Pozdrav ljudi - uzeo sam devojci i sebi iPad Mini osnovni model (16 GB) - Retina mi je ipak bilo malo skuplja za izdvojiti a posto mi ne treba za igrice vec za uobicajene stvari, mailovi, web i slicno bio mi je logican izbor. Prvo sam planirao da uzmem neki Android tablet, medjutim posto imam MacBook Retinu ipak sam odlucio da cackam Mini i odusevio sam se. Prvo sto mrzim kod Androida je 16:9 odnos - pojedini tableti imaju 4:3, medjutim ni jedan od tih nema dobar ekran, tako da se na kraju svodilo sve na borbu izmedju novog Nexus 7 i starog iPad Mini.
Ono sto je meni pomoglo da se opredelim za mini jeste:
- 4:3 odnos
- Ekran - iako manja rezolucija ekran na mini-ju je po mom misljenju mnogo ispred nove Nexus 7-ice
- OS - iOS mi je tecniji od Androida i iako je stari mini Dual Core, a Nexus Quad, mini mi se pokazao brzi - tipa cak neki sajtovi repsponsive koje sam pravio - slideri su na nexusu uzas radili dok su na miniju tecno radili. Da ne pricam na povremena zabadanja Android uredjaja... uh... Nateralo me na to da razmislim da sa android telefona predjem na iPhone.
- touch - sam touch je mnogo responsivniji, mnogo laksi za kucanje, koriscenje i sl.
- kvalitet izrade - ne mogu ni da se uporede
- iPad mi bolje lezi u rukama (velika saka)
- kvalitet zvuka sa dobrim bubicama - neuporedivo cistija muzika i dublji basevi sto mi je takodje jako bitno

- i naravno za kraj - aplikacije - mnogo vise aplikacija prilagodjenim tabletima i mnogo bolji izbor aplikacija (pogotovo paid)
E sad - downside:
u iStyle su bili rasprodati svi, pa sam uzeo odmah u Gigatronu. Dobio sam naravno neocekivano ovaj plug za uticnicu -
http://cdn.shopify.com/s/files/1/0235/9679/products/IMG_2313_1024x1024.jpg?v=1384198415
Posto sam bio u zurbi a nisam iz BG, iPad sam otvorio tek kada sam stigao kuci. U ponedeljak cu da zovem Gigatron da resimo problem jer:
1) ne smeju tako da prodaju
2) nisam ni upozoren povodom toga
pa ako ne budu hteli da rese problem obraticu se trzisnoj inspekciji...