Šta je novo?

iPhone 13

Ja sam tek uzeo telefon takok da ne znam kako je bilo ranije ali sam globalno odusevljen baterijom :D

^ ja ga imam 6 meseci, traje kao i prvog dana a BH je na 100%

MEni je baterija juce presla na 99% BH, tel imam od pocetka prodaje negde od oktobra (13PM), uvek je punjen na kablu i prvi put da sam gledao koliko god sam mogao da vodim racuna o tome da baterija uvek bude izmedju 20-80% . SoT je i dalje skoro pa ne promenjen od prvog dana.

MEni je baterija juce presla na 99% BH, tel imam od pocetka prodaje negde od oktobra (13PM), uvek je punjen na kablu i prvi put da sam gledao koliko god sam mogao da vodim racuna o tome da baterija uvek bude izmedju 20-80% . SoT je i dalje skoro pa ne promenjen od prvog dana.
Isti slucaj na ip 13 pro ios 16 beta 6

sad ce to krenuti polako padati bez brige

Ja isto imam 13PM od oktobra, punim ga svaku noc dok spavam, magsafe, kabal, spori/brzi punjac (sta mi je prvo pri ruci), ne pazim na koliko % je baterija, niti me zanima - i isto je na 99% BH.
Znaci, ljudi, opustite se i koristite te telefone…

Meni je ovo najskuplji telefon koji sam dosad imao i telefon koji najmanje pazim i obraćam paznju sto se tiče baterije.
Imam ga od novembra i ostavljam ga na punjaču preko noći, nekad ga koristim i dok je se puni bas se ne opterećujem i ne primećujem da mi baterija manje traje nikad mi ne zafali na kraju dana a BH je na 95%😄

Zato sto ceo dan izdrzi lagano, uvece padne na nekih 30-40%, necu valjda ustati ujutru sa 30% i onda trcati da punim a zurim negde na primer.
Preko dana se pune telefoni koji su kesa po pitanju baterije pa ih poguras da izdrze dan, njima i stavljaju te ultra-mega-giga brze punjace.
Ja sam vise za extra dobru bateriju a punjenje neka potraje.

Kakvi ste buntovnici, ne ostavljate preko noći da se puni 😂

Kakvi ste buntovnici, ne ostavljate preko noći da se puni 😂

Ako se bas iscedi uvece naravno da ostane sto rece kolega iznad necu valjda da ustajem nocu/ujutru da bi ga skidao sa punjaca kad dodje do savrsenoh 80%😂ali kako baterija traje vise od dana kad ga preko dana punim gledam da bude u opsegu 20-80

^ kod mene ne ide ispod 20%, ali zato 5 meseci stalno do 100% i za sada je BT 100%

Kod mene na punjac kad god vidim da je ispod nekih 80ak posto, i teram do kraja - vise puta dnevno. Neretko je ispod 35-40%, ali gledam da uvek kad izadjem iz kuce bude skoro pa pun... 250 ciklusa po 3utoolsu, 98% battery health kaze ajfon. 13 Pro, u principu nema tu neke preterane filozofije, dok god se fon stiti od ekstremnih (40+ na suncu) temperatura i ne sili previse npr da se igraju igre dok se puni na brzom punjacu od 30% pa na gore, sve ostalo je smesno po pitanju uticaja na bateriju. Toplota je najveci faktor.

Jel ima neko rešenje za aktivaciju imessage i facetime? Kad sam prvi put aktivirao telefon radilo je sve i onda sam vraćao telefon na fabrička i nakon toga imessage više neće da se aktivira.

Jesi radio restore ili set up as new?

Restore, sve sam pokušao. Vadio sam karticu, resetovao network settings, ali ništa ne pomaže.

Meni su rekli da sačekam neko vreme i pokušam opet i na kraju je aktivirao normalno.. Ne sećam se koliko sam čekala.

Koje maske su dobre za 13 starlight? I ono zastitno staklo jel ima neko dobro ili je svejedno

Isti slucaj i kod mene sa aktivacijom iMessage. 13 pro i mts esim. Pisao mts supportu kao sve ok sa njihove strane, ali nikako ne uspevam da aktiviram.

Isti slucaj i kod mene sa aktivacijom iMessage. 13 pro i mts esim. Pisao mts supportu kao sve ok sa njihove strane, ali nikako ne uspevam da aktiviram.

Najverovatnije ćeš morati da zameniš eSIM, koliko god to čudno zvučalo :)

Upravo sam dobio email od appla da imam problem s billingom, nalog je nafilovan sa gift karticama tako da ima dovoljno parica a naravno karticu ne mogu da dodam a adresa je iz US koja je radila prethodnih 10ak god. Cudno je i da je email sada dosao jer je sledece skidanje za appleCare tek 9.9. :S

Da li factory reset briše i onaj grafikon ciklusa punjenja baterije ili on ostaje i posle toga?

Najverovatnije ćeš morati da zameniš eSIM, koliko god to čudno zvučalo :)
Proradio iMessage sam od sebe. :) Bio do poslovnice da produzim ugovor i dok sam cekao u redu, kao ajde da pokusam jos jednom sa aktivacijom, pre nego sto opet podnesem zahtev da provere o cemu se radi. I aktivacija prosla iz prve. 😂

Nazad
Vrh Dno