koliko treba i zavrsio si, nego svaki mesec.
Jel ima negde u Kg da se vidi i proba 15PM?
Kako inflacija jede dinar, možda i nije loša na rate. Zadnje rate dođu skoro besplatno. 😁 /S

Stigao mi upravo Pro Max Titanium Neutral od KP prodavca koji je danas shoppingovao u Beču. Boja je veoma lepa i pod veštačkim svetlom, mnogo lepša nego što mi je delovalo na slici/klipu, a verujem da je na dnevnom svetlu još zanimljivija.
prešao sa 13 mini, nebo i zemlja :)

Prilozi

• IMG_1086.jpeg
    IMG_1086.jpeg
    120.3 KB · Pregleda: 170
  • IMG_1087.jpeg
    IMG_1087.jpeg
    95.2 KB · Pregleda: 170
Koliko vas je izašao 15 pro max, vi koji ste uzeli preko KP-a ?

Stigao mi upravo Pro Max Titanium Neutral od KP prodavca koji je danas shoppingovao u Beču. Boja je veoma lepa i pod veštačkim svetlom, mnogo lepša nego što mi je delovalo na slici/klipu, a verujem da je na dnevnom svetlu još zanimljivija.
prešao sa 13 mini, nebo i zemlja :)
Ala si ti napravio apgrejd. 😯 Imam i ja 13 Mini ali jedino na sta bih mozda (kazem mozda) presao je veci telefona li ne bas toliko veci.

Slomi ga čovek prstima. 😮

Kod nas se bar popravke sa Apple Care-om ne plaćaju

Taj telefon sto si ti preplatio u Yettelu je inace bio na nekoj akciji, jer 14 Pro kod njih u ovom trenutku uz paket kosta 196.000 RSD(!?)
Bio je neki popust na apple uredjaje 10k i još 10k za reciklazu. Mada i tada kada sam ja uzimao cena sa sajta i u radnji su se iz nekog razloga razlikovale poprilično. Mada sad vidim barem na sajtu da je 15 pro jeftiniji od 14 pro, ne znam zbog čega, verovatno jer izbacuju pro seriju prošle generacije kao sto su i do sad radili.
Opet kažem ja sam imao keš da bez problema kupim telefon za celokupan iznos bilo gde drugo, ali se nešto vodim tim da tih 1500 dinara mesečno više koliko me izadje mesečno kad sve to podelim u 24 rate ne osetim, nešto pojede i inflacija u medjuvremenu a opet mi se više sviđa da taj keš koji bih bacio na telefon ostavim kod sebe za neke stvari koje ne mogu da platim na rate. To je neka moja filozofija ne mora da znaci da sam ja u pravu 😅

Nazad
Vrh Dno