Moja iskustva sa aplikacijama na iUredjajima i android uredjajima na temu stabilnosti pokazuju da je android daleko stabilniji. Imao sam HTC Desire a sad HOX a imam i ipad prve generacije. Na pomenutim android uredjajima nikada se nijedna aplikacija nije "nasilno" i zatvorila u toku rada dok je kod ipada to redovna pojava. Ubijaju mi se aplikacije koje sam redovno skinuo preko itunes-a i koje su besplatne tipa facebook i twitter ali ni drugim programima gasenje nije strano. Imam sve ssh za ipad od verzije 4.3.1 do najnovije (i poslednje ;( ) 5.1.1. Ova poslednja je i najstabilnija do sada ali to nije nikako merljivo sa stabilnoscu aplikacija na android sistemu.
ovaj urednik sa CNET-a je izneo svoje utiske posle 3 sedmice korištenja iPada Mini:
http://reviews.cnet.com/8301-31747_...-with-the-ipad-mini-three-weeks-and-counting/
Zasto si uradio update na iOS6 ako ti treba JB? Da li si video nesto jako bitno da su najavili u iOS6 pa si morao da uradis update pre nego sto je izasao JB?Imam iPad 3 vec 3 meseca, i mogu da kazem da je bez jailbreka-a manje vise beskoristan.
Ja uradio upgrade na iOS6 misleci da cu moci da vratim iOS5 i taj dan apple prestao da potpisuje ios5, i eto me na 6tici vec meseca dana.
I totalno razocaran. Bez jailbrek-a ga koristim 50% manje. A jailbreak mi nije trebao da bi instalirao cracked apps, sta vise dosta stvari sa cydie sam kupio.
Opet smo otišli u offtopic, al ajde...
Iz perspektive praktične primene, iPad je po mom mišljenju mnogo upotrebljiviji bez jailbreaka nego iphone.
Jednom kad znaš koja ti aplikacija odgovara za šta, kupovinom 10-ak najvažnijih aplikacija možeš da pokriješ većinu primena uređaja.
Koristio sam iPad 3 2 meseca bez jailbreaka, kupio one najvažnije aplikacije, i imao 98% upotrebljivosti jailbreakovanog iPada.
Najveća korist od jailbreaka na iPadu je što možeš da isprobavaš najnovije aplikacije bez troškova...
@gile23
E bre Gile, pa ne igraju se svi... @drgonzo priča iz svog ugla, ti pričaš iz svog, ja ću iz svog i tako u krug. Ali stvarno ne vidim smisao da se jedni isti ljudi ovde javljaju (ne vas dvojica) sa vremena na vreme i ultimativno i deklarativno iznose svoj stav kao nepobitan i kao konačan.
Meni JB ne treba... treba mi Cisco AnyConnect i WebEx, bilo koji browser, 4 aplikacije (od kojih 2 ne postoje za Android) i mogućnost prikaza slike preko projektora. Nismo svi klinci![]()
Isto sam ja pricao pre godinu dana za galaxy tab 7.
Imam iPad 3 vec 3 meseca, i mogu da kazem da je bez jailbreka-a manje vise beskoristan.
Ja uradio upgrade na iOS6 misleci da cu moci da vratim iOS5 i taj dan apple prestao da potpisuje ios5, i eto me na 6tici vec meseca dana.
I totalno razocaran. Bez jailbrek-a ga koristim 50% manje. A jailbreak mi nije trebao da bi instalirao cracked apps, sta vise dosta stvari sa cydie sam kupio.
Meni i sa JB-om ima podosta limita. Uzeo sam i Galaxy Tab 2 10.1 i sad ga paralelno koristim sa ipad 3. Najveca mana taba je rezolucija i brzina (ipadova je rezolucija sjajna i stucanje je retkost dok kod taba zna da zapne i to se bas vidi), al ipad zato znatno zaostaje sa mogucnoscu povezivanja sa drugim uredjajima (bt je najgore djubre koje sam video) i radom sa pc-jem. Takodje, tab ima meni krajnje dobru opciju da moze da se koristi kao fon, wifi mu je mnogo jaci (prepoznaje signal koji ipad ne moze), baterija duze drzi kad se dobro nasteluju opcije, gps mu je sjajan... Al rezolucija je ko iz srednjeg veka tako da ipad zadrzavam dok se android ne smiluje da izbaci tablet sa dobrom rezolucijom.Elem, trenutno makar za mene nema idealnog uredjaja na trzistu, samo je pitanje sta ti treba i prema tome se i ravnjaj.
Nexus 10 ima 2560 x 1600
Nemojte da me shvatate za trol-a, nije mi to namera. Probao sam Nexus 7 i bar jos tri android tableta, imao sam iPad1, iPad2, iPad3, sada cu uzeti za par
dana iPad mini (vec moze da se nadje za 340 EU)...
Elem snaga iPad-a i sada mini-ja je da on jednostavno ima brdo aplikacija koje su pravljene za tablet, ima brdo igara, itd... Jednostavno, Nexus 7 je dobar, Nexus 10
jos bolji, ali ako zelite da na tabletu citate knjigu ili radite browsing po internet-u, sve ostalo je veliki fail, i to ce biti tako jos dugo...
Btw baci pogled na minijevu rezoluciju, ja sam bio debelo razocaran posle trojke. Dodje mu krzavo ko na tabu sto mene licno nervira.
ako gledas malo sire videces da se situacija menja, Google je stigao Apple u broju aplikacija,
Kao i u prethodnom, slazem se 100%, upravo iz ovoga razloga sam ga i kupio, probao, ali na zalost na kraju prodao.pre godinu dana nisi imao Nexus koji ce da gura prodaju danas ga imas, kao i ogromnu korisnicku bazu koji doticni Nexus koristi,
Koliko vidim ljudi ovde pricaju o tabletima i aplikacijama za tablet uredjaje, tu i dalje android nema sta da trazi pored iOS.Ako se informises sa Apple keynote-a stvari stoje tako, ako gledas malo sire videces da se situacija menja, Google je stigao Apple u broju aplikacija, a zarada je u odnosu na iOS je za nijansu niza, dok je pre godinu dana gap bio znatno veci.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari