Šta je novo?

iPad Mini

Drug dobio mini,nije jailbrejkovan, skinuo je desetak krekovanih aplikacija i sve rade odlicno,medjutim zanima ga da li te aplikacije mogu da naskode ili vec nesto da urade sto nije dobro?Inace za sad sve radi odlicno!Nemoj te molim vas da odgovarate nekim ironičnim odgovorima posto je dečko nov u svemu! Hvala! :D

Nije jailbrejkovan a rade krekovane aplikacije?!

Mozda je to za srpsko trziste :D

Pala cena Mini 1 na Storu. Sa 329$ na 299$. Jos i da se slican pad cene desi i kod nas.

Jak pad. Ko nije do sada to uzeo, ne vidim zašto bi uzeo zbog pojeftinjenja od 9%.

da li je normalno ako uspem da potrosim oko 60% baterije od jutros u 10 do 12 uvece?wifi skoro stalno ukljucen,visenje po netu i igrice?naravno,nije sve vreme radio...mozda oko 4 sata...ne pise mi usage zbog glupog respringa.

Naravno da jeste ako si bio akti an oko 4 sata, i jos ako je oko 2 sata bilo igranje igara:)

hvala na odgovoru!malo sam se naplasio posto citam kako se po netu frljaju sa po 20 sati usage-a,punjenje jednom mesecno i slicno.znaci klinci malo preteruju sa dozivljajem?

Bas tako, nekad kad palim neto 30 minuta dnevno, citanje foruma, vesti, ne igram igrice desi mi se da zaboravim kad je punjen:) ali ako je net upaljen ceo dan, pa dete igra igrice ili gleda youtobe onda se trosi ali i to je daleko bolje od 90% posto ostalih tableta.

Vredi li uzimati ipad mini sad, prethodnu verziju naravno, obzirom da je sada oko 255e?

Mislim da ne vredi. Retina ekran, novi 64-bitni procesor, velika su unapredjenja u odnosu na staru verziju a po toj ceni mogao je da se kupi vec duze vreme, cak i kod nas.

Pozdrav ljudi - uzeo sam devojci i sebi iPad Mini osnovni model (16 GB) - Retina mi je ipak bilo malo skuplja za izdvojiti a posto mi ne treba za igrice vec za uobicajene stvari, mailovi, web i slicno bio mi je logican izbor. Prvo sam planirao da uzmem neki Android tablet, medjutim posto imam MacBook Retinu ipak sam odlucio da cackam Mini i odusevio sam se. Prvo sto mrzim kod Androida je 16:9 odnos - pojedini tableti imaju 4:3, medjutim ni jedan od tih nema dobar ekran, tako da se na kraju svodilo sve na borbu izmedju novog Nexus 7 i starog iPad Mini.
Ono sto je meni pomoglo da se opredelim za mini jeste:
- 4:3 odnos
- Ekran - iako manja rezolucija ekran na mini-ju je po mom misljenju mnogo ispred nove Nexus 7-ice
- OS - iOS mi je tecniji od Androida i iako je stari mini Dual Core, a Nexus Quad, mini mi se pokazao brzi - tipa cak neki sajtovi repsponsive koje sam pravio - slideri su na nexusu uzas radili dok su na miniju tecno radili. Da ne pricam na povremena zabadanja Android uredjaja... uh... Nateralo me na to da razmislim da sa android telefona predjem na iPhone.
- touch - sam touch je mnogo responsivniji, mnogo laksi za kucanje, koriscenje i sl.
- kvalitet izrade - ne mogu ni da se uporede
- iPad mi bolje lezi u rukama (velika saka)
- kvalitet zvuka sa dobrim bubicama - neuporedivo cistija muzika i dublji basevi sto mi je takodje jako bitno :)
- i naravno za kraj - aplikacije - mnogo vise aplikacija prilagodjenim tabletima i mnogo bolji izbor aplikacija (pogotovo paid)

E sad - downside:
u iStyle su bili rasprodati svi, pa sam uzeo odmah u Gigatronu. Dobio sam naravno neocekivano ovaj plug za uticnicu - http://cdn.shopify.com/s/files/1/0235/9679/products/IMG_2313_1024x1024.jpg?v=1384198415
Posto sam bio u zurbi a nisam iz BG, iPad sam otvorio tek kada sam stigao kuci. U ponedeljak cu da zovem Gigatron da resimo problem jer:
1) ne smeju tako da prodaju
2) nisam ni upozoren povodom toga
pa ako ne budu hteli da rese problem obraticu se trzisnoj inspekciji... :)

@n1tr0
Adapter na "pijaci" je 100 dinara. U pravu si za to što proizvod prodaju neprilagođen tržištu ali za 100 dinara ne bih trošio vreme na zvanje i teranje pravde :)

Zao mi je, ali ja to uvek radim - stvar principa... Ako svako bi svako radio kao ja, takve stvari se ubuduce ne bi desavale, zar ne? :)
A sem toga imam adapter taj, posto sam ga uzeo za nesto drugo, ali opet, hocu da dobijem ono sto sam platio.

Ovakav punjac je dovoljan razlog da im vratis uredjaj koji si kupio, jer je neupotrebljiv (ovakav kakav je) i svakako nije u skladu sa standardom.
Da im vise ljudi dodje i vrati uredjaj zbog ne-saobraznog punjaca, brzo bi prestali sa ovom praksom uvaljivanja.

Potpuno te podrzavam u nastojanju da za svoje pare dobijes uredjaj koji moze da se koristi out-of-the-box, bez dodatnih poseta buvljaku i slicnim mestima.

Nisu u pitanju pare, vec princip.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Zvao Gigatron - mogu samo ili da mi daju adapter za punjac ili da mi vrate pare... Razmislicu sta cu, jer zao mi vratiti uredjaj, a opet glupo mi za mobilni uredjaj da imam adapter za punjac koji je pravljen da bude sto manji kako bi ga lakse poneo sa sobom ako mi zatreba...

Nesto mi vise vuce na to da cu ga vratiti i sa tim parama uzeti kod ovlascenog prodavca uredjaj. Ovakvo pilicarenje me jako nervira...

Ja mislim da ni u iStyle ni u Macoli nisu davali EU punjače ako se dobro sećam.

Uopste mi nije jasno kako prodaju sa takvim nesaobraznim punjacima . Neko je trebao iz nabavne sluzbe prvo da proveri da li su modeli za evropsko trziste.
Kad bolje razmislim i nista me necudi jer je ovo ipak Srbija.

Uzeo sam par iPada raznih generacija iz Macole i svi su imali normalan punjac...

nazalost ne u pitanju je nesto na fazon ova 2 sto imamo

Nešto kao Apcom (ili tako nešto) 2015, na proleće...

A čekaj, zar nema Galerija 12 u ul. Vuka Karadžića Apple program? Nisam davno prošao tuda.

Poslednja izmena:
Kupio ipad mini retina, instalirao nekoliko free igara i niujednoj nemam zvuk, jel postoji neko posebno podesavanje? Ios je 7.0.4

Da nisi slucajno spustio "silent" prekidac...meni lici na to...

Jesam, hvala na odgovoru, sinoc sam provalio posle 5 sati cackanja. Da sam pratio forum nebih lego u 3 ujutru.

Samo lagano...svaki dan naucis nesto novo :)

jel zna neko ima li u NS ili BG neka bolja zastita za ekran? Koju vi koristite?

jel ima negde da se uzme neki smart cover,a da ne kosta 50e?

Ima ja kupio Smart cover+back cover za iPad mini za 1199 din na kupujem prodajem i radi radnju.

Vrh Dno