Šta je novo?

iPad Mini

Brahte koliko para treba da imas da radis ovo?
Pa i da imas puno para i da ti nije problem platiti ovaku *******ciju da li bi to radili???

Pa i da imas puno para i da ti nije problem platiti ovaku *******ciju da li bi to radili???

Da li zaista ima ljudi koji misle da se ovi drop testovi finansiraju iz svog džepa? Sponzori im daju uređaje koje će uništiti, zauzvrat oni dobiju neki vid reklamiranja, prosto i jednostavno...

Evo malo uporednih testova:

[YOUTUBE]OfKRbktBqLY[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]l8Ws_uxhoVQ[/YOUTUBE]

Where The iPad Mini Fits On My Digital Tool Belt

I actually find myself working faster on the iPad than I do on a regular computer because I’m less distracted thanks to the one-app-at-a-time aspect

EPIC !! :D

sahranili su ga u komentarima :D

I actually think that there is a better combination. You should get 3 27" iMacs for home use. Daisy chain two of them to the left and right of the middle one and use them as displays. Whenever there is a need for extra horsepower (or if the primary one crashes) switch to the one on the left or the right side, while the middle one reboots.

For portability though, it's best to carry a Macbook Pro, Macbook Air, iPad, iPad Mini, iPhone, and iPod Touch. You might point out that the iPod Touch is a bit too much in this combo, but what if your iPhone runs out of battery and you're at a Starbucks with access to free Wifi? Depending on the situation, if you're there for a short time, you wouldn't want to whip out your iPad(s) or Macbook(s). Just use your iPod Touch so you don't look like a douche.

When you actually need to get work done though, that's where the Macbook(s) come into play. The great thing about having both the Air and the Pro is that you'll be highly dynamic in your pressure and weight control as your needs change. For example, imagine you're still at the same Starbucks trying to get work done. You can put your iPod Touch away, whip out your Macbook Pro and set it on the table and get busy being productive. But what if you want lean back on the chair and put your legs up on the table for change of posture and rest? You'd clearly have too much strain putting the Macbook Pro resting on your quads. This is when you can whip out the Macbook air and you'll be set. This feather-weight gadget will provide just the right amount of pressure on your delicate legs while keeping you productive.

Now let's imagine you're still at the same Starbucks and the nature calls. What would you do now? You clearly can't take your laptop(s) with you to the bathroom. It's just logistically too complicated. I suggest you consider this situation very carefully. If you're going to do a #1, the choice is easy. You can take the iPad Mini. The light weight and the briskly thin and small dimensions will make it a comfortable device while you're standing at the urinal, controlling your business with one hand and holding the iPad with the other. But what if it's a #2? I'm sure at this point you have a good idea of which device would be appropriate for the stall.

Ti prvi put vidis ovakve testove ?
Ti mislis da vlasnici i automobile daju da rade crash testove sa njiam ?

TO je predmet. Ne vredi milijarde pa da je strasno razbiti ga.

Ne vidim neki razlog za prelazak sa ipad 3 na minija. Rezolucija je losija i vidno nije ostra kao na vecem bratu. Nesto lepse izgleda nego rezolucija na galaxy 2 tabletu, jer je manji al ko se navikao na trojku, smetace mu. Galaxy trpim zbog androida koji mi vrsi posao za mnoge stvari, al mini mi bas deluje kao downgrade u smislu rezolucije. I sto je najgore, display-i su im jedan pored drugog pa lako moze da se porede. Za tezinu ne mogu da kazem precizno jer je display model vezan za pult pa ni ne moze slobodno da se drzi al mi odokativno deluje veoma lagano.

http://www.macrumors.com/2012/11/05...lion-ipads-and-ipad-minis-in-opening-weekend/

Apple Sells Three Million iPads and iPad Minis in Opening Weekend

Sales of the new iPad mini and fourth-generation iPad reached 3 million total units over their launch weekend, Apple announced on Monday.

Unlike the third-generation iPad launch earlier this year, Apple just sold Wi-Fi-only models of its latest iPads, and none with cellular connectivity. The company said this weekend's sales doubled the 1.5 million Wi-Fi-only third-generation iPads sold at launch earlier this year.

Models of the new fourth-generation iPad and iPad mini with cellular connectivity are set to ship in "a few weeks." Apple did not detail separate sales figures for the iPad or iPad mini, but noted that sales of the iPad mini exceeded initial supply.

"Customers around the world love the new iPad mini and fourth generation iPad," said Tim Cook, Apple’s CEO. “We set a new launch weekend record and practically sold out of iPad minis. We're working hard to build more quickly to meet the incredible demand."

The company also said that while many iPad mini preorders shipped to customers, some are scheduled to be shipped later this month.

Zaista impresivni rezultati s obzirom na cinjenicu da su dostupni bili samo WiFi modeli i da je u pitanju drugi iPad launch ove godine.

Evo malo uporednih testova:

[YOUTUBE]OfKRbktBqLY[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]l8Ws_uxhoVQ[/YOUTUBE]

Koja razlika u veličini ekrana u odnosu na Nexus 7 (prvi video)! Stvarno ne može Nexus da se poredi po upotrebljivosti ekrana, ipad mini definitivno ne može da se nazove tabletom od 7".

Ne može da se poredi ni po rezoluciji i ppi... Nisu mogli čudniju dijagonalu da odaberu, pogotovo sa ovim 4:3 aspektom, jer toliko je širok da ne možeš komotno da ga obuhvatiš šakom.

I upravo takav i sa tim "ogranicenjima" je za veliku vecinu daleko upotrebljiviji uredjaj od ostalih 7" tableta, sto zbog daleko normalnijih proporcija za surfovanje, citanje knjiga, app-ove, sto zbog daleko razvijenijeg ekosistema, sto zbog kvalitetnije izrade...

Poslednja izmena:
16:9 je dobar samo i samo za filmove. Za sve ostalo je 4:3.

Na iPad-u samo gledam YouTube i sl. klipove a za njih mi bas i ne treba najbolji moguci kvalitet. Nove i HD filmove gledam kao covek na TV-u. Mozda je drugacije Amerima jer imaju i Netflix, Amazon i iTunes ali se ne isplati samo zbog filmova zrtvovati sve ostalo (surfovanje, citanje knjiga...)

Broj tablet aplikacija je jedino što priznajem kod Apple-a i na tome im svaka čast. Ova dijagonala jednostavno nema poentu pored iPad-a klasične veličine. 7-inčni tableti su zamišljeni kao prenosivi uređaji, iPad Mini nije prenosiv. Ja od 7-inčnih tableta tražim da mi stanu u torbicu normalne veličine, ako i kada budem odlučio da kupim jedan.

Nije prenosiv zbog sirine koja je veca 1.5cm? isto tako je i laksi i tanji od konkurentskih 7" tableta, definitivno je prenosiv uredjaj, manje prenosiv od 7" uredjaja ali daleko upotrebljiviji zbog daleko veceg ekrana i prirodnijih proporcija za vecinu stvari koje ljudi sa tabletima obavljaju.

Drzao sam u ruci android tablete, imao ih kod sebe na nekoliko dana, kupio sebi jedan jeftini android, dao ga klincu, za kucu imam drugo, za poneti su mi veliki. Skoro mi dodjose pod ruku iPad 2 pa 1 na nekoliko dana, stajali neupotrebljivi, ne volim iOs ali mi je mnogo vise odgovarao odnos stranica kod iPad nego wide kod androida... Svidja mi se ovaj Mini...

Nije prenosiv zbog sirine koja je veca 1.5cm? isto tako je i laksi i tanji od konkurentskih 7" tableta, definitivno je prenosiv uredjaj, manje prenosiv od 7" uredjaja ali daleko upotrebljiviji zbog daleko veceg ekrana i prirodnijih proporcija za vecinu stvari koje ljudi sa tabletima obavljaju.

N7 ima prilično debeli okvir pa i pored toga fino staje u šaku. Mini i pored odlično odrađenog kućišta teško da može da tako fino stane u prosečnu ljudsku šaku.

Poslednja izmena:
T
N7 ima prilično debeli okvir pa i pored toga fino staje u šaku. Mini i pored odlično odrađenog kućišta teško da može da tako fino stane u prosečnu ljudsku šaku.

Pa brate, kupi telefon pa ga stavi u saku, sta je problem? Nexus 7 i dodje kao veliki telefon, malo veci od Galaxy Note. Meni licno, tablet je za po kuci i za nosenje na putovanja, ili po gradu kad nosim poslovnu torbu. Tu se i 10" savrseno uklapa. A ako vam treba nesto za saku ili za dzep, mislim da je tu Note maksimum. Nexus 7 i ostali mali tableti su negde izmedju, meni licno se to ne svidja, premali za udoban rad, preveliki za dzep. Sa druge strane, ipad mini mi se cini kao odlicna laksa verzija tableta.

P.S. Izgleda da je sa minijem Apple iskopirao Prestigio 5080 po dimenzijama. Eto Android alternative miniju (iako nije na tom nivou). Mozda bi Prestigio trebalo da izbaci neki jaci model sa tom dijagonalom, sad kad se stvorilo trziste za tu velicinu.

iPad mini je odlicaaaan i prelep... Ali skoro i duplo skuplji od Nexus 7, sto meni govori da nisu iste klase uredjaja (ja delim klase po ceni ). Sacekacemo nase cene, ali za Srbiju - Asus je mozda logicniji izbor, jer ima odlicnu podrsku kod nas ;)

Apple Sells Three Million iPads and iPad Minis in Opening Weekend
wow, kakvo iznenađenje, a forumski eksperti su pre 10-ak dana predvideli propast Minija u istoj ovoj temi :)

Elem, dosta je klipova postavljeno ovde, videli smo i kvalitet izrade, dimenzije ekrana, performanse u praktičnoj primeni - mislim da je svima sve jasno ;)
evo još 2 klipa:

Guardian - ovaj je interesantan zato što se poredi sa Kindle Fire-om, na ostalim klipovima smo gledali samo poređenja sa Nexusom 7:
[YOUTUBE]5GlfRu6D5pQ[/YOUTUBE]

Lisa sa MobileTechReview - od 12:15 pokazuje kakav je uređaj u praktičnim situacijama (browsing, youtube, ebooks, kamera, gaming):
[YOUTUBE]TcBnoHoepEY[/YOUTUBE]

Još jedan dokaz da ljudi kupuju sve što Apple izbaci, bez obzira na to da li imaju realnu potrebu za tim proizvodom. Mene su ove cifre prodaje odavno prestale da oduševljavaju jer znam da imaju tu stalnu bazu korisnika koji će kupovati nove modele po svaku cenu.

Zanimljivo je da je iOS 6.0.1 doneo i ostalim iPad uredjajima onu detekciju slucajnog dodira ekrana sa rukom kojom drzite iPad, koja dolazi sa iPad mini.

Još jedan dokaz da ljudi kupuju sve što Apple izbaci, bez obzira na to da li imaju realnu potrebu za tim proizvodom. Mene su ove cifre prodaje odavno prestale da oduševljavaju jer znam da imaju tu stalnu bazu korisnika koji će kupovati nove modele po svaku cenu.

Postoje dva osnovna razloga da ovako nesto napises, prvi je da nisi dovoljno informisan a drugi da namerno trollujes po Apple topic-ima. kada je izasao iPad 3 46% musterija bili su first time kupci dok su kod Minija prilikom launch-a 42% kupaca bili first time kupci.

http://news.cnet.com/8301-13579_3-5...ne-waiting-ipad-buyers-are-first-time-owners/

http://www.businessinsider.com/ipad-mini-survey-2012-11

Tako da te "sekta" price, ljudi koji kupuju sve sto Apple izbaci i slicno bolje ostavi za neke druge topic-e i podeli ih sa istomisljenicima.

Sto se tice display-a na Mini-ju, cuveni Ray Soneira koji je po forumasima na platnom spisku Apple-a, izbacio je review display-a Minija :

http://www.displaymate.com/iPad_mini_ShootOut_1.htm

iPad mini Conclusions:

The iPad mini is certainly a very capable small Tablet, but it does not follow in Apple’s tradition of providing the best display, or at least a great display – it has just a very capable display. What’s more, the displays on existing mini Tablets from Amazon and Google outperform the iPad mini in most of our Lab tests as documented below in the Shoot-Out Comparison Table. Some of this results from constraints within the iPad product line, and some to realistic constraints on display technology and costs, but much of it is due to a number of poor choices and compromises.

Izgleda nije legla uplata za ovaj mesec :D

A ko to pa ima realnu potrebu za igračkom koja se zove tablet? Ako ćemo tako, nema je niko... ili je imaju svi, pošto svi volimo da se zabavljamo u slobodno vreme. Zašto kiselo grožđe? Odlično je da postoji dobra konkurencija, na zadovoljstvo nas potrošača. Amazon je izbacio odličan jeftini Kindle Fire/FireHD, Google je izbacio Nexus, logično je da Apple uzvrati udarac (i to sa osvetom). ;) Uređaji postaju sve jeftiniji, a sve bolji, ne vidim gde si u tome našao problem? Zar treba da ga ljudi ne kupuju, ili šta, ne razumem?

Cinjenica da su samo zbudzili ipad 2 u manju dijagonalu uz par novotarija izgleda kao mudar potez zbog kompatibilnosti sa starim aplikacijama. Ili bar kao stvarno dobro opravdanje.

Ta prica o Apple korisnicima kao ovcama ne samo sto u srbiji nema smisla nego potice od marketinga suprotnog tabora. Fabrikovana laz, nista manja od toga da je sve u vezi Apple-a "awesome".

E sad, to sto vi zovete ovce zapravo su prosecni korisnici i android i ios uredjaja koji imaju neko svoje dobro ili lose korisnicko iskustvo i mozda razmisljaju ovako: "jao kako je lep i mali i sladak i najnovija stvar koja se mora imati". Ali i tim "ovcama" koji ne znaju i nije im bitno da li je unutra A5 ili A6 smeta svaka sitnica i umeju da razlikuju dobar od loseg proizvoda i vrlo su dobro svesni alternativa.

iPad 4gen je dezintegrisao konkurenciju i mislim da su dali "for" jedno pola godine ako ne i citavu godinu. Videcemo gde ce konkurencija biti za 6, 12 meseci, u odnosu na Mini, ali nesto ne vidim trenutno da nudi mnogo vise, osim mozda bolje vrednosti za novac. Dok zazivi Tegra 4, vec ce lagano doci sledeci Keynote.

.....Ta prica o Apple korisnicima kao ovcama ne samo sto u srbiji nema smisla nego potice od marketinga suprotnog tabora. Fabrikovana laz, nista manja od toga da je sve u vezi Apple-a "awesome".

E sad, to sto vi zovete ovce zapravo su prosecni korisnici i android i ios uredjaja koji imaju neko svoje dobro ili lose korisnicko iskustvo i mozda razmisljaju ovako: "jao kako je lep i mali i sladak i najnovija stvar koja se mora imati". Ali i tim "ovcama" koji ne znaju i nije im bitno da li je unutra A5 ili A6 smeta svaka sitnica i umeju da razlikuju dobar od loseg proizvoda i vrlo su dobro svesni alternativa.

A marketing "suprotnog tabora" je obrlatio pola planete i ljude koji se s razlogom sprdaju Appleovcima kroz milion video zapisa, komentara, zapazanja na internetu...? Imas li ti razuma uopste?

Dosta vas treba da procita Stivovu biografiju (ljudi koji ne shvataju pojam Apple sheep) i mnoge stvari ce se same kazati.

Makar pomocu interneta pogledaj/prosetaj malo po EU, USA, da vidis kako se ponasaju, razgovaraju, misle ljudi u redovima ispred Apple radnji....

Aj nemojte vise o ispranim mozgovima, ovcama i marketingu.
Meni je zanimljiv fenomen da se sada potezu benchmark testovi, umesto sta koji mobilni OS nudi. Tacno je da Apple ima vrhunski hw koji je brz, ali je iOS postao inferioran zbog svojih ogranicenja.

Android nudi widgete i "otvorenost" dok iOS na tabletu ti nudi kvalitet, pouzdanost i sto je najbitnije, ogroman broj pravih aplikacija namenjenih za tablet uredjaje, pa sada ti vidi gde si vise ogranicen.
A ta ogranicenja na iOS, 99% mogu da se rese sa JB-om, i svaki napredan korisnik kome smetaju ta ogranicenja, koristice JB.

Jedino cena moze da bude realan problem, i razlog da se danas kupi android tablet ali po meni je mnogo pametnije da sacekas i skupis nekako malo vise para za pravi tablet a ne uvecani telefon.

A o ovcama, necu nista da pricam jer mi odmah padne na pamet S3 :D

Poslednja izmena:
Ne kapiras.., widgeti su samo jedna od mnogo prednosti koje Android ima. Nije ovo tema za to. Samo si pokazao koliko nemas pojma o napretku Androida. U pravu si za aplikacije.

Ko se još nije odlučio da li će mu mini lepo leći u ruci, preporučujem mu da ode do telenora ili samsunga i da drži Samsung 7.7 tab jer je iste širine (dobro, skoro, uži je za 1,7mma :D). Samsungov ima samo šire margine

Vrh Dno