Šta je novo?

iPad Mini

Kada cete postovati najavljeni test minija? :)

Mislim da ga nisam propustio, jer pratim i sajt redovno.

Lomim se da li da kupim ovaj mini (imam ipad3) za koriscenje vani i na putovanjima. Krivo mi je sto nema retina rezoluciju jer iako je bolja rezolucija na iPad 2, opet nije to to (gledao sam ga u iStyle-u). Bas zato sto je manji ekran, bitnija mi je retina rezolucija. Morao bih i da kupim WiFi+Cellular je on ima GPS. Kupio sam navigaciju jos pre pola godine za iOS i bacicu odmah onaj bangavi navigacioni uredjaj koji sam platio 100+ evra. Cesce koristim tu navigaciju na telefonu nego taj uredjaj, ali manji je ekran naravno pa je mini bas po meri.

Da probudim malo temu :) Da li je bolje kupiti sad iPad minija ili sacekati dvojku? Cackao sam ga u mediamarktu i citao recenzije na netu, a neki se zale na rezoluciju (verovatno ih iPad3/4 razmazio) pa kazu da je prilicno losa... Sta znam, meni nije bas toliko kriticna...

Ako ti je mobilnost/veličina bitna i samo 7" igra ulogu, sačekaj. Ako nije, za cenu minija možeš uzeti retina iPad 3/4, što je mnogo bolje rešenje.

Razmisljao sam o iPad 4, ali prevelik mi je, odnos 4:3 mi ne odgovara na toj velicini... Kod minija vec je bolje. Jel se zna kad ce to biti? Verovatno kad budu predstavljali 5s, iPad 5?

U septembru, najverovatnije. 4:3 je sasvim okej, ali ako ti je preveliki onda ništa. Trenutni mini dobija ios7 svakako.

Novi mini bi, po leakovima, da dobije slate ledja kao ip5... Pretpostavljam i ekran.

Kad je vec tu blizu bolje da sacekam nego sad da uzimam. Mada svrbi me da vec uzmem ovog minija, zato sam i pitao koliko je po vama ostalima koji ste ga koristili "losa" rezolucija na trenutnom :)

Ja se malo zezao s njim i mnogo je jak. Kad bih uzimao, rađe bih išao na 10 (ipad, prije nego android iako imam android tel) ali mini je fantastičan, menibizgleda mnoooogo veći od bilo koje 7. Ako ti nije bitna (toliko) rezolucija i brzina proc, uzmi mini ali kad izađe dvojka, onda će ovaj biti dosta jeftiniji ;)

Kad je vec tu blizu bolje da sacekam nego sad da uzimam. Mada svrbi me da vec uzmem ovog minija, zato sam i pitao koliko je po vama ostalima koji ste ga koristili "losa" rezolucija na trenutnom :)

Evo ti primer:

Imao sam galaxy tab 10.1 rez 720p

Sad imam ipad4

Razlika u citljivosti je neverovatna

Mini ima mnogo goru rezoluciju od taba i realno pre ili kasnije ce poceti da te izludjuje. Ako ti je portabilnost bitna mini je mnogo prakticniji. I iako nisi pitao posto sam imao i ios iandroid tablet tvrdim da je ipad mnogo bolji tablet u softverskom smislu

Zbog toga i uzimam Apple-ov tablet, a ne neki sa Android sistemom. Mislim možda kad se odrade aplikacije za jedno 3-4 godine uzmem Android tablet, do tada samo Apple-ovi tableti baš zbog aplikacija koje su pravljene za tablete. A da koristim S2.

Moja trenutna kombinacija je S2 i Ipad Mini i za sada sam prezadovoljan. Ipak je android na telefonima mnogo lezerniji nego na tabletima(imao sam i GT 10.1). Sto se tice minija baterija traje fenomenalno dugo, oko 10h. Velicina mu je idealna za nosenje sa sobom, nije suvise glomazan a sto se tice rezolucije ako nisi gledao ipad 3 ili 4 kao ja neces ni osetiti manju rezoluciju.

Slicnu kombinaciju imam i ja,N4 i Minija i po meni bolje ne treba...Ja sam prezadovoljan Minijem,samo mora da bude jailbreak-ovan zbog nekih neophodnih tvikova,inace nije potpun ugodjaj... :)

Videću kakva će cena biti ovog novog, pa ako se bude isplatilo uzeću, a ako ne, onda ovaj mini će mi biti sasvim dovoljan :)

Da probudim malo temu :) Da li je bolje kupiti sad iPad minija ili sacekati dvojku? Cackao sam ga u mediamarktu i citao recenzije na netu, a neki se zale na rezoluciju (verovatno ih iPad3/4 razmazio) pa kazu da je prilicno losa... Sta znam, meni nije bas toliko kriticna...

Rezolucija je bolja, tj. veća je gustina piksela, nego na većini tableta od 10" koji imaju 1280x800 rezoluciju, pa opet se na te tablete niko živ ne žali, dok dežurni mrzitelji Applea zdušnu pljuju mini zato što ima "premalu" rezoluciju.
Čačkao sam mini uživo, i rezolucija je dobra, a sam uređaj je jedan od najboljih i najkvalitetnijih tableta ikada, užasno lagan, užasno tanak, brz, a baterija mu traje oko 12 ipo sati, što je rekordno dugo. Po mom mišljenju, malo je tableta koji mogu da se mere sa njim, i ako si svakako planirao da uzimaš sada tablet, nema mnogo razloga da čekaš kraj godine da se pojavi dvojka. Međutim, ako ti nije hitno, naravno da će dvojka biti bolja, a po istoj ceni, pa ti razmisli. ;)

Videću kakva će cena biti ovog novog, pa ako se bude isplatilo uzeću, a ako ne, onda ovaj mini će mi biti sasvim dovoljan :)

Cena će biti ista kao sadašnja cena, Apple nikad ne menja cenu novih proizvoda na gore, može samo da ide na dole.
Inače, mini2 je najavljen tek za kraj godine, dok će se ipad5 pojaviti negde na jesen, zato sam ti i rekao da pazariš slobodno mini1 ako ne želiš da čekaš poduže.

Planiram da uzmem mini . Dosad sam imao Prestige 5080b pa mi velicina odgovara. Interesujeme gledanje serija na njemu odnosno prebacivanje istih sa laptopa na njega na koji nacin je moguce to uraditi ?

preko itunsa :p
msm barem sam ja tako prebacivao na ipod pre 2 god

Planiram da uzmem mini . Dosad sam imao Prestige 5080b pa mi velicina odgovara. Interesujeme gledanje serija na njemu odnosno prebacivanje istih sa laptopa na njega na koji nacin je moguce to uraditi ?

iFunBox

Cena će biti ista kao sadašnja cena, Apple nikad ne menja cenu novih proizvoda na gore, može samo da ide na dole.
Inače, mini2 je najavljen tek za kraj godine, dok će se ipad5 pojaviti negde na jesen, zato sam ti i rekao da pazariš slobodno mini1 ako ne želiš da čekaš poduže.

Iphone 5 je skuplji bio nego njegovi prethodnici,koliko se ja secam.

Iphone 5 je skuplji bio nego njegovi prethodnici,koliko se ja secam.

Za to nisam siguran, ali je zato svaki ipad kostao isto kao prethodni, a mini i ne moze da kosta vise od sadasnje cene, posto je ionako najsluplji mali tablet na trzistu, i na granici je isplativosti sa cenom, nema sanse da mu podignu cenu.

Za to nisam siguran, ali je zato svaki ipad kostao isto kao prethodni, a mini i ne moze da kosta vise od sadasnje cene, posto je ionako najsluplji mali tablet na trzistu, i na granici je isplativosti sa cenom, nema sanse da mu podignu cenu.

Mislis da ce biti 290 eura ovde kod nas mini 2? Ja cisto sumnjam... Vec mu vidim oko 350e cenu.

Kod nas ce sigurno u ppcetku biti 350-400 posle mesec dana 330-350 .mislim da mini sada kosta oko 310-330

Mini je 290e sad kod nas, upravo sam gore napisao :)

Mini je jedini tablet uz mozda, Nexus 7,koji bih sad uzeo... Mada cu ja sačekati Mini 2,ako uopste budem uzimao tablet, jer mi nije preko potrebno...

U pravu si sad sam pogledao na oglasima 280e pala cena od kad sam zadnji put gledao.Inace po meni je mini najbolji tablet kome odgovara ta velicina.Veoma lagan prosto neverovatan kad ga uzmes u ruku, veoma mobilan gomila aplikacija koje rade odlicno.Idealna kombinacija mini+ android telefon:)

ja sam probao mini i ipad3 i mini i uzeo sam min jer mi mnogo vise odgovara za citanje.

lagan je za drzanje a velicina je taman kako treba.

Poslao sam ti PM.

imas kod preprodavaca za te pare.Pogledaj malo oglase i siguran sam da ces naci

Napisao sam gore kad sam malo bolje pogledao nasao sam i za 280e i to covek daje i garanciju

290€ u em*iju :)

Vrh Dno