Šta je novo?

iPhone 13

Bio na obe verzije i nisam to primetio. Tačno je da pričam za 14 Pro, ali ovo je prethodna verzija telefona i mislim da nipošto ne treba propustiti ovaj update pogotovo zbog toga što je bez nekih pritužbi na bagove, bržu potrošnju baterije i prvenstveno onog što je već @Djilkosh_Ns napisao.

Razliku u brzini punjenja ne mogu da komentarišem pošto nisam koristio android telefone, ali znam da je jedino bila upadljiva razlika u brzini punjenja dok je još bila stara verzija punjača, a One Plus je izbacio verziju sa brzim punjenjem. Ovo što je trenutno u ponudi, ne vidim kakva je to dodatna brzina punjenja potrebna.

Evo ja na 13 Mini i na 16.6.
Do sad instant azurirao na svaku verziju cim je izasla.
Nikakvi problemi.

takodje na 12 mini

Za sve ove godine (iOS 7 naovamo) mozda je bilo svega nekoliko apdejtova koji su bili zaista losi, da li po pitanju baterije ili performansi. Uvek je to resavano brzo, prvim sledecim apdejtom. Sem toga, ne secam se da sam se ikada pokajao zasto sam instalirao novu verziju.

Možda je kod mene trip ali čini mi se da su mi uvek poslednja ažuriranja neke verzije ios-a mnogo bolja za trajanje baterije. Doduše bio je onaj, čini mi se, 16.2 koji je bio odličan. Mada ni 16.5 i 16.6 kod mene nisu imali nikakvih problema. Ali pošto imam problema sa modemom za net i telefon mi se nonstop muči da nahvata wifi i mora da šalta stalno između 2.4 i 5ghz plus i mi extender uz to ubaci još svoju deljenu mrežu...a ne znam se koja je gora. Sve to svlači bateriju.

Pozdrav svima!
Planirao sam da uzmem 2-3 AirTag-a za svakodnevnu upotrebu, međutim sada vidim da ih nema ni kod jednog distributera - samo "Macola" šturo navodi da je uvoz za Srbiju do daljnjeg obustavljen.
Da li neko zna o čemu se radi - ili da potežem svoje "amazonske" veze po inostranstvima? :D
Hvala unapred.

Lik obrisao post, ladno.

Reši preko KP, kontam da te izađe isto kao da ti donese neko od preko.

Najverovatnije i hoću, ako u onoj hiper-ultra-fensi-svuda reklamiranoj novoj premium radnji ne bude bilo.

Bitno mi je da ipak ima neke garancije. Kad je bal, nek je trandibal.

Postadoh i ja vlasnik iphone 13 mini posle iphone se prve generacije. Telefon je predobar, sve sam vrlo lako prebacio znači sve kao na starom što mi se jako svidja kako je Apple to odradio. Jedna stvar me interesuje da li je moguće prebaciti da control centar bude dole tj da se pojavljuje kada se svajpuje odozdo na gore jedino to mi da kažem "smeta" sve ostalo za sada perfektno.

Ne može
Swipe od dole za Control Center samo na telefonima sa home dugmetom

Da li neko koristi bezicni punjac za iPhone i kakva su iskustva konkretno me zanima za 13 mini? I da li moze da se koristi sa futrolom imam neku silikonsku ili mora da se skida?

Možeš normalno da ga tako puniš, a za futrolu je važno da to podržava. U suprotnom moraš da je skineš sa telefona.

Sestrić često koristi moj power bank na 13. Kineska imitacija apple powerbanka jedan, a drugi onog ankera što ima onu foru da bude i postolje.
Ima dve tanje silikonske futrole sa nekom štampom nazad (one mladalačke sa forama na aliju) i lepo mu zalepi pomoću magneta od samog telefona.
Ne mrda i puni sasvim normalno. Ako ti ne otpada power bank, po meni slobodno puni i ne brini.
Nemamo originalne apple punjače pa ne znam da li je drugačije.

Znači mogu da kupim neki after market bežični punjač, ne moram Apple original, pitam zbog baterije dal može nešto da je ošteti?

Pa dosta hvale Anker bežični. Ne žale se na njega i da je nešto bilo.
Koristim ovaj možda dva meseca.
Nisam još video, uopšte, da je neki punjač oštetio neku bateriju.
Edit. Ne mogu lepo link da kopiram.
Oko 25 evra im cena.

Anker

Ja sam uzeo Xiaomi 22.5w 10000mAh na nekoj akciji(još uvek je) za 1990 i nisam se pokajao. Na letovanju mi je baš dobro došao da dopunjavam iP13 Pro jer sam ga dosta koristio za snimanje i navigaciju. Sigurno par puta napuni telefon i brzo puni.

Ja sam uzeo Xiaomi 22.5w 10000mAh na nekoj akciji(još uvek je) za 1990 i nisam se pokajao. Na letovanju mi je baš dobro došao da dopunjavam iP13 Pro jer sam ga dosta koristio za snimanje i navigaciju. Sigurno par puta napuni telefon i brzo puni.
Odlican je, sa ananasa, uz promo kod cini mi se sam uzimao bio. Sve zivo puni, od Switcha pa do Samsung S23U, i naravno ajfonova. Dosta tanak takodje, i ono sto je najbolje - podrzava type-c na type-c punjenje, ne mora samo kroz USB-A (prethodni Xiaomi power bank nije imao type-c out struju da daje)

Pozdrav, imam 13 Pro koji sam kupio u aprilu sa 96% BH, sad je već stigao na 87% (pada poprilicnom brzinom), nije da ne koristim telefon mnogo (6-9h screen time dnevno), ali punim ga samo noću i eventualno dopunim danju malo i koristim original 20w punjač. Ne igram igrice i slično (većinski drustvene mreže). Apple garancija je istekla 8.9.2023, a dečko mi je dao ugovor iz Yettela koji je kao garancija do 8.9.2024. Da li ako mi BH do tad padne ispod 80% i iskoči mi obaveštenje da zamenim bateriju(a kako je krenulo verovatno i hoće) ja mogu da ostvarim garanciju na tu istu bateriju tj.da mi se zameni besplatno i gde bi bilo najbolje nositi (može li sad iStyle)? U krajnjem slucaju imam kontakt od dečka na kog glasi ugovor…

Možeš u iStyle, ako pitaš da li rade, a da li će testovi da pokažu da je za zamenu, niko ne može unapred da ti tvrdi :)

Pozdrav, imam 13 Pro koji sam kupio u aprilu sa 96% BH, sad je već stigao na 87% (pada poprilicnom brzinom), nije da ne koristim telefon mnogo (6-9h screen time dnevno), ali punim ga samo noću i eventualno dopunim danju malo i koristim original 20w punjač. Ne igram igrice i slično (većinski drustvene mreže). Apple garancija je istekla 8.9.2023, a dečko mi je dao ugovor iz Yettela koji je kao garancija do 8.9.2024. Da li ako mi BH do tad padne ispod 80% i iskoči mi obaveštenje da zamenim bateriju(a kako je krenulo verovatno i hoće) ja mogu da ostvarim garanciju na tu istu bateriju tj.da mi se zameni besplatno i gde bi bilo najbolje nositi (može li sad iStyle)? U krajnjem slucaju imam kontakt od dečka na kog glasi ugovor…
Evo ti tacna informacija

Nazad
Vrh Dno