Šta je novo?

iPad 2

@ ed_hunter
Pogledaj malo cene u evropi. Zameni ti iphone 4 za ipad 2 3g bez doplate pa se javi, a price " kad bi ovo, kad bi ono" zaboravi.

ja opet kažem, ako imaš sreće... moguće je, nije da nije moguće... e sad što svi koji donose ipad iz inostranstva hoće na njemu trećinu njegove cene da zarade to je druga priča... kod nas se ipad1 prodaje za 500e, a nov ipad2 je jeftiniji od toga tamo.... heloooo

Koliko si pukao Akilone za iPad 2 ?

Ja sutra idem da vidim neki iPad 1 16GB wifi sa garancijom i futrolom za 400e, ne mogu da cekam jos 2,3 meseca da mi dodje onaj iz USA, iPad 2.

Sta mislite dal da uzmem 32GB iPad 2 kad vec imam kombinaciju iz USA ?

ni slučajno nemoj da daješ tolike pare za prvi ipad, čekaj tu dvojku

Poslednja izmena:

Ja sutra idem da vidim neki iPad 1 16GB wifi sa garancijom i futrolom za 400e, ne mogu da cekam jos 2,3 meseca da mi dodje onaj iz USA, iPad 2.

Ako imas kombinaciju za EU, a ti bi iPad 2 sutra, uzmi u EU razlika u ceni je do 80 e. Ja ne znam da li je za ijedan proizvod ikada bila manja razlika u ceni (EU vs USA),... iPad 1 je bio u Svici pre 650 CHF, ovaj novi 550 CHF,...

Inace ovde deru, mozes da uzmes iPad 2 3G 16GB, ako ne i 32GB za cenu 16GB WiFi.

@J Lo Sto se tice interneta vidi ovo, telenor internet je jad i beda, a i usluga im nije neka, ja bih pogledao ovde,...

@switch ne moze da ceni polovan iPhone 4da bude cenjen kao ~nov iPad 2 3G 16GB,...

665e wifi 32gb. Ali je kupljen na dan izlaska u evropi i za tri dana je stigao kod mene.

Poslednja izmena:
Sta mi treba kod nas da bih koristio 3G, jel ima neka kartica kod Vip-a ili nekoga koja ide u njega a mogu da dokupljujem net za nju?
Ako nemaš već neki Internet paket (Telenor, Vip) naglasi da ti treba mikro sim prilikom sklapanja ugovora. Ako imaš neki paket, odeš u poslovnicu, tražiš novi mikro sim a stari sim ti ugase. Mikro sim možeš da tražiš za sada samo uz postpejd pakete.

@J Lo Sto se tice interneta vidi ovo, telenor internet je jad i beda, a i usluga im nije neka, ja bih pogledao ovde,...
Zašto tvrdiš tako odgovorno da je Telenor loš? Recimo, ne znam da bilo ko ima problema, tamo gde je 3G podržan, a da ne pominjem da je GPRS/EDGE sasvim dovoljan za komforan rad a radi svuda. Imam i Telenor i VIP internet i nema problema ni sa jednim, rade korektno.

Poslednja izmena:
Zašto tvrdiš tako odgovorno da je Telenor loš? Recimo, ne znam da bilo ko ima problema, tamo gde je 3G podržan, a da ne pominjem da je GPRS/EDGE sasvim dovoljan za komforan rad a radi svuda. Imam i Telenor i VIP internet i nema problema ni sa jednim, rade korektno.

1. Drugaru nije radio net ~7 dana, sve je uredno bilo placeno, na kraju taj problem je resio za mesec dana (ne znam sve detalje, tako ne bih da iznosim poluistine). Suma sumarum njemu internet nije radio ~ mesec dana koje je platio,...

2. Decko koristi isto Telenor, prijem signala je na toj njegovoj lokaciji ~los, medjutim cesto se desava da net pukne sam od sebe, znaci ubaci lepo modem u lap, radi net nekih minut i odjednom pukne, modem je cvrsto utaknut (licno mi se desilo vise puta),...

Moze da uzme bilo koji SIM i skrati ga makazama ili ode do iPhoneSrbija servisa da mu tamo SIM cutterom skrate karticu. Preporucujem neki prepaid SIM koji ces da dopunjujes kreditima za Internet. U zavisnosti koliko imas pristupa WiFi 3g skoro uopste neces koristiti.

Ne treba mi 3G model. Uzecu iPad 32 GB iz USA.
Pa uzecu sad iPad kec za 400e nov ovde, i prodati ga, mogu da izgubim 50e max, a imacu ono sto mi treba sad bas do leta.

665e! Fak dude,ti si trso. :p

Ti si bre 'rso ako daš 400e za iPad kec. :) Strpi se malo ili uzmi u Hrvatskoj negde iPad 1 po normalnoj ceni.

Pa pregledao sam sve oglase na onom sajtu njuskalo, najeftiniji je 350e sa futrolom. 50e bi me kostalo da mi ortak to donese ovamo.
Sta ima da se strpim kad ce iPad kec kostati 350e za 3,4 meseca. Bes 50e. Trebao sam i ranije uzeti iPad 1 za 400e. Jako malo se promenila cena sa izlaskom iPad 2.

nije to nokia da kupis mobilnu danas za 600e, a sutra ne mozes da ga prodas za 50e. Do sad si mogao primetiti koliko appleovi proizvodi drze cenu.

Pa pregledao sam sve oglase na onom sajtu njuskalo, najeftiniji je 350e sa futrolom. 50e bi me kostalo da mi ortak to donese ovamo.
Sta ima da se strpim kad ce iPad kec kostati 350e za 3,4 meseca. Bes 50e. Trebao sam i ranije uzeti iPad 1 za 400e. Jako malo se promenila cena sa izlaskom iPad 2.

kakav ti je to ortak koji će da ti naplati 50e da ti donese nešto?

bogatiji za 50e :D

Utisci posle 3 dana igranja (beli iPad 2, 32 Gb, WiFi): Brži od Jedinice, nešto lakši, ali još uvek težak - podseća me na iPod koji sam tamo oko 2005-e kupio ženi, težak kao omanja cigla kad se uporedi sa onim koji je kupila sebi prošle godine; zaključak - iPad će verovatno po težini fino smršati za par godina na 200-300 grama, kad će biti zaista prijatan za držanje. iPad je fascinantno parče hardvera, kao i sve drugo od Applea. Nevolja s njim je njegov iOS, tj. softverski deo, odnosno naše navike da radimo na op. sistemu (bilo da je OS X, Windows ili Linux) koji ima direktorijume, fajlove, tako da svoje stvari kopiramo, brišemo, premeštamo po volji. Ovde sve to ide u načelu preko iTunesa, jer je iOS zatvoren i prema spolja i prema unutra. Prema spolja: kači se na kompjuter kroz iTunes, a ponešto se može prekopirati i WiFi vezom (AirSharing, GoodReader, Dropbox). Prema unutra: premeštanje ili brisanje fajlova je ponegde izvodljivo, ali na kraju shvatiš da je lakše ići na iTunes sinhronizacije. UKratko, stare navike se moraju menjati, mada više volim da tehniku prilagodim sebi nego sebe tehnici, ali ovde to ne može. Razlog za to je što Apple želi da ima pod kontrolom korišćenje iPada, kako bi dodatno naplaćivao za applikacije, muziku, knjige, jer shvatiš na kraju da je udobnije imati račun kod njih i skidati od njih stvari - lako rešivo u USofA nego na ovim prostorima. Sve u svemu, idealna kombinacija bi bila iPad kao hardver i neki otvoreni OS za njega, makar to bio i Android (tj. idealno bi bilo da se iPad otkači od iTunesa i maksimalno približi, ako ne i usvoji puni OS X, ali smo daleko od od toga, ako uopšte Apple ima nameru da krene u tom pravcu, u šta sumnjam).

Pošto sam dobio ovu Dvojku za dž nemam razloga da se nešto žalim, tim pre što su mi nakrcali i dosta korisnih programčića (Pages, Keynote, GoodReader, iAnnotate PDF, Stanza, Papers, itd. - oko 100 apps, tako da i ne znam kako izgleda iPad kad se uzme "go" iz radnje). Imam nameru da ga prvenstveno koristim kao e-reader, za udobno čitanje .pdf knjiga, i za beleške uz čitanje, pa je tu ispunio svrhu. Ostalo je zabava. Da li bih ga kupio svojim parama? Ne znam. Verovatno ipak ne bih, barem ne tako skoro.

Nece mi nista uzeti vec koliko dodje put do Srbije?

sent by tapatalk

Nece mi nista uzeti vec koliko dodje put do Srbije?

sent by tapatalk

pa ako ide da završi svoj neki posao, zašto bi tebi naplaćivao put? ispada da mu ti platiš put, a on da ide da se prošeta i da završi nešto svoje. bolje onda idi ti kad već plaćaš, malo ćeš i da proputuješ, navataš neku žensku i tako...

Poslednja izmena:
pa ako ide da završi svoj neki posao, zašto bi tebi naplaćivao put? ispada da mu ti platiš put, a on da ide da se prošeta i da završi nešto svoje. bolje onda idi ti kad već plaćaš, malo ćeš i da proputuješ, navataš neku žensku i tako...

Navatm neku ciglu na auto jedino. :)

Ja sam bio na more dve godine za redom tamo i niko me nije dirao, sa mojim autom, a budale koje ce te gadjati ciglama mozes naci gde god hoces na ovoj planeti, i za koji god razlog hoces.
To ti je ti je najmanji razlog da ne kupis iPad.
U svakom slucaju ja bih ipak sacekao iPad 2

Ma odustao sam od onog za 400e, ima garanciju na jos mesec dana. AKo bude nesto za 350e uzecu, ako ne cekam iPad 2.

Idi u Zadar npr kolima pa ces videti. :p

Ja još uvek čekam da se ovaj drugar vrati pa da naruči par komada za mene i njega. Mislite da je isplativije uzeti 3G ili pak ne za naše tržište? Da napomenem da sam ja iz Bogatića i WiFi ima samo na par mesta free i kod mene kući :) A kad idem negde dalje, mislim da je bolje da imam 3G nego da se mučim jureći WiFi lokaciju :S

Pa neces nositi iPad po ulici ?
Jedino ako putujes, pa ti stalno treba net.
Meni ne treba npr 3G model za sad jer imam HTC Desire mob koji ima opciju da bude hotspot za net. To je ono krajnja nuzda kad sam kod nekog ko je iz kamenog doba i nema wifi ruter u kuci (hvala Lelekomu sto je delio Huwaii sa wifi-em).
Previse mi je 100$ razlike za jedan cip vise, preterali su.

Pa nije samo jedan cip vec dva :) jer 3G verzija ima i GPS prijemnik za razliku od wifi-only, ali i ja bih uzeo wifi verziju sa vise GB

Poslednja izmena:
Cekaj non 3G modeli nemaju GPS ?

^ Da, ali ne da gledash gde se nalazish u kolima, ili idesh ulicom sa iPadom u ruci a GPS te navodi :d:d

Onaj ko ima iPad, imace i telefon sa GPSom ili standalone GPS ili oba, GPS je obavezan samo kod poor man's kineskih "tableta" koji moraju sve da rade :) Jedini scenario gde ti stvarno treba GPS na iPadu je ako cesh da ga ugradish u auto, a onda imash i kesha za jachu verziju sa GPSom :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno