Šta je novo?

iPad 2

@Gizmor
Pa dobro, ja sam podeli iskustvo jer sam smatrao da može da bude korisno. Nisam pričao pričicu i ŠBBKBB... Odjavljujem se od daljih deljenja iskustava.

@Driver
Ne moraš da objašnjavaš. Ako si mislio da kupim dodatni uređaj za navigaciju, ja govorim o povremenoj upotrebi za hodanje. Službeno je kada uveče idem u restoran (službena večera) pa pogledam gde je restoran, da li taksijem ili mogu pešice. Ali reče @Gizmor to nije baš neka realnost pa ajde zaboravi da sam bilo šta pominjao. A za mentalitet neću da komentarišem pošto nisi kompetentan (jedino ako nisi mislio na sebe)

@Switch
Ranac? Ne nosim ranac već 15 godina. Velika muška torba preko ramena, tu su lične stvari, sve što treba a staje i iPad u spoljni džep, jedan potez rukom uzmem/vratim. Ali OK, ko ima ranac ili nosi torbu u ruci jeste nepraktično.

Poslednja izmena:
Ovo je mnogo bolje rešenje.

flava-flav-ipad-cjr.jpg

Ovo je mnogo bolje rešenje.

flava-flav-ipad-cjr.jpg
Bolje iPad nego kajla teža od njega :smash:

nose neki ljudi to, meni isprva bi čudno kad sam video, ali ima... ja nisam nikad mogao da shvatim zašto...
Zato što je nekad praktičnije i lakše od ranca :D

Ali možda ne mislimo na isto.

DSCN8277.jpg

Već par godina imam ovakvu iz NewYorkera, nosio sam više puta netbook u njoj tako da mislim da ne bi bio nikakav problem nositi tablet.
Znači ja sam za onu preko ramenu kakvu su imali lekari i jataci u partizanskim filmovima :d

A tablet od 7" bi komotno stao i u ovakvu "pederušu"
DSCN8278.jpg

I da, osećao sam se blago homeseksualno dok sam kačio i slikao ove torbe :p

Poslednja izmena:
Zna li neko kakvo je stanje sa iPadima 2 u radnjama po Italiji ? Samo apple radnje, ne sverceri.
Jer me vec drugi put ispaljuju preko oglasa, pa cu da narucim po prijatelju kamiondziji. :d

Evo da se i ja javim sa ipada2, komad donesen iz segedina. Igracka je korektna, za sada je to jedini utisak :)

Ovaj najjeftiniji je 520 a vredi i povracaj poreza od 20 posto ili tako nesto

Shto nisi uz'o neki Android ? :)

Evo i malo utisaka na prvu loptu, sto znaci da postoji velika verovatnoca da ce isti biti menjani sa protokom vremena :)

Inace nemam preterano pozitivno misljenje o spravi, osim sto lepo izgleda upotrebna vredost nije bog zna kakva. Lep ebook citac, dobar mail klijent, prosecan web browser, solidan e-doc reader i to je otprilike to. Uf koliko je samo fanaticnog, religioznog truda ulozeno da se sprava sto vise ogranici, sasece bilo kakva sloboda a potencijalni korisnik natera da sto vise klikce po appstoreu za svaku sitnicu i trosi dolar, dva, pet - to mi je glavni negativni utisak. Oni koji mrze stege i ogranicenja bolje je da ipad uopste ne uzimaju u ruke vec se opredele za drugu platformu.

Nadam se da cu uskoro da krenem da se igram i sa android tabletom gde ocekujem da se neke stvari poprave, mada je sasvim sigurno da ce neki drugi upotrebni segmenti da bud losiji neko na iosu. Bas lepo sto obicno meni ispred firme zapadne da testiram novotarije i procenjujem da li to necemu sluzi ili ne :)

Zanimljivo ali gomila stvari koje su ovde ljudi uglavnom napamet pominjali, jer nisu posedovsli niti radili sa ipadom, mi nedostaje i smeta - i usb mod, i nedostatak flasha, i zavrtanje ruku da se koristi itunes, generalno me jako zivcira baratanje sa fajlovima i zatvorenost platforme.... U odnosu na android fon jako mi fali selektovanje teksta prevlacenjem preko reci i pomalo nesretno reseno pozicioniranje kursora kada nesto treba da se edituje, fali mi klasicni fajl menadzer gde filmove i muziku mogu da prevucem kako ja hocu a ne kako itunes zapoveda, fali mi hardversko dugme za meni jer je smorno u svakoj aplikaciji juriti po ekranu dugme za opcije (mada, ako sam dobro razumeo ni novi android tableti to nece da imaju sto mi se cini kao totalna glupost), fali mi besplatni video plejer koji zna da pusta non-sub sabtajtlove, fali mi jos gomila besplatnog softvera koji sam tamo uzimao zdravo za gotovo a ovde se bogami lepo naplacuju itd.

Naravno, ipad ima i drugo, bolje lice - mail klijent mi se bas svidja i mislim da bih uz nesto prakse mogao da se naviknem da mi ipad bude glavna "platforma" za mail korespondenciju, file viewer je mocan i moguce je gledati iz cuga i bez dodatnih intervencija cak i ozloglaseni majkrosoftov docx format, baterija je zilava i uredjaj ima izuzetnu autonomiju, sprava u kombinaciji sa recimo dropboxom i u 3g varijanti moze da bude odlicna elektronska "beleznica" i pripomoc pri prezentacijama i sastancenjima, moze da posluzi i za hitna editovanja dokumenata van kancelarije.

Poslednja izmena od urednika:
"Nesretno pozicioniranje kursora" se radi tako sto drzis duze pritisnut prst na rec koju hoces da editujes i pojavice ti se lupa, takodje i selektovanje teksta se radi sa double tap na rec, probaj i videces da je to puno bolje nego na androidu i svugde je isto.
Ako ti smeta jedan dolar (69din) za legalno kupljenu aplikaciju (a imao si 700$ da kupis uredjaj :) ) onda sacekaj jailbreak i dobices recimo installous na uredjaju sto ti dodje isti appstore ali besplatan, a i video plejere imas puno, probaj AVPlayer taj pusta sve, ali naravno treba ti JB da bio besplatan. :)
Upravo zbog toga sto se vecina aplikacija placa dolar ili dva, iOS ima najvise programa i uglavnom su kvalitetniji od onih na androidu jer programeri tu zaradjuju i svi ga smatraju da je ozbiljniji.
U svakom slucaju kada se pojavi JB i kada se udomacis sa uredjajem mozes ponovo da nam se javis sa utiscima ;)

Poslednja izmena:
sprava u kombinaciji sa recimo dropboxom i u 3g varijanti moze da bude odlicna elektronska "beleznica" i pripomoc pri prezentacijama i sastancenjima, moze da posluzi i za hitna editovanja dokumenata van kancelarije.

Možeš li malo opisati detaljnije ovo, tj, na koji način se ipad može koristiti kao e-notepad?

Alteranitvni video playeri ne koriste hw decoding, pa se baterija vise trosi na divx nego na h264.

ja jednostavno integrišem titl u film kad ga konvertujem, to mi je dva klika... a da su zatvoreni, jesu vala... mislim da će morati da popuste malo jer neće ljudi više trpeti to... neću prokleti itunes, neću prokleti kabal za povezivanje i hoću da sa mojim fajlovima na aparatu radim ono što ja hoću, a ne ono što mi aparat dozvoljava... takva ograničenja sam spreman da progutam radi cene, ali kad je ipad2 u pitanju koji se plati pa se pozlati bogami nisam...

Pa lepo kupi neki android tablet po istoj ili vecoj ceni i "uzivaj" :) ako su tebi to bitne strvari, jer apple ne obavezuje nikoga da kupi njihov proizvod.

bitno je da bude i najbrži i da ima najviše softvera za njega... uskoro će to biti neki ipad, neće moći oni ovako doveka... ili će se dozvati pameti ili će se ljudi pretvoriti u zombije...

bitno je da bude i najbrži i da ima najviše softvera za njega... uskoro će to biti neki ipad, neće moći oni ovako doveka... ili će se dozvati pameti ili će se ljudi pretvoriti u zombije...

jako se varas, takve promene neces videti....da li se iphone promenio, mac? mislim na te probleme o kojim pricas....

pa jedini problem maca je što je skup za ono što nudi, nije zatvoren... a ios će morati da modifikuju ako misle da ljudi shvate tablete ozbiljno, a ne samo kao igračku...

pa jedini problem maca je što je skup za ono što nudi, nije zatvoren... a ios će morati da modifikuju ako misle da ljudi shvate tablete ozbiljno, a ne samo kao igračku...

pa ako OSX moze da se instalira samo na apple hardware, apple hardware koji je ustvari PC, na koji se moze instalirati i linux i windows, to je po meni ogranicenje....

ali dobro, to je njihova politika, imaju svoje kupce, nista se ni kod iOS-a nece menjati....

pa da, to za macos, u tom smislu jeste, ali nit je mac sad više mac, nit je macos ograničen na "nazovi mac" kompjutere koji su nažalost postali pc.

Da li za povracaj PDV iz Madjarske za iPad2 kada izadjes iz Madjarske moras ponovo da se vratis kasnije u Budimpesti u radnji u kojoj si ga kupio da bi dobio PDV?
PDV ne mozes dobiti na granici?

Da li ga ima jos u nekom drugom gradu ili samo u Budimpesti?

Poslednja izmena:
salac je napisao(la):
Zato sto cu ovaj lakse da uvalim nekoj napaljenoj dileji a pritom jos i zaradim.
Objasnjenje ti je genijalno. Sve ce vise biti tih koji ce da kupuju apple uredjaje kako bi ih uvalili nekoj "napaljenoj dileji". A videcemo za par meseci ko ce biti ta "napaljena dileja" koja ce jos uvek da ima ipad 2.
PC je najotvoreniji sistem na svetu, pa je evo prodaja opala za 7 posto od kad se pojavio iPad. I taj trend ce se sigurno nastaviti. Sta vam smeta zatvoren sistem? Ja ni u jednom trenutku nisam osetio da je to nedostatak, stavise to je prednost.

sto puta smo prezvakali to.., ali meni je zanimljivo to sto koliko vidimo, vecina hejtera sa foruma kupuje iPad ili bar planira (u tajnosti) :)

Poslednja izmena:
Što jes' jes' - iz nekog razloga :)D) sve od Apple drži cijenu i kad za to nema apsolutno nikakvog opravdanja, tako da je dobra roba za preprodaju.

sto puta smo prezvakali to.., ali meni je zanimljivo to sto koliko vidimo, vecina hejtera sa foruma kupuje iPad ili bar planira (u tajnosti) :)

Ja probao i ne planiram. Zapravo to se ne odnosi samo na iPad već na sve tablete. Što se tiče napaljenih dileja, svakim danom ih je sve više a kompjuteri od osamdesetih na ovamo se samo prilagođavaju takvima. Tableti kao i igračke konzole su samo još jedan korak u tom smeru, glavna prednost je što možeš da ležiš i da upravljaš napravom. Još koja decenija i scene iz Volija će postati realnost :)

Meni i dalje nije jasno zasto je neko kome je ta ogranicenost iOS-a tooooliki problem na kraju kupio Apple uredjaj? Takodje, kako to "mac nije vise mac"? ...

zato što ne postoji takav uređaj drugih proizvođača? da mi neko napravi galaxy s2 bez telefona i da mi ga proda novog za 170e ne bih razmišljao AMA NI SEKUND. ovako, reci mi koji PDA uređaj da kupim koji je bolji od ipod touch 4g? ako ja treba da ti objašnjavam zašto mac nije više mac onda... intel, windows anyone?

Vrh Dno