Šta je novo?

iOS 8

Btw meni se fontele više ič ne kači na EDGE. Sve vreme je 3G iako sam bio na par mesta u gradu gde je ranije uvek bio EDGE signal....

Preko neta drushkela ;). Ali ako taj kome saljes imessage tog momenta nema net, poslace mu obican sms posle par minuta automatski. Tako da, vodi racuna sta radis tamo u roamingu :).

Pa koja poenta onda te aplikacije pored skajpa,vibera,whatsuppa i sl?! Pa jos da lupam glavu sto mi ne radi caller id i sl...znaci da nastavim sa ne paljenjem iste :) hvala za info ekipa!

iMessage je ugradjen u aplikaciji za poruke i on automatski vidi kome moze da salje iMessage a kome mora SMS. Kada krenes da pises poruku odmah ti prijavi da li je iMessage ili text message, prvi je plave boje dok sms je zelen.
Slanje automatskog sms moze da se iskljuci kao sto je vec receno u podesavanjima, a caller ID radi jer je sredjen na iOS8 i nije ga ometao iMessage vec jednostavno nije radio kako treba sa nasim mrezama

iMessage radi dobro i ja ga koristim uvek kada mogu kao i FaceTime koji radi neuporedivo bolje nego Viber

Poslednja izmena:
Meni ne koristi 3g kad je iskljuceno samo mobile data,u drugim slucajevima da.Glupost.Potrosnja baterije vec znacajnija.5s u pitanju

Pa Ameri ukidaju polako 2G... zabole njih što smo mi banana. Kod nas bre ni 3G ne radi kako treba, a LTE ćemo da sačekamo...
Inače meni kao da je baterija bolja na 3G nego do sada...

Passcode uvek mora postojati kao alternativna opcija ako koristiš Touch ID, da bi mogao da pristupiš svojim podacima u slučaju da fingerprint senzor nešto zabaguje, rikne, da povrediš ruku npr.

Ali zasto moram da imam ukljucen Passcode za otkljucavanje ekrana aktiviran jer 1Password i tako ima svoju parolu koja nema veze sa onom za otkljucavanje ekrana?
Znaci mora da bude aktivan Passcode za otkljucavanje ekrana da bih mogao da otvorim 1Password sa otiskom... nije logicno uopste.

Da li je neko probao ios8 na ipadu 3, da li je sporiji od 7-ce?

Dobre vesti. Žao mi da ga menjam, još uvek je to jako dobar tablet. Jedino što nije odmah krenuo da skida update, nego je samo dobio status "update requested". Možda je najbolje da to odradim preko itunes-a.

I meni je ista poruka bila, pretpostavljam da se ceka odobrenje od servera zbog eventualnog preopterecenja. Krenulo je da skida posle nekih 20-25 minuta.

Jel neko probao contiunity? Poziv mi se ne pojavljuje na iPad, a cini mi se da sam sve podesio kako treba. Ukljuceno je sve sto treba biti ukljuceno, na istoj su mrezi i ukljucen je i blutooth na oba. Jel ima josh neko problema?

Promenio sam mrezu i sad radi poziv.

Poslednja izmena:
Ne znam da li je neko vec napisao, ali sada je moguće pozvati nekoga pomocu Siri.

za sad ios8 dobro radi na 5s, nikakvi problemi sem sto je ukinut iPhoto. Posto sam ga koristio samo za stvari koje sad imaju u Photos, nije frka nikakva. Pozivi, iM, facetime rade odlicno, s tim sto je organizacija na ft malo bolja, nema onih dugih listi poziva sa istim kontaktom, sto me je ranije nerviralo. Baterija - 5 sati od skidanja sa punjaca, radio 1 sat i 5 minuta (podatak iz usage) i trenutno je na 85%, mahom radio na wifi u, bez ukljucenog LTE, ne verujem da ce baterija mnogo da se promeni, pre sam koristio tel sa ukljucenim 3g, ne vidim zasto bi bilo drasticne razlike, posto obicno nemam probleme sa mrezom. Videce se u batt.usage. za sta je i koliko % troseno.

Instalirano na 4s. :)
Radi odlicno.

Sta vise, cini mi se da radi bolje nego sa 7.1.1. (moj licni dojam...)

Evo kako je prosao prvi dan na iOS8:

img0009.png

Meni deluje skroz ok, koji je model u pitanju?

Evo mog prvog dana na ios 8 ip5 je u pitanju. Posto sam na odmoru razgovora skoro da nije ni bilo.

I da el vam radi normalno gmail app meni uopste ne izbacuje notifikacije kadmi stigne mail, tek kad udjem u app vidim nove mailove?

5580E596-C368-4E34-8B25-BD52BE911C63.png

Ja odradio install preko iTunes-a na 4S, sve je proslo bez problema (pre toga sam probao direktno iz fona, ali posto je wifi bio ocajan, instalacija je pukla i revertovalo se sve na 7.1.2). Ne primecujem preteranu razliku u brzini, mozda je sve za nijansicu sporije, ali nista sto bi me nerviralo. Animacije su seckale pri prvom boot-u, tada sam aktivirao "reduce motion", ali mi je posle par sati nedostajao, pa sam vratio i evo sada ne secka uopste :D

Cini mi se da malo preteruju ovi sto su natraumirali ljude koji imaju 4S da nikako ne rade update.

Poslednja izmena:
@kursula
Koristi Mailbox za gmail, bolji je.

Ja Whatsapp i dalje ne mogu da aktiviram

Evo ga stigo update za gmail i sad radi kako treba.

Meni whatsapp radi normalno nije mi ni trazio aktivaciju.

I meni radi Whatsapp bez problema.

Večeras sam apdejtovao na iOS 8, sve je prošlo bez problema. 99% sam siguran da je brži od sedmice, a sigurno nije sporiji...

Jel neko probao contiunity? Poziv mi se ne pojavljuje na iPad, a cini mi se da sam sve podesio kako treba. Ukljuceno je sve sto treba biti ukljuceno, na istoj su mrezi i ukljucen je i blutooth na oba. Jel ima josh neko problema?

Promenio sam mrezu i sad radi poziv.
za druge koje interesuje ova opcija i budu imali slične probleme:
http://www.imore.com/cant-get-continuity-calling-or-handoff-working-heres-fix

ako nekog interesuje iCloud Drive i kako funkcioniše:
http://www.imore.com/icloud-drive-clearing-up-confusion

ono što je interesantno je da su počele da se pojavljuju prve verzije igara koje podržavaju Metal API.
Gameloft je objavio Metal verziju svoje kret*nske igre Asphalt 8 sa dosta grafičkih poboljšanja, specijalnih efekata i tri puta više protivnika na stazi.
Kako to izgleda možete da pogledate u klipu koji je stavio ovaj indijac:
[YOUTUBE]pdVZSNDhqCw[/YOUTUBE]
Čitava ova priča je veoma zanimljiva, jer podiže performanse i kvalitet grafike na istim uređajima. Da ne bude zabune, Metal update je za iOS 8 i uređaje sa A7 iA8 čipom.

Poslednja izmena:
Jedini glitch koji sam primetio je da mi spotlight izgleda uzasno retardirano :S:

q1BCe4b.png

Nazad
Vrh Dno