Šta je novo?

iPhone 13

Znam za to. Imam 3 backup foldera, probao sam da ih prebacim na drugi disk pa da vratim samo jedan, nisam uspeo. Backup mi je 66gb, a nemam usb stick tog kapaciteta da bih mogao da ga prebacim na drugi komp i probam tamo.

To sam vec uradio, ne brise backup kada se uninstalira.

Obrišeš i očistiš sve sa kompa i registry baze i pnovo instaliraš ili nađi neki dik da prebaciš na drugi komp 😃

Ma bas cu da brisem sve sa kompa zbog ovoga :D Videcu da nabavim usb, pa da probam negde drugde. Neverovatno koliko se apple srozao sa kvalitetom, makar po pitanju ovoga. Da moram da trazim drugi komp da bih uradio jednostavan backup. Strasno...

Ma bas cu da brisem sve sa kompa zbog ovoga :D Videcu da nabavim usb, pa da probam negde drugde. Neverovatno koliko se apple srozao sa kvalitetom, makar po pitanju ovoga. Da moram da trazim drugi komp da bih uradio jednostavan backup. Strasno...
Da li pokreces itunes kao admin? Meni je to resilo neke probleme sa sync.

Uvek backup i na iCloud i na komp,tako si miran. Na Mac-u raritetno ceš da vidiš da ne radi, a svaki softver je priča za sebe. Sigurno im Windows nije prioritet, ali to ne znači da nije ni do glavnog operativnog sistema i njegovih buba. Ili to postižu udruženim snagama 😁

Da li koristis originalni kabal? Prikljucio si iza direktno na plocu, ne na front panel kucista?

Originalni kabl, direktno na usbc na maticnoj jer ionako ne podrzava front panel usbc. Da li mogu preko 3utools sa odradim restore da iTunes backupa?

Meni to lici na problem sa kablom ili Windows-om.
Ako imas laptop, probaj na njemu.

Moze biti da ako je Ryzen procesor zeza neki od prednjih portova (ako je desktop). Tako za sve i svasta zna da zeza od tih finijih stvari kad se radi.

Ne znam, imam samo jedan usbc port, a nemam stari kabl da probam na usb.

Pokusavam vec 2 dana da prebacim slike iz telefona na laptop, krene i onda pukne na pola pogotovo folder gde ima preko 1000+ slika videa, kako resiti problem? Inazce tleefon mi je pun… IMG_6637.png

Pokusavam vec 2 dana da prebacim slike iz telefona na laptop, krene i onda pukne na pola pogotovo folder gde ima preko 1000+ slika videa, kako resiti problem? Inazce tleefon mi je pun… Pogledajte prilog 400734
Probaj preko 3uTools programa ili podesi u podesavanjima za kameru drugu opciju. Znači opcija koja ti je trenutno uključena, uključiš samo suprotnu i onda probaš da prebaciš.

Camera>Formats.

IMG_6528.png

Prebaci deo slika i odmah briši sa telefona i daj mu da diše i radi. Lako može d ti se desi da kad brišeš sa telefona iz recently deleted da prikazuje da neće da uradi i da moras da ga restaruješ pošto si ga pretrpao za sve pare 😃

Možda je najbolje da nađeš neki krupan video i prvo skloniš ili čak obrišeš neku aplikaciju koja zauzima mnogo sa cache-om, recimo bilo koju za društvebe mreže i onda prebacuj i briši šta ti ne treba na telefonu 😃

ili stavi slike na icloud :)

I onda ih odatle skine na komp, pošto očigledno mora da briše iz telefona koji je prepunio 😃

Jedino je diskutabilno da li hoće da plati za više prostora 😃

Onda ih tamo prebaci, skini na komp i briši višak iz telefona.

Placam vec google photos 🤷‍♂️
Iskreno veliko cimanje, bolje plati mesec dana makar iCloud pa odradi transfer, icloud je super uvezan i zbog backupovanja drugih stvari na telefonu, trebace svakako viber/whatsapp backupovati nekad, i jednostavno bolje je integrisan - thumbnailovi loaduju brze, pregledniji je, search mu radi podjednako dobro (barem meni) kao Guglov, a i nekako mi se radije podrzava Epl nego gugl.
Na kraju krajeva stvar je vremena, mislim da je suludo da se ne koristi iCloud a ima ajfon ispod 512GB, makar onaj 50GB tier ko misli da nece puno trositi
Isplati se bar zbog iCloud Relay-a onog i mail forwarda, ako nista drugo.

Iskreno veliko cimanje, bolje plati mesec dana makar iCloud pa odradi transfer, icloud je super uvezan i zbog backupovanja drugih stvari na telefonu, trebace svakako viber/whatsapp backupovati nekad, i jednostavno bolje je integrisan - thumbnailovi loaduju brze, pregledniji je, search mu radi podjednako dobro (barem meni) kao Guglov, a i nekako mi se radije podrzava Epl nego gugl.
Na kraju krajeva stvar je vremena, mislim da je suludo da se ne koristi iCloud a ima ajfon ispod 512GB, makar onaj 50GB tier ko misli da nece puno trositi
Samo sto taj backup ume da potraje bar 2 dana dok sve ne prebaci

ovo za 512gb se slazem, pa da ali ne mogu da se cimam, posto nece kartica na us store, pa da menjam opet na hrvatski/srpski zbog toga inace zanimljiva stvar je da kada se prebacuje rucno ovako ispada da ima vise fajlova nego u telefonu :confused: a i fajlovi su neupotrebljivi, jer mi je preslab cpu ne moze da pokrene ni video a i sve slike su kao video jer su uglavnom live photos

Prilozi

• 1.png
    1.png
    146.3 KB · Pregleda: 36
Imaš gomilu AAE tip fajlova koji su korisni za iOS i macOS, a tebi na kompu, skoro sigurno, ne znače apsolutno ništa. U njima se čuvaju sve ispravke koje su rađene na slikama i možeš da ih brišeš.

Za prebacivanje slika ti je već napisano, a rekao si da je označeno Camera/Formats/Most Compatible.

Za HEIC i HEIF fajlove možeš da koristiš neki konverter koji je besplatan.

Jel se dešava nekom( od skoro) da preko noći skine bateriju 10-11%?
Pre kad se dopuni do 100% ujutru i bude 100%, sad skine 10% otprilike i posle toga počne da troši bateriju bas intenzivno

Meni oduvek skida bateriju noću. Ali kod mene sa ova poslednja 2 ažuriranja ne skida toliko kao na onim prvim. Recimo do xx.5 uvek imam više problem sa baterijom nego na krajnjim ažuriranjima. Mislim da je kod mene to prouzrokovano lošim wifi signalom.

Nazad
Vrh Dno