Šta je novo?

iPad Mini

Pošto nikad nisam ovo radio na Apple tabletima, zanima me da li je ovako nešto uopšte moguće, a ako jeste, kakva je procedura? Da li ima besplatnih programa za čitanje stripova, i da li je moguće u njih ubaciti lako i jednostavno ovakve stripove, koji nisu kupljeni preko itunes? Hvala unapred, jako mi se sviđa ovaj ipad mini i naoštrio sam se da ga kupim, ali malo me plaše te priče o zatvorenosti ios-a, ne bih da izgubim neke mogućnosti koje imam na Androidu.

icomic reader, kosta dolar cini mi se. ne treba ti itunes, startujes ftp server u icomicu i prebacujes stripove preko total commandera tj bilo kog ftp klijenta preko wirelessa.

Mislim da vam ti cover-i, pogotovo za "ledja" ne trebaju. Imam SmartCover i vise ga i ne koristim.
Kako nije potreban smartcover kada zbog komunikacije mi tablet treba cesto uspravljen, a posto ga non stop nosim sa sobom moram i ledja necim zastititi da se ne bi grebala.

Ja koristim Minija vec skoro dva meseca svaki dan bez ikakvih zastitnih ledja i jos uvek nema ni jednu ogrebotinu...

Ako ga neces stavljati na beton i sl. podloge, zastita za zadnju stranu ti ne treba. Takodje, ekran se ne grebe tako lako. Sa vremena na vreme mi se pas docepa iPad-a i nista ne ogrebe. Mozda bolje da kupis futrolu (sleeve) za transport, umesto da ga "debljas" sa smartcoverom i zadnjim stitnikom. Imam i smartcover, ali mi je brzo postao suvisan. Planiram da kasnije kupim neki stand koji je cvrsci i malo vise prilagodljiv.

Da li je bolje uzimati Nexus 7 ili iPad mini?

Ovako stoje stvari.. uzimao bih tablet za surf i za zabavu (igre i aplikacije).. Da li Android ima nekih ekslukizava kao npr. GarageBand na iOS-u (jedan od razloga zbog kojeg bih uzimao mini)? Ili su sve Android aplikacije i igre napravljenje i za iOS?

Znam da Android ima mnogo vise customizacije, ali to mi nije toliko bitno.

Ovako stoje stvari.. uzimao bih tablet za surf i za zabavu (igre i aplikacije).. Da li Android ima nekih ekslukizava kao npr. GarageBand na iOS-u (jedan od razloga zbog kojeg bih uzimao mini)? Ili su sve Android aplikacije i igre napravljenje i za iOS?

Ipad je i dalje mnogo jaci sa aplikacijama. Android tableti kaskaju poprilicno. Uzimaj ipad bez razmisljanja. Sve sto ti se svidi na androidu postoji za ipad a uglavnom postoji i siri izbor alternativa. Npr rss readeri, newsify je radjen samo za ios. Igra na ios bolje izgledaju i imas vecu ponudu igara optimizovanih za tablete

Ja kao korisnik Minija mogu samo da kazem sve najbolje....fantasticana naprava...+1 za Ipad Mini :)

Нексус без приче. Цена, флеш садржај, ношење у једној руци/шаци, могућност додатног усб или хд драјва преко отг-а итд.

Cena mi nije problem.. mogu toliko da se ispruzim bas zbog tih aplikacija i toga.. flash koliko znam moze da se instalira i na iPad mini.. Imam ogromnu saku, a koliko vidim ljudi na jutjubu mogu da ga obuhvate sa jednom rukom.

Definitivno Mini, najbolji kvalitet izrade, daleko veci ekran od konkurentskih Mini tableta, najrazvijeniji ekosistem, najveca baza aplikacija pravljenih za tablet uredjaje...

+1 za mini iako ovo pisem sa nexusa koji je zaista odlicna spravica, do sada me nije izneverio(imam ga duze vreme...) Ja sam se prelomio za nexus samo zbog gps-a, jer nisam hteo da uzimam 3g tablet( nije mi potreban) to je po meni jedina mana ipad-a wifi, nedostatak gps. Inace sve ostalo na strani ipada ali opet kazem nexus je zaista odlican i sve radi strahovito brzo.

Dobri su,nista nisu slagali... :)

Cena mi nije problem.. mogu toliko da se ispruzim bas zbog tih aplikacija i toga.. flash koliko znam moze da se instalira i na iPad mini.. Imam ogromnu saku, a koliko vidim ljudi na jutjubu mogu da ga obuhvate sa jednom rukom.

Биће да грешиш. Флеш не ради ни на једном јабука таблету.

Bice da i ti gresis. Puffin web browser.

Никад чуо, пробаћу баш то вечерас на двојци.

Da li je imao neko problem sa ucitavanjem slika u app (imdb,youtube,itd...) ucita se app ali thumbs/slicice ne postoje,samo je text tu,video pusta ( youtube npr) dok imdb samo text i image placeholdere ucita,safari/chrome citaju sve normalno ali apps jok :( ruter je TPlink 740N.

e ja bi samo da pitam koliko bi kosalo da se kupi polovan mini od 16 GB wifi ?

Teško ćeš ga naći dok ne izadje nova verzija. 300e je nov pa ti računaj...

Da li neko moze da mi preporuci neku dobru temu za minija.I neku dobru aplikaciju za crtanje, ali da mogu da uradim portret malo detalja....

Zna li neko kada izlazi novi Mini? Mozda bih sacekao zbig Retina, a trenutno imam iPad2.

Zna li neko kada izlazi novi Mini? Mozda bih sacekao zbig Retina, a trenutno imam iPad2.

Veliko je pitanje da li ce staviti retinu na minija jer to moze ozbiljno da ugrozi veliki ipad

Cekaj ipad5 a mini moze da ti bude samo dodatni uredjaj ako mozes da priustis takav setup

Veliko je pitanje da li ce staviti retinu na minija jer to moze ozbiljno da ugrozi veliki ipad

Cekaj ipad5 a mini moze da ti bude samo dodatni uredjaj ako mozes da priustis takav setup

Tesko da neko pored Ipad kupi i Pad mini ne vidim toliku potrebu za luksuzom.
Ja sam prodao Ipad2 i uzeo minija.Jeste retina ludilo ali mene i ovaj zadovoljava, prvenstveno mi je bilo da bude laksi i manji ( sad ga nosim svuda sa sobom)
Neverovatno koliko je lagan uredjaj

Tesko da neko pored Ipad kupi i Pad mini ne vidim toliku potrebu za luksuzom.
Ja sam prodao Ipad2 i uzeo minija.Jeste retina ludilo ali mene i ovaj zadovoljava, prvenstveno mi je bilo da bude laksi i manji ( sad ga nosim svuda sa sobom)
Neverovatno koliko je lagan uredjaj

Istu dilemu imam. Jeidno je problem sto bih uzeo 3G model od 32GB, a kapiram da je prilicno skupo. Posto imam iPad2 64GB 3G. Iz tog razloga se cak razmisljam da uzmem Nexus 7 3G, iako sam svestan da iPad ima MNOGO bolje aplikacije za tablet od Androida.

Poslednja izmena:
Pre neki dan sam prodao Nexus7 koji sam uzeo od drugara da probam, stvarno nisam Apple zaludjenik ali ta dva uredjaja su veoma razlicita.Ja volim IOS i jednostavno mi je N7 bio smesan u odnosu na moj Mini.Zato savetujem ako nemas iskustva sa android tabletima uzmi prvo od nekog ortaka poigraj se par dana.

Pre neki dan sam prodao Nexus7 koji sam uzeo od drugara da probam, stvarno nisam Apple zaludjenik ali ta dva uredjaja su veoma razlicita.Ja volim IOS i jednostavno mi je N7 bio smesan u odnosu na moj Mini.Zato savetujem ako nemas iskustva sa android tabletima uzmi prvo od nekog ortaka poigraj se par dana.

Sve ja to znam. Moracu prvo da saznam koliko prodavci cene iPad Mini 3G od 32GB pa tek onda da se odlucujem i razmisljam uopste o menjanju. Takodje mislim da je i autonomija baterije na strani iPada Mini.

ne da je na strani minija nego ne treba ni pomisljati na poredjenje.Jednostavno ga napunis i mozes slobodno da ga korists bez bojazni da ce da se isprazni a treba ti, nisi kuci...
To se kod minija ne desava sem ako nisi otisao na odmor bez punjaca :)

Nazad
Vrh Dno