Šta je novo?

iPhone 15

Nesto mi to previse da daju odjednom 😁

Da li periskopska kamera znači da će zum od 1 do 6 puta da bude potpuno optički, a ne kao do sad da je od 1 do 3 digitalni, onda prelazi na drugu kameru pa opet preko 3 razvlači digitalno?

Mene npr. baš zanima težina 15 Pro/Ultra

@HAD~ to sigurno nećemo saznati do same prezentacije uređaja. Ali znajući apple, nema šanse da naprave toliki skok. Biće sigurno 6x optički, a između toga digitalni. Što ne mora biti nužno loše, verovatno će i taj digitalni biti sasvim upotrebljiv.

@jorgovan i mene. Nadam se smanjenju težine

Ako dozajn bude potpuno isti i ako ostane lightning port mislim da je onda ovo pravi momenat da se kupi 14 pro max

Nesto mi to previse da daju odjednom 😁
Mora da se opravda poskupljenje 😁
Ako dozajn bude potpuno isti i ako ostane lightning port mislim da je onda ovo pravi momenat da se kupi 14 pro max

Sigurno neće biti lightning port, a dizajn, izgled će biti sličan, ne mogu sigurno da naprave od njega elipsoidni izgled 😃
Izmene su u širini ivice na displeju, materijalu, blago zaobljenim ivicama, verovatno u izbočenju kamera i slično. Iskreno ne mogu da zamislim kakav je to spektakularan novi dizajn bilo kog telefona, osim ovih preklopnih. Pravougaonik je pravougaonik 😃

Ako sad ubace usb c u celu 15 seriju onda nema smisla kupovati 14. Tada lightning port postaje zastarela tehnologija, a za 1000 evra ne bih baš da imam zastarelu tehnologiju.
14 pro max može da se kupi nov za oko 1000 evra, a 15 pro max teško ispod 1400 do proleća?

Meni usb port uopšte nije presudan da pređem sa 14PM na 15PM. Telefon punim bežično, na komp sam ga 2x kačio do sad (3utools), backup je na cloud-u. Punjač u toku dana ne koristim jer kako god da koristim telefon izgura mi od 8-0 bez problema.

Ja bih najradije telefon bez ikakvog porta, ne vidim više njegovu poentu. 😅

Nema sanse da sve ovo daju iz onu tabelu na prethodnoj strani :D
Ako i bude tako, prodajem i s23u i 14 pro i kupujem odma pm 😂

Za mene ce to uvek biti i ostati pm 😂😂 slm se, al i prosle godine bese tako da ce 14 biti ultra, nadam se da nece ni ove...mada bije ni bitno to tolko, veci mi je proboem cena 😭😂

Pleteni kablovi od 1,5 u boji telefona,revolucija

Pisano je već pre tri dana 😃

Revolucija nije, poštujući sarkazam 😃, ali je svakako lepo i korisno osveženje. Ono što je više u njihovom stilu je to da će verovatno ograničiti brzine na tom kablu na Thunderbolt portu na USB 2 brzine i to je već apsurd koji ne bih da komentarišem.

Realno ovo za boju kabla čista glupost i forica da se uzimaju pare. Al da je zanimljivo jeste i ja bih veoma voleo da se to desi. Ako ništa bar da znam koji je moj kabl 😆

Kakvi su to pacijenti, neće da stave 120hz na 15 icu običnu... Pitanje dal će i AOD da bude na 15 ili samo na pro.

Obicne verzije su zrtveni jagnjici kako bi preusmerili kupce na pro. Znaju oni odlicno sta rade i zasto. Znaju i da jedno 80% kupaca savrseno ne zanima koliko hz ima ekran, evo oko mene troje ja ne mogu da ubedim da je bolje da uzmu 14 pro od obicne 15, ali ne...15 je 15.

Obicne verzije su zrtveni jagnjici kako bi preusmerili kupce na pro. Znaju oni odlicno sta rade i zasto. Znaju i da jedno 80% kupaca savrseno ne zanima koliko hz ima ekran, evo oko mene troje ja ne mogu da ubedim da je bolje da uzmu 14 pro od obicne 15, ali ne...15 je 15.

Nije bas tako, na US trzistu je obican 14 najprodavaniji model. Tamo ljudi nisu optereceni time kao na siromasnim trzistima kao sto je nase.

According to JPMorgan Chase analysts, the iPhone 14 Standard Edition has now overtaken the iPhone 14 Pro Max, becoming the current best-selling iPhone model.

Ne znam zasto to ljudima toliko znaci. Svaki dan se stalno prebacujem sa macbooka air na pro i obrnuto, primetim razliku u ekranima prvih 15 sekundi (i to kada predjem na bolji), posle mi je savrseno svejedno. Jeste bolje, ali ne kao deal breaker, vise kao dodatni plus. Mada, verovatno bi mi vise znacilo da skrolujem feed po ceo dan.

Naravno da je fluidnije i lepse, nisam slep. Da mi bude presudno prilikom kupovine nije, ipak je finansijska situacija bitnija. Al moram priznati da jedino kada stavim neki telefon sa 120hz pored mi smeta, posle kad nastavim i zaboravim na to :D Ali slazem se da je sramota od Apple-a da i dalje furaju 60hz u telefonu od 800e :D

Ne radi se o tome da li je toliko uocljivo ili ne, radi se razlogu zasto ne stavljaju a xiaomi od 100e stavlja. Odgovor je da nece i to ima razlog . Iphone ima spore animacije i ne primecuje se mnogo hz, ali na adroidu je razlika drasticna. Ono sto je meni neverovatno je sto kad android stavis na 60hz koji ima 120 i pored uzmes tel od 60hz taj koji ima opciju 120 se ponasa kao da radi na 20hz.

Ne radi se o tome da li je toliko uocljivo ili ne, radi se razlogu zasto ne stavljaju a xiaomi od 100e stavlja. Odgovor je da nece i to ima razlog . Iphone ima spore animacije i ne primecuje se mnogo hz, ali na adroidu je razlika drasticna. Ono sto je meni neverovatno je sto kad android stavis na 60hz koji ima 120 i pored uzmes tel od 60hz taj koji ima opciju 120 se ponasa kao da radi na 20hz.
To si u pravu. Iphone sa 60hz i android sa isto toliko nebo i zemlja :D Nego odosmo mi u off, ovde smo zbog iphone-a 15 :D

Šteta za periskop. Taman sam se ponadao da uzmem 15 pro i care+, ali sve su šanse da neću, jer mi stvarno treba.

Negde sam procitala da ce telefon prepoznati da li je legit apple kabl prikljucen, imace neki dc3 cip, ako nije nista od svih blagodeti usb-c. U tome ce im biti marketing da uzmu jos love.

Toliki se značaj pridaje kablu i usb c portu poslednjih dana u medijima, izgleda da je usb c glavni upgrade na 15 seriji 😅 Naročito kod pro modela koji ne dobija periskop kameru.
Mora se pisati o novom modelu 😅

Negde sam procitala da ce telefon prepoznati da li je legit apple kabl prikljucen, imace neki dc3 cip, ako nije nista od svih blagodeti usb-c. U tome ce im biti marketing da uzmu jos love.
To radi i Samsung.

Odličan je naslov 😁

Apple’s iPhone 15 cables could be limited to sluggish data transfers

https://www.cultofmac.com/828208/apple-iphone-15-cables-could-be-limited-to-usb-2-0

Kako god bilo, prema trenutnom načinu korišćenja, to mi skoro ništa ne znači, ali i dalje mislim da je neprimeren potez.

Ono što me mnogo više zanima je poboljšanje kamere, procesora, veći kapacitet baterije i dodatak RAM memorije koja me nikad nije zanimala na iPhone-u, osim fenomenološki još u doba untethered jailbreak-a i SBSettings tweak-a u okviru koga je postojala opcija da oslobodi RAM od cache-a, ali ni tad nisam primećivao nikakvu razliku pošto im je RAM management bio odličan.
Ovo povećanje njegove količine może nešto da sugeriše, ali videćemo šta i na koji način će to uticati na starije modele sa novim softverom i aplikacijama.

Mislim da polako ali sigurno ponestaje mesta da se više unapređuju procesori i kamere i da počinju da se proizvode Harry Potter, Star wars edition isl i da je to budućnost koja nas čeka.

Vrh Dno