Šta je novo?

iPhone 13

Ja drzim zbog baterije a mislim da sam se presao i da sam trebao da uzmem 13 kada sam mogao. A da apdejtujem ima da mi slusalice jedu bateriju. Ja bih koristio slusalice kada idem i vracam se sa posla nekih sat do dva ili ponekada kada odem u grad.
zasto zbog baterije?
ja sam moj 12 mini update kako je koji ios izlazio nikad nisam video razliku u potrosnji baterije

Isto. Osim sto degradira vremenom.
Pa i svi mi vremenom starimo , pa nam baterije zivota nisu na istom nivou kada smo imali 20, 30 ili 40 god .
Ja slusam muziku preko bt slušalica u odlasku i povratku sa posla - a to je oko 2,30 h , pa mi ne pojedu tako bateriju kao što je gore neko rekao , update uradjen svaki od kada sam kupio IP13PM - i baterija i dalje odlična - kupljen 10 Novembra '22 god.

Ne bi ne trebalo da se oseti razlika posle 6-7 meseci. Neki ljudi zbog baterije ne menjaju verziju softvera nikada, bude stara i po nekoliko godina.

Ja ga menjam i češće , jer eto to mi je " porok " trenutno sam u razmatranju da kupim Samsung Galaxy Z 4 Fold , ali ne zbog baterije , već čisto zbog promene telefona . Mada još nisam ništa definitivno odlučio
Što se baterije tiče na svim IP mi je uvek bila dobra , počevši od IP 3 pa do ovog sada . Normalno svi koristimo telefon na različite načine , pa nam je i trajanje baterije različito

Svako ima razliciti use case. Mada tesko mi je da poverujem da neko koristi telefon 4-5 sati dnevno a nema punjac na raspolaganju na poslu, u kolima, power bank u rancu itd. Svakako mini o kome se i prica ovde nije telefon namenjen power userima i ti korisnici bi trebalo da razmotre telefone sa vecim ekranima i dosta boljim baterijama. Mini (sa kojom god verzijom softvera) je sasvim dovoljan za 2-3h screen time-a dnevno uz slusanje muzike. Meni najvise pojede bateriju personal hotspot ali u rancu gde mi ja laptop imam i kabl za telefon pa mogu da ga dopunim na laptopu ako bas ima potrebe.

@crveni baron 13PM ne mozes da se poredis sa 13 Mini. To je nebo i zemlja. Ja nemam nameru da azuriram telefon. Inace ja ni ne koristim Bluetooth slusalice majka ih korosti. Imao sam bubice bluetooth ali nisam bio zadovoljan zvukom i vratio sam se na zicane. Mozda nekada budem uzeo bluetooth ali ne bubice.
@NovemberWhisky Zato sam se zeznuo sto nisam uzeo 13 mada mi Mini vise odgovara zbog velicine.

pa ako nova verzija ios unisti bateriju na 13 mini unistice i na 13 pro max

Znas kako 5G, Gama talasi, Starlink, Mikrotalasne... Svasta moze da se desi posle update-a.

Ali generalno svaki iOS je malo zahtevniji, i vise koristi procesor/gpu, vise servisa. Sto posle par godina dosta utice na starije telefone. U ekstremnim slucajevima osakati bateriju dosta. Recimo iPhone SE na iOS 12 vs iOS 15, baterija je grubo bar 30% losija. Ja ne diram nista dok mi sve radi kako treba i nista novo mi ne treba jos. iPhone 13 mini, na iOS 15.7 i dalje.

Istorijski, svaki iPhone najbolje performanse ima na iOS-u sa kojim je izasao, retko ce to biti bolje (uglavnom se ispegla iOS do kraja godine i to je najbolje sto ce biti na tom uredjaju).

Sad se usporavanje/performanse ne osete jer su bas jaki svi procesori, ali baterija ce trpeti.

Ne znam kako se vama ponaša ali moj iP13PM 5-10min ovih dana u hladu i pregreva se ubije ekran
Na suncu za bukvalno 3min je gotov smanji brightness i onda bukvalno ništa ne vidim na ekranu.
Ide na oglase tj zamena za iP14PM ovako je meni koji sam skoro stalno napolju beskoristan uređaj.
S23U 2h nisam gasio ekran hladan kao špricer neverovatno bukvalno da se ni malo ne greje
Ne ložim se ni na jedan brend samo kažem iz mojih ruku utiske da se ne pokrene lavina fenbojs izjava 🙂

Anticipation Popcorn GIF

Here we go again..

Zatamni se ekran na 13PM. J..i ga tako je kako je. I mene nervira.

Ne znam kako se vama ponaša ali moj iP13PM 5-10min ovih dana u hladu i pregreva se ubije ekran
Na suncu za bukvalno 3min je gotov smanji brightness i onda bukvalno ništa ne vidim na ekranu.
Ide na oglase tj zamena za iP14PM ovako je meni koji sam skoro stalno napolju beskoristan uređaj.
S23U 2h nisam gasio ekran hladan kao špricer neverovatno bukvalno da se ni malo ne greje
Ne ložim se ni na jedan brend samo kažem iz mojih ruku utiske da se ne pokrene lavina fenbojs izjava 🙂
Mislis da sa ip 14pm neces imati taj problem?

Meni se samo jednom desilo da mi je ostao na sedistu, i da je bio direktno na suncu, pa se od toga ugasio, i bio je usijan.
Pomerio ga u deo kod menjaca, ukljucio klimu i posle par minuta se vratilo sve u normalu. Slucajno ga zaboravio u autu.

Ja sam po ceo dan napolju zbog prirode posla sa automobilima..nije izlozen direktno suncu, ali na dvoristu je stalno..puno poziva, poruka..nikakvih problema sa pregrejavanjem..13pm

Ja sam po ceo dan napolju zbog prirode posla sa automobilima..nije izlozen direktno suncu, ali na dvoristu je stalno..puno poziva, poruka..nikakvih problema sa pregrejavanjem..13pm
Da nije do toga što uglavnom puštam preko Bluetooth muziku na zvučniku?
Ako možeš baš testiraj

Zatamni se ekran na 13PM. J..i ga tako je kako je. I mene nervira.
Mislis da sa ip 14pm neces imati taj problem?

Ne obara (zatamni) osvetljenje na 14 PM . Na predhodnim modelima zatamni osvetljenje na suncu ako je malo duže, uvek me nervira što na moru ne vidim šta snimam kada mi zatamni ekran. 14 PM napolju sija kao čarobna lampa, dosta svetliji ekran i ne obori osvetljenje da juriš hladovinu.

Od pre dan dva je telefon poceo da mi se pregreva kada upalim kameru, vrv nakon updatea na 16.5.1 c. Vratio sam ga na prethodnu verziju ali se nista nije promenilo. Da li je zbog toga pa da potajno mogu da se nadam da ce biti reseno nakon nekog veceg updatea?

Nema grejanja na 16.6 beta. Ja sam na to prešao pre koji nedelju, sinoć je baš izasao RC.

Dobio nov telefon preko AC+, pokusavam da vratim backup sa PC evo vec sat vremena. U 99% slucajeva kada zapocnem backup mi stoji Estimating time remaining... i nista se ne desava, samo jedanput je krenuo da backupuje i negde na pola je puklo i pisalo da se iPhone disconectovao sa kabla, a nije jer je sve vreme stajao na kucistu, nisam ga pipnuo. U zivotu nisam imao ovoliko poteskoca da uradim jednostavan backup. Ima li neko savet?

1691751361924.png

Dosta puta mi sam iTunes zabode kad kliknem na restore, tako da mislim da problem moze da bude do toga. Tacno zabode i kada ga skinem sa kabla, odbode i izbaci mi da biram koji cu backup. Smem li da reinstaliram iTunes, da li cu izbrisati backup ako uradim to?

Poslednja izmena:
Probaj na 3utools restore, mislim da ima funkciju neku ali nisam siguran. Backup si radio rucno pre telefona na servisu ili je cloud backup?

Rucno, pre nego sto sam odneo na servis. Izgleda da je problem bio u 3utools, kao da se ne mirise sa iTunes. Obrisao sam oba, instalirao ponovo iTunes i evo sad radi sve. Nisam znao da mogu preko 3utools mogu da vratim backup koji sam uradio sa iTunes.

Ipak nije uspelo. Ostavio sam ga 10 sati i kad sam dosao kuci pisalo mi je da je disconectovan.

Fajl možeš da sačuveš i koristiš i na drugom računaru, a ne samo na tom.

U Windows Explorer-u (ukljuci da se vide Hidden files and folders, File Explorer, click View > Show > Hidden Items) ideš na

\Users\(username)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\

Drugi način je Windows, na Search bar pored Start dugmeta, %appdata% i Enter, dupli klik na Apple Computer/MobileSync/Backup

Ili pokreneš "Run" tako što pritisneš Windows+R, kucaš %appdata% i Enter, Posle klikni na AppData folder.

Da bi ga sačuvao Backup fajl, obavezno kopiratj ceo folder a ne samo fajl.

Vrh Dno