A sto mu ne treba, iPad je idealan uredjaj za neka putovanja ?
koja nije cela pod jednim brendiranim WiFi provajderom![]()
Driveru su oni iz Pimp my ride namestili iPad u kontrolnu tablu auta.
Koliko uopste vi sto imate 3G modele koristite 3G?
Jeste da imam 325mb uz paket free, ali kontam da bi to prebrzo potrosio.
Pojavio se iPad 2 16GB za 550e kod nas, konacno neke normalne cene.
Jedini scenario gde ti stvarno treba GPS na iPadu je ako cesh da ga ugradish u auto, a onda imash i kesha za jachu verziju sa GPSom![]()
Pa to jeste cena kod svercera.
Ako jos nekog zanima da preorderuje kod lika za 550e model od 16GB nek se javi na PM.
^ Da, ali ne da gledash gde se nalazish u kolima, ili idesh ulicom sa iPadom u ruci a GPS te navodi :d:d
Onaj ko ima iPad, imace i telefon sa GPSom ili standalone GPS ili oba, GPS je obavezan samo kod poor man's kineskih "tableta" koji moraju sve da radeJedini scenario gde ti stvarno treba GPS na iPadu je ako cesh da ga ugradish u auto, a onda imash i kesha za jachu verziju sa GPSom
![]()
Sve to mozes pretraziti i preko google maps-a. Gps sluzi za navigaciju u kolima, a ne za trazenje znamenitosti u drevnom gradu dok ispijas kaficu pokraj fontane.
Reci nam gde to letujes/zimujes da ce ti trebati GPS na iPad-u ovoliko? Meni sve to izgleda kao da vodite zivote iz filmova. Neko je vec rekao, ako imas para za iPad verovatno vec imas telefon sa gps-om. Situacije gde ces drzati ogroman iPad ispred sebe dok pesacis, dzogiras, vozis bicikl, skijas, planinaris, igras golf zaista ne mogu da zamislim, i ako ti tako nesto treba telefon ce ti zavrsiti posao ili jos bolje zaseban gps uredjaj za male pare.
onda mozes i da psotavis pitanje, u kom to slucaju ce ti trebati tablet uopste? isto sve to moze da ti zavrsi smarthpone
@gizmor
Stvarno ne kapiraš. Nisam rekao da džogiraš sa iPad nego @Switch kaže da GPS navigacija služi za auto. Samo odgovaram da služi za mnogo stvari.
A nisam rekao nigde da moraš da nosiš iPad ispred sebe. Ako rešim da odem pešice napravim itiner, odem do par objekata koji su dve tri krivine levo-desno, Pogledam, zapamtim, strpam u torbu, odem i obiđem. Zatim opet izvadim iz torbe, sledeća destinacija par krivina, levo-desno, zapamtim, vratim u torbu i tako... A iPad ne nosim na letovanje/zimovanje. Deo mog posla je da putujem i skoro svake nedelje sam negde u inostranstvu, sam, prepušten poslu i sebi. Koristim maksimalno prednosti iPad i mogućnosti. A jednom kada me je uhvatio štrajk na ulicama Bukurešta ostao sam blokiran u taksiju. Našao sam adresu na iPad jer mi nije radio 3G u romingu, otpešačio 20 minuta kroz ulice i grad koji ne poznajem i stigao na vreme na sastanak. Ja pričam uvek o stvarima koje sam probao ili koje upotrebljavam a ne napamet.
Eto kada sve plastično moram da objasnim, valjda je sad jasno. Sve povezujete lično i retko ko prihvata korisne sugestije. Ako meni služi i koristi kako poslovno tako privatno za određene stvari pa verovatno će se naći još makar jedna osoba kojoj će ovo biti koristan savet. To znači da ne trebate da nipodaštavate pošto-poto svaku dobronamernu ideju i proverenu stvar i ulazite u neargumentovanu raspravu i konflikt.
@gizmor
Stvarno ne kapiraš. Nisam rekao da džogiraš sa iPad nego @Switch kaže da GPS navigacija služi za auto. Samo odgovaram da služi za mnogo stvari.
A nisam rekao nigde da moraš da nosiš iPad ispred sebe. Ako rešim da odem pešice napravim itiner, odem do par objekata koji su dve tri krivine levo-desno, Pogledam, zapamtim, strpam u torbu, odem i obiđem. Zatim opet izvadim iz torbe, sledeća destinacija par krivina, levo-desno, zapamtim, vratim u torbu i tako... A iPad ne nosim na letovanje/zimovanje. Deo mog posla je da putujem i skoro svake nedelje sam negde u inostranstvu, sam, prepušten poslu i sebi. Koristim maksimalno prednosti iPad i mogućnosti. A jednom kada me je uhvatio štrajk na ulicama Bukurešta ostao sam blokiran u taksiju. Našao sam adresu na iPad jer mi nije radio 3G u romingu, otpešačio 20 minuta kroz ulice i grad koji ne poznajem i stigao na vreme na sastanak. Ja pričam uvek o stvarima koje sam probao ili koje upotrebljavam a ne napamet.
Eto kada sve plastično moram da objasnim, valjda je sad jasno. Sve povezujete lično i retko ko prihvata korisne sugestije. Ako meni služi i koristi kako poslovno tako privatno za određene stvari pa verovatno će se naći još makar jedna osoba kojoj će ovo biti koristan savet. To znači da ne trebate da nipodaštavate pošto-poto svaku dobronamernu ideju i proverenu stvar i ulazite u neargumentovanu raspravu i konflikt.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari