Šta je novo?

iPad Mini

kvalitet?jel moze da prodje?

Opet slicno pitanje kao i pre, da li se isplati uzeti Ipad mini (non ratina)?
Put ce me navesti u madjarsku, pa ako je vredno cimanja, vec duze vreme merkam taj tablet, a kad pvoratim AFU (madjarski PDV) izacice me daleko jeftinije nego kod nas (ispod 200e)?
Za ratinu mi treba ~300e sto bas i ne planiram da dam...

Ja imam Ipad mini od kada se pojavio i mogu ti reci, ako zelis i imas pare...ne razmisljaj...fantastican tablet...

uopste ne sumnjam u performanse uredjaja niti se dvoumim izmedju njega ili nekog androida, samo vagam da li je overpriced u ovom momentu ili ne :) odnos cena/performanse i to :D

Po meni za tu cifru sto si napisao ne razmisljaj...ja sam ga uzeo pre godinu dana otprilike,izasao me 340e.Isto iz Madjarske...

Ma i ja kapiram da mi se isplati, obzirom da je kod nas ta cena koju si naveo.... Sto je suludo... Mada sam skontao da nisam lepo odbio porez pa cu videti cim skontam formulu za odbijanje AFA-e koliko me izlazi u paru :D
EDIT: korekcija ispada okruglo 200e sto je daleko jeftinije nego po nasim radnjam/kp...

Poslednja izmena:
200 e za retina ipad mini? :trust:

Mada sam skontao da nisam lepo odbio porez pa cu videti cim skontam formulu za odbijanje AFA-e koliko me izlazi u paru :D
Podeliš cenu sa 1,27

Po ovome što si napisao, treba da košta oko 79200 HUF, možda si našao u Mediamarktu za 79900 HUF, jel da?
Samo proveri da li Mediamarkt vraća svih 27% AFA.

Uglavnom ja sam ga uzeo posle novaka za cca 33 000 u iStyle. Uporedio sa Androidima - nema poredjenja, niko nije ni blizu. Retina mi je bio skuplji, a ovaj odradjuje posao. Ako ti igrice nisu bitne onda pogotovo nema sta da razmisljas, a ako je ispod 200e uzmi i meni jos jedan za 200 eur :d

Onda se ne isplati, mada to pre svega zavisi od potreba i novca na raspolaganju.

Mini ima A5 iz 2011 a dvojka A7 i vise RAM-a. Drasticna razlika u rezoluciji i performansama, itekako vredna doplate od 100-nak evra. Duplo vise RAM-a, daleko brzi 64-bitni procesor, duplo veca gustina piksela - za 50% visu cenu. Tako da je bolja vrednost za novac.

Podeliš cenu sa 1,27

Po ovome što si napisao, treba da košta oko 79200 HUF, možda si našao u Mediamarktu za 79900 HUF, jel da?
Samo proveri da li Mediamarkt vraća svih 27% AFA.

Da, da prvo sam naivno 27% oduzimao od vrednosti robe... Pa posle skontah da sam se zeznuo :) Izadje 200e sa 27% AFA-e. Drugu koji zivi u bp poslah sajt da mi protumaci koliko MM vraca % AFA-e pa cemo videti sta i kako :) thx ;) i da u MM je najjeftinije, doduse gledao sam jos 2 sajta koja mi je poslala drugarica iz Subotice, tj sajtove radnji odakle ljudi svercuju uglavnom tu tehnicku robu.

@n1tro pa to, kod nas se krece tu oko 34-5k din... 13k usteda malo li je :D Igrice sta znam, uglavnom se igram na PC-u, sto ne znaci da ne bih instalirao na njega nesto, ali ne uzimam ga prevashodno za gejming.

@padawan nisam nesto iz fazona da dajem ~300e za tablet :S kapiram da je toliko bolji ali to mi je vec malo previse na zalost...

Vraca mediamarkt celokupni pdv, imaju samo neki sitan iznos za obradu.

Vraca mediamarkt celokupni pdv, imaju samo neki sitan iznos za obradu.

Thx za info, posto mi ortak iz bp jos nije proverio to oko pdv-a tako da je korisna informacija :)
Inace cena na MM-u je za online porudzbinu, sto znaci da je cena za 10k veca, tj 89900 HUF-a. Sad ne verujem da mogu da porucim na ortakovu adresu i da povratim PDV u toj opciji... Onda dolazimo do finalne cene od 224e

Hmmm.. Treba da se pokaze pasos, pa da oni sve popune i pitanje je da li vracaju afu ako vec daju popust. To bi trebalo da se proveri u prepisci. Jesi pogledao u edigital koja je cena u Segedinu?

Pa da zbog toga i kazem... Decko je madjar, tj ima njihov pasos, tako da mozda neka muljaza al nista mi ne pada na pamet kako bi oni mogli da ga oslobode poreza :) Koja muljaza ulazi u taj opis :)
Ma da i u didzitalu i u onom 220volt ili kako vec, svuda je ista cena... I dalje je dosta povoljnije nego kod nas kako okrenes :)

Ja se ozbiljno razmišljam da Nexus 7 2013 zamenim iPad mini Retina, samo mi je prevelika doplata za 32gb model. Još cu razmisliti, zavisi da li odlucim da uzmem PS4, onda necu ni imati tablet

Da li moze sa ipad mini retina da se streamuje sa mreze neki MKV film recimo? Ja to cesto koristim sa nexus 7 tabletom koji hocu da prodam sad pa razmatram mini retinu kao naslednika.

^ Pittsburgh meni ipad mini retina i sluzi kao konzola :-DDD

Prilozi

• image[2].jpg
    image[2].jpg
    774.1 KB · Pregleda: 92
  • image[3].jpg
    image[3].jpg
    669.2 KB · Pregleda: 83
  • photo 2 (4).jpg
    photo 2 (4).jpg
    925.7 KB · Pregleda: 99
  • photo 1.jpg
    photo 1.jpg
    918.7 KB · Pregleda: 81
  • photo 3 (2).jpg
    photo 3 (2).jpg
    948.3 KB · Pregleda: 75
Imam jendo pitanje: Imam apple ID koji sam odavno napravio na neku fejk americku adresu, i koristim ga vec neko vreme. Pazario sam ipad mini, i hocu da registrujem proizvod. Zanima me da li obzirom da ce se u nekom skorijem periodu pojaviti app store za RS, mogu kasnije da izeditujem ceo profil sa app store-a, tj. da li cu mocu da menjam podatke kao sto su adresa i sve ono sto sam vec nalupao na tom accountu? A i zadrzao bih sve te aplikacije koje imam na ovom ID-u? Da li postoji takva mogucnost ili imate neki predlog? Mozda i nije najbolja tema za pitanje, ali...

bez brige edit je tu :-D

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    26.3 KB · Pregleda: 146
bez brige edit je tu :-D

Hvala na informaciji :D Mada nisam ni sumnjao da postoji opcija, samo me mucilo da nije neka procedura, da moram da im saljem dokumenta i slicno ili tako neka zaguljena procedura :)

da je tako slao bi i za kreiranje naloga :p Ps Nema na cemu, po meni je bezsmisleno prelaziti na Srpski Store :-D isto kao na CRO krs je... Ne verujem da ce nas biti bolji :-D

da je tako slao bi i za kreiranje naloga :p Ps Nema na cemu, po meni je bezsmisleno prelaziti na Srpski Store :-D isto kao na CRO krs je... Ne verujem da ce nas biti bolji :-D

A sta znam palo mi na pamet, pa reko da ne napravim neku glupost :) Inace najvise bih promenio zbog sto "legalnijeg" registrovanja proizvoda a ostalo mi i nije toliko bitno :D Tripovanje.com :D

Bole te pedu :-D Sve je apple-u legalno , samo da ljudi kupuju uredjaje :-D Uzivaj dobar je i Minika 1gen , ali zaista mu fali retina :-D CPU fino gura tu rez :-D

Bole te pedu :-D Sve je apple-u legalno , samo da ljudi kupuju uredjaje :-D Uzivaj dobar je i Minika 1gen , ali zaista mu fali retina :-D CPU fino gura tu rez :-D

haha ono jes :D
ma kontam, al mnogo mi je bilo da se isprsim za ratinu *** :D a i pitanje koliko cu i ovaj koristiti :D inace sam zadovoljan kako to sve radi, i ceo utisak "glatkoce", kako sve plovi :) gejmove i nisam nesto zabadao ali kapiram da ce i to raditi kolko tolko ok :)

Radi A5 posao odlicno na toj rez imaces odlican kvalitet prikaza igara uz dobar fps zbog rez ekrana :) za retinu bi se dosta jos isprsio :))) jos ako bi ga u Srbiji uzeo izasao bi te oko 420e nov u radnji :) ovako na oglas bi bolje malo prosao

taj fazon :) narocito ovde kod nas... nisam bas toliko silan :D A5 vrsi poslic, za neku klasicnu multimediju i to je taman to :) 400+ je vec mnogo love, thx but no thx :)

Da li je neko kačio Ipad mini na zadnja sedišta u kolima? Treba mi preporuka za držač. Bilo bi dobro da je takav da može da se tablet postavi u sredinu jer su na zadnjem sedištu dva klinca pa da ne nastane rat oko toga ispred koga je tablet i crtaći :) Hvala u napred.

Vrh Dno