Šta je novo?

iPhone 13

Trebaš da kupuješ punjač za telefon koji si platio 800+ evra? Još veća glupost. Pa i trebaju da vam uzimaju tolike pare kad ste spremi na sve da zažmurite. 😁 Kinezi od 200+e daju brze punjače uz telefone, Apple i Samsung "misle na ekologiju" pa vam ih naplaćuju 2-3k u dodatnom pakovanju. Saberite se.
Kad već tolike pare dajete na telefone kupite wireless punjače, šta ste se stisli. Za 3k koliko dajete za original punjač možete da kupite odlične brze wireless punjače.
Svi ce poceti izbacivati. Tako je kako je. Sve ide ka wireless punjenju. Nece ni kabl dolaziti kako su krenuli.

Sto se mene tice mogu da izbace odmah, dvanaesticu punim od pocetka iskljucivo wireless.

Svi ce poceti izbacivati. Tako je kako je. Sve ide ka wireless punjenju. Nece ni kabl dolaziti kako su krenuli.
To si u pravu 100%, do kraja će nam ih davati u kesi koju će naplatiti pošto će sada da spašavaju šume.

Stigao danas iPhone 13 Pro u Telenoru, porucen 15.12. Tako da znate koliko se ceka odprilike :confused:

Ne mogu da nadjem post vezan za applecare+ kada je pisano kako se uzima itd. Koja je bolja opcija osiguranja uredjaja, ova koju nude nasi operateri (uzeo sam uredjaj u A1) ili applecare+ ? Ako se plati odjednom, 200$ je za dve godine ?

Evo stigao konacno skoro 3 meseca kasnije ip13pro 256 sierra blue iz MTS-a

@X-calibar

Sigurno ne moze da se poredi osiguranje. ili kako god vec da to zovu nasi operateri, sa Apple care.

Napravi US nalog, ubaci kod sa gift kartice od 25$ i preko telefona kreni da kupis Apple care. Mozes, koliko znam, da samo placas na rate i vazice ti dok god placas, ako to zelis

https://support.apple.com/en-us/HT210580

Njaverovatnije ce ti vec prvu ratu povuci sa balansa, ali moze da se desi i da ti trazi da platis karticom i tad mozes da platis nasim karticama, ali ne da ih vezes za Apple ID nalog.

@X-calibar

Sigurno ne moze da se poredi osiguranje. ili kako god vec da to zovu nasi operateri, sa Apple care.

Napravi US nalog, ubaci kod sa gift kartice od 25$ i preko telefona kreni da kupis Apple care. Mozes, koliko znam, da samo placas na rate i vazice ti dok god placas, ako to zelis

https://support.apple.com/en-us/HT210580

Njaverovatnije ce ti vec prvu ratu povuci sa balansa, ali moze da se desi i da ti trazi da platis karticom i tad mozes da platis nasim karticama, ali ne da ih vezes za Apple ID nalog.
Odradio sam sve sto si napisao i uzeo applecare+. Prvi mesec mi je skinuo sa nase kartice, iako sam kupio gift card. Trebalo bi sve je da proslo, posto mi stigao mail "Proof of Coverage".
Da li moze nekako da se proveri da je kupljen applecare+ ?
Da li ce od narednog meseca da skida sa naloga(gift card) ili sa kartice ?
Mogu da se izlogujem iz US naloga i vratim u prvobitni(svoj) ?

Nema sta ko da ti proverava, pogledaj u Settings/General/About telefona ili preko sajta

Skidace ti sa balansa Apple ID naloga, ako je dovoljno sredstava na njemu.

Mozes da se izlogujes sa tog naloga i koristis koji god zelis, vazno je samo da redovno dopunis taj preko koga si kupio.

Jedno pitanje. Uzeo sam krajem prošle godine 12 mini u Telenoru pa me zanima ja imam od njih 2 god garancije a kako je stanje sa godinu garancije Apple-a koju valjda imam od kada aktiviram telefon? Šta to podrazumeva ako nešto podrazumeva?

Prilozi

• DEA2077D-2B46-4DE4-9424-FD75CBB296AB.png
    DEA2077D-2B46-4DE4-9424-FD75CBB296AB.png
    251.1 KB · Pregleda: 35
Nema sta ko da ti proverava, pogledaj u Settings/General/About telefona ili preko sajta

Skidace ti sa balansa Apple ID naloga, ako je dovoljno sredstava na njemu.

Mozes da se izlogujes sa tog naloga i koristis koji god zelis, vazno je samo da redovno dopunis taj preko koga si kupio.
Kad proveravam preko telefona stoji mi da imam jos 55 dana da uzmem applecare+. Dok kad proveravam preko sajta, pise da je In Progress.
A kad se ulogujem u my support tamo pise da je kupljen i da vazi narednih mesec dana.
Nista mi nije jasno 😄

Kad proveravam preko telefona stoji mi da imam jos 55 dana da uzmem applecare+. Dok kad proveravam preko sajta, pise da je In Progress.
A kad se ulogujem u my support tamo pise da je kupljen i da vazi narednih mesec dana.
Nista mi nije jasno 😄
U settings/general/about će ti se prikazati otprilike 1 dan nakon završene kupovine AppleCare+. Ništa se ne brini ako ti u Support aplikaciji stoji da je aktiviran već.

Jedno pitanje. Uzeo sam krajem prošle godine 12 mini u Telenoru pa me zanima ja imam od njih 2 god garancije a kako je stanje sa godinu garancije Apple-a koju valjda imam od kada aktiviram telefon? Šta to podrazumeva ako nešto podrazumeva?
Apple daje uvek godinu dana internacionalne garancije dok je operater duzan da ti obezbedi 2 godine garancije po zakonu kod ovlascenog servisera / uvoznika. Medjutim, ona se isto obavlja u iStyleu tako da nemas neke razlike..

Da napišem iskustvo ako neko želi da naruči od Ringke. Stigla mi je narudžba (2 maske + zaštitno staklo) za 26 dana. Tako da sam konačno uključio iphone 13 pro. Nisam platio ništa dodatno, što me je poprilično iznenadilo. Poštar doneo, izvoli hvala, to je to. Na kutiji kaže Ne podleže carinskom pregledu. Zašto kako ne znam, kada sam i za manje gluposti iz inostranstva plaćao dodatno.
Maske onyx i air-s:
Onyx, lepo urađena, fin grip sa strane, nosio sam je celi dan, sve ok samo moj način držanja telefona mi ne odgovara sasvim jer me donja strana malo grebe, zato volim više silikonsku. No prijatno me iznenadio kvalitet maske za ove novce.
Air-s, nije silikon kao onaj original, ali nije ni loša. Prijatnija za držanje od onyx, no onyx mi je bar na prvo držanje kvalitetnija. I air-s magnet za otiske. Sve u svemu zadovoljan sam kupovinom.
Staklo Invisible defender, ne znam koji je kvalitet, leglo fino, nadam se da neću imati mnogo prilike ni da testiram kvalitet zaštite. 😀
E sad sam telefon. Došao sa p30.
Primetna razlika u kvalitetu izrade, ekran lepši. Moram odmah da napišem što je meni fascinantno na p30 bateriji. Napunio sam oba telefona juče u isto vreme, p30 čačkam, sada i pišem sa njega. Iphone sam obavio samo par razgovora i nameštao juče tj gledao youtube preporuke za isključivanje svega što ti ne treba a troši bateriju. Znači boga oca sam isključio, Huawei čačam i sada trenutno na p30 82%, iphone 79%.
Nemojte misliti da imam nešto protiv iphone, vrv se više nikada neću vratiti na Android, samo mi je neverovatno šta je Huawei uradio sa ovom potrošnjom. Telefon dve godine.
Sledeća stvar što ljudi kažu Ej bio sam na ios nedelju dana i vratio se na Android, ne mogu ios, ne razumem. Ja sam se navikao za dan i super mi je ios. Sve je jednostavno.
Ono što mi se ne sviđa, mada nije strašno, ne mogu ikone od app da stavim gde hoću i slike, video što mi sve stavlja zajedno. I kada sam neke slike prebacio u poseban folder, tamo su opet ostale i gde su sve. Na to se još nisam navikao. Ovo 60 120 herca, primeti se ali meni nebitno, mogao bi lagano da živim sa 60 herca osvežavanje. Kameru nisam isprobavao, no verujem da nema šta da zamerim, nisam ja profesionalni fotograf. Verujem da je tu sve sjajno.
E da, volim težinu što ima iphone, ali nekome će možda biti problem. Kada posle njega uzmem p30 kao perka mi je. 😀

Interesantna situacija sa mojom drugaricom koja je prvi put kupila iphone, do sada je kupovala iskljucivo samsung, kako koji izadje uvek novi i to od S2.Prva dva dana je kukala, zvala me nekoliko puta dnevno, kako ovo, ne moze ovo itd. itd.Onda se ucutala, zovem je jutros, reko' kako ide, jesi se privikla, ako nisi daj da stavljamo na oglase, odgovor je bio kratak, nikada vise Samsung.

Sa mojim tastom je bila npr obrnuta situacija. Posle mesec dana je rekao nikad više ovo đubre, ne znam šta mi je trebalo ovo u životu, bolji mi je moj šaomi od 300e. I vratio se na 10T Pro. 🤣 Sad čeka S22U, kaže fali mu olovka sa Note-a 9. 😁

Pa pogresi covek a vidim bućka šljaka, čekamo sledećeg.

Kakva bućka, šta me briga za vaše telefone. Samo sam preneo tuđa iskustva😁 Kad srede neke stvari u iOS-u i izbace notch kupiću ga i ja, nije problem. Ionako mi se sviđaju dizajn i kamere na 13 Pro.

Da bi iMessage radio (ono da bude plava a ne zeleno) region mora na Croatia right? jer nas niema tu

Inace evo mojih 48h ceo zivot na blackberry pa posle na androidu i to samsung S serija od S2 na ovamo, 13 pro dosta tezi, ali lepo lezi u ruci, zadnje staklo nije kao sapun u ruci kao kod samsunga, za sada ide ok privikavanje na ios
Ekran mi je cudan kao da je ona providna plastika na kutijama za lutke takav osecaj imam dok pritiskam po njemu a ne da je staklo (koristim ga bez ikakvog stakla ili folije preko)
I da faceID je prekul stvar radi brzinom svetlosti samo da ga naucim da prepozna i sa maskom xD

Poslednja izmena:
@LeaderOfHorde da li air s pritiska staklo sa strane? Jedina stvar koja me nervira kod svih maski je to, zato sam i uzeo original koja ne ide preko ekrana.

Da bi iMessage radio (ono da bude plava a ne zeleno) region mora na Croatia right? jer nas niema tu
...
Ne znam za 13-cu.
Mali je na Telenoru, ja na mts-u. On ima 12-cu, ja SE2020 i to je jedina razmena poruka sa iMessages koju imam, tj. plava.
On mi objašnjava da je zato što moraju obe strane da imaju iPhone. Inače, obojica imam US nalog aktivan, plus neki "domaći" SR ili HR (samo zbog HBO).

Vrh Dno