Šta je novo?

iPhone 13

Bilo isto tako sad odjednom pocelo 10-11%

Pogledaj šta vuče toliko baterije
Meni se desilo jedno da mi je ekstremno se brzo baterija trošila i da se grejao telefon, kad ono Instagram piči u pozadini po XY sati.. Samo sam ga obrisao i ponovo instalirao i smirilo se.

Pogledaj šta vuče toliko baterije
Meni se desilo jedno da mi je ekstremno se brzo baterija trošila i da se grejao telefon, kad ono Instagram piči u pozadini po XY sati.. Samo sam ga obrisao i ponovo instalirao i smirilo se.
Gde može to da se vidi? Pošto telefon nije moj?

Settings/battery i vidi šta ti najviše radi od aplikacija.

Instagram 43%
Safari 26%
Vreme 8%

there's your problem :)

Pogleda se grafikon i gleda se vreme u sred noći, klikneš na neki deo, kao što sam ja na slici pa je pozelenelo i kao što se vidi dole to gde sam kliknuo je između 7-8 ujutru i tada nijedna aplikacija nije ništa vukla.
Biraju se intervali po satima i gleda se šta je u to vreme trošilo.
Ovde tačno možeš videti i kada je trošilo i šta.
Takođe i donji grafik aktivnosti pokazuje da li je bilo aktivnosti telefona u određenim satima.

Prilozi

• IMG_1244.png
    IMG_1244.png
    246.4 KB · Pregleda: 30
To kad se klikne (grafikon) nema nista da je radilo

Potpisujem da instagram veoma cesto poludi i pojede bateriju u pozadini.

Jedno pitanje za druga :) . On je na iosu 15 . nesto. Da li bi prelaskom na najnoviju verziju dobio neka poboljsanja ili da ostane na trenutnoj verziji sa kojom je zadovoljan?

Apsolutno da pređe ako je već na prošlogodišnjem modelu 😃

Jedno pitanje za druga :) . On je na iosu 15 . nesto. Da li bi prelaskom na najnoviju verziju dobio neka poboljsanja ili da ostane na trenutnoj verziji sa kojom je zadovoljan?
Neki ce reci da predje, neki ce reci da ne predje ako mu sve super radi, ali iskreno, da je u pitanju bilo koja druga kompanija a ne Apple, rekao bih ostavi na starom, no ipak Apple izuzetno revnosno adresira security probleme, exploitove, itd, i jedini su u industriji koji se sa toliko brige odnose prema svojim uredjajima (nekad je Huawei bio slican, sada ne bas toliko), da bih rekao - azuriraj definitivno.
To sto ce ti BH samo vizualno pasti 3-4% je nebitno, a svakako ces kroz 2-3 godine morati da azuriras sa iOS15 jer ce prestati da podrzavaju vecina aplikacija.

Pozdrav kolege! Drugarica ima 13PM i stalno joj se prekida razgovor nakon tačno sat vremena. Ja blage veze nemam sa iOS i moje pitanje da li je to neki feature i ako jeste kako se isključuje?

ja znam da to ima kod A1, jer sam kod njih, za druge ne znam

Nikad čuo za takav feature i jedino je logično da pozove svog operatora i da sa njima to vidi pošto neki imaju takva ograničenja.

nema to nijedan telefon, to provajder radi, zasto... ako ona sazna neka nam napise

To je standard na Yettelu vec godinama.

to je uvedeno kada obracunski period vise nije bio sekund vec minut, kada sam bio na mobtelu toga nije bilo, sad ne secam se da li je bilo kada je to postao Telenor ili kasnije.
to je kod VIP (A1) bilo od samog pocetka, oni nisu ni imali mogucnost obracuna na sekund. kako je kod mts nemam pojma, nikad nisam bio kod njih

nema to nijedan telefon, to provajder radi, zasto... ako ona sazna neka nam napise

Znam i to rade i u svetu, jedino što je tamo to na 2,5 ili 4 sata 😃

Najbolje je kad tamo ljudi pitaju zašto im se telefon uvek diskonektuje nakon 4 sata razgovora 😁 Da li je realno da neko toliko često visi toliko sati na telefonu za jedan razgovor.

Ja u mt:s-u sagovornik yettel uvek se prekine na sat vremena, yettel ka yettelu takodje. To je do provajdera nije do telefona, jedino videti ako je toliki problem da se to ograničenje promeni na tom broju

I MTS prekida pozive nakon sat vremena

Svi operateri prekidaju tačno posle 1h. To je uvedeno od kada su počeli da dele neograničeno pozive. Prekid se radi u slučaju da je greškom pozvano ili ostala otvorena veza, štite sebe a ne nas korisnike sa tim. Nije do telefona sigurno

Kakva su vam iskustva sa ios 16.6, Da li vredi preći sa 15.3 ?
Najviše mi je zbog baterije,da se ne pogorša ,ostalo mi je nebitno .
Inače telefon radi savršeno. Bh na 87% posle godinu u 8meseci.
Hvala unapred

Ja bih vise brinuo zbog security exploit-a koji su pokrili ove godine samo tako, nego zbog baterije.

Spremi pare za par meseci, pa uzmi novu bateriju i nećeš brinuti za update da li valja ili ne valja. Baterija ti propada, pa propada.

Kakva su vam iskustva sa ios 16.6, Da li vredi preći sa 15.3 ?
Najviše mi je zbog baterije,da se ne pogorša ,ostalo mi je nebitno .
Inače telefon radi savršeno. Bh na 87% posle godinu u 8meseci.
Hvala unapred
Ja bih ti rekao da ne prelazis, ja sam uradio jedan od prethodnih update, 16.4 ili 16.5 i baterija mi je otisla dodjavola. Da se ogradim, covek sam koji je sa Androida skocio u iPhone i nikada na androidu nisam pratio battery life, jer jelte telefon je imao brzo punjenje, i kad zagusti dopuni se. Doduse to sa iPhone nije moguce, izuzetno silujem telefon i iPhone to ne moze da isprati. Baterija je na 86%, telefon je mislim 16 meseci star, i to ne mogu da shvatim.

Da nastavim, baterija posle update se trosila jako brzo, telefon je goreo iako ga nisam koristio. I onda je usao jos jedan update i to ispeglao. Takodje mi sluske nije povezivao (AirPods Pro 2nd Gen), javim se na poziv one se ne povezu, i to je trajalo sigurno 10ak dana.

Čudno da niko nije pisao o tom update-u gde mu gori telefon sem tebe sada, verujem da bi ljudi pisali i orilo bi se o tome. Tako da sve spada na to da je od korisnika do korisnika.

Za sat vremena je na 90% +/- , ne znam o kakvoj brzini punjenja se priča sem ako ne računamo B kompanije (koje imaju razne bagove, ali zato imaju brzo punjenje od 100w), Samsung npr isto ima takvo punjenje kao i Apple možda 10-ak minuta brže.

Razlika od pola sata je mizerija. Ja ne znam kakve vi to ljudi brze živote živite, pa vam pola sata pravi razliku.

Vrh Dno